Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under februari 2010

Av Aamor & Tina - 24 februari 2010 18:45

Onsdag idag och nu har mer än halva veckan gått, ganska så skönt faktiskt.


I natt har jag väckt matte två gånger, var bara lite småkelig så jag tyckte att hon kunda klappa mig lite.

Kan ju inte precis påstå att hon blev överlycklig men hon klappa mig lite och sen somnade jag igen, tror knappt att hon var riktigt vaken när hon gjorde det.


Fullt ös hos syrran idag med, när jag ville vila lite så ville Affi busa så efter lite trugande hängde jag ju med, roligast är att leka i uterummet.


Jag satt och väntade på matte 15.30 men tro inte att hon kom! När hon var så sen att jag nästan gett upp hoppet om att få återse henne.

Hon kom först klockan 16.45 Så sent, vad liknar det?

Killen som bytte batteri till larmet hade varit där och hon lät bli att hämta mig först.

Killen var 1/2 timme försenad så matte ringde och frågade om han kom eller inte och till sist kom han, tur.


Nu tänker jag koppla av lite.


Wille! Jag brukar få träffa de flesta hundar som vi möter med matte låter inte mig hälsa på vissa pga att ägarna inte har koll på sina hundar och är lite si så där, tyvärr finns det en del såna här! Det är mot, oftast, dessa hundar jag "blåser" upp mig men jag tror nog att vissel - godis träningen ger utslag. Håll tassarna.

Av Aamor & Tina - 23 februari 2010 21:11

Jag vilade länge och väl efter att jag ätit min mat, så skönt att koppla av lite och det bästa av allt var att matte inte hoppade rundor.

Hon lagade mat så jag sov i ena kökshörnan och sensatte hon sig framför TV:n och då sov jag vidare där.


Gick ut vid 18.30 och då gick vi en långrunda.

Blev lite nyfiken när vi gick över skolan för de höll på att sätta upp saker på idrottshallens tak, det brummade, prasslade och så hörde jag människor som snacka men jag såg ingen! Matte sa att de ska reparera taket och att de sätter upp skydd så att de kan jobba, stora metall takstolar (mattes ord) lyfts dit men en jättekran.


Hemma igen blev jag så väldigt kelig och skulle sitta i mattes knä, trodde hon men jag ville bara värma tassarna och bli torr om dom!

Okej, kanske jag var lite kelig också.


Vi ska nog snar gå ut en sista gång och sen Zzzzzzzzz!


Natti Natt....

Av Aamor & Tina - 23 februari 2010 17:49

Jag älskar när matte visslar på mig när vi är ute för jag får godis varje gång, hon säger ju att vi tränar men jag ser det som annat. Hon gör det morgon som kväll fast det börjar bli lite sällan nu när vi är ute, i början var det många visslingar men hon säger att jag vet vad jag ska göra nu.

Klart jag vet, man är ju smart!


Mycket bus hos Affi idag också, vi kommer nog aldrig att tröttna på det.

Affi är rolig för när matte kommer för att hämta mig ska hon upp i mattes famn, själv vill jag göra en snabb hälsning och sen vill jag ha hennes vantar.

När matte tar upp Affi tittar hon ner på mig och tittar jag på henne kelar hon riktigt med matte, så som katter gör men tittar jag inte vill hon ner igen.

Hon tror nog att jag ska bli avis men jag vet att matte älskar mig mest ändå så jag tar det lugnt!


Det blev inget batteri byte idag för servicekillen hade blivit försenad och jag som hade tänkt hjälpa till, vi får ta det imorgon istället.

Matte har larm för hon bor på markplan och om någon kommit in när jag var själv hade jag nog bara kelat ihjäl dom fast man vet aldrig. Nu är jag inte så stor och kan skydda så då är det bra med larm.

Hon hade det innan jag flyttade hem här.


Nu ska jag kolla runt lite på nätet!


Av Aamor & Tina - 22 februari 2010 20:16

Äntligen har jag fått matte att hjälpa mig att skriva. Hon har varit fullt upptagen med att fixa sen vi kom hem.

Någon ska komma och fixa nytt batteri i vårt larm i morgon så hon har dragit fram hyllan som står framför och då såg hon hur jäklig den såg ut, rörig och dammig så det har hon sysslat med. Jag försökte hjälpa till men tyckte att det var trist så jag somnade och lät henne dona själv.


Idag hos Affi har vi haft fullt upp, inte många lugna stunder för vi har busat nästan hela dagen. Har vi inte busat har vi tiggt godis. Vi är experter på det, särskilt jag är fenomenal på att tigga.

Sätter mig vid godis lådan, söker ögonkontakt med mattemor, slickar lite på lådan, ett litet grymt och när mattemor ser mig så blinkar jag sakta och slickar mig om munnen!


Matte jobbade länge idag så vi var hemma senare och jag har tagit det lugnt och snart ska vi nog gå dagens sista runda.

Hoppas att matte är klar med sitt fixande och donande för det är trist.


Kul sak är att Snutte och Ruffa startat en blogg!


Natti Natt....

Av Aamor & Tina - 21 februari 2010 18:18

Har vilat mig pigg igen, det var så skönt. Tuggade lite tuggben men tyckte att matte såg lite väl bekväm ut i soffan så jag la in stöten - UT, jag vill ut!


Matte sa att hon hade en idé och så gick hon ut i köket, själv gick jag till dörren för vi skulle ju ut. När hon kom till mig fick jag en liten bit godis - va? var det idéen? Visst okej, jag kan väl köpa det.


Vi gick en bit och rätt som det var visslade matte, jag vände mig om och kollade in henne, hon visslade igen så då var jag tvungen att gå till henne för att kolla så hon inte gnisslade i nån led! Då fick jag en bit godis - wow!


Gick en bit till och rätt som det var visslade hon igen - här gäller det att vara kvick, snabbt framme hos henne och jag fick en bit till - wow, tror jag gillar detta!  

 

Gick en bra stund och tittade upp på matte fall i fall mer skulle komma men det gjorde det inte.


Jag fastnade på ett ställe som luktade gott men rätt som det var visslade matte, jag gjorde en helomvändning och fram till henne och det blev godis.


Längre fram kom en hund som jag inte gillar direkt så jag började blåsa upp mig men då visslar matte igen. Vet inte riktigt vilket som lockar mest men matte visslade en gång till och då gick jag fram till henne och när godiset var svalt var hunden borta!


Matte sa att hon ville träna mig lite för jag blåser upp mig mot vissa hundar och då gärna stora och okända.

Hon sa att jag varit jätteduktig denna gång men att vi får träna mer, inte mig emot så länge godis serveras är jag med!

  



Av Aamor & Tina - 21 februari 2010 15:51

Det är riktigt kallt idag, inte så kallt som i vissa delar av Sverige men det blåser ganska mycket och det gör det kallt.

Snöat har det gjort hela dagen men som tur är kommer det ganska så glest.


Jag har varit och busat med syrran en stund, gäller att hålla henne igång, hihi!

Även idag har vi fått mattor att flyga och mattemor brukar undra NÄR vi ska sluta med att busa så mycket! Aldrig säger vi, kanske när vi inte orkar, men så länge vi kan så ska vi!


Är ganska så trött nu så jag tänker ta mig en liten lur!

Av Aamor & Tina - 21 februari 2010 09:54

Vaknade klockan 8 och fick upp matte ganska så snabbt för jag var tvungen att gå ut. Trots det fick jag skynda på henne för det tog lång tid för henne att klä sig!

Idag är det verkligen skillnad på vädret från igår. Tö igår så allt blev vått och slaskigt. I morse hade allt det våta frusit till is så det var snorhalt ute.

Vi hade -4 och så snöar det lite och tyvärr blåser det småspik.


Jag har fått frillan fixad och tovor bortplockade, jag tror att vid 1,5 års ålder är det en tovperiod och jag är snart det, nästa månad.


Ska vila mig en liten stund för vi ska väl gå en långrunda senare.

  

Här ligger jag och gosar på mitt fårskin! 


Av Aamor & Tina - 20 februari 2010 22:26

Ikväll har jag mest sysslat med 3 saker.

Jag har gnällt (mattes ord), har velat ut två gånger och ganska nära varandra, nu var det inte för att jag var väldigt nödig utan för att det snöade och då är det kul att gå ut! Lite nödig var jag nog.

Har ägnat mig åt bus, dragit ut alla mina leksaker och velat att matte ska leka med dom, även fått henne att hålla tuggben till mig.

Det viktigaste och nummer 3 har varit vila, för att orka med de andra två krävdes vila! Sovit på mattes fötter och uppe i soffan. När jag sov i soffan var det någon som ringde på ytterdörren så jag hoppade ner och ställde mig i hallen men matte kom aldrig så jag skulle hämta henne för hon hade kanske inte hört det då sa hon att det var på TV det plingat. Fy att lura mig så!


Tror nog att vi ska gå ut en sista kortis innan sängdags men jag hoppas det dröjer ett tag till.


Natti Natt....



Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skapa flashcards