Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2011

Av Aamor & Tina - 15 juli 2011 18:57

Vädret har varit ganska så trist även idag, inte som igår men nästan för det har regnat i omgångar sånt där smått.

Vi sov ända till 8.30 och det är skönt för matte har varit uppe och störat sig tidigt de två senaste dagarna.

Vi gick en långrunda i morse och matte skulle lämna en DVD film till sin ena kollega men precis när vi skulle gå in så kom de ut så vi slapp leta upp brevlådan men det bästa av allt var att jag fick kelat med mannen ett tag för honom gillar jag.

Annars har jag mest sovit för matte satt och släktforskade lite och sen kollade hon på nån serie på DVD.

Ute har jag varit med jämna mellanrum och den ena gången såg jag en liten Golden valp, ja den var större än vad jag är  men den var bara 9 veckor.

Jag fick inte snacka med den för matte för hon sa att den inte var fullt vaccinerad än, suck!

Katter har jag också kelat med idag, både Ollie och Igor.

Alltså har jag gjort lite av varje under dagen.

Matte och jag åt kyckling till middag, jag fick bröstbitan och matte tog lårbiten, sen åt hon annat till men det ville jag inte ha.

Matte fick för sig att ta tag i sitt stickande, hon är urusel på det men vill göra nått sånt ändå ibland, jag gillar garnet för det ser så roligt ut och får jag nån chans så snor jag det men matte tar tillbaka det hela tiden.

  

Här utmanade matte mig för att jag skulle se att det inte var nått kul, ha klart det var en rolig sak och att jag tog det!

  

Haha, nu fick jag det och sticker kvickt med det men tyvärr tog matte tillbaka det och då struntade jag i det.


Hoppas det blir bättre väder i morgon så vi kan vara ute mer, det behöver inte regna i alla fall.


ANNONS
Av Aamor & Tina - 14 juli 2011 15:54

Hade jag kunnat sjunga så hade låten för dagen varit "Regnet det bara öser ner" för det har inte gjort annat idag, lite uppehåll i korta perioder och som det har blåst, slutat blåsa men inte regna. Så trist!


Matte skulle hämta nån stor post på Coop så redan klockan 8 var vi där nere för matte vaknade vid 06 även idag. Jag vaktade bilen och var så duktig för jag stod bara snällt och tittade efter matte, gick rätt fort för där var inget folk.

Matte skulle släktforska när vi kom hem men hon sa att ögonen gick bara i kors så hon satte sig och tittade på en DVD istället.


Vid 12.30 var det uppehåll i regnet så då sa matte att vi skulle köra en runda för hon hade ett ärende till.

Det är så att hade hennes mormor levt så skulle hon ha blivit 100 år idag så vi var och köpte en blomma på plantskolan och körde och satte den på graven.

Men.....när vi kom ut från blomsäljaren så regnade det igen, suck.

Ja ja sa matte då får vi väl bli lite blöta och det blev vi men det mesta fick vi på oss från garaget och in för då öste det!

  

Kollade så matte skötte sig riktigt och sköljde av stenen, vi planterade en blomma som heter Praktklocka.


Hemma igen så har jag sovit och ja sovit, hihi.


Min uppfödare sa när matte gnällde om mitt pipande "man får vara pipig när man är så söt", visst är hon klok?

Får jag bara vara där matte är så säger jag ju aldrig ett enda pip, jo om jag vill ha nått av matte men det är ju en annan femma, hihi!


Hoppas ni andra har bättre väder än vad vi har.


ANNONS
Av Aamor & Tina - 13 juli 2011 17:35

Matte vaknade redan strax efter 06 och kunde inte somna om, hon sa att det var för hon tog en timme igår så har hon sovit dåligt i natt, jag tvingade henne inte till att sova!

Vid 8 gick vi en ganska lång runda och sen när vi kom hem skulle jag friseras för tofsen hängde på sniskan.

Matte sa att vi skulle åka och hälsa på Liza och att vi skulle åka bil dit och det hade jag inget emot.

Sov nästan hela tiden dit, tog ca 1 timme och när vi stannade visste jag precis var vi var.....Hos min snälla uppfödare och hennes söta hundar, yeah!

Jag fick hälsa på alla tikarna och de två hanarna men.....

Valparna fick jag inte gå in till, orättvist!

Matte satt där inne och jag fick sitta själv utanför grinden, helt själv, okej några av de andra hundarna var också där men det viktigaste saknades - matte!

Jag uppförde mig nog mest som en bortskämd barnrumpa, är jag rädd för!

Jag stod nämligen och krafsade på grinden och gnällde.

Jag fick titta på valparna men inte komma nära.

Det är ju för att de inte är vaccinerade än, jag är men jag kan ha andra bassilusker som kanske gör dom sjuka och det vill jag ju inte.

De var så söta, 2 kullar och så små! Kolla själv.

  

Där var även två olika valpköpare som tittade på dom.


Jag snackade lite med min mamma Minette, eller nosade henne i bakdelen men då sa hon ifrån så förlåt morsan!

  


En av tjejerna har alltid kastat sig framför mig när vi hälsat på, en gång när hon löpte jagade hon mig och jag blev skiträdd och flög nästan upp i mattes famn.

Nova heter hon och är 1 vecka yngre än mig! Hon är mamma till de svart/vita valparna fast hon är brun/vit, pappan är svart/vit. Söt är hon!

Henne fick jag nosa på.

  

Jag fick även hälsa på två av katterna och de var jättekeliga och hade jag fått för matte hade jag lagt mig hos dom i deras sängar.

Tack för en trevlig dag Liza!


Hemvägen sov jag hela tiden i sätet brevid matte och nu när jag kom hem åt jag min mat!

  

Nu ska jag vila lite till för sen ska jag och matte gå ut och gå en runda!

Av Aamor & Tina - 12 juli 2011 18:44

Jisses så jobbigt det är att ha semester!

Jag har jobbat i ett både igår och idag. Igår putsade jag fönstren i TV-rummet, 3 st med 4 sidor, stört jobbigt var det.!

Nu var det egentligen matte som skötte det där med putsandet men jag fick hela tiden påminna henne om att jag fanns där och att jag behövde uppmärksamheten bättre än fönstren!

Blev helt utmattad ju!

Fick faktiskt njuta riktigt av att vara omringad av katter för deras matte kom hem igår kväll när vi var ute och alla skulle hälsa henne välkommen hem, härligt.


I morse sov matte bara till 6.30 och var fortfarande trött när hon vaknade men kunde inte somna om, tur jag inte har problem med det!

Vi gick en lagom lång runda och sen satt hon vid datorn och skrev ner släkten från henne själv till hennes farmors farmors för det skulle hon maila till en "nykommen" släkting hon fått. Mattes farmor farmor var syster med hennes farmors mor. Kul tycker matte.


Innan hon började med det såg jag att hon satte in mitt badkar i badrummet så jag dök in under sängen.

Nu fattar jag varför hon gjorde det innan hon satte sig att skriva för jag dök upp efter en timme då det var trist att ligga under sängen. Hon väntade ut mig på så sätt, listigt, ska försöka komma ihåg det till nästa gång.

Jag blev alltså badad, riktigt skönt och svalkande.

Efteråt gnuggade jag mig mot allt jag kunde hitta, mattor, soffa, mattes säng och mina egna sängar.

  

 När jag var klar blev jag friserad uppe på trimbordet och sen gick vi ut och kolla in katterna, Igor var framme och nosade på mig.


Matte frågade sen om jag ville cykla en runda, klart jag ville men det blev inte så långt men det var härligt för den sista fukten i håret torkade när det fläktade!

  

Jag har hjälp matte att tvätta, se ständigt arbete fast vi njöt i 1, 5 timme i sängen jag sov och matte läste i 30 minuter och sen somnade även hon men den dumma telefonen väckte oss och så var det BARA en försäljare, suck!


Nu ska jag gå ut och kolla lite, matte tror jag är jättenödig men jag ska bara pinka snabbt och sen kolla katterna om jag får, hihi!

Av Aamor & Tina - 11 juli 2011 12:51

Igår kväll när jag var ute så var Igor min nyaste kattkompis också ute och han var rätt så kelig, mest med min matte men han nosade på och strök sig mot mig några gånger.

  

Här är han i hela sin längd och visst är han fin!

  

Tydligen är han väldigt kelig med stenarna också men jag kan i alla fall titta på då, hihi!


I morse körde matte och jag iväg med bilen, matte skulle lämna in sitt lotto för tänk om hon vinner en massa och upptäckt att hon glömt lämna in det, ve och fasa!

Jag fick leka vakthund och passa bilen medan hon sprang in och jag såg henne hela tiden för affären hade stora fönster.

Värre var det när hon behövde lite annat på Netto, jag såg att hon gick in och sen var hon borta.

Som tur var tog det inte så lång tid och hon sa att hon passade på idag när det inte var så varmt och ingen sol som stekte.

Nu ska jag passa på matte hela dagen så hon inte försvinner igen för har hon börjat vet man aldrig var det slutar!


Av Aamor & Tina - 10 juli 2011 17:21

Sov till 8 då matte började vakna och gick upp, tur att jag kan sova vidare lite till.

Gick en liten runda som morgontur eftersom det redan blivit varmt när jag ville gå ut.

Jag har inte gjort speciellt mycket idag heller, bara njuter av att vara hemma med matte och tar igen all förlorad sömn, hihi!

När matte lagade mat la jag mig i min kökssäng så jag hade full uppsikt på henne.

       

Åh matte vad jag blir trött när du lagar mat!

Jag tror jag tar en liten tupplur till!

  


Matte har ägnat dagen åt att städa i sitt skåp där sängkläderna finns, tvättat och dammat - jag vet att hon hatar att damma så det var bra gjort av henne, hihi!

Mellan varven har hon suttit och släktforskat, hon har fått kontakt med en kvinna från hennes Smålandssläkt och hon skickade lite info till henne och sen blev hon sugen på att leta upp barnen till sin farmors farmors mor och far och hon hittade en hel del lät det som.


Jag var ute för en stund sen och då kom Melle, min kattkompis fram och kelade med oss, hans matte är och campar i helgen så han ville väl ha lite närhet.

Matte bjöd mig på en bit torkad kyckling när vi kom in och det var så gott!

  

Svårt att tugga med stängd mun!


Matte sitter och kollar på World Dogshow från Paris på datorn och säger att många hundar är väldigt fina men jag är bäst ändå, visst värmer det i hjärtat då!

Av Aamor & Tina - 9 juli 2011 19:15

Första semesterdagen har gått i sakta mak, visst semestern börjar inte förrän på måndag men vi räknar även helgen, hihi!

Sov till 8 och vid 9 gick jag och matte ut för dagens första runda. Det blev en ganska så lång för om det blev varmare uppåt dagen är det skönt att ha gjort den innan.

Jag såg tre hundar men ingen var nära nog för att hälsa på och sen var det inga jag kände heller.

Självklart har vi suttit ute några gånger och kollat katter eller jag har kollat och matte solade lite.


Matte hade lövbiff till middag och jag smakade lite och det var gott, åt min egen mat senare också.

Annars har jag mest legat på rygg och viftat med tassarna, hihi!

Kallat ner matte på golvet ett par gånger för lite gos, härligt att ha henne för sig själv hela dagen.

 

Vädret har varit lagom varmt för mig och sen har det blåst lite så det har inte känts så varmt.

Av Aamor & Tina - 8 juli 2011 16:38

Sista morgonen klockan ringde innan semestern. Matte var pigg i morse men jag var trött som vanligt. Hade gått och lagt mig i TV-rummet och matte undrade varför för jag brukar inte ligga där. Sa inte varför så hon kan fundera på det!

Väldigt lugn dag hos syrran för vi har mest sovit.

Vid middagstid började det regna men det är ändå ganska så varmt ute.


När klockan var 13.30 så kom matte och hämtade mig, blev lite förvånad trots att hon sagt nått om det på morgonen.

Vi körde ner till stan och gick in på hennes jobb.

Några hade önskat att få träffa mig innan semestern och det får de gärna göra för mig.

Bråttom in för att hälsa på alla, först in på Evas rum men hon var inte där och så sa matte att hon slutat men jag kolla lite extra för säkerhets skull.

I nästa rum fanns det heller ingen men då hörde jag folk i köket och där var alla och så glada de blev.

En av killarna mötte mig redan i ytterdörren så han fick första pussen.

Det är lite jobbigt att hålla reda på alla fast vissa nu inte var där men de går åt olika håll och jag vill ju vara hos alla.

Fick stanna hos matte istället medan hon jobbade vidare.


Hemma nu och äntligen är det semester, i 5 härliga veckor ska jag vara med matte hela dagarna, hihi. Tröttnar kanske på henne!

Är lite sliten för trots att jag bara var på jobbet i 1 timme och 45 minuter blir jag trött så jag ska sova snart, eventuellt äta lite först.


Nu ska jag mest vara så här på semestern om inte matte har andra idéer vilket hon säkert har!

 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se