Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2011

Av Aamor & Tina - 24 oktober 2011 18:22

matte dumma klocka satte igång i morse klockan 6, strax innan så hon kan vakna till 6-nyheterna och jag gillar det inte, mycket skönare när det är helg och klockskrället håller tyst!

Jag vaknade nätt och jämnt då det var dags att gå iväg.

Vaknade lite mer när matte sa att jag skulle få åka bil och sen blev jag fullt vaken när jag hör katten Ollie komma springandes mot mig, han har en pingla i halsbandet. Han var så kelen så matte trodde att vi aldrig skulle komma därifrån men så följde han med oss en bit men när han gick hem igen så gjorde jag vad jag skulle och sen till garaget.

Hör en pingla till och då kommer katten Peggy joggandes, först fick jag massor av kel och sen satte hon sig och väntade.

Matte sa till henne att gå iväg för hon vill in i garaget men hon stannade så när matte väl öppnade stack hon in, suck!

Vi hoppade in i bilen och körde ut och matte kallade, kallade och kallade på Peggy men hon skulle inte komma så matte fick stänga porten. Vi har bilen i en garagelänga så hon kan röra sig fritt i hela så matte sa att hon springer nog ut när nästa öppnar men vi får försäkerhets skull kolla när vi kommer hem.

Vilken morgon det blev, ganska lyckad trots att klockan ringde!


Lugnt hos syrran, sovit en hel del, syrran är i sin "lukta gott" period så hon kan vara lite tvär då och då.

Vi har varit ute och rastat mattefar och sen busade vi lite.

Matte jobbade länge men det visste jag om så jag väntade inte så länge plus att hon kom 15 minuter tidigare än hon skulle för chefen hade släppt iväg dom när mötet var avklarat, gillar jag!

Jag blev hungrig hos syrran, händer sällan men jag tuggade i mig torrfoder och sen när matte kom så åt jag mackor, små och grova!

Matte fick fisk och det ville inte jag ha!


Innan vi gick in satt vi ute ett tag och spanade efter katter men inga syntes så matte sa att vi får gå och kolla garaget men då kom grannen och snackade och då berättade hon att hennes pappa hade släppt ut Peggy vid 8.30 så vi slapp kolla garaget.

Nu har jag fått tofsen omsatt för den hade trillat ner lite, troligen hade den fått hjälp av Affi och av mig själv när jag gnuggade mig i soffan. Lyckades välta ner alla kuddarna utom en och en filt på golvet så matte fick lägga upp det igen innan vi gick hem, var ju tvungen att torka av nosen efter maten, hihi!

Nu ska jag sova en stund!

 

ANNONS
Av Aamor & Tina - 23 oktober 2011 16:03

Matte vaknade redan 06.50 idag och på en söndag, helt okristligt tidigt, hihi!

Hon låg kvar till 7.30 i alla fall men jag vaknade av att hon tände lampan och började lösa sudoku!

Vid 9 gick vi en långrunda, även idag fick jag välja så det blev nästan samma runda som igår med några andra avstickare och så blev den baklänges.

Mötte en morfar/farfar med en liten kille, ca 5 år och så fort den lille fick syn på mig började han gråta och skrika, "hunden har inget koppel, den kommer att bita mig!".

För det första hade jag visst koppel på mig för matte satt fast i andra ändan och sen jag - bitas, nä jag tror inte det men däremot kanske jag hade gett honom en puss men vi gick inte så nära så jag kunde inte göra varken det ena eller andra!


Vid 11 snåret gick vi bort till syrran för vi skulle vara chaufförer till mattefar, han skulle till de två kyrkogårdarna och ta upp blommorna som fryst och sen sätta ljung!

Jag och matte stannade kvar i bilen tillsammans med Affi när mattefar gjorde sitt!

Det var spännande när vi var i Torrlösa hos mattes farmor och farfars grav för då tryckte matte ner fönstret och jag hängde ut och spanade!

 Ser ni mig i sidospeglen?

Mattefar på intågande så då gäller det att dra in huvudet så inte matte startar bilen!


Härligt väder men det är rätt så kallt, varit frost i natt men nu skiner solen. Mattes vinterjacka kom fram idag för hon tvättade sin "mittemellan jacka" igår.

Jag har ätit nu och ska ta en tupplur, matte ska nog snart fixa mat till sig men det var inget jag gillade så jag åt innan istället.


I gårkväll fick jag kelat med Peggy en lång stund, åhhhh vad det är mysigt!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 22 oktober 2011 17:40

Matte vaknade vid 7.30 men var klok nog att stanna kvar i sängen till 8 så jag kunde sova lite längre.

Vid 9 gick vi ut på en härlig runda, solen sken och jag fick bestämma nästan hela tiden var vi skulle gå!

Det blev en av mina favoritrundor och vi var ute i nästan 1 timme, satt och kollade efter katter på bänken utanför när rundan var klar så vi gick inte hela tiden.

Det prasslade och lät i träden och matte sa att det var flockar med Sidensvansar, Björktrastar, Bofinkar och en och annan Bergsfink, jag stannade och spanade upp men så inga förrän de flaxade iväg.


Hemma igen tog vi en timmes vila på soffan och det gillar jag, speciellt när matte sitter still.

Strax efter 11 gick vi till syrran, hon hade suttit och väntat på mig sen hon vaknat, visst är hon gullig!

Tydligen skullr syrran bli ren idag och inte en sån som finns norröver, finns på Skånes Djurpark också men det var ingen sån heller för hon är farlig nog utan horn, hihi!

Hon skulle bada men innan det blev dags så satt vi i fönstret och tittade ut och då kommer 2 hundar gående och givetvis får de en blåsning av oss, mattefar gillar inte när vi säger till andra att vi bor här så han tog den av oss han fick fatt i och bar ner på golvet, nu blev det Affi som var närmst och snacka om att hon blev sur på sin husse!

Det var så kul att se, hon blängde bara på honom när han sa nått och hon skulle absolut inte gå till honom på en lång stund, surheten varade nog i alla fall i 2-3 timmar!

Det som gjorde att hon blev go´igen på honom var för att hon ville att han skulle klia henne på magen när hon låg i sin säng. Mattefar andades ut, hans lilla tös var inte sur längre! Hon är rolig!

Fin blev hon efter badet men hon tyckte tydligen att det var jag som skulle få skulden för att hon blev badad för det första hon gör när hon är klar är att börja dra och tugga på mig!

Vi var inte ute och busade men sättet är detsamma!


Hemma nu, jag har ätit, matte har fixat min tofs som fick hjälp att hänga av syrran och nu ska jag vila mig lite, matte håller på att tvätta och plocka över allt så jag ska snart se till så hon kan sätta sig ner, hopplöst när hon är överallt!


Av Aamor & Tina - 21 oktober 2011 16:27

Hörde matte mumla nått i morse att "idag är det fredag" men vad gör det när jag ändå måste upp även om det är sista dagen denna vecka, hihi. Så klart bättre att det är fredag än nån annan dag trots allt.


Hos syrran har jag mest sovit, vilken överraskning va! Lite bus har vi också hunnit med och sen har vi skällt på en annan hund som hade fräckheten att promenixa utanför vårt hus.


Vid 13.30 hörde jag helt plötsligt mattes bil (bromsarna gnäller nämligen) men det var ju vid helt fel tid så jag blev lite fundersam men blev naturligtvis överlycklig ändå.

Hon hade tydligen mumlat mer på morgonen som jag missat för jag skulle på besök!

Vi hoppade in i bilen och körde, vi körde längre än det är till mattes jobb så vi skulle nog nått annat. När vi stannade kände jag inte alls igen det men när jag kom in i huset så kände jag igen de tvåbenta. Fast vissa saknade, de som blivit kvarlämnade på gamla stället (de var två grupper där).

Jag skulle "jobba" med matte i eftermiddag.

Först skulle det hälsas på alla och undersöka huset i alla rum och alla vrår och det blev en del för huset är på lite mer än 200 kvm, under soffor och bord så nu har de fått dammat där, hihi!

Alla blev så glada när jag kom och jag blev så kelad, fick vatten i två skålar så det inte blev bråk om vem som skulle ge mig.

Efter jobbet körde vi och tankade bilen och sen hem.


Inga katter var ute men det gjorde inget för jag låg nästan och somnade i gräset.

Ätit och ska sova en stund för jag är trött, har jobbat hårt i 2 timmar, hihi!

 

Av Aamor & Tina - 20 oktober 2011 17:59

Snart så är det helg, bara en morgon till som jag ska upp, även matte då så klart!

Det har varit en lugn dag hos syrran med lite bus och sen har jag försökt hålla mig undan matteföräldrarnas dammsugare, den låter hemskt när den kör över mattorna, ett vinande ljud som jag inte gillar!


Vädret har varit blåsigt och trist även om solen har visat sig rätt mycket, har även regnat så klart!

Matte är lite smått irriterad på morgnar och kvällar när vi är ute och går, hon muttrar och fnyser och snackar högt då och då!

Det är cyklisterna som kommer farande utan ljus som hon muttrar om, låter rätt skojigt faktiskt men jag förstår henne också för de skräms när man helt plötsligt möter nån.

Matte säger att här har vi reflexer på oss bägge och en liten ficklampa (typ) när vi är ute för att vi ska synas men inga andra syns. Rätt så dåligt av dom, de blir nog inte så glada om de får böter, hihi!


Jag såg inga katter ute men det var kanske för att det regnade lite när vi gick hem. Matte har plckat lite här hemma och jag har tittat på.

Ville inte ha min mat för jag fick en smörgås hos matteföräldrarna och det var godare, hehe.

Matte har fixat till min frissa lite för en hade inte klara alla mina gnuggningar i mattor, gräs od!

Nu ska jag sova en stund!

 


Av Aamor & Tina - 19 oktober 2011 17:34

Snacka om att jag var trött i morse! Sov ända tills matte kallade att vi skulle iväg och sen hade jag en faslig tur som fick åka bil till syrran, ja jag fick så klart gå en stund innan jag fick hoppat in i bilen för nödig är man ju på morgnarna!

Så fort jag kom fram till dom så intog jag "min" säng och sov till matte gick, måste följa henne till dörren och sen snabbt upp i sängen igen!


Jag har spenderat mycket av min tid på bordet och i fönsterkarmen, jag anade att nått var på gång som vi inte skulle gilla så det gäller att ha de tvåbenta nära sig hela tiden!

Aningarna slog in! Syrran och jag blev lämnade helt ensamma! Ve och fasa!!!!

Matteföräldrarna skulle ner till stan och vi kunde inte följa med. Vad liknar det va?

Som tur var kom matte 1 timme senare så vi slapp vara själv så länge så snacka om att hon blev väl omhändertagen av oss två.


Det har blåst en hel del idag, regnat lite då och då men inte som igår som tur är.

Vi hade en faslig tur när vi gick hem för när vi kommit in genom dörren började det regna och dropparna var både stora och långa!

Jag har ätit lite och ska snart vila, matte ska tofsa om mig sen för nu klarar jag mig inte längre, slapp trots allt igår!

 

Av Aamor & Tina - 18 oktober 2011 17:45

I går när jag var ute på min sista runda så var Peggy också ute och hon var så otroligt kelig och stannade kvar hos oss hur länge som helst fast jag kanske enligt matte var lite väl ivrig. Var ju ett tag sen hon behagade hälsa på mig!

Jag fick några riktiga kel men annars var det mest matte som gosade med henne.

Grannarna tror nog att matte är lite knasig för där sitter hon ute för att jag ska få hälsa på katterna eller när vi sitter och snackar med dom men det bryr hon sig inte om, de får tycka vad dom vill, det bjuder hon på, hihi! Matte har alltid gjort som hon vill och bryr sig inte så mycket om vad andra tycker!

Jag var i alla fall helt salig för att jag fått gosa med Peggy!

  Gamla bilder men visst är hon söt!


När jag gick iväg (motvilligt) i morse sa matte till mig att skynda på lite för regnet hängde i luften men det var lugnt för vi hann in men däremot så hade det börjat när matte gav sig iväg, tur hon är lat och kör bilen!

Sen har det regnat och regnat! Hur mycket vatten kan det egentligen falla ner? Tog slut först på eftermiddagen vid 16-tiden.


Jag fick åka bil hem, yeah, för matte skulle ha hem mitt torrfoder som stod i bagaget, hon skulle ha tagit in det i helgen men minnet......, hihi! Hon orkade inte bära hem 10 kg heller och jag tänkte inte asa hem det för det väger ju mer än vad jag gör!

Tror nog att jag ska få åka bil i morgonbitti också, kan ju alltid hoppas!


Jag har ätit och börjar bli lite trött så jag ska nog sova en stund snart. Matte trodde att hon skulle slippa tofsa om mig idag för hon sa att jag fortfarande var fin men efter maten och en runda i soffan så är jag nog inte lika fin, något hänger nog ner i ansiktet på mig och sen måste jag se till så matte inte slappar ihopa rent för mycket!

Av Aamor & Tina - 17 oktober 2011 18:34

Kändes tungt att vakna i morse men jag var ju tvungen att följa med matte när hon skulle gå för jag ville ju inte vara hemma själv.

Min matte har nog blivit lite lat för hon tog bilen även idag, inte mig emot för jag fick ju åka med en liten bit.

Hon säger att hon har lite ont i ryggen och höfterna än efter deras flytt och det brukar hänga kvar några veckor på henne.


Jag har ägnat min förmiddag till att, nä inte sova men däremot att tigga godis! Det går åt lite energi att göra det så lita tycker jag att jag allt kan få.

Jag vet ju var lådan är och jag gör som så att jag låser fast mattemors blick och sen piper jag lite därefter tittar jag mot lådan och funkar inte det så slickar jag på lådan.

Funkar nästan alltid, till en början i alla fall för rätt som det är tycker mattemor att det räcker, precis när man börjat tugga, hihi!

Har jag tur kan jag själv plocka nått (gammal bild!).


Jag satt i fönstret och tittade efter matte när hennes bil backade in på uppfarten och jag fick bråttom, genade tvärs över köksbordet och fick vänta lite för länge innan mattefar lyfte ner mig, tog några sekunder.

Satt vid dörren när matte satte i nycklen och sen dröjde det "skynda dig" sa jag och började krafsa på den lilla rutan sidan om dörren. Då hon öppnade dörren hoppade jag nästan upp i hennes famn men när jag inte nådde så högt så så nöjde jag mig att resa mig mot stolen för att kunna få min puss!


Matte och jag gick hem och där ute träffade jag Igor, han hoppade ut från sin balkong, tog en sväng till oss och sen hoppade han in igen. Kul när nån vill hälsa även om det bara är en kort hälsning!

Inne satte matte igång och laga mat men det var inget gott men hon var snäll och kokte lite malet kött till mig, visst är hon go´!

Jag har även fått tofsen omsatt så nu ska jag sova en stund innan jag ska gå ut en sista gång!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se