Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under september 2011

Av Aamor & Tina - 14 september 2011 18:17

Blåste bra i morse, gör fortfarande, när jag gick iväg. Gillar inte att ha vinden i ansiktet och gillar inte att ha den i rumpan heller. Inte mycket bättre att få den i sidan heller för då lyfte pälsen och nästan jag också!


Syrran och jag har varit ute och busat i vår hage och jag har åkt på några nacksving, syrran är bestämd!

Ibland lyckas jag få ner henne på rygg och vinna men hon sparkar som en katt och jag börjar misstänka att de gånger hon hamnat på rygg är för att hon själv har velat det!

Annars hade jag nog aldrig fixat det!

Inne har vi mest sovit men vi vaknade till när det fingde på dörren och blev nyfikna.

Det var vår leverans som matte och mattemor beställde från Foderbilen i söndags så det gick snabbt!

Tyvärr fick vi inte hälsat på leverans-tjejen men vi kollade noga innehållet i lådan, spännande! De ska komma en gång till för schampot de beställde var slut.


Mattemor har gjort kalops och syrran och jag satte in stora tigg-stöten, åhhhh så gott det var! Vi fick alldeles för lite enligt min mening!


Hemma kollade jag efter mina kattvänner men de höll sig nog inne nu när det blåser!

En leverans låg även i vårt postfack för matte beställde ZilkEye från Djurhälsobutiken, det var nämligen 40:- billigare där än på apoteket och fraktfritt över 300:- så två såna paket fick jag. Det är mina ögondroppar jag ska ha varje dag för att skölja mina ögon.

Nu ska det bara betalas men det får matte sköta, hihi!


Nu ska jag, gissa! Ja, just det sova en stund!

(Gammalt foto!

Av Aamor & Tina - 13 september 2011 18:10

Blev glad i morse när matte sa att vi skulle åka bil, det är ju inte så långt men det gör inget.

Jag luktar mig fram längs garageportarna så jag kan ta reda på vilken som innehåller vår bil och det är sällan jag tar fel oavsett vilket håll vi kommer från.


Ännu en lugn dag hos syrran.

Mattefar var iväg ett tag och när han kom tillbaka kunde vi lugnt koppla av, alla ska ju vara samlade som ska vara där!


Jag och syrran var ute i trädgården när vi hörde matte backa in men hon hade inte vett att komma direkt till oss utan hon stod och snackade med någon först. Vi kallade och kallade och till sist kom hon, att man ska behöva vänta så länge!

Knäppa matte!

Fick inte åka bil hem för matte ska tydligen ha den till jobb i morgon också så jag får kanske åka hem då istället.


Matte tyckte att min tofs såg helt förskräcklig ut och ville sätta om den och ja, det fick jag ju ställa upp på för ärligt såg jag inte så mycket!

Tyvärr hittade min knäppa matte tovor på insidan av frambenen och på bringan mellan dom, suck, jag försökte komma undan men hon blev irriterad på mig och vilket som så är tovorna historia nu - till nästa kommer!

Nu börjar matte beklaga sig att jag kallar henne knäppa matte och tycker att är det nått här hemma som är knäppt så är det datorn och internet för det tar lång tid innan nått händer och så klöddar det men matte håller på att kolla upp det, av det hon kan!

Jag själv tänker ta mig en välbehövlig tupplur nu för persen med tovorna tog hårt på en liten skör kille som mig, hihi!

 

Av Aamor & Tina - 12 september 2011 17:29

I går kväll när jag var ute på sista rundan så träffade jag en massa av "mina" katter, det var för att katternas matte och husse kom hem precis då och satte sig på bänken hos matte och snackade.

Jag var i himelriket!


Jisses så trött jag var i morse då! Ville inte vakna och har nog inte vaknat riktigt på hela dagen!

Matte sa att det är för att jag åt bara lite mat i lördags och inget alls igår och det kan jag väl köpa!

Alltså har det varit en lugn dag med mycket sovande.


Matte den fisen kunde inte ens hålla tiden idag utan kom och hämtade mig för tidigt, jag sov just då och blev allmänt förvirrad när jag såg att hon kom men jag piggnade snabbt till.

Tyvärr innebär det då att hon kommer att jobba längre en annan dag men det får jag stå ut med!

Jag har ätit en macka hos matteföräldrarna och när jag kom hem åt jag nog 3/4 portion torrfoder så jag ska väl vara piggare imorgon om matte lägger sig i tid!


Undrar om ovädret ska komma in nu för det stänker lite och så har det börjat blåsa rätt så mycket nu, har jag tur så blir det bilen i morgon till syrran fast jag får gå samma sträcka ändå fast ett annat håll, mest så jag får pinkat av mig!


Nu ska jag göra ingenting mer för matte har fixat tofsen och kammat mig lite och det blev jag trött av!

 

Av Aamor & Tina - 11 september 2011 17:53

Vi sov till 8 i morse men matte låg kvar i 1/2 timme och läste lite.

Tog en kort morgonrunda och sen gick vi in igen och matte fixade lite smått.

Vid middagstid gick vi bort till syrran, hon satt som vanligt och tittade i fönstret efter sin lillebror och när hon får syn på mig ska hon ner så hon kan möta mig i dörren och starta bus direkt.

Matte och mattemor har beställt saker från Foderbilen, bla schampo och balsam i stora flaskor, 3,8 liter var! Hur ofta tror de att vi tänker bada!


Rätt som det var började det åska och det mulrade konstant men vi brydde oss inte om det, Affi låg i fönstret och jag låg i hennes kökssäng. Det regnade också ett litet tag men som det kom, det flöt utanför på vägen.

När sen solen tittade fram så gick jag, syrran och matte ut på en runda och det var lite översvämningar här och där när brunnarna inte var rensade, matte rensade en och vattnet försvann.

Matte skrämde också två killar som var inte och slog på maskinerna där de håller på att bygga upp den nya idrottshallen, de får ju inte vara där.

Matte fick väldig hosta och högt hostade hon så killarna hörde henne och då gömde de sig men hon gick fram till staketet och bara glodde dit de var och till sist la de benen på ryggen, matte behövde inte säga nått men glo ilsket kan hon, hihi!

Tur att de ändå var en bit ifrån annars hade de sett blicken, de kan ju skada sig där inne också men det tänkte de väl inte på!


Lite senare så gick matte ut med oss i trädgården och som vi sprang, det gick i 190!

Först jagade Affi mig och sen pausade vi en stund och sen jagade jag henne men rätt som det var behövde jag göra nr 2 så det blev en extra paus där, hihi!

Vi var helt slut när vi kom in och tömde nästan hela vattenskålen!

Gammal bild men det gick undan även här!


Matte har kammat och borstat mig och jag tyckte att det räckte efter ett tag men hon bara fortsatte och fortsatte och jag trodde aldrig att hon skulle bli klar och inte tusan hjälpte det när jag blev ilsk på henne för då blev hon också det men värst var när hon skulle reda upp tovor på frambenen och i "armhålorna", jag trodde jag skulle dö!

Nu vill hon att jag ska äta men det kan hon bara glömma! 

Av Aamor & Tina - 10 september 2011 18:25

Matte har varit lite dryg i natt, jag smög ut i hallen för att i lugn och ro klia mig i örat och så jag inte skulle störa matte fast matte påstår att det är för att hon inte ska höra det och säga till mig, ha!

Jag går alltså ut och sätter igång kliandet, matte sover gott men rätt som det är hör jag henne "kliar du dig i örat så får vi tvätta det", suck, det är bara att lägga sig igen och försöka senare!

Ett försök till när jag hörde matte snarka på men resultatet blev det samma, snacka om att ha en störig matte!

Inte nog med det nattliga hotet hon gjorde det också på morgonen när jag blev kammad och omtofsad!

Droppar i ögonen, fast dessa gillar jag nu och sen säger hon att jag kliat mig så det blir örontvätt. Jag tittade på örontvätt-flaskan och försökte spänna fast den med blicken men matte kunde lyfta den ändå!

Det hjälpte nog för när jag sen skakat ut överbliven vätska och kliat lite så känns det bättre!

Ögondroppar ska jag ha 2-3 ggr/dag som extra tårvätska eftersom mina ögon är så stora och vackra, hihi!


Matte säger att jag är en charmör av stora mått!

Hon ska alltid överdriva! Bara för att 3 damer blev överförtjusa i mig.

Först var där två stycken som höll på att lägga ihop drakar som deras barn lekt med och sen en som tyckte att jag var urgullig!

Vill de klappa mig och sätter sig ner på huk så får de räkna med att bli pussade för sån är jag! Kanske jag är en liten charmör!

 



Av Aamor & Tina - 9 september 2011 18:24

Kändes så härligt när matte sa att det var fredag i morse, kan knappast bli bättre faktiskt!

Innan matte gav sig iväg till jobbet kallade jag ner henne på golvet för jag var lite kelig så på morgonkvisten. Mysigt med lite mattekel!


Syrran och jag har sovit mest idag för man blir lite slö efter vaccineringen, jag kräkte lite skum också men det är bara för jag bara åt två tuggor mat igår!

Mattemors syster kom på besök och henne gillar vi skarpt, ja egentligen gillar vi alla som kommer och hälsar på!


När matte kom så ville vi ut på gräsmattan och busa och medan vi busade gick matte och plockade lite svamp i gräset, hon kastade dom bara men så hittade hon denna lilla svamp och var tvungen att ta ett kort på den.

visst är den söt!

  

Ett litet hjärta! Matte fick stötta upp den med mattefars läsbrillor!


Jag ville kolla in mina katter när vi kom hem så vi satt på stenen en stund, Baby kom fram och hälsade på matte men när jag ville hälsa sprang han iväg!

Jag tittade upp på matte och såg frågande ut men hon svarade att han hälsar bara på dig ibland! Suck!

Sen hade inte matte tid att sitta där längre för hon skulle göra annat sa hon och vi kom in i en hast och hon in på dass, hihi!

Var hungrig och åt en hel portion torrfoder!

Nu ska jag hålla helg och bara slappa, fick inte vilat efter maten för matte drog igång dammsugaren och då är det hopplöst att sova och sen for hon in och startade tvättmaskinen! Ingen rast och ro för en liten kille!



Av Aamor & Tina - 8 september 2011 18:36

Jag var rätt så pigg i morse när matte gick upp men det kanske var för att hon hade vett att lägga sig i normal tid igår.

Visst var jag nog lite små störig när hon lagt sig för jag skulle busa i min biabädd, har den endast till bus, och jag skulle upp till matte men ner direkt igen och sen försökte jag tigga godis, matte struntade i mig länge men hon vet att jag inte ger mig så till sist gick hon upp och gav mig en sån liten bit att en mus hade undrat men jag blev nöjd och gick och la mig!


Som vanligt har vi sovit en hel del syrran och jag men lite bus har vi så klart hittat på. Jag lockade ut henne i uterummet och sen busade vi där.

Mattefar tyckte ett tag att vi skulle gå ut i vår hagen men vi menade att ville han gå dit så kunde han göra det själv för gräset var blött och vi var lite fina i kanten just då, hahaha!


När matte kommit så fick hon mat och en stund senare gav vi oss iväg tillsammans med Affi och mattefar.

Vi hamnade på Morrhoppan (vår affär) och våra klor blev klippta.

Jag snackade med två Dvärgpudlar som var ursöta men blev sur på en sur Schnauser med en sur matte!

Blev lite undrande när vi inte gick till bilen efter kloklippet men det fick jag klart för mig när vi gick in i ett rumm med en annan dam som luktade veterinär och det var hon också!

Det var dags för de årliga sprutorna. Jag var först ut och märkte inte ens att hon stack mig, jag är bara så duktig alltså, hihihi!

Men Affi däremot! Matte höll henne för mattefar tyckte det blev bäst så och när vetten stack henne skrek hon till och vred huvudet så allt kom utanför.

Det blev ett stick till och även då skrek hon till och när hon sen var klar vände Affi sig om och glodde så surt på vetten och hoppade upp i min mattes famn.

Vetten tyckte att vi var så otroligt söta men att jag var stiligar för att jag är större och en kille!

Klart jag är, jag är en stilig herre!

  

Den stilige Aamor pinkar och matte är taskig som fotar just då!

Sen måste jag vänta in matte som är lite slö!

"Skynda dig nu för jag ska kolla in mina katter!"

  

Tyvärr var där inga katter ute.


Även idag har det varit sol och regn om varannat! Just nu vräker det ner!


Av Aamor & Tina - 7 september 2011 17:26

Oj så gammal jag kände mig i morse när jag skulle iväg, 3 år och 1 dag!

Jag satte mig ner utanför porten och tvärvägra att gå! Matte trodde att jag skulle kalla på Ulrik men jag var nog bara trött. Ibland stannar jag när nått fastnat i pälsen men där var inget som fastnat heller.

Till sist fick jag fart för matte sa att vi skulle åka bil, hon skulle shoppa lite ochsen var det regnigt väder.


Sovit mest hos syrran och så mycket bus har det heller inte blivit för Affi har passat mattefar så han inte rymde idag med.

Vid 14 tiden ville mattefar gå ut med oss men jag sa att jag struntade i det och så stannade jag inne istället men när matte kom så släppte hon ut oss i trädgården och då ville jag med!

Först busade vi som två galningar och sen blev jag pinkenödig och precis när jag startat så kom en liten kille utanför staketet som vi brukar hälsa på men man kan ju inte klämma av så när man väl börjat men som tur var stannade han kvar så även jag fick hälsat!


Det blev bilen hem också, jag kollade noga så matte backade in den ordentligt i garaget, matte fick säga till mig en gång att sitta ner för tydligen såg hon inte i sidospeglen. Hon kan väl vrida på huvudet!!


Det har regnat, störtskurar som tagit slut lika fort som de börjat, blåst, soligt och mulet, alltså allt-i-ett väder.

Säger som Hillman att det är tur man är ankrad i matte, hihi!


Tack alla snälla vänner som gratulerat mig på bloggen och även i mattes facebook.

 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards