Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2011

Av Aamor & Tina - 8 oktober 2011 17:38

Vi har sovit riktigt hårt och länge i natt/morse, matte somnade vid 23 och vaknade inte förrän strax innan 8.30, visst hon vaknade vid 06 men som tur var somnade hon om igen.

Vid 9 gick vi ut på morgonrundan och jag var inte så pigg på det i början men när jag väl kom igång så var det riktigt skönt.

Det blev en lång runda för vi var ute i nästan 1 timme. Vid en trevägskorsning fick jag välja vilket håll vi skulle gå, jag valde att svänga vänster och vi hamnade på ett ställe där jag inte gått innan, många intressanta dofter men inga synliga hundar.

"Var är jag?" undrade jag efter ett tag och fick förlita mig på mattes lokalkännedom, inga problem för hon visste precis var vi var och hem kom vi!

Hemma hoppade jag upp i fåtöljen och la mig och matte kollade på DVD ett tag.


Rätt som det var for hon upp ur soffan och började dammsuga och sen bar hon ut mitt badkar till badrummet! Som tur var gick hon och satte sig i soffan igen och jag somnade om men säg den vila som varar!

Det blev att jag hamnade i badet och det var riktigt skönt för jag var lite trög i pälsen men nu är jag glansig, tovfri, ren och trött!


Matte lagade kvällsmat för ett tag sen och jag låg och övervakade det!

Hon är lite taskig för jag serverades mat innan hon började dona i köket men jag hade mina aningar så jag åt bara halva portionen, hahaha!

Nu är matte rätt så snäll också för jag fick smaka, stekt kött och kokt ris, gottigt och sen blev jag trött igen!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 7 oktober 2011 18:09

Äntligen är det fredag tycker både jag och matte, vi är nog lika trötta båda två men jag tror nog att matte är tröttast eftersom hon och kollegerna flyttat hela veckan och ställt i ordning det nya stället.

Ont i sin fot/ben har hon också, kolla som den ser ut fast den har sett värre ut innan.

   Det blåa på vristens syns men det är blåare i verkligheten och sen är det svullet fortfarande.


Matte påstår att jag är lite knasig, bara för att jag såg en katt mellan cyklarna i gårkväll så trodde jag mig att den skulle sitta kvar i morse! Är jag knas eller?

Klar katten inte satt kvar men man måste ju titta för kanske hon satt kvar ändå, man vet ju aldrig.

Som om matte inte tittar extra där hon sett djur komma över vägarna tidigare eller där hon såg en kungsörn en gång, varje gång vi passerar så tittar hon lite extra dit!

Undrar vem som är knas alltså!


En lugn dag hos syrran, har sovit en del och sen försökte jag använda mattemors dator men det blev inte så uppskattat, jag trampa rakt över den!

Syrran och jag åt kokt skinka som var i strimlor, mycket gott!

Tyckte att matte stannade ovanligt länge efter att hon kommit för att hämta mig så till sist fick jag säga till att vi skulle gå hem, en annan har ju hemlängtan!


Kallt, blåsigt och lite regnigt väder, inget kul alls.

Blev blöt om tassarna när vi gick hem så efter jag ätit en halv portion mat så ville jag upp i mattes säng men det blev så ensamt så jag kallade på matte, nu har vi legat och gosat i nästan 45 minuter, hörde nog att matte slumrade till lite.

Nu ska vi bara njuta av att det är fredagskväll!

 

Trevlig helg alla vänner!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 6 oktober 2011 18:22

Matte slog en glimt genom fönstret i morse och sa "idag åker vi bil Aamor!", självklart tyckte jag utan att veta varför.

Fick klart för mig när vi sen kom ut för det blåste som tusan och matte som är lite extra trött och öm nu när de håller på att flytta och fixa på jobbet tyckte att det skulle vara skönt att köra för det är lite längre dit nu.


Idag har vi kunnat sjunga hela dagen en viss sång, om vi velat och det hade blivit "regnet det bara öser ner", för det är vad det gjort idag och inte bara uppifrån utan på tvären också, urtrist!

Lugn dag hos syrran för vi har knappt velat gå ut.

Ett tag överföll vi mattefar, han behövde tvättas! Han låtsades nog bara att det kittlade när han grimaserade men vi älskade att tvätta honom!


Fick faktiskt åka bil hem också för matte tyckte vädret var för dåligt att först köra hem och sätta bilen och sen gå och hämta mig, bra gjort av henne.

Blev inga katthälsningar när vi kom hem för de var inte ute och matte ville inte stå ute i regnet.

Har ätit mitt torrfoder, torkat av mig i soffan, fått mitt "eftermaten godis" och tänkte ta en tupplur när matte frågade om jag ville bli friserad, vilken idé va, jag dök in under skrivbordet och där sitter jag till vidare.

Kom en sån störtskur för en stund sen så matte såg knappt husen på andra sidan gröningen, tur man får bo inne!

Kvällen kommer nog att spenderas på följande sätt!

Först en mjuk säng

sen kommer jag att sträcka ut ordentligt!

Härligt att sova!

Kan nog ställa in mig på att bli omtofsad senare men jag ska förhala det så länge jag kan!

Av Aamor & Tina - 5 oktober 2011 17:48

Ni kan tro att matte var trött i morse, hon ville knappt gå ur sängen och jag tänkte minsann inte hjälpa henne för jag sov gärna vidare men hon kom upp, tyvärr!

Det är väl allt kånkande på möbler och allt annat och Ullared som hunnit ikapp henne nu.


Lugn dag hos syrran förutom att mattefar höll på att röja i husvagnen, den ska tömmas och det ska ditten och datten, lite jobbigt när han springer ut och in, värst ut för då vet man aldrig när han kommer in igen.

Jag har annars sovit hela förmiddagen, Affi tjatade på mig att hon ville leka och när jag gick av hennes säng så hoppade hon snabbt upp i den och la sig, hon är inte lite fräck alltså!


Matte slutade i vanlig tid och när hon kom ville jag ge henne en frolic men beslutade att jag lika bra kunde äta den själv så hon blev utan.

Jag kollade efter mina kattvänner men inga var ute, hälsade på vicevärden som snackade med matte. Han berättade att nästa år ska vi ha en gårdsfest för då är det 40 år sen våra hus byggdes. Kul, vi får se om vi går dit.


Inne så började matte blanda till min mat men jag tyckte att hon var ovanligt långsam så jag sa till henne att skynda sig. Hon satte ner den och jag satt och tittade på henne och då sa hon "varsågod" och då började jag äta, var ovanligt hungrig idag.

Matte säger att det är lite lustigt att jag väntar tills hon säger "varsågod" för det är inget vi har tränat på utan det har bara blivit så, matte säger det och jag äter, jag väntar alltid till hon sagt det. Jisses så duktig jag är, hihihi!


Har blivit omtofsad och lite ompysslad så nu ska jag ta en liten kvällslur om jag får någon ro för både diskmaskinen och tvättmaskinen brummar just nu!


Av Aamor & Tina - 4 oktober 2011 19:46

Jag fick åka i bilen till matteföräldrarna, inte mig emot förutom att det blir lite kort runda.

Varit en lugn dag hos syrran förutom när hon tycker att jag sovit tillräckligt länge. Då ställer hon sig framför mig, intar sin busställning som är hakan i golvet och bakbenen står som vanligt och sen sätter hon igång och traggar på mig! När hon hållt på tillräckligt länge med att skälla så blir jag irriterad och far upp och då sticker hon och så blir det lite bus istället.


Matte slutade i vanlig tid idag men hon var hemma och satte bilen först så jag gick miste om en åktur där. Det får hon faktiskt se ttill att kompensera mig med.

Hemma fick jag hälsat på katten Ollie och sen stack han in igen till sig och vi gick in till oss.

Maten gick ner även idag och matte fick en ordentlig rap som tack för den!

När jag har ätit så är det dags för lite soffbus! Upp i soffan och sen torkar jag nosen där, rullar runt och bäddar lite. Kudden som ska ligga där är alltid på golvet efteråt och matte klagar på min frisyr efteråt, därför hon brukar fixa den efteråt!

Kan ni förså varför?

Kolla här matte! Vart tog kudden vägen? Den låg här nyss!


Matte hade tur att jag sov efter maten och soffbuset för hennes kusin ringde och de snackade i 1 timme och 45 minuter, hade jag varit vaken hade jag troligen börjat störa mig lite, hihi!

Av Aamor & Tina - 3 oktober 2011 18:27

Så då var det alleredan måndag igen, helgen säger bara schoff och så är den över.

Affi satt och väntade på mig vid ytterdörren när jag kom och när hälsningen är avklarad så vill hon upp till mattefar som sitter på kökssoffan, hon har en kudde där hon sover och så tar jag hennes säng.

Vi anade ugglor i mossen och vi fick rätt för mattemor skulle iväg, trots att vi sprang och vaktade henne lyckades hon komma iväg!

Två timmar senare kom hon tillbaka och vi hälsade på henne som om vi inte sett henne på hela dagen, hon sa att hon trodde jag skulle gå av på mitten för hela bakdelen viftade av glädje. Aja, man har väl lite "kött på benen" så mitten sitter ordentligt fast!


Matte kom strax efter men då var vi lite trötta så hon fick ett lugnare välkomnande, lite pussar bara.

Matte jobbade länge och hon såg helt färdig ut när hon kom in.

Hon sa att jobbet håller på att flytta till annan lokal och de har kört minst 5 flyttlass plus en annan grupp som kört nästan lika många. Allt är inte på plats än men i morgon ska det sista dit. Sen ska allt sättas i ordning också.

Hon är rätt så trött så hon ska nog ta det lugn i kväll, lugnare än vanligt vill säga.

Värst är det men tröttheten i ryggen eftersom den är som den är men hon kan ju inte låta bli att kånka lådor, bord och allt annat. Alla kollegerna är nog lika slitna!


Ni skulle sett hennes ben som hon slog i bussen, det blåa har nu krypt ner mot foten och ankeln så där är också blått och fortfarande svullet och ont när hon stöter till det. Mest skit med de gamle, hehe!


Jag har ätit idag, kryss i taket sa matte men jag åt faktiskt i går med men dagarna innan har det inte varit så mycket, kan ju inte alltid vara hungrig.

Jag har suttitoch kollat efter mina katt kompisar men jag såg inga, det kom istället fram två små tvåbenta  vänner och två grannar.

Matte satt upp tofs på mig igår och den håller nästan lika bra idag så jag slipper det!

Rakt framme ifrån ser det ut så här.

 Från sidan ser man att hon satt fyra totter, hon är lite jobbig och jag tycker det tar lite lång tid och håller dåligt till (tycker matte) för jag vrider huvudet fram och tillbaka, ska hon väl klara av, lite utmaningar är bara bra för alla, hihi!

Av Aamor & Tina - 2 oktober 2011 17:50

Snacka om att matte var trött igår kväll, hon la sig i soffan klockan 22 och sen 22.15 for hon upp och sa "nä nu lägger vi oss", jag var lite frågande men visst sova är gott!

Hon hann inte mer än lägga huvudet på kudden och sen sov hon, vilken sömntuta!

Det sämsta var att hon vaknade redan 06.15 och började snacka med mig och sen gick hon upp strax efteråt, hon kan väl i alla fall knipa igen.


Vid middagstid hade solen tittat fram och torkat upp den mesta dimman så vi gick bort till syrran en sväng. Härligt när det är sol, den har ju inte visat sig så mycket under sommaren så nu är den välkommen.

Det blev bad för syrran och jag låg nedanför trimbordet och kollade in så bägge skötte sig, var rätt så lugnt så jag somnade.

Affi blev jättesnygg men så fort matte släppte ner henne på golvet springer hon ut till hallmattan, kör ner nos och panna i den och sen gnuggar hon, gissa hur snygg hon var sen!

Mattemor hade gjort en helstekt kotlettrad i en gryta och vi fick smaka, så gott det var, matte smulade ner i mitt torrfoder så allt smakade lika gott, åt nästan allt, syrran slapp torrfoder för det hade hon ätit i morse och hennes mage är inte så känslig som min!


Lite bus har vi så klart hunnit med men jag har varit tvungen att hålla koll på matte så hon inte pyser iväg även idag, missade en gång och då var hon väck, hon är hopplös och jag funderar allvarligt att ha henne i koppel. Mjölken var slut hemma så hon hade bara cyklat till affären men ändå!


Fick kelat med Ollie när vi kom hem, matte fick syn på honom före mig så hon kallade och då kom han galloperande!

Gammal bild.


Nu ska matte och jag njuta av kvällen som återstår för i morgon är det jobbedags igen.

Matte  sa nått om att sätta om min tofs men det har hon redan gjort en gång idag men hon påstår nu att halva är nerdragen - kanske kan stämma.

Måste säga att min nya säng är skön!

Av Aamor & Tina - 1 oktober 2011 19:00

Igår gick matte och la sig redan 21.30, jag tittade frågande på henne och undrade varför, sen kunde hon inte somna och jag har väckt henne 3 gånger i natt!

Hon sa att hon la sig tidigt för vi skulle upp tidigt!

Klockan 04.00 satte klockan igång, jag hade knappt hunnit somna ju, vilket påhitt.

Jag sov vidare till vi skulle ge oss iväg 04.45 Jag var lika frågande som i går kväll!

Matte lämnade mig hos matteföräldrarna men jag trodde inte att där var någon först för matte snackade inte med nån och så viskade hon bara till mig och sen gick hon!

Jag var ledsen och kallade på henne i nästan 1 timme, fast jag visste då att matteföräldrarna låg och sov och de hade kallat på mig men det struntade jag i för jag ville ha min matte! till och med kräkte.

Gav sen upp!


Vi har suttit ute nästan hela dagen för det har varit varmt och skönt men jag och syrran har varit väldigt slöa.

När klockan var 15.30 ca hör jag mattes röst bland andra ute på uppfarten och så får jag syn på henne, åh äntligen, jag blev så glad och då kom hon och tog mig i famnen så fick jag hälsa på de andra rösterna jag hört!

Det var mattes kolleger och de hade en massa kassar, de hade alltså varit och shoppat hela dagen!

Jo jo, här får jag stanna hemma och vara ledsen så roar de sig!

De hade varit i Ullared och nu ska jag inte gnälla på det för jag fick en hel del saker också.

Regnjacka (typ), godis (mitt absoluta favvo gottis), tuggben, pipleksaker och en ny säng (har jag ju inga innan), det var det som var till mig.

Sängen var jag ju tvungen att undersöka noga.

Inte begagnad för den luktade ny, jag nosade igenom hela och provbäddade den.

Den blev fullt godkänd! Den ska tydligen byta plats med en annan säng som stod under trimbordet för den ska matte kasta för dynan är alldeles knutig.


Nu ska jag hålla stenkoll på matte så hon inte försvinner mer idag och jag hoppas vi bara ska slö resten av kvällen!Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se