Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2011

Av Aamor & Tina - 24 augusti 2011 20:09

I morse fick matteföräldrarna besök av en man som skulle göra nått med fjärrvärmemätaren och han kom redan 7.30

Vi hälsade honom väldigt mycket välkommen, hihi tur att han inte var hundrädd!

Det värsta var att mattefar gick med honom ner i källaren och mattemor sov fortfarande. Vi låg så långt ut vi kunde på översta trappsteget och kallade på honom men han kom inte upp förrän den andre mannen var klar.

Fast vi blev lika glada när dom kom upp ändå!

Vi har tagit det väldigt lugn annars hela dagen.


Jag mötte en kanin när vi kom hem, det är en av mina tvåbenta små vänners kanin, han heter Cola och jag ville så gärna snacka med honom men matte trodde att jag skulle skämma den stackaren så jag fick bara nosa lite.

Vi gick en lågrunda vid 19-tiden och när vi kom hem satte vi oss och spanade på katterna, såg Nuttis och Baby och Baby hälsade nästan på mig - lycka!

Senare kom även Peggy och gosade lite!

  

(gammal bild)

Ute var även två andra små tvåbenta vänner och rätt som det var sa dom "titta 2 polisbilar!" och de hade stannat på vår inkörsel till gården och vi blev alla lite nyfikna och efter ett tag kom de ut med en man och tog med honom i den ena bilen, matte undrade vad som hänt för vi känner honom och jag tycker han är snäll trots de problem han har.


Matte tjatar på mig att jag ska äta men jag är inte sugen idag så hon kan tjata bäst hon vill!

Det blev inget tordön igår men kanske ikväll/natt, vi får se!


Av Aamor & Tina - 23 augusti 2011 17:35

Min matte är lite knäpp!

I morse när vi gick till syrran så mötte vi en hund och vi "snackar" alltid högt med varandra när vi möts, hihi lät bra va?

När vi sen passerat så säger matte att jag är en riktig "kage" som sticker upp mot större hundar, jag sätter mig ner och bara tittar på henne då säger hon att jag kanske är en "kaga" istället och det är ju lite bättre men så la hon till att jag är en "sockerkaga" eftersom jag är så söt!

Hon får ju bestämma sig är jag en kaxig typ eller en sockerkaka? Kanske både ock, hihi! Visst är hon lite knäpp?


Sovit mycket under dagen fast när mattefar var ute och klippte gräsmattan var vi vakna, vi hörde ju åkklipparen men vi såg honom inte och det är ju lite smått jobbigt.


Jag säger bara suck och stön för tovmonstret måste helt klart ha flyttat in till oss och sitter och trycker i nån hörna för där blir tovor på samma ställe varje dag fast matte tagit dom dagen innan, de sitter på låren och precis framför låren på sidan mot magen. Matte bara måste ta dom säger hon men jag tycker att hon kan låta dom vara för där kommer ändå nya hela tiden men hon säger att vi måste hålla dom stången(?)! Hon kan ta den dumma stången och jaga bort tovmonstret med istället!


Min tvåbenta små kompisar hälsade mig välkommen hem och en av tjejerna sa att hon och jag var bästisar, kan vi väl vara så där i smyg men bäst är åndå matte i alla lägen trots avtovningarna!


Strålande sol och varmt hela dagen men matte tror att det blir tordön ikväll, vi får väl se eller höra, hihi!

Jag har ätit min mat, fått mitt godis och nu ska jag som vanligt vila lite efter maten!

  

Gammal bild men matte tycker att den är så söt!

Av Aamor & Tina - 22 augusti 2011 19:26

Rätt så kul att gå till syrran i morse, visst det var lite för tidigt för mig men jag fick ju sova lite till!

Mattemors syster kom på besök och vi blev så glada att vi höll på att hoppa omkull henne men vi lugnade oss efter ett tag och så kunde vi hälsa fint.

När hon sen skulle gå hem så följde vi och mattefar henne en bit.


Matte jobbade länge och jag fick vänta jättelänge innan hon kom, hade glömt att det var lång dag idag, jaja!

När vi gick hem fick vi sällskap en bit av Peggy en bit och jag blev så glad. Matte är inte nöjd med kortet för det blev suddigt med telefonen men man ser ju att det är vi!

 

Vi satt ute en stund när vi kom hem och mina tvåbenta små kompisar kom och hälsade och jag var mycket nöjd med det också!

Jag åt när vi kom in och sen hamnade jag av någon anledning på trimbordet för matte försöker hålla ulltovorna borta men de är väldigt snabba så hon hinner dåligt med, hihi!

Nu är jag rätt så trött och tänker sova fram till det är dags att gå ut nästa gång.

Av Aamor & Tina - 21 augusti 2011 18:14

Vi sov nästan till klockan 9 och det är så skönt.

Vid 10 gick vi ut på en kort runda och sen kollade jag in mina kattkompisar men då låg nog och sov, istället kom några av de små tvåbenta.

En sväng bort till syrran sen vid 11.30 för en fika och springa ute på gräset.

Det har och är strålande sol och varmt och gott, såna dagar kunde det varit under semestern istället, ja inte för att det gör nått att de kommer nu men några fler under ledigheten hade inte skadat!


När vi kom hem så mötte jag Smokie och även Igor kom fram och hälsade, jag blev så glad.

Åt min mat redan klockan 16 för jag var hungrig så jag har även hunnit ta en sova-på-maten tupplur.


Så var helgen snart slut, den försvinner alldeles för fort men så är det. Klockan drar igång i morgonbitti och så är det snart helg igen, hihi!

Det har som varit en lugn och skön helg, precis en sån som jag gillar!


Av Aamor & Tina - 20 augusti 2011 17:33

Efter att ha varit uppe tidigt en hel arbetsvecka var det så gott med sovmorgon idag, speciellt eftersom det var första veckan efter semestern.

Matte vaknade vid 8.30 och jag vid 10-tiden fast jag hade ju haft koll på matte så jag sov bara lätt.


Vi gick bort en sväng till syrran för matte och mattemor skulle släktforska lite men när matte startade sin dator var allt det hon skrivit in under semestern borta!!!! Hon blev väl inte super lycklig men visste att hon hade backup hemma på en portabel hårddisk, vilken tur!

Vid 13 tiden fick jag och syrran gå en långrunda med min matte och vi lyckades skrämma en gammal Golden hane, vi är skittuffa när vi är två!

Matte var inte direkt glad på oss men vad då då!


Jag och matte var hemma igen strax efter 15, vi satt ute en stund men gick in efter ett tag, jag snackade lite med Smokie men inga katter syntes!

Matte ville sätta om min tofs för syrran hade lyckats slita ner en bit av den så den kom in i min mun så fort jag gjorde nått men när matte skulle klippa upp gummibanden så la jag mig med huvudet ner i kudden och trodde att jag var smart och på så vis slippa omtofsning. Det smög sig!

Matte hittade en massa ull som trasslat in sig i mitt hår och började pilla med det istället.

Hon undrade om jag sparade ull inför vintern eller om tovmonstret hade flyttat hit, inget av det hoppas jag!

Trasslet försvann och tofsen blev omsatt!

Efter att jag var klar drog matte fram den där saken som låter och följer efter matte var hon än går, och det är inte jag utan dammsugaren.

Hon sa att hon skulle dammsuga upp tovmonstret och det hoppas jag hon lyckats med om det nu bodde i nån hörna!

Lyckades hon nu inte få fatt i monstret så fick hon upp klippt gräs, tuggbens bitar, ull från mig och det måste vara sånt hon drar av för jag fäller ju inte, jo visst faller nått av men det lägger sig oftast i mina sängar eller om jag kliar mig. Golvet blev i alla fall rent.

Nu har jag också ätit och ska vila mig en stund!

 


Av Aamor & Tina - 19 augusti 2011 17:49

Ville verkligen inte vakna i morse när mattes klocka satte igång men det är ju sista dagen denna veckan så allt går ju!

Inte nog med att det är fredag utan det är sista dagen för mina medicinögondroppar! JAAAAAA!!!!!!

Okej jag ska ha sista gången ikväll men ändå sista dagen.


Sovit mest hos Affi så det har inte hänt nått speciellt där, självklart lite bus men så är det ju alltid.

Matte hade varit och handlat tuggben till mig för mina var slut och Affi och jag fick vars ett men jag tyckte att det var bättre att jag hade bägge, ett i munnen och ett som jag hade hakan på! Nu tyckte inte matte att idén var väldigt lysande så hon tog och lyfte upp mig så Affi kunde ta tillbaka det. Jag försökte protestera och morra lite men det är inte så lätt med munnen full med tuggben och det har inte rätt verkan på matte heller för hon sägerbara "jag älskar dig också din fis" och all tuffhet försvinner!


Idag har det var en sån där växlande dag, rätt som solen skiner så regnar det och det har börjat blåsa också.

Jag skulle spana på mina kattkompisar men då började det regna och matte blev lite kinkig och ville in så jag fick hänga med och tur var det för jag kom på hur hungrig jag var.

Matte ska nog fixa min tofs sen men hon tyckte att jag skulle få vila lite efter maten först, har liksom kliat ner en tredjedel av tofsen och tydligen stör det matte mer än vad det stör mig!


  Gammal bild men man måste bädda ibland innan man sover lite!


Av Aamor & Tina - 18 augusti 2011 17:37

Det var en faslig tur att matte började jobba så det fina vädret kunde komma, i alla fall ett litet tag, hihi!

Idag har det varit ett riktigt kanonväder, inget regn, solen har lyst och värmt men det har luftat lite och då har det känts kallt sa matte men jag tyckte inte det!


Syrran och jag har mest sovit hela dagen fast lite har vi varit ute i vår hage och det är skönt.

Matte fick jag vänta på även idag, tror hon är lite saktfärdig när hon ska hem för hon dök inte upp förrän 15.55, hon hade tydligen varit på apoteket (det som hon glömde igår) och handlat ögondroppar till mig. Hon ville ha Zilk-eye men det hade inte något av apoteken (3 st) men det bäställde hem till nästa gång men så länge köpte hon ett annat som innehöll nått speciellt som vetten sa att de skulle innehålla.

Hon rände inte runt bland apoteken för hon hade spanat in dom innan men då hade jag Zilk-eye hemma.


Jag har hälsat på Smokie och några av mina små tvåbenta kompisar när jag kom hem, 6 stycken var dom så jag hade fullt upp att nosa i häcken på Smokie och pussa de andra, tur de inte såg var jag hade varit med nosen innan, hahaha!

Jag har ätit mat nu och ligger på mattes fot och dikterar men så fort hon är klar med att skriva det jag vill ska jag sluta ögonen och sova en stund och bara njuta av att vara hemma, jag är otroligt hemmakär!

 

Av Aamor & Tina - 17 augusti 2011 18:23

Så skönt jag tyckte det var igår när matte gick och la sig redan 21.45, visserligen läste hon till 23 men åh vad jag njöt av att kunna lägga mig!


Snart så är det helg igen, hihi, för nu har vi jobbat mer än halva veckan. Det går så otroligt fort.

Jag har sysslat med att tvätta idag, köksbordets ena ben, dörrkarmen in till köket och mattemor har blivit rena. Man måste ju se om sitt hus även om jag inte bor där utan är där på "dagis"!


Matte var sen när hon skulle hämta mig för hon skulle några ärenden först men det gjorde inte så mycket för hon fyllde på mitt gotte förråd och lite annat till sig själv, mat och annat som tydligen är bra att ha.

Hon skulle även till apoteket för att köpa fler ögondroppar till mig men det glömde hon så det är tur vi har fler hemma, det är inte mycket minne hon har, hihi!

Jag träffade på två av mina kattkompisar, bröderna Igor och KaKa men det var bara Igor som kom fram och hälsade, den andre håller sig på avstånd men han studerar mig noga så nån dag kanske även han vågar komma fram.


Jag ska vila mig lite efter maten och sen sa matte att hon skulle fixa till mitt hår för tydligen har det där jobbiga tovmonstret hittat hem till oss igen, jag har sagt till matte att stänga alla ventiler och skruva igen brevinkastet så har hon inte gjort det!

Hon får istället kämpa med min päls och jag får stå ut, är väldigt mysigt ibland ett tag men när hon blir för jobbig så sätter jag mig på tvären men då hamnar även matte på tvären och då blir det jobbigt, hihi!

 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards