Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under maj 2011

Av Aamor & Tina - 16 maj 2011 18:30

Trodde att matte skämtade när hon sa att jag skulle till Affi! Är helgen redan slut?

Fy farao vad de försvinner fort!

Sakta gick det dit, matte frågade om jag blivit en gammal gubbe så jag fick öka takten lite då för jag är ju inte 3 än.

Syrran ville busa men jag tyckte att det var onödigt så jag la mig istället.

Jag har varit så trött idag, sovit mest hela tiden och syrran tyckte att jag var så tråkig men när solen tittade fram och mattefar öppnade så vi kunde gå ut fick jag lite fart i ett litet tag!


Lång dag för matte och jag satt och väntade i en hel timme på henne, suck.

Regnade när vi gick hem, har gjort det till och från hela dagen, så det var inte lönt att spana på katterna för matte sa att de är kloka och håller sig inomhus vid regn.

Åt min matt och sen hoppade jag upp i mattes säng, bäddade och sen la jag mig men det kändes så ensamt så jag kallade på matte och hon kom för jag har bra pli på henne.

Hon kunde faktiskt ligga still och gosa i 30 minuter, inte illa!


Nu tänker jag återgå till min favoritsysselsättning - sova!

 

Av Aamor & Tina - 15 maj 2011 19:44

Sov till 8.30, ja matte i alla fall för då väckte jag henne för hon kan ju inte ligga och sova hela dagen, en liten kille kanske är kelig eller nödig.

Hon gick upp och jag gick och la mig och sov vidare, hahaha!

Senare gick vi en morgonrunda, jag såg en söt liten valp, matte snackade med dess matte men vi hälsade inte för hon var bara 9 veckor. Matte förklarade för mig att hon inte var fullt vaccinerad än så det är bäst att hon inte träffar okända hundar. Okej men jag är helvaccinerad och inte alls farlig så.... men det gick inte ändå.

Hon skulle bli en Kooikerihondje när hon blev stor, ja så klart var hon det nu också men man såg inte det så tydligt! Söt som socker var hon i alla fall!


Jag har varit, mot min vilja, på trimbordet för matte skulle ta de sista tovorna och jag som bara var kelsjuk fast det var rätt mysigt för vi kelade också.

Sen slappade jag till matte sa att vi skulle åka bil i eftermiddag, så kul!

Vi skulle hälsa på en fd kollega till matte som flyttat ut på landet och jag skulle leka med hennes hund, så kul.

När vi väl hittade rätt och jag kom ut ur bilen hör jag en grov röst skälla på mig men det lät inte farligt men stort!

Vi gick närmre och större blev det och när vi nosade på varanda såg jag hur STOR han var! Skulle jag leka med den?

  

Här blir vi lika höga men jag nådde inte ens upp så jag kunde lukta honom där bak.

Detta är Zorro (Jomatanjo's Zorro), jag träffade honom när jag var valp och han är lite mer än 1 år äldre än mig, han är en Grosser Schweizer Sennenhund.

Jättesnäll och kelig, han satt hos min matte och blev kliad lite väl mycket för min smak men när jag gick till hans matte eller husse kom han som ett skott!

Var lite tveksam till att leka så när han kom i fullfart la jag benen på ryggen och gömde mig bakom matte!

Gick ner i skuggan och la mig och njöt så kunde jag ha utsikt över matte och Zorro. Kolla in min bil i bakgrunden!

 

Vädret var lite opålitligt så vi fick gå in efter ett tag när det började regna, vi la oss och vilade men efter ett tag gick jag fram till honom för då ville jag leka, jag skällde lite på honom och viftade på svansen för att få igång honom men när han reste sig stack jag, han var ju inte så stor när han låg ner!


Sov i bilen hem och åt min mat så fort jag kom in, tar på att vara borta och nu ska jag vila mig lite!


Av Aamor & Tina - 14 maj 2011 17:38

Sov till klockan 8 i morse och först vid 9.30 gick vi ut, matte tyckte att det var dags då!

Tur var det för Peggy, Ollie och Melle var ute och alla tre kom fram och kelade med mig, Melle lite försiktigt. Vi stannade nog där i 15 minuter hos katterna innan matte tröttnade och jag fick gå vidare.

En bit in på rundan mätte vi Lukas, en gammal Papillon, han har varit så tråkig innan men nu vill han leka och busa. Han har nog haft lite ont i sina tänder för nu hade de fått ta bort 12 stycken på honom.

Det blev en långrunda och jag fick gå "lös" nästan hela tiden. Valde att gå förbi min tjejer och idag var de ute och när de fick syn på mig skällde dom och jag gick därifrån men väldigt nöjd med att höra att dom var kvar!


Hemma igen så satte matte igång att dammsuga, tvätta och ve och fasa, blanda till i mina flaskor, suck!

Badkaret kom in i badrummet och jag placerade mig under mattes säng!

Tänkte inte komma fram med denna dagen men när matte tog en bok och satte sig för att läsa smög jag mig ut, hade nog missuppfattat henne.

Nöjd var jag nog i 2 timmar för sen tog matte mig och jag hamnade i badet, suck!

Behovet var där för pälsen var trög, kliig och gråaktig, det vita i alla fall men min vilja saknades.

Efter bade måste jag bara gnugga mig mot allt, mattor, soffa, i mattes säng och i min egen säng!

  

Precis innan matte skulle ta upp mig på trimbordet sprang jag till ytterdörren för jag var nödig, matte hade anat vad som var på gång för hon sa att jag vädrade sura saker! Snabbt ut och göra det nödvändiga och sen in igen för att bli torr.

Ingen direkt värme så det var inte så skönt att vara ute och blöt.


Har övervakat när matte sen lagade mat och jag fick smaka lite, blev äggakaka men stekt bacon och svamp. Baconet var gott för det var lite saltat och rökt så jag fick smaka lite.

Sovit en stund och sen gick vi ut för solen tittade fram, vi satte oss på en backe och kollade på folk som cyklade förbi.

Inne igen så har jag ätit lite av mitt torrfoder och ska nu låta magen smälta maten i lugn och ro!




Av Aamor & Tina - 13 maj 2011 18:24

Äntligen fredag och jag ska få ha matte hemma i två dagar!

Syrran ville leka så fort jag kommit in genom dörren även i dag men jag tycker att det är lite tidigt.

Vi lekte senare men mest ute i vår hage.

  

Matte var snabb idag och hämtade hem mig direkt efter jobb och inget som jag hade nått emot.

Idag hade hon inte glömt mina påsar, hihi och det var tur!

Satt ett tag på bänken och kollade in katter men den enda som kom var "kungen", han tror ju det, han bara går förbi mig och tittar inte ens åt mig!

Ville gå in istället för jag var lite hungrig och sen tog jag en kort tupplur i mattes säng, kallade på henne efter ett tag så vi låg och kelade.

Sov sen vidare på min sittkudde.

Nu ska jag kalla ner matte på golvet för jag behöver henne för att hålla mitt tuggben!


Trevlig helg!

Av Aamor & Tina - 12 maj 2011 19:13

Jag spanade efter mina katter i morse men tyvärr såg jag inga så jag gick vidare till Affi istället.

När vi tiggt till oss lite morgongodis (torkad kycklingfilé) så tyckte Affi att det var hög tid för lek, suck, jag gjorde en rusning efter henne men sen hade jag inte tid med fler för jag måste följa matte till dörren.


Varit ute nästan hela dagen och vi har busat men jag blev lite ilsk på syrran när hon inte lät mig vara så jag nöp till henne lite hårt för hon pep till!

Mattemor sorterade i sin garderob och hade alla kläderna ute på bordet och där ville vi vara men vi fick inte vara där efter att vi hade haft dragkamp med en av hennes BH! Kul var det!


Matte är bra glömsk! Hon hade varit hemma med lite saker innan hon hämtade mig och eftersom det var varmt la hon jackan hemma och i den finns mina bajspåsar!

Halvvägs hem kommer hon på det men tror att det är lugnt för jag gjorde en 2:a i morse men precis då sätter jag mig och gör en till!

Matte kliade sig i håret och tänkte om hon skulle gå hem och hämta en påse och plocka upp det eller. Då fick hon syn på ett lönnträd och de löven är ju rätt stora så hon tog några löv och plockade upp min 2:a, tur det inte var så långt till hundlådan!

Jag ville gå en långrunda men hon var lite tveksam med tanke på att hon var påslös men då hittar hon en påse som någon tappat, naturligtvis oanvänd så det blev en långrunda!

Hoppas hon inte är lika glömsk nästa gång!

Jag mötte två små barn som ville klappa mig men de var lite rädda men när de väl vågade tyckte de att jag var så mjuk och söt.


Åt min mat när jag kom hem och sen la jag mig för att smälta maten.

Tror att matte ska tofsa om mig snart för den hänger lite i ögonen, Affi har fixat den till mig.

 

Av Aamor & Tina - 11 maj 2011 19:35

Så trött i morse, matte tyckte jag var ovanligt seg när vi skulle gå till syrran så för att få fart på mig sa hon att jag skulle kolla om jag kunde sno något från mattemors sängbord, haha! Det fick fart på mig men jag tog inget när jag kom dit för syrran ville busa istället.

Även idag har vi varit ute i stort sett hela dagen, redan på morgonen vid 9-tiden var det över 19 grader och sen har det varit hett, ingen sommar hetta men hett ändå!

Vädergubbarna sa att det kunde bli åska i kväll, får se om de får rätt!


Matte var lite sen för hon hade shoppat lite innan hon hämtade mig men jag hade ju kul så jag märkte det knappt, fast jag kollade ytterdörren med jämna mellanrum.

Satt ute ett tag för att kolla in om några katter syntes men tyvärr låg de nog inne och sov. Får kolla igen när jag ska ut på min sista runda.

Matte har fixat min tofs och sen lekte jag "sök", alltid lika kul.

Mattes tofs har jag fixat till, 2 gånger för hon satte tillbaka den efter min första fixning!

Tänker sova en stund nu för jag tog ingen tupplur när jag kom hem som jag brukar.

 


Av Aamor & Tina - 10 maj 2011 19:01

Som syrran har rastat mig idag, jag är helt slut nu ikväll. Vi har sprungit som två galningar från det att vi kom ut och ute har vi varit från 10-16.30, lite har vi vilat men hon har jagat mig mest.

  Här jagar jag visserligen henne men bilden är gammal!


Matte jobbade länge idag så jag fick ju vänta lite extra men när hon kom kröp jag så nära henne jag kunde samtidigt som Affi försökte dra mig därifrån för att själv kunna kela med min matte.

Jag vann för jag är ju mattes favorit!


När vi sen gick hem så såg jag en strumpa som låg på cykelbanan och jag tittade långt på den men matte sa "låt bli" och jag gick inte ens dit.

Matte sa "oj vad du är lydig Aamor" men jag lät bli den för den såg inte så god ut men vill matte tro att jag är lydig så ska jag inte säga emot henne, hihi!

Var hungrig så jag åt allt mitt torrfoder, åt ju inte igår så det smakade bra nu.

Tänker sova en stund för att orka gosa med matte senare.


Igår när jag var ute på sista rundan kom Peggy fram för att kela men precis när jag fått en stryckning så kom en annan katt och skrämde bort henne, han går här och tror att han är kung över katterna!

Jag är ju kungen, hihi!


Av Aamor & Tina - 9 maj 2011 18:17

Måndag och klockan satte igång klockan 06, suck!

Syrran satt och väntade på mig och var redo för bus direkt på morgonen, hon går nog på nån högenergikost eller kärnkraft!

Vi har varit ute mest hela dagen för vädret har varit så varmt och skönt.

Mattefar fick hjälp med att sticka maskrosor, han var iväg och köpte en sån som man slipper böja sig ner för att få upp dom och vi var väldigt nyfikna på vad han sysslade med.

När vi undersökt klart jagade syrran mig runt en jättestor sten som de har i trädgården. jag försökte komma undan men det gick inte så jag stannade så jag kunde jaga henne istället men det är hopplöst att få fatt i henne!

Har jag sprungit 1 varv så har hon tagit 3, hon är så snabb, hade nog gjort bra resultat på en hundkapplöpningsbana!

Sen lurade vi mattefar för han tyckte nog att vi var lite jobbiga ett tag så han släppte in oss genom ytterdörren men innan han hann runt huset för att stänga grinden till vår hage så mötte vi honom på kortsidan av huset, hihi och sen var det stört omöjligt för honom att få fatt i oss, så skoj!

  


Matte slutade i normal tid idag och det innebär att hon kommer att jobba länge en annan dag, örk säger jag!

På hemvägen mötte jag två av tjejerna som brukar gosa med mig och så klart gjorde de det även idag.

Inga katter syntes så vi gick in istället, har inte ätit än men jag kanske gör det senare, ska vila lite nu!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards