Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2009

Av Aamor & Tina - 9 juli 2009 17:33

Varit hos min syrra idag för nu ska vi inte ses på ett tag så det gäller att få ut allt av det.

Vi var ute på altanen och gräsplätten som mattefar hägnat in. Vi hade jättekul där men det kan ju inte bli så mycket spring där som om vi varit fria i hela trädgården.

Rätt som det var lyfte min matte över mig och jag satte igång att springa, det gick undan för det gäller ju att vara snbb när Affi är bakom. Gjorde en tvär vändning för att skaka av mig henne men upptäckte att hon inte var med och att matte stod och skrattade åt mig. Affi var nämligen kvar på altanen och lite sur för hon inte fick springa med.

Min matte lyfte över henne och vi sprang, så kul vi hade. Affi är så snabb den lilla skiten så jag hinner inte så långt, det var därför jag hade ett undrande ansiktsuttryck innan.


Matte hade tänkt öva mer med tältet men hon tyckte att det blåste för mycket så hon struntade i det, vi kan öva sen, jag kan nog hjälpa till eller i alla fall vara ivägen!


Har upptäckt att jag inte gillar när matte ska kolsyra vatten, så fort jag ser flaskan ger jag henne en blick och går hon sen dit maskinen är blir det en lite längre blick och sen går jag iväg. Tycker inte om ljudet!


Mattemor brukar berömma mig när jag tvättar hennes kökslådor eller rättare sagt den ena lådan blir väldigt ofta tvättad av mig.

Jag tvättar lite, tittar på mattemor, tvättar lite till och tittar igen, ser hon inte det så säger jag till henne "Hallå jag tvättar här, kan jag få lite beröm tack!" Det är hundgodis lådan som jag tvättar. Gäller att hålla den ren så godiset inte blir dåligt.

Hemma har jag ingen låda utan matte har godiset i en liten Kockums spann på arbetsbänken så den når jag inte att tvätta så den stirrar jag på och pratar med den. Funkar lika bra!


Kolla in syrran och mig när vi springer hon i skuggan för att genskjuta mig!!

Sen är jag fast!

Av Aamor & Tina - 9 juli 2009 08:27

Alltså matte! Hon for ur sängen i morse jag låg kvar i min säng och bara glodde på henne. Sen sa hon "så duktig du är som sovit till halv 8".

Hon travade runt i lägenheten, fick ju masat mig ur sängen för att kolla vad hon sysslade med. Hon frågade om vi skulle gå ut men jag la mig igen.

Efter en halvtimme gick vi ut, när vi gått en bit kom mattes kollega Inger cyklande och matte sa till mig "vad är klockan egentligen?" Jag visste så klart inte men matte och hennes kolleger börjar jobba ca kl 7.30 så om Inger då kom där var kl. nog 7.15 om hon nu inte kompat på morgonen. Ja ja matte har semester så hon bryr sig inte.

När vi kom hem kollade hon klockan och den var halv 8, så vi gick upp halv 7!!!!

Är det då konstigt att jag ville ligga kvar och inte kände för att gå ut?

Alltså matte kolla in klockan bättre och ta på dig brillorna!

Av Aamor & Tina - 8 juli 2009 21:51

Fick ett torkat grisöra av matte. Upptäckte hur jobbigt det var att tugga och dra i det så jag kom på.....

Sitt ner och se jättesöt ut, titta matte i ögonen, kalla ner henne på golvet för att låtsas vilja kela. Hon kommer då.

Sen lägg in stöten.

Hämta grisörat och tryck upp det i ansiktet på henne. Hon kommer garanterat ta det i sin hand och då kan man tugga och dra bäst man vill.....


Det funkar . Prova gärna!!!

Av Aamor & Tina - 8 juli 2009 18:02

Matte och jag gick till matteföräldrarna och Affi för min matte skulle köra mattefar till tippen (rensat i trädgården). Jag lekte med Affi hela tiden de var iväg, tog lång tid för de hade varit på andra ställen också. Mattemor sa att jag hade gnällt efter matte, nja kanske!


Senare tog matte på mig kopplet och så stack vi iväg. Vart?

Vi körde ner till stan och gick in till mattes jobb, ja ja hon har semester men de ville träffa mig! Matte jobbar på dagligverksamhet med autistiska människor.

Så glada alla blev när de fick träffa lille mig, gäller att njuta av all uppmärksamhet, många klappar.

Sen gick vi ner på torget och matte handlade en blomma.

Körde hem, så varmt i bilen innan AC sätter in, det gäller att protestera snabbt mot värmen. Puh, jag hann!

Matte släpper av mig hos matteföräldrarna och så sticker hon igen!!!!

Hon var faktiskt snabbt tillbaka.

Alla går ut på altanen men min matte går ut på gräsmattan med en stor väska.

Hon börjar klödda med den och till sist får mattefar rycka till räddning och upp kommer ett tält. Vad ska vi ha det till?

 Jag blir utsläppt på gräsmattan och får undersöka det hela. Matte säger att det är ett utställningstält, jaha ska hon ställa ut det eller? Nähä det är till när jag ska ställas ut, tyckte väl att det var inget märkvärdigt med det tältet annars. Hi Hi!

Matte fäller ihop det igen och sätter upp det en gång till, lite koko eller!

hon skulle öva så att hon klarar det själv och det gjorde hon, duktig tjej!


Själv sprang jag och retade Affi som var kvar på altanen. Rätt som det var lyfte min matte ner Affi på gräsmattan, då gäller det att lägga alla fyra benen på ryggen och springa. Hann inte så långt innan jag låg och bet i gräset. Tyvärr blev det inte så många rusningar för det var för varmt.


Nu är jag hemma och tar det bara lugnt.

PS. pratade med min katt, jippi.

Av Aamor & Tina - 8 juli 2009 08:45

Faktiskt varit snäll idag, såg i och för sig till att matte vaknade kl 7 men jag mådde lite illa, har väl tvättat mig för mycket, hjälpte när skiten kom upp. Matte gick och la sig igen och kom inte upp förrän 8.

När vi kom in från vår runda bad jag om att få komma upp på trimbordet men matte förstod inte att det var för att jag ville kela och inte bli kammad. men kammad blev jag, lite jobbigt när jag nu inte var inställd på det men det fick ju gå. Två tofsar idag också men på rad, matte sa att jag var urgullig men så fort jag kom ner fixade jag till det så att jag såg tuffare ut.

Matte sa att vi skulle ner till stan idag, har mina misstankar om vad vi ska men vi får väl se.

 Bäst av allt hade varit om vi kunde sett min lillebror Troy som också flyttat hit men än så länge har varken jag eller matte sett honom. Vi får väl se!

Hej för nu!

Av Aamor & Tina - 7 juli 2009 18:13

Tanja, en snygging, skrev till mig att hennes matte sagt att det var tjejer som har två tofsar men jag kan väl vara en tjej! Eller?

Hon har alla gånger rätt för hon har haft Shih Tzu längre än min matte och kanske det är lite tjejigt, mest så inte de tror att jag är en söt tjej när jag är en pudding till kille. Men jag var ganska söt för att vara en kille!

Matte får kanske hitta på något annat stället men det var ganska skönt för håret trillade inte ner i ögonen, inte lika mycket som med en i alla fall. Matte får försöka med något annat för mitt hår är för kort framme för att ha tofsen så det inte trillar ner och för långt om det korta ska med upp för då trillar det bakre ner. Oj det blev rörigt men jag fattar i alla fall.

Kan kanske ha två tofsar på rad, äh vi får se. Ska hålla er uppdaterade på det.


Satt ute innan och försökte flörta med "min katt" men hon ville inte alls idag. Varför? Jag gjorde allt rätt, låg ner, viftade på svansen, pratade lite lågt och såg allmänt gullig ut men nä hon var svårflörtad idag. Suck!!



Av Aamor & Tina - 7 juli 2009 08:15

God morgon!

Idag sov jag faktiskt så länge som till 7, inte illa va? Matte och jag gick ut nästan direkt, jag hde ju bråttom ut för att se om "min katt" satt kvar på samma ställe som den gjorde igårkväll när jag pratade med henne. Tro det eller ej men hon satt INTE kvar. Vad är detta?

Vi gick rundan och hon syntes inte när vi kom tillbaka heller. Vi satte oss på en bänk och kolla läget lite, men nä ingen katt. Sen fick jag gå in för matte blev hungrig.

Jag började snacka med matte när hon ätit klart om att nu var det dags att tofsa om mig, kändes som om jag hade en gardin framför ögonen.

Hon fattade vad jag menade men så var jag väldigt tydlig för jag tittade på henne och sen upp på mitt trimbord. Min matte är smart som förstår att jag menade det!!!

Matte började kamma, oh så skönt att få bort håret i ögonen. Hon höll på länge med tofsen och när hon hade satt ett gummiband trodde jag att jag var klar för jag brukar ha en tofs. Lite förvånad blev jag när jag skakade på mig och fick hår i mitt ena öga. "Va har du inte satt upp allt?".

Nä hon skulle prova något nytt. Sitta still igen, svårt. Mycket riktigt började hon pilla med ett gummiband till. Två tofsar? Hur ska jag se ut? Matte sa att jag blev söt men..... Ja kolla in själv!


Av Aamor & Tina - 6 juli 2009 18:22

Mattemor ringde idag och frågade om vi inte kom över för Affi hade suttit länge och väntat på mig.

Vi traskade dit och sen var det ös på oss kan ni tro. Vi sprang och drog i varandra. Min matte fick säga till Affi ett par gånger att "sluta tugga på Aamor, han är inget tuggben". Hon tror nog att jag är hennes privata tuggben för oj vad hon tuggar på mig ibland. Ibland är det riktigt skönt och när hon gör det somnar jag nästan.

Vi måste bara rasa ut för vi fick ju inte göra det igår när vi var på utställning. Affi ville busa precis när matte hade kammat mig och satt om tofsen, jag var ju inte sen att hänga på men nä det fick vi ju inte. 

Men idag har vi tagit igen allt busande vi gick miste om igår. Är helt slut nu!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards