Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under september 2011

Av Aamor & Tina - 22 september 2011 18:00

   Trött i morse när matte gick upp men det är ju inget ovanligt att jag är trött, hihi!

Piggnar till när jag kommer ut men sen hinner inte matte mer än gå ut genom ytterdörren så tar jag syrrans säng och sover till minst 10.

Det har varit helt okej väder så vi har varit ute och busat i vår hage. Matteföräldrarna fick också sitta ute för annars vill inte vi vara ute!


Matte jobbde länge idag. Nu får hon snart skärpa sig för jag blir helt förvirrad vilka dagar hon jobbar länge nu, är ju måndagar i vanliga fall men nu är det olika fast matte har sagt att det bara är så under 4 veckor och det klarar jag så det får jag ju göra!


När vi kom hem stod det en kasse utanför vår dörr! Jätte spännande tyckte jag och dök i med huvudet före.

Matte sa att jag fick lugna mig tills vi kom in och sen skulle hon hjälpa mig.

Svårt att ta det lugnt när det är en överraskning!

Först plockade hon upp några småpåsar och sa att det var till mig, skynda dig då matte tänkte jag. Till matte var det en hel kasse med böcker!

Det var Eva, Snutte och Ruffas matte som satt kassen till oss! Tack!

En sån här söt nalle har Eva virkat till mig men matte slätt för tusan då för det är ju MIN!

Syrran ska också få en, den är röd där min är blå och matte fick en brun/gul.

Jag ska ta väl hand om dig lille nalle, du ska få heta Virke Vire!


Jag har ätit min mat och sen for jag in i soffan och välte ner mattes kuddar, man måste ju torka nosen efter maten men när jag låg kvar i soffan och kallade på matte för att jag var törstig tyckte hon att jag var bra lat.

Jag ville ha vatten från min sprutflaska men matte vägrade att ge mig så länge jag satt kvar i soffan - så oförskämt va!

Fick jag hoppa ner istället men hon fick allt struta vatten i munnen på mig!

Och innan nån annan säger nått så säger jag det själv med mycket påtryckningar från matte - Ja, jag är rätt bortskämd!


Av Aamor & Tina - 21 september 2011 17:27

Jag ville gå ett annat håll till syrran i morse, det blir inte längre, jo lite men jag var väldigt sugen på att gå förbi där mina tjejer bor för att se om de var ute.

Jag smög fram längs med deras tomt för att de inte skulle skälla om de nu var ute, när jag inte hörde nått kikade jag fram men de var inte ute, suck! Matte sa att de låg nog och sov!

Fick skynda mig till syrran istället!


Matteföräldrarna fick gäster nu på eftermiddagen och vi blev så glada för det var Kenzo och Yatzys husse och matte som kom men tyvärr var inte deras hundar med men det gick lika bra med bara de tvåbenta för dom är vi glada för.
Kenzo och Yatzy är två Whippet!

   Jag och Kenzo i somras!


När matte kom för att hämta mig så smakade hon först lite på maten som matteföräldrarna bjudit gästerna på och sen gick vi hem.

Jag har ätit och idag åt jag bara torrfoder för matte hann inte fixa till det med lite extra gott i men det gick bra, är jag bara riktigt hungrig så!

Jag måste få min tofs fixad sen för när gästerna kom blev jag ju så glad och gnuggade huvudet i mattan och på deras byxben så nu står "luggen" åt alla håll!


Jag vill visa Frasse och andra lite nyare läsare bilder på mina kattkompisar! Han har ju inte sett dom innan.

 Jag och mina tre systrar när vi hänger i uppfödaren ena snälla katt!

 Jag och Ollie, han är en riktig buskatt!

  Här kelar Peggy med mig, hon är lite förnäm och det är inte alltid det passar att hälsa, speciellt om hennes matte/husse är ute!

 Ruffa som är en innekatt men hon kom ut och hälsade på mig. Ruffa är en riktig mamma som tar han om alla! Våra mattar jobbade tillsammans innan.

 Min lillebror Troys katt, jag fick jagar ner Troy från soffan så jag kunde kela med katten själv!

  Ollie och Peggy igen!

 Melle, han har en bror som ser likadan ut som aldrig vill hälsa och ibland vet jag inte vem som är vem men matte ser skillnad på halsbandet!

  Igor, otroligt gosig när han vill!

 Sist och minst men ingen katt och det är Kalle kanin, mattes kollegas kanin. Jag hälsade på honom när vi var hemma hos henne och åt gös, jag åt ju inget men matte och alla kollegerna åt!

Kalle är lite busig och en tuffing för han är inte ett dugg rädd utan slår till med framtassarna när jag blev störig enligt honom, träffade minsann mig på hakan!


Detta är några av mina "udda" vänner. Finns fler men matte bär ju inte alltid kameran med sig!

Av Aamor & Tina - 20 september 2011 17:31

Igår kväll när jag gick sista rundan, den blev rätt så lång, så tog vi en paus på stenen innan vi gick in. Självklart gjorde jag det för att spana på mina katt kompisar men jag såg ingen, hörde bara det plingade lite då och då.

Matte undrade om jag var en uggla för mitt huvud gick runt runt!

Klar jag inte är nån uggla men man måste ju ha koll över stället!

Då matte tyckte att jag väntat länge så kallade hon lite på Ollie och jag som trodde att matte såg honom blev överlycklig men där var ingen!

Då kallade hon lite högre och då kom han, min vän Ollie! Han strök sig längs med hela min ena sida och sen gick han till matte för lite kel och när han sen hoppade in till sig igen strök han sig längs med min andra sida, lycka!

Matte säger att grannarna nog tänker att vi är lite knäppa som sitter där men det bjuder vi på!


Varit en lugn dag hos syrran, jag har mest sovit på olika platser men när matte kom så blev där liv i mig.

Matte sa att jag och syrran höll nästan på att strypa henne, det var så att hon hade en scarfs på sig och vi tog tag i vars en ända och drog!

Hon tog av sig den sen och då dödade jag den! Fick ett bra grepp i dess hals och sen skakade jag ihjäl scarfsen, matte sa att jag var tramsig men jag räddade ju henne för den ströp henne nästan tidigare! Att vi drog i den hade ingen som helst del i det!


Jag har nu ätit min mat och kommer troligen att klara mig från trimbordet idag om jag inte själv fixar till tofsen mer. Nu ska jag njuta av att vara hemma med matte!

 

Av Aamor & Tina - 19 september 2011 17:41

Kändes som vanligt att det var måndag när klockan drog igång. Matte hade ju inte vett att lägga sig i tid igår heller utan skulle titta på den engelska krimserien som gick på TV och den slutade inte förrän sent!


När jag kom till syrran nosade hon igenom mig noga, jag luktade ju inte som vanligt men efter en stund fattade hon att jag var jag och viftade på svansen.

Då matte gett sig av så tog jag syrrans säng och sen sov jag till 10.

Underbart väder, lagom varmt, inget regn och solen har lyst och vi har varit ute hela dagen nästan, i alla fall mellan 10 och 14.

Det har blivit en del bus på gräsmattan, vi har suttit på bordet och kelat samt kollat ut över våra domäner.

Så fort matteföräldrarna skulle gå in kutade jag förbi dom och rusade in och la mig i Affis säng igen, åh vad det är gott att sova!

Matte säger att jag är trött bara för att jag väckt henne 3 gånger i natt för jag har velat ha lite kel!

Ha, jag är alltid lika trött så det kan inte bero på det!


Matte jobbade inte länge idag men hon hade shoppat lite innan hon hämtade mig men lite tidigare var hon ändå!

Jag har ätit lite mat och varit uppe en sväng på trimbordet för den sista avtovningen på den sida som matte hastade igenom igår, jag blev nöjd och ville ner då.

Tror ni inte att hon hittade en tova i rumpan på mig! Jag försökte med att sätta mig för att hon inte skulle pilla där men.....ja, tovan är borta nu!

Får väl ut och rasta matte lite senare men först ska jag njuta av att vara hemma och sova en stund, hihi!

 



Av Aamor & Tina - 18 september 2011 16:50

Sov till 8.30 och det var så skönt för matte låg och läste till 00.30

Vi gick ut på en långrunda och jag gjorde vad jag skulle. Träffade en ny kompis, Tjalle som är en Pudel, liten men inte en Toypudel. Han var småbusig och nosade genom hela mig, lite småjobbigt men matte satte stopp på det innan jag hann göra det!

Tjalle var bara strax över året så man får ha lite mer tålamod med "glyttarna"!


Hemma igen så drog matte ut dammsugaren för hon beklagade sig över att det såg ut som en gräsmatta här inne. Jag kan inte hjälpa att gräsklipparna inte samlar in gräset utan att det ligger på gräsmattan och sen fastnar i mitt hår och tyvärr trillar det av här inne. Matte vet att det inte är mitt fel.

Helt plötsligt ser jag henne komma bärandes på mitt badkar! Jaha, då var det dags idag!

Dammsugningen fortsatte och när hon var klar med det så satte hon sig ner och läste i sin bok ett tag och själv slumrade jag lite.

Efter ett tag kom hon ner på golvet till mig och sa att det var dags att bada!

Jag försökte trycka mig så nära kudden som möjligt men hon fick upp mig ändå och jag "morrsuckade" men inte ens det hjälpte utan jag hamnade i plurret!

Allt var klart och jag satt invirad i handdukar kände jag att magen behövde gå ut!

snabbt satte matte upp mitt hår med ett av sina egna snoddar och sen rusade vi ut.

Jag fick dusha rumpan efteråt!

Tyckte att det var dötrist på trimbordet så jag höll bara till när den ena sidan blev fin, den andra fick hon hasta igenom men ska ta sen!

Efteråt fxade jag själv till frillan med att gnugga huvudet i min ene säng!

Snyggt va?


Sen har vi mest slappat, matte har läst och lagat mat, inte samtidigt så klart.

Har ätit lite mat själv.

Av Aamor & Tina - 17 september 2011 18:01

Skönt att det var sovmorgon idag för vi som till 8.45, matte vaknade då.

Själv gick jag upp och bytte sovplats men annars sov jag till 9.30 då matte tyckte att min tofs behövdes sättas om, nog lika bra för den har "klarat" sig i 2 dagar nu.

Matte har sagt att jag ska bara i helgen och jag klarar mig troligen idag!

Efter tofssättandet behövde jag gå ut och det blev en ganska lång runda för vädret var härligt.

Mötte ingen hund och såg ingen av mina kattvänner, lite trist.


Vid 11 snåret gick vi bort till matteföräldrarna för matte hade lovat att leka chaufför till mattefar. Det bästa av allt var att vi fick följa med, jag och Affi alltså, vi älskar att åka på en biltur.
Först körde vi till mattes farmor och farfars grav för det är längst dit och sen vidare till hennes mormor och morfars, lite räfsande och sen var gravarna fina igen.
När vi var klara där så stannade matte på parkeringen till en av affärerna och matte gick ut ur bilen, vilken fräckhet och jag fick inte följa med!
Mattefar och Affi var kvar men det brydde jag mig inte om för som jag sagt innan är det helg ska jag se matte hela tiden!
Nu var hon iväg en kort stund för det var bara lite som skulle shoppas så jag kan väl godkänna det!

Hos matteföräldrarna fick syrran och jag springa av oss lite i trädgården tillsammans med matte.
Vi skällde ut Alice som kom gående med sin matte, Alice såg oss inte så först blev hon lite rädd men sen kände hon igen oss och då var det inte lönt att skälla mer!
Inte blev det bättre att matte traggade på oss men vi är stora och tuffa när vi är två!

Nu är vi hemma, varit det ett tag och jag har hjälpt matte att sortera tvätt men hänga upp den sen får hon göra själv för det är inte lika kul!

Syrran och jag i aktion!

Av Aamor & Tina - 16 september 2011 18:28

Kändes i morse att det var sista tidiga morgonen denna vecka för både jag och matte var väldigt trötta men matte kom upp först, jag sover ju så länge jag kan och bara förflyttar mig runt så jag har koll på matte.

Alltså är det äntligen fredag och det känns så skönt och för att inte tala om vädret vi haft idag!

Äntligen sol och värme, även om det är höstvärme så har det varit så skönt.

Syrran, jag och matteföräldrarna har suttit ute nästan hela dagen.

Affi har velat busa med mig flera gånger men tydligen är jag lite trög och ovillig för jag gillar att ta det lugnt och gärna sova en stund!

Men när matte kom då ville jag busa med syrran men då tittade hon bara frågande på mig!

Syrran min är en buse för när matte kom så la sig matte ner på golvet för att hälsa på oss och då kröp Affi in vid matteshals för att gosa men hela tiden tittade Affi på mig istället och när jag tittade tillbaka bara viftade hon på svansen.

Hon trodde nog att jag skulle bli sotis, blev jag inte för jag får gå hem och ha matte helt själv, haha!


Undrar vad som har hänt för matte jobbade länge även idag men när hon kom och hämtade mig sa hon att det bara var en engångsgrej så då kan jag förlåta det, hihi!

Vi gick iväg och jag kände för att gå en långrunda och matte gillade idén.

Varmt och gott var det och matte blev nästan svettig för vi har rätt hög fart!

Vi gick om en dam och en kille i rullstol och eftersom jag är van vid såna stolar vill jag bara hälsa på personen som sitter i den, matte och damen började prata och det visade sig att damen jobbade på mattes gamla ställe (hon slutade där 2000).

Killen ville inte hälsa på mig men jag nosade på hans fötter och då bara skrattade han.

Damen berättade att hon hade en Rottweiler hemma och sa att jag gick fortare än vad den gör, hon tyckte att jag pinnade på bra med mina korta ben!

Gillar att gå fort men kan även strosa sakta så matte får fnatt på mig!


Har ätit lite kvällsmat och matte med och nu ska jag vila efter en hård dag, hihi, nä skämt bara men behöver vila efter långrundan!

Av Aamor & Tina - 15 september 2011 17:53

Kalopsen var god i går men den blir så konstig på väg ut och med min behåring där bak så kan resultatet bara bli duschen!

Jag och matte vet det men det är ju så gott och jag får inte ont i magen utan det är bara slutprodukten som blir fel, suck! Varför?

Är så trist med bara torrfoder.


Matte jobbade länge idag, jag visst att det skulle komma eftersom hon slutade tidigt i måndags men oj så jobbigt det är att vänta på henne!

Vi gick hem och det stänkte lite så det var inte lönt att sitta och kolla efter katterna för blöta ville vi inte bli och matte säger att katterna håller sig inne när det regnar.

Vet inte om det bara är som hon hittar på för att vi ska gå in istället men strunt samma för vi slipper bli blöta ju!


Jag har ätit nästan en halv portion mat och sen 1/4 av mattes macka, fått rumpan duschad med schampo och nu skäms jag lite så jag har borrat ner mig i en av mina sängar, nä skämt bara men jag torkar så!

 

Vädret idag har varit trist, visst har solen lyst men det har kommit skurar med jämna mellanrum och inte lite heller och blåser gör det fortfarande men inte lika mycket.

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards