Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juni 2011

Av Aamor & Tina - 23 juni 2011 18:50

Sista dagen denna vecka som jag måste gå iväg så tidigt, ska bli skönt.

Det har tydligen regnat och blixtrat i natt, 21 mm sa mattefar att det kommit men vi har inte hört eller sett nått.

Det har varit skiftande väder idag med sol och rätt som det var rullade mörka moln in och det vräkte ner så allt såg grått ut. Fast jag ska inte klaga för jag har sluppit bli blöt.

Vi tog bilen i morse igen för matte tyckte att det blåste för mycket och fall i fall om regnet kom.


Syrran och jag har fixat tvättningen av köksfönstret men resultatet blev inte vad matteföräldrarna hoppades på för det blev gråaktigt och prickigt på en viss höjd!

Tydligen blir det inte bra om man fnyser och slickar på det!


När matte kom så gav sig hon, mattefar och vi två fyrbenta oss av med bilen.

Vi skulle köpa lite blommor, eller mattefar skulle köpa dom.

Körde ca 2 mil och där var så mycket folk men det gillar ju vi!

  

Här är vi på väg in i växthuset, ser spännande ut och där fanns massor av nya dofter.

  

Eftersom jag sett Buttons när han åkte vagn ville jag och syrran också prova på det och det var superkul men det roliga var slut när mattefar valt ut blommorna!

Matte sa att där var en katt i växthuset men jag såg den inte, hon kunde gott sagt det när vi var där och inte när vi kommit hem.

Matte handlade frukt och grönt sa hon men jag såg inte en enda grön sak.

Nektarinerna var röda, rädisorna var röda och jordgubbarna var röda!

Alltså handlade hon frukt och RÖTT!


Nu har vi varit hemma en stund och jag har ätit, fått gottis och matte har hunnit med lite smågöromål som jag struntar i!

Av Aamor & Tina - 22 juni 2011 20:28

Var något så otroligt trött i morse, orkade knappt gå iväg men när jag sen kom ut så vaknade jag till!

Syrran och jag fick en av mattefars söndriga strumpa, egentligen fick vi vars en men så klart ville vi ha samma så det blev dragkamp.

Jag försökte hålla emot men syrran backade och jag fick allt hänga med och turen gick ut från köket, ut i hallen, förbi två rum, in i det tredje, igenom det och ut i uterummet, genom hela det och ut på trädäcket och där släppte hon strumpan men då var jag trött så det var inte kul längre. Kan inte förstå hur Affi kan vara så stark, jag väger ju betydligt mer än vad hon gör fast redan som en 7 veckors bebis drog hon runt på de vuxna hundarna när de var och tittade på oss, ja det är bara att hänga med.


Jag är helt slut nu för matte och jag har varit på middag hos tjejerna, alltså hennes kolleger och vad kära och goa de är.

Vi var på kollonin hos den ena och där var så mysigt och vi hade tur med vädret för de hade sagt att det skulle regna men först när vi körde därifrån började det. De håller nämligen på att bygga sin stuga så vi kunde inte gå in där utan satt ute.

  

Jag satt med vid bordet ett litet tag och fick smaka en halv bulle med smör och ost på, super gott! Det andra ville jag inte ha men matte sa att det var super gott.

Jag saknade mannen till kollegan för jag kunde allt lukta att hans doft fanns där, speciellt på kassarna hemifrån dom!

Tack för en trevlig kväll tjejer!


Nu ska jag bara sova och så är det sista morgonen denna vecka i morgon och sen tre härliga dagar ledigt!


Natti Natt!

Av Aamor & Tina - 21 juni 2011 19:56

Jag fick åka bil till syrran för matte behövde bilen efter jobb, hade några ärenden sa hon.

Syrran och jag var själva i ca 2 timmar idag för matteföräldrarna var i stan och fixade lite. Gillar ju inte när de ger sig iväg men vi är två och då känns det lättare.

Desto gladare blev vi när de kom tillbaka!


Måste också säga ÖRK för mattemar tog en fästing på mig, mattemor hittade den men det konstiga var att den satt inte fast riktigt men den var stor och äcklig!

Troligen har den suttit på ett annat djur och ätit, örk och sen har jag råkat gå förbi och så var den inte mätt, fy attan vad de är räliga de där djuren!


Jag har även skyddat tomten mot ett stort hot som kom gåendes utanför!

En styck dam kom med en - dramaten vagn! Tänk om den kommit in och stoppat ner oss alla i dess mage, bättre att skälla ut den då!

Matteföräldrarna förstod inte hotet men syrran hängde på rätt så fort, tur jag har nån förståndig hos mig!


Fick inte åka bil hem för matte lät den stå hos matteföräldrarna, hon ska ha den i morgon igen men då får jag nog åka hem.

Både Peggy och Olli var ute och lekte när vi kom hem så jag fick hälsa på bägge, det var mest Ollie som ville snacka men jag tror faktiskt att han var mer intresserad av mattes kasse för han kikade ner i den flera gånger.

Matte sa att jag var lite smårolig när vi kom in för jag tog en bit grisrumpa i munnen och gick runt och pep och tyvärr var hon framme med kameran.

Matte sa att jag var söt som socker i alla fall!

 

Av Aamor & Tina - 20 juni 2011 18:37

Matte hade inte vett att släcka tidigt i går kväll och när hon sen gjorde det kunde hon inte somna så där låg hon och vände och vred sig. Hur ska en annan stackare få nån blund i ögonen när jag ligger under hennes säng!

Ganska så trött i morse med andra ord.


Mulet och så kom det några enstaka regnstänk när vi gick iväg, matte sa att där hade vi tur.Strax innan matte skulle cykla iväg så började det regna och det vräkte ner. Hon satt och valde om hon skulle cykla hem och hämta bilen men fick istället låna ett par regnbyxor av mattefar, regntät jacka hade hon redan.

Tyckte faktiskt synd om henne fast hon hade regnkläder på sig men när hon sen kom hem så berättade hon att hon fått tag på ett par gamla regnbyxor så hon var totalt genom blöt på byxorna när hon kom fram, stackaren!

Som tur är har hon obyteskläder på jobbet så hon slapp ställa hela sig själv i torkskåpet, vilken syn det hade varit!


Syrran och jag har lekt en hel del idag, vi har sprungit fram och tillbaka och vi bar även  ut de flesta av Affis leksaker på trädäcket men hann inte få in dom innan regnet kom igen, hihi!

10 mm regn har det sammanlagt kommit men det har ju inte kommit konstant.


När klockan var 15.30 satte vi oss vid ytterdörren för att invänta min matte men hon dröjde och då kom vi på att det är måndag så hon jobbar länge så jag la mig för att vänta där och Affi skulle upp i köksfönstret för att kolla när hon kom.

Då hon äntligen dök upp fick hon en frolic av mig och så åt jag en själv!

Nu ska jag vila mig lite för man blir trött när man ätit.

 


Vill gratulera två av "mina Tjejer" som varit på två utställningar i helgen.

BIR, Veteran BIR, Veteran BIS-2 och BIM för Bodil och 3:d bästa tik med Cert för Matilda.

Ni är så fina!



Av Aamor & Tina - 19 juni 2011 16:51

Igårkväll så sov jag så gott att jag glömde alldeles bort att säga till matte vid 21 att jag skulle ut så när klockan var 22.45 sa matte till mig att nu får vi nog gå ut innan det börjar regna för det är väldigt svarta moln på väg.

Helt okej tyckte jag och hoppades på att få se några katter. Vi hann bara runt huset då jag hörde en plinga och tvärstannade, en katt på ingång och det var det, Peggy kom springandes, hon skulle in till sig men hann ge mig ett litet kel först.

Inget regn kom trots att det var så mulet.


Matte vaknade redan klockan 6.15 trots att hon inte släckte lampan förrän 00.20 i natt! Som tur var blev hon kvar i sängen till 7.30

Matte hanntvätta lite innan jag vaknade på riktigt och sen vid 10 gick vi ut.

Det blev en långrunda, vi gick upp om idrottsplatsen och tittade på fåglarna som håller till i hålet efter idrottshallen. Där var en Strandskata som varnade sina så för oss och en massa, troligen Backsvalor säger matte som flög runt där.

Jag ville gå in till syrran när vi passerade där men när matte öppnade ytterdörren ville jag inte längra så matte gick in själv.

Affi tittade förvånat på matte och började leta efter mig.

Efter ett tag tyckte jag att jag kan väl gå in då men det skulle jag inte gjort för då fick jag mig en uppläxning av syrran, antagligen för att jag inte kom in direkt!

Visst är man lillebror så kanske man får finna sig i att syrran bestämmer!

Busade sen i vår hage men jag måste in då och då för att kolla så matte inte övergett mig!

 


Mattefars bror och fru kom in om och han hade ett par skor som var så goda.

Jag trättade dom trots att han hade dom på sig!

Då berättade dom att de hade varit och tittat på sin sondotter när hon red, hopptävling, aha sa matte det var därför skorna var så spännande för där var lite hästskit på dom, mums!


Vädret har varit mulet med sol, väntat på regnet men det har endast kommit några droppar trots att det varit mörkgrått på himlen med jämna mellanrum.

Min kvällsmat är uppäten och nu ska jag slappa resten av kvällen.


Av Aamor & Tina - 18 juni 2011 18:26

Vaknade vid 7.15 då matte gick upp och började störa sig, hallå vi var ju lediga idag. Visst vi hade sovit våra timmar för vi la oss rätt så tidigt igår men ändå!

Blev en långrunda i morse, vi gick ner om några dammar och kollonier, händer alltid nått där som man kan kolla på.

Matte skulle se om de kommit vidare på stugan de höll på att bygga sist vi gick där och trästommen var uppsatt nu

Inga katter ute fast vi nog satt ute i över 30 minuter, trist.


Vi skulle gå bort till syrran för matteföräldrarna skulle bjuda på älgkalops idag och det tackar man ju inte nej till.

En snabb flukt efter katterna skulle jag hinna med innan vi gick men inga syntes till. Rätt som det var kände jag nått som strök sig längs med min bakdel och när jag snabbt for runt så var Peggy där!

Hon var så kelig och gosig så jag vägrade gå vidare. Matte tröttnade efter ett tag och bar iväg med mig, förnedrande!

Affi blev väldigt glad när hon såg mig, hon låg i fönstret och kollade efter mig och när vi gick in om grinden for hon upp och skulle ner på golvet så hon kunde hoppa på mig direkt jag kom in.

Hon fick minsann vänta med busandet för jag skulle först hälsa på matteföräldrana.


När vi senare var ute i vår hage och lekte tvärstannade vi bägge och sprang fram till staketet och satte igång att skälla, matte har inte hört just det skallet från mig innan så hon kom ut i en farlig vänster för att kolla in vad som stod på!

Runt husknuten fick hon syn på inkräktaren, en helt okänd och oinbjuden katt!

Visst jag älskar katter men de ska inte komma in på mitt revir, okej syrrans revir för då kommer vakthundarna fram, hihi!

Katten blev skiträdd när den såg matte fast hon pratade lungt med den.

Den såg ut som en Siames men var prickig som en Bengal.


På hemvägen gick jag ifatt Alice och hennes matte. Alice ville leka som valpar vill men jag blev lite gramse på henne då och resultatet av det blev att matte blev gramse på mig, inte lätt att vara en liten kille!


Vädret har varit och är mulet med sol ibland, regn kommer i korta småskurar fast jag har inte blivit blöt. Får se om det blir mer regn av det.


Matte sa att den finaste killen hon vet sitter på Svenska Shih Tzu klubbens hemsida. Hoppas hon menar mig annars ska vi ha ett allvarligt samtal, hihi!


Nu ska jag slappa resten av kvällen eller i alla fall tills maten har sjunkit undan i magen!

  

Bebis Aamor!

Av Aamor & Tina - 17 juni 2011 18:59

Igår kväll började det regna precis när vi varit ute, vilken tur. Det kom sammanlagt 11 mm under natten och en enda blixt men nån knall hörde vi inte fast vi var vakna.


Äntligen är det fredag och vi är lediga i två dagar.

Dagen hos syrran har varit rätt så lugn med massor av kel och sömn.

Ett tag blev mattemor av med mig, hon var i köket och mattefar och Affi var i uterummet. Mattemor kallade och jag hörde henne men jag låg på mitt hemliga ställe.

När Affi hörde mattemor kalla på mig så ville hon ner från stolen hon låg på och rätt som det var hämtade hon mig och tog tag i mitt öra och guidade ut mig till mattemor!

Man får inte ens sova i fred!


Matte kom direkt efter jobbet så jag slapp vänta för länge på henne och vid 17-tiden gick vi hem.

Låg och tittade efter mina kattvänner men inga syntes till.

Beror nog på att det regnat till och från hela dagen.

Har ätit min mat, fått mitt gottis och vilat en stund men ska strax sova lite till innan det är dags att ta sista rundan.

 

Av Aamor & Tina - 16 juni 2011 18:30

I går kväll gick matte och jag en riktig långrunda, riktigt skönt för det var inte så varmt. Jag såg 4 killar som spelade fotboll och då tyckte jag att vi kunde stanna och titta på dom men matte ville inte stå där men jag fick titta en liten stund i alla fall!


Trött i morse men nu är ju snart veckan slut och jag kan få sova ut lite.

Framme hos syrran hälsade jag på henne och mattefar, mattemor sov fortfarande så jag väntade med hälsandet på henne.

Affi tror nog att jag är hennes egna privata levande tuggis! Så fort hon får möjlighet börjar hon tugga på mig, hon börjar med brösthåret och sen vandrar hon uppåt och slutar med att hon tuggar på min tofs!

Tror hon att jag är en tuggis? Fast jag måste erkänna att när hon gör det så där försiktigt utan bus i blicken är det rätt så mysigt!


Matte var nästan i rätt tid trots att hon varit inne om på Jysk och shoppat lite.

Hemma satt vi och tittade efter katterna men vi såg ingen trots att vi hörde nått. En av mina små tvåbenta kompisar kom och kelade med mig och så snackade hon med matte. Hon pratar alltid en massa med matte och gillar nog när matte lyssnar på henne.

Jag har ätit, fått mitt kvällsgott och tänker sova ett tag innan vi ska ut och kolla katterna igen men matte säger att vi går ut för att jag ska göra 1:or och ev 2:an men jag kollar hellre katterna, hihi!

Nu jobbar bara matte i morgon och sen tre veckor till och sen har vi semester i hela 5 veckor, yeah!

Vi kanske ska bada då!

 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards