Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2011

Av Aamor & Tina - 16 augusti 2011 18:55

Inte nog med att mattes klocka drog igång i morse, vi skulle även iväg igen och jag som hade hoppats på att det bara var en dag hon skulle jobba, äh det är bara att gilla läget för matte vill ju jobba!

Jag fick mina ögondroppar innan vi gav oss iväg men det bästa var att jag fick åka bil till syrran men jag fick ändå gå lika långt som annars och jag är inte riktigt pigg så tidigt men däremot vid 9-10 tiden då är det lagom att gå ut!


Sovit mest hela dagen förutom när vi var ute och vallade mattefar, hihi.

Vi har även hjälp till att ta ut de gamla och sätta in de nya sängarna som matteföräldrarna köpt, visst mattefar sa att vi mest var i vägen men det måste alltid finnas en chef på en arbetsplats och i detta läget behövdes två.


När matte kom så gav vi oss iväg i bilen direkt för jag skulle på återbesök hos veterinären och kolla ögonen.

Vi satt och väntade ett tag och först kom det in en Västgötaspets på 5 månader, väldigt busig och sen kom från ett undersökningsrum först en stor Rottweiler tik, en Jack Russel tik och till sist en super stor Rottweiler hane, han var stor men väldigt snäll.

Jag blev inkallad och hälsade på veterinären Ida och hon kollade mina ögon och sa att de var väldigt fina och det pyttelilla såret var nästan helt läkt så jag behövde inte komma tillbaka.

Ida kallade mig "lille skatt" och då viftade jag på svansen åt henne.

När matte berättade att jag till och med tiggde om att få ögondroppar för att på så vis få godis skrattade hon. Jag tyckte det var smart för då tiggde jag ju inte godis, bara lite indirekt, hihi!

Tack Ida Möller för att du hjälpte mig och var så snäll och duktig!


Lite trött är jag nu för jag har ätit och det tar på att besöka vetten!

  

Är här bra att ligga, nja tror jag provar ett annat ställe!

  

Här var bra för då får jag en ordentlig huvudkudde med!

Av Aamor & Tina - 15 augusti 2011 18:15

Det kändes inte alls bra när mattes klocka ringde i morse, jag hade svårt att komma till ro i natt och har varit uppe och gått ett antal gånger så jag var rätt så lagom trött när matte steg upp.

Strax innan 07 gav vi oss iväg och det var med tunga steg jag gick.

Sa inget när matte gav sig iväg utan jag gick och la mig för att sova lite till, vaknade sen 9.30

En lugn dag med mycket vilande från min sida, kräkte lite innan matte kom och hämtade mig och matte sa att det var för att jag saknade henne, jag tror mer att det var för att jag behövde, hihi!


Satt och kollade efter mina katter då två av dom blir ovänner och börjar jamma högt, fräsa och låta allmänt sura. Jag skällde på dom för så gör man ju inte men jag var för långt bort för att de skulle ta nån notis om vad jag sa för matte lät mig inte gå tillräckligt nära.

Hon sa att det är aldrig bra att gå för nära två katter som kivas.

Vi gick in istället, matte erbjöd mig mat men jag ville inte ha nån, jag äter inte på ett tag efter jag kräkt och det hade hon glömt, för usch fy det smakar inte gott då.


Matte tyckte i alla fall att det var kul att komma till jobbet igen jag tyckte det är bättre att hon är hemma hos oss fast pengar behövs ju så hon får väl jobba ändå!

  

Nu ska jag vila mig lite till!

Av Aamor & Tina - 14 augusti 2011 17:07

Ja, inte blev det nån tidig morgon för matte idag heller, hon får nog lägga in om en extra semester vecka så hon kan lära sig gå upp tidigt, hon sov till 9!

Själv sov jag så klart vidare, jag kan ju även göra det i morgon när jag kommit till syrran.

Vi gick bort till syrran för matte hade lovat köra mattefar till kyrkogårdarna.

Mattefar sa att vi två hundar kunde stanna hos mattemor medan de körde, vilken urkorkad idé

Jag tittade på matte med stora ögon och då sa hon "klart att du ska få följa med Aamor", vilken tur alltså, även syrran hängde med. Tittade sen på mattefar och sa "glöm det att jag stannar hemma"!

Först körde vi till mattes farmor och farfars grav, det är längst dit, nästan 2 mil och sen tog vi mattes mormor och morfars grav som finns här i stan.

Vi handlade även ett frallebröd med hem.

Kul att åka bil, tänk att det gillade jag inte alls i början men hur kul är det att sitta instängd i en bur, nä det är bättre med ett bälte!


Nu har vi varit hemma ett tag och jag har ätit, matte ska fixa frillan på mig senare men hon sa att hon väntar ett tag, jag måste ju vila lite efter maten!


Håll nu tummar och tassar att jag överlever i morgon utan matte!  

Av Aamor & Tina - 13 augusti 2011 18:21

Matte sa när hon vaknade i morse att nu måste hon börja vända på tiden igen, ja det är ju så dags när hon börjar jobba på måndag - lycka till.

Vi sov till 9 i morse och det är en ljuvlig tid att vakna vid och inte klockan 06 när klockan ringer, hua mig!


Det blev två långa rundor i morse med kanske 1 timmes mellanrum.

Först gick vi morgonrundan och sen är vi kom in så fick jag mina ögondroppar och vilade mig lite och sen tyckte matte att jag liknade ett rufsigt troll så jag hamnade på trimbordet och när matte hittade några tovor så råkade jag lufta lite och inte luktade det hallon precis så när jag var tofsad så ville jag gå ut igen.

Matte tyckte att jag skulle bestämma var vi skulle gå, haha som om jag inte gör det annars! Det blev en längre runda än morgonrundan, härligt och jag busade lite med matte och sprang "lös" i min långlina.


Fick vila hemma igen och matte satte sig för att läsa "De målade grottornas land", hon suckar då och då och tycker att mycket är upprepning och förklaringar som redan varit i böckerna innan men......


Vid 14-tiden ringer mattemor och säger att dom hade kommit och att Affi ville leka med sin bror så vi gick dit ett tag.

Matte kunde inte låta bli att kiva med Affi så hon frågade om hon skulle följa med oss och sova över i natt - då kröp hon upp i famnen på mattefar!


Jag har ätit och nu ska jag vila mig lite för syrran jagade mig lite, senare ska jag ha mina 2 sista gånger ögondroppar för idag och jag längtar nästan för jag får ju en bit godis efteråt!

  

Har så klart även spanat efter mina kattvänner men har inte sett några, kolla in senare ikväll!

Av Aamor & Tina - 12 augusti 2011 18:11

Sov till strax innan 9 och sen gick vi en runda, det såg ut som om det skulle bli hyfsat väder och inte regna som det gjorde hela dagen igår.

När vi kom tillbaka satte vi oss på vår sten och jag spanade efter katterna och matte snackade lite med vår vicevärd.

Igor var den enda som ville hälsa idag men jag såg även Melle, Peggy, Baby och Nuttis.


Inne igen så satt matte och släktforskade ett tag, hon har ju skrivit in alla led hon hittat hitintills så nu kan hon fortsätta leta. Hon hittade inte så mycket för det är tydligen svårare när man är i mitten på 1700-talet.

Helt plötsligt hör vi bägge hur regnet slår mot fönstret och vi suckar bägge men som tur var det bara en kort skur.


Matte har även tittat på sista delen av Tracys hämnd och då passade jag på att sova en stund fast när hon började äta sin middag vaknade jag och smakade lite.

 

Vi har varit ute på en långrunda nu precis och vi såg 4 killar i kanske 12 års åldern, de ropade"en sån fin hund! Är det en Pittbull?" matte skrattade och svarade "ibland", då trodde killarna att jag var en Chihuahua eller en Mops och när matte sa att jag var inget av det så undrade dom vad jag var, Shih Tzu" savarade matte men det hade de aldrig hört talas om!

Matte skrattade en stund och frågade mig flera gånger om jag var en Pittbull och jag tittade på henne som om hon vore riktigt dum!


Lekte med Smokie innan vi gick in men han springer mest runt och pinkar överallt!


Idag är det mattes sista semesterdag, suck! Hur ska vi klara oss utan att vi ses hela dagarna? Blir tufft för oss, hihi!

Av Aamor & Tina - 11 augusti 2011 18:21

Glömde att berätta att jag lekte med en hund igår när jag klippt klorna, hon heter Sirap och är kloklipparens ena hund, en aprikos  Toypudel.

Jättesöt är hon och väldigt busig men jag blev inte arg på henne som jag blir på Alice men så är Alice lite yngre, Sirap är 9 månader.

Hon liknade en boll som rullade runt när hon kutade runt runt, snabb som tusan!


Jag har inte gjort mycket idag, sovit och än så länge fått ögondroppar 3 gånger.

Jag tyckte inte om när matte klättrade upp på en stege när hon bytte ut glödlampor som pajat så jag satt nedanför och traggade lite på henne!

Matte har tvättat men det fick hon sköta själv idag för jag var inte sugen på att hjälpa till.

Det har inte ens gått att sitta ute på stenen och titta på katterna för det har regnat hela dagen, det hade väl gått att göra det men vi ville inte bli blöta.


Jag har även blivit friserad och genomborstad, jag lägger mig på mattes ena arm för att hon inte ska kunna använda bägge och på så sätt kanske hindra henne från att reda upp tovor, hihi men tyvärr funkar det bara att tag!


Jag trodde innan att matte gått och blivit snål för hon tvättade mina bajspåsar!

Nu är det inte så som det låter utan hon glömde att tömma ett par byxor innan de blev tvättade så hon tvättade även en rulle bajspåsar, en 5 krona och en tjuga, snacka om att tvätta pengar!


Nu ska jag vila lite till! Jag brukar vakna vid 20-tiden och då gäller det att matte är beredd för då ska det busas och så ska jag göra allt möjligt som hon bara måste vara delaktig i!

 

Av Aamor & Tina - 10 augusti 2011 18:31

Strax efter 11 körde jag och matte iväg för hon skulle ju hämta mina medicindroppar efter 12 och vi hade några ärenden först.

Vi stannade på parkeringen vid Morrhoppan, min affär men jag visste minsann vad vi var i närheten av så jag gick förbi och bråttom hade jag. Matte hängde med för att se var jag skulle.

Det blev ut från parkeringen upp på trottoarenoch så svänga vänster och vid slutet svängde jag höger och så var jag framme men matte fick först öppna ytterdörren.

Haha, jag drog iväg henne till hennes jobb för jag ville hälsa på där.

Alla blev så glada när jag kom på besök, en av killarna rusade ut i köket och tog en skål med vatten till mig, innan nån annan hann göra det.

Matte betalade sin kollega för godiset hon köpt till mig och så lämnade hon tillbaka en bok till en annan kollega, tror nog att hon skulle gå dit ändå verkade det som!

Sen gick vi ner till Morrhoppan och jag fick lite pedikyr och så köpte matte torrfoder till mig.

Vidare till apoteket då jag fick vänta i bilen men de hade dator klabb så leveransen var inte kommen så efter 14 skulle hon dit igen, mattes öron nästan rök när hon kom till bilen men inget som hon kunde göra nått åt.


Vi fick besök här hemma också, mattes kusin kom, hennes man skulle kolla på nån grävmaskin och hon tyckte att det var roligare hos oss.

Fickade och sen så passade hon mig när matte gav sig iväg efter min medicin, fast jag satt vid dörren och väntade hela tiden.

Blev så glad när hon kom tillbaka men hon lyfte upp mig och satte mig på trimbordet och droppade i mina ögon och jag var jätteduktig och protesterade inte alls, kanske jag gör det nästa gång istället, hihi!


Vi har ätit så nu ska jag vila en stund, har redan lagt mig till rätta men matte störde mig lite med kameran men jag somnar ju inte förrän vi har skrivit klart!

  

Är så gott att ligga på fårullsfilten och så gungar stolen lite när man rör sig, gött!

Av Aamor & Tina - 9 augusti 2011 17:53

Vi sov ända till 9.30, matte hade varit vaken vid 6.30 men somnat igen och trodde inte att klockan var så mycket som den var men vad gör det!


Vi gick en runda och sen satt jag och kollade på katterna, var några och Ollie kom fram och hälsade.

Rätt som det var fick jag syn på en gammal kompis, Smokie, Chihuahuan som bodde här innan som nu kusinen till matten passar en vecka, jättekul!

Vi spanade på katterna ihopa ett tag!

  

Sen kom det två Berner Senner gående fram till oss och de hälsade vi också på men katterna var roligare, speciellt Ollie och Igor som brottades!


Tagit det lugn annars idag, sovit en del och matte säger att mina ögon ser mycket bättre ut idag, inte fullt så röda i vitan, ja även vänster öga blev rött igår!

Klockan 15.20 gav vi oss iväg till vetten, tar ca 20-25 minuter att köra dit men de var sena så vi fick sitta och vänta rätt så länge men det gjorde inget.

Där var en Kinesisk Nakenhund med päls, en katt i bur och en 5 mån Golden valp som vägde sig.

Matte vägde mig också och jag hade inte gått upp mer, skönt!

Jag satt så jag hade koll på ytterdörren!

  

De kallade in mig och vetten Ida Möller är ögonspecialist så det kändes bra.

Jag har en liten infektion på höger öga men inga hål eller sår men på vänster hade jag en liten punkt som visade sig när de färgade grönt så jag ska ha penicilindroppar i 10 dagar och även Silk-eye för att skölja ögat 3 ggr/dag, oj som matte ska få jobba, speciellt i början innan jag vänjer mig!


Vetten satte pappersremsor i ögonen, lyste en en skarp lampa, sköljde, färgade det grön och sköljde igen och jag var super duktig och fick så mycket beröm av de som var där! Kan sköta mig om jag vill!

Ska på återbesök nästa tisdag för att kolla om det hjälpt!


Nu ska jag vila lite för jag åt när vi kom hem och maten måste få smälta i lugn och ro, matte ska nog laga mat till sig själv för hon vrålhungrig för hon har bara ätit frukost.


Mötte en kompis där som blivit opererad för diskbråck, hoppas du snart är bra igen! Matte vet vad du går igenom för hon har också blivit opererad för det! Puss till dig!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards