Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2011

Av Aamor & Tina - 24 januari 2011 17:07

Idag blir det så att jag matte Tina skriver i Aamors blogg för han är så slö och bara sover.

Det var ju dags med veterinärbesök idag och vi var hos en annan veterinär än tidigare. Klockan 8 var Aamor och jag på plats och skevs in och sen lämnade jag honom där, oj vad det sved i mitt hjärta. 

Han tittade frågande på mig med sina stora runda vackra ögon och de har följt mig hela dagen.

Jag skulle hämta honom strax innan 16 men när klockan var 13.45 ringde dom och frågade om jag kunde hämta honom innan för att sitta i bur gillade han inte utan klättrade på gallerdörren så de var rädda att han skulle skada sig. Jag kompade ut och sen stack jag och hämtade honom och så glad han blev när han såg mig.

Tog ut honom ur buren och så fick han sitta i min famn och en djup suck slapp ur honom då.

Veterinären tog tandsten men där var bara lite så det var skönt, de kollade öronen och drog ut håren samtidigt, han hatar när man gör det så det gälle att passa på och sen har han en kli-fläck under hakan som de kollade upp och rakade runt för att se.

Han får ha en parabol på huvudet så han låter bli att klia sig och han gillar den inte fast han fortfarande är så slö.  

Titta å synd det är om min lille kille!

Jag har semester i två dagar nu så vi ska rå om varandra riktigt ordentligt.

Av Aamor & Tina - 23 januari 2011 10:15

I gårkväll när jag var ute så mötte vi tre hundar, en hane som bara skällde så han gick vidare men sen kom det två Berner Sennen tikar och eftersom jag hörde hanen skällde jag på dessa två med men slutade när jag fick hälsa.

Den ena ville hälsa och nosa på mig men den andra var lite blyg och höll sig bakom sin matte.

När jag höll mig still så kom hon fram men så fort jag rörde mig studsade hon bakom sin matte igen.

Tänk att lille jag kan skrämma en stor Berner Sennen tik!

Vilket som så är det kul med nya vänner!


Vi låg och myste till klockan 8.30 idag, matte fnattade mig på magen men då och då hittade hennes fingrar ihoptrasslat hår som de bara var tvugna att dela.

Vi har varit ute och gått en halvlång runda nu på morgonen, tyvärr mötte jag inte en enda hund men jag mötte vår ena granne istället när vi kom hem så hon fick en puss.


Skönare väder idag men solen vill inte titta fram än så länge!

Av Aamor & Tina - 22 januari 2011 17:42

Det blev en ordentlig sovmorgon i dag.

Matte vaknade vid 7 men gick och la sig igen och dåsade bort och sen vaknade hon inte riktigt förrän 9 och själv njöt jag av att sova länge.

Det tillhör ju inte vanligheterna att vi sover så länge.

När sen matte var klar med alla morgonsysslorna hamnade jag på trimbordet och fick en omgång med borsten och tofsen blev fin.

Vi tog en ganska lång runda vid strax efter 10.30 och jag fick gå "lös" och det gillar jag.

Låtsas ibland att jag inte vill följa med åt mattes håll så jag stannar och tittar på henne men då säger hon bara hejdå och så går hon och gissa om jag får bråttom för att komma ifatt henne! Tänk om hon går vilse!


Senare gick vi en långrunda men då gick vi och hämtade Affi så hon fick följa med oss, det gillade hon och blev glad.

Tror matte hade en baktanke där för sen fick hon middag hos matteföräldrarna, smart va!


Lite halvtrist väder idag, ligger runt nollan och det är lite grått men det är inte slaskigt i alla fall men däremot halt på många ställen.

Nu ska vi njuta av en lugn lördagskväll!

  

Av Aamor & Tina - 21 januari 2011 18:08

Sista morgonen klockan ringde denna vecka så det kan ju inte bli bättre!

Äntligen är det fredag och jag ska få ha matte hemma hela dagarna för det är det bästa av allt!


Min syster alltså, hon är för härlig för när vi har varit ute och gått och kommer in igen är hon så full i f-n.

Hon terrar mig hela tiden tills hon får igång mig på bus och sen bara springer hon iväg och jag får inte fatt i henne, jag hamnar alltid bak och skäller då på henne men det hjälper ju inte!

Struntar jag då i henne och går och lägger mig istället så kommer hon och knuffar på mig.

Hon är rolig men jag måste erkänna att det är skönt när matte kommer och hämtar mig så vi kan gå hem till lugnet!

Men jag gillar henne skarpt ändå och sen hatar jag att vara själv så jag får skylla mig själv.

  

Ett gammalt kort på mig och min älskade bus-syrra!


När vi kom hem så for matte på som en virvelvind, suck!

Fram med dammsugaren och startade tvättmaskinen, hallå det är fredag och ska man inte ta det lugnt då?

Hon skyller på att jag drar in en massa småsten och grus men det märkliga är att allt detta finns runt där hennes skor står, visst jag går in där med men allt kan ju inte vara mitt!

Klart är ju att jag hjälper till att sprida det vidare sen men det är för hon slarvar med att ta bort det.

Största boven är nog matte själv!

Av Aamor & Tina - 20 januari 2011 17:00

Igår fick jag inte äta något alls efter klockan 18, dåligt sätt men matte sa att jag skulle till veterinären för att ta tandsten, kolla öron och lite annat och eftersom jag skulle sova där fick jag inte äta!

Vi gav oss iväg i morse men när vi kom dit fick vi reda på att veterinären var sjuk så vi fick åka hem igen, typiskt!

Nu ska jag dit på måndag istället.


Affi och jag har varit ute i vår "hage" i över en timme och sprungit och busat, snön har nu försvunnit där så vi kan vara där utan att vi själva försvinner i den som vi gjorde innan!

Vi hade så kul att vi hörde inte när mattefar kallade in oss, vi blev stendöva men vi stod och tittade på honom och såg att munnen rörde sig men inget ljud, hihi!

Vi fick ge oss så småningom!


När matte kom hade hon bilen med sig och jag blev glad att få åka bil en gång till och då hem! Hade noga koll på vart hon körde så det inte blev några omvägar.

Har ätit min kvällsmat och fått mitt "vad du är duktig Aamor-godis" så jag är "mätt och trätt" nu och tänker snart ta en liten kvällslur för att sen kolla in vad matte ska äta om det blir nått gott!

    

Av Aamor & Tina - 19 januari 2011 19:05

Jag var duktig i natt för jag väckte inte matte en enda gång, blev lite kelig när hon släckt lampan men då hade hon inte somnat.


Syrran var lite taskig idag, hon satt i fönsterkarmen och tittade ut och då passade jag på att gå fram till mattefar för lite kel (jag var på bordet) men då kom hon farande och knuffade bort mig och hoppade upp i mattefars famn och bara glodde på mig!

Då gick jag istället bort till mattemor och tvättade hennes öron och sen gosade vi istället.

Min tofs trillade ner i ögonen på mig hela tiden, matte hade satt den för långt fram men mattemor satte i ett gummiband till och det blev bra men färgen på det var rosa! Jag en kille som har rosa gummiband, vad liknar det?


Matte hade shoppat lite innan hon hämtade mig men hon gör det snabbt så jag behövde inte vänta så länge som tur var.

Precis när hon kom så skulle vi gå ut med mattefar och då ville jag inte gå med men fick göra det ändå men kollade väldigt noga så matte gick in, blev en snabbkiss och sen in igen för att hälsa ordentligt på matte.

Här hemma har jag ätit lite och nu tänker jag sova en stund innan vi ska gå ut igen.

Igår kväll hälsade jag igen på den katten som nosade på mig dan innan och även denna gången kom han fram till mig och nosade runt huvudet och sen backade han tillbaka, han är så söt!

  

Av Aamor & Tina - 18 januari 2011 18:01

Jag har nästan blivit vän med två katter till! Igår kväll när jag var ute på sista rundan så satt jag helt still och tittade och då kom den ene fram och nosade på mig och den andre satt på en sten 1/2 meter från mig och nosade i luften och den katten är väldigt skygg!

Jag var mycket bättre natten till idag för jag väckte matte bra 2 gånger, snällt va? Matte tyckte visserligen att jag kunde skippat de två gånger med!


I morse gick jag in till mattemor som låg och sov. Jag ställde mig på bakbenen och nosade på henne och sen snodde jag hennes raggsockar och lyckades nästan sticka men hon fick fatt i mig, attan också!

Jag hade inte gjort något med den men hade Affi också sett den hade vi haft dragkamp och det var det mattemor inte ville!

Vi har mest slappat och gosat med matteföräldrarna, man måste ju ta det lugnt också. Jag är ju rätt så bra på att slappa och gillar att göra det!


Jag förvånade matte när vi kom hem, hihi!

Det var så att jag blev törstig och matte var i köket och hade precis tagit nytt vatten i min skå men jag var ju i vardagsrummet och ville ha vatten från  från min sprejflaska och matte hörde inte när jag gnällde till så jag fick skälla, ett vov och hon kom för hon trodde jag fastnat i nått! Ville bara ha vatten ju!

Matte sa att det var första gången jag skällde här hemma sen jag var valp och själv hemma med matte!

  



Av Aamor & Tina - 17 januari 2011 18:00

Matte var så trött igår kväll och ändå tvingade hon sig att sitta och titta på Morden i Midsomer och sen stupade hon i säng!

Blev kanske inte bättre av att jag väckte henne 4 gånger i natt, klockan 02, 03, 04 och 04.45 Jag var lite kelig bara!

Lite trött var jag allt i morse men matte var pigg, hon blir nog trött i kväll!

Vi kom iväg rätt tidigt i morse så det blev en längre runda till Affi och det hade jag inget emot alls, gillar ju att gå.

När jag kom dit skulle Affi nosa igenom hela mig bara för att jag var nybadad så det var bara till att sitta still och låta henne hålla på.


Rätt lugn dag med lite bus och mycket tiggande för att få diverse olika saker som godis, jag vill upp, jag vill ner, jag vill in genom den stängda dörren mm.

Så kan vi hålla på hela dagen, förstår inte vad matteföräldrarna fördrev sin dag med innan vi kom in i deras liv, hihihi!

  


Matte jobbade länge idag så jag fick allt sitta och vänta på henne, går ju gärna till dörren vid den normala tiden.


Det är så blött och slaskigt ute och jag blir så trött på det, är inte speciellt kul att bli blöt ända upp till magen för där är en vattensamling!

Nu ska jag vila i alla fall, matte ska väl fixa frillan senare på mig så det gäller att passa på!



Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards