Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2011

Av Aamor & Tina - 16 oktober 2011 17:55

Matte vaknade vid 7.45 men stannade i sängen till 8.30 och det blev jag glad för, jobbigt när hon går upp och störar sig.

Minusgrader i natt också och löven har nog gjort sitt för de faller av hela tiden, det prasslar och rasslar när man går förbi nått träd eller nån buske!

Blev en långrunda även i morse, men det var inte så skönt idag sa matte för det blåser kallt, hon fryser rätt så mycket idag.

Jag mötte en Fransk Bulldog som hette Stitch. Först blev han rädd för mig men sen vågade han komma fram och hälsa men då blev jag lite fundersam för det lätt som om han morrade men han bara "knorrade" när han andades.

Matte sa att vi såg roliga ut för hans huvud var nästan dubbelt så stort som mitt men kroppen var kortare än min, udda vänner men då sa jag till matte att de flesta vi möter ser ju inte ut som mig!


En sväng till syrran och hon verkar ha glömt att jag tetades med henne igår, hoppas det i alla fall eller så bidar hon sin tid och tänker ge igen i morgon när jag inte har matte med mig!

Vi busade lite men mest låg jag i mattes famn, jag vet var hon är då, hihi!


Vi var hemma igen vid 14.30 och sen har matte tvättat, ätit, diskat och sovit (nästan), vi låg i soffan och kollade på film då jag härde att hon höll på att somna så jag hoppade ner och pep lite så hon vaknade till, hon stängde DVD.n och sen la hon sig igen och då tyckte jag att jag också kunde ta en sovstund!

Har precis blivit friserad och sen ville jag ha mat men när jag serverades den hade jag ångrat mig, försöker få matte att ge mig gotter istället men hon vill inte!

Tror jag ska försöka få ut henne om en stund så kanske jag äter när jag kommer in igen!

Morgon rundan blev förbi den lilla dammen men där var inget spännande idag (gammal bild).

ANNONS
Av Aamor & Tina - 15 oktober 2011 18:53

Sov till 8 och matte vaknade även då eftersom jag väckte henne. Var inte meningen men jag ville tvätta hennes hand och hon sticker ner den till mig i halvdvala och när hon såg att klockan var 8 så tyckte hon att det ändå var dags att vakna.

Vi gick en runda vid 9 och det var kallt ute, kanske inte några minus som det varit under natten men kallt ändå.

Först gick vi och kastade soporna och sen tänkte matte att vi skulle gå en halvlång runda men istället för att svänga av hemmåt så vek jag åt andra hållet och matte hängde på. Vi gick ner om kollonierna, dammarna och runt ett bostadsområde efter det, det var så skönt ute.

Strålande sol, nästan helt blå himmel, till och med månen var synlig men det blev kallt i skuggan så vi gick i solen.

Det blev att vi gick långt och vi var ute och gick i över 1 timme, härligt!

Hemma blev det duschen för mig, korven igår hade satte märke bak på pälsen och mina tassar var rätt så svarta.

När allt var klart dök jag ner i min kökssäng!


Vid 11 snåret tog vi en runda bort till syrran för lite bus men den mesta farten fick jag när vi skulle hem, vi var ute i trädgården och busade men när matte och jag skulle gå så lyfte matte över Affi in i vår hage och jag blev jättemodig och tetades med syrran, sprang längs med hagen och skällde på henne, hihi!


Hemma fick jag min mat och när jag var klar med maten började matte laga sin mat!

Riktigt taskigt för då orkade jag inte tigga av hennes mat, ska tänka på det nästa gång och bara äta hälften.


Har snackat med katten Ollie två gånger i dag, han ville busa och jag hängde på men matte satte stopp för det när jag ville hänga med honom in bland buskarna, även det taskigt!

Nu ska jag busa med matte lite, hon är lite trög och fattar inte att hon ska komma ner på golvet till mig fast jag tjatar på henne!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 14 oktober 2011 17:52

I morse var det ordentligt kallt, vitt på taken och mer vitt i gräset än igår. Mattes kollega hade haft -3 grader men hon bor 1,5 mil norr om oss, vi har nog haft något mellan -1,5 och -1, tror matte.

hon fick i alla fall skrapa bilrutorna när hon skulle iväg, hon har låtit bilen stå hos matteföräldrarna denna vecka.


Mycket lugn dag, sovit mest hela dagen förutom när jag hjälpte mattefar att bädda deras sängar. Vilken tur att han har mig som hjälp!

När matte kom så blev det liv i mig, jag for runt och skulle ha Affis leksaker vilket hon inte direkt blev så förtjust i så vi började busa istället!

Tänk vad kul det är när matte kommer!


Idag är det lycka för mig! Först är det fredag och vi har två hela dagar att njuta av ledigheten och sen är det att jag träffade en ny kompis igen!

Min ena lilla tvåbenta kompis var ute med sin kanin i koppel och jag fick nosa på kaninen, blir så glad. Fast när jag ville tvätta dess öron hoppade hon iväg och då blev jag så ivrig att matte tog upp mig i knäet så jag fick titta på den istället.

Kaninen var så mjuk i pälsen och hade stora hängande öron, hade nog varit väldigt goda att tvätta, fniss!


Jag har ätit korv till kvällsmat, mumsigt, när matte sen erbjöd torrfoder gick jag iväg, kan hon minsann äta själv! Fick korven hos matteföräldrarna.

Nu tänker jag sova en stund för att sen orka hålla matte sysselsatt ett par timmar ikväll, hihi!

 

Av Aamor & Tina - 13 oktober 2011 17:02

Kan det inte vara helg snart, är så trött om morgnarna! Matte säger att det bara är en morgon till vi behöver vakna av klockan, skönt!

Matte har ett nytt smeknamn på mig, Fjunis! Jag är väl inte nån Fjunis? Jag har ju hur mycket hår som helst, matte är lite knasig faktiskt och kanske jag också för jag lyssnar ju på även det namnet!


Varit ute en hel del på trädäcket för det har varit rätt så varmt och soligt trots att det var minusgrader i morse, vitt på taken och gräset knastrade lite när jag gick i det!

Jag somnade uppe på altanbordet, mattemor fick stötta mitt huvud för jag hade det halvvägs utanför kanten, jag är vad matte kallar "en kantkännare".


Matte hade varit i min affär efter jobb och shoppat lite, torrfoder, inte så kul men nödvändigt och sen mitt favvogodis som egentligen är för katter men det är så mumsigt!

När vi gick hem så träffade jag på en ny kompis, en Dvärgpudel som heter MacGyver, han är bara 6 månader och jättebusig men så söt. Hans husse sa att han fått namnet eftersom han bröt sig ut ur allt!


Matte tog en bild på den virkade katten jag fick i går, jag ser helknasig ut men man kan ju inte vara vacker alltid, hihi.

Jag ville ta med den ut på min sista runda igårkväll men fismatte sa att den fick stanna inne!

 

Av Aamor & Tina - 12 oktober 2011 18:21

Trött i morse! Varför måste matte börja så tidigt? Själv säger hon att det inte är så tidigt och att hon börjat tidigare förr men det är tidigt för mig!

Som tur kan jag sova middag eller som idag sova till middag, hihi!

Vaknade inte förrän strax efter 12, gott att sova!

Tog lite tid att få syrran ur sängen för hon gick inte på samma trick som igår men till sist lyckades jag så jag kunde sova i lugn och ro!


Det har varit ett skönt höstväder idag och vi har varit ute i vår hage och busat och sen har jag varit uppe på trädgårdsbordet och gosat med matteföräldrarna.


Matte hämtade mig och vi gick hem, kollade efter katterna men där var inga istället kom grannen och snackade.

Jag har får ett paket idag av Eva, Snutte och Ruffas matte, hon hade virkat en jättesöt katt till mig. Jag luktade att det var från dom så jag dök ner i kassen och rotade runt men matte tog bort mig och så fick jag min söta katt.

Tack Eva för den och matte tackar för böckerna!


Jag har fått stekt okryddad köttfärs på mitt torrfoder, först fnös jag åt det men jag fick smaka en bit köttfärs och sen åt jag upp nästan all mat, nu är jag så trött och måste snart sova innan jag trillar!

    

Av Aamor & Tina - 11 oktober 2011 17:47

Jag har råkat väcka matte några gånger i natt, ville bara veta att hon var där hon skulle.

Känns så mysigt när hon sticker ner handen och kliar mig lite och så tvättar jag den till henne och då somnar hon igen!

Lite "straff" blev det i morse för då var jag rätt så trött!


Jag drog en liten vals med syrran idag, hihi! Det var så att hon hade lagt sig i min, hennes i och för sig men min när jag är där, säng och hon ville inte gå av den.

Jag löste det som så att jag kallade på mattefar och sa att jag ville upp till honom och när Affi hörde mattefar säga "kom här så ska jag hjälpa dig upp på kökssoffan" så for hon av sängen i en farlig vänster och då vände jag mig snabbt innan mattefar hann ta mig och kastade mig handlöst i min säng! HAHAHA, lurad!

Gäller att vara lite smart och det är inte ofta jag kan lura syrran så det är extra kul när det går vägen!

Matteföräldrarna skrattade gott åt mitt tilltag!


Matte var lite sen för hon hade gjort 2 ärenden innan hon hämtade mig men det gjorde inte så mycket men jag erbjöd ingen Frolic till henne utan åt den själv!

Nu har jag ätit lite mat och ska ha en liten slappe stund för sen måste matte tofsa om mig för jag har gnuggat pannan i mattor, gräs och annat lämpligt! Matte säger att jag liknar en svinto-tuss!

 

Av Aamor & Tina - 10 oktober 2011 19:19

Matte undrade om jag ville åka bil i morse! Hon läs sig aldrig att hon behöver inte fråga för det är ju klart jag vill, alltid!

Nu säger hon att hon frågar för att det är kul att se hur glad jag blir.


Lugn dag hos matteföräldrarna, mattefar var ute med oss strax innan middag för sen skulle han och hans bror iväg så vi har varit ensamma med mattemor.

Hon satte sig i TV-rummet och kollade på en film och jag satt nedanför soffan och ville upp men jag visste inte om jag vågade.

Är inte rädd för att hoppa utan det var som så att alltid annars när jag är i soffan så faller alla kuddarna ner på golvet! Soffan måste luta framåt  !

Mattemor sa till mig att hoppa upp om jag la mig fint, jisses så jobbigt!

Valde först mattefars fåtölj för där finns inga kuddar men till sist tog jag ett skutt över fåtöljens armstöd upp i soffan och la mig fint och inga kuddar hamnade på golvet!

Sov nog där i 1,5 timme, gott!


Matte jobbade länge så jag blev ju extra glad när hon kom.

Vi gick hem och det regnade fast inte så mycket som det gjort tidigare.

Det har regnat och regnat, stora pölar har bildats av allt regn!

Inget kul att gå ut i.

Hemma åt jag lite mat och sen ville jag upp i mattes säng men det var trist att ligga där själv så jag kallade på matte.

Vi låg där och gosade och slappnade av i 45 minuter, skönt.

Blev sen trimbordet för att rätta till min tofs som syrran dragit i, troligen!

Varit ute en sväng och lämnat en 2:a och några 1:or och nu regnade det inte.

Några katter var ute men inga som ville snacka men däremot ett par små tvåbenta!

Nu ska jag sova en sväng igen, hihi!

 

Av Aamor & Tina - 9 oktober 2011 17:57

Igår kväll när jag skulle gå ut slog jag följe med katten Ollie en bit, han gick först och jag följde efter, matte blev glad när Ollie vek av åt ett annat håll för annars skulle jag glömma bort varför jag var ute! Vadå glömma bort, jag var ute för att kolla in katterna, att lämna en 1:a är bara svepskäl, hehe!


Matte hade fräckheten att våga vakna redan 7.15 och sen gick hon upp en kvart senare, själv sov jag vidare men det störde ändå min skönhetssömn!

Vid halv 10 ville jag gå ut, det blev en runda på en 1/2 timme och sen ville jag gå in ett tag till syrran.

Jisses så glad hon blev när hon såg att lillebror kom, det blev bus direkt och efter ett tag gick jag och la mig! Sova är gott!

Några foto från rundan!

 

Det var rätt så kallt i morse, taken var vita och vår termometer visade att det varit -0,7 grader under natten/morgonen.

Nu kommer nog löven att falla snabbare.

Jag och matte vill gärna ha lite längre höst med fint väder!


Nu var snart denna helgen slut, går alldeles för fort men inget man kan göra nått åt!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se