Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under november 2011

Av Aamor & Tina - 15 november 2011 17:57

Ni kan tro att jag har tränat hårt hela dagen!

Jag har rest mig från sängen och gått några steg och böjt på knäna, vilat ett tag för det ska man ju göra när man kör cirkelträning. Rest mig igen gått några steg, trampat upp i sängen och böjde på benen och då var det dags för lite vila igen!

Så har jag hållt på hela dagen så jag är helt slut nu  .

Har även stt till så mattemors öron var rena, hon är lite svår och omedgörlig ibland men jag är envis så jag lyckas alltid, hihi!


Min syrra är bra modig för idag skällde hon ut Alice en Tibetansk Terrier på ca 8 mån som jag gillar så länge hon inte viftar med tassarna framför nosen på mig men det gör hon nästan alltid, då blir jag lite ilsk på henne.

Det roliga i detta är att Affi alltid ställer sig bakom sin husse när hon möter Alice men idag när jag var med gick hon ända fram till henne och skällde ut henne, jag sa inte ett enda ljud för det skötte syrran bra  !


Den där vetegroddsoljan är rena miraklet säger matte för även idag åt jag mitt torrfoder med sånt på, helt otroligt!

Åt det hos matteföräldrarna efter att matte kommit och sen fick jag smaka lite kalvsylta, mums!

Så fort jag och matte hade ätit så berättade jag för matte att jag ville hem men hon skulle först sätta en ny tofs på Affi, hon ligger så snällt i mattes knä då och det är bara matte som kan ha henne så och samtidigt "plåga" henne fast hon ser ut att njuta!


Inga katter ute så vi gick in, kanske jag har bättre tur nästa gång! Jag får kolla på en bild istället!

Jag och Melle! 



Av Aamor & Tina - 14 november 2011 17:49

Då var vardagen igång igen, förstod det när mattes klocka drog igång klockan 06 med nyheter. Matte var ovanligt pigg också för hon gick och la sig redan 21.30 men släckte inte förrän 22 ändå, skönt för henne ju!


Dagen hos Affi har varit lugn och vi har varit så snälla så, är vi ju alltid men tydligen extra snälla idag. Soffkuddarna har nog bara trillat ner max 2 gånger, hihi!

Matte jobbade ju länge så jag blev lite hungrig innan hon kom, såg att Affi åt och då ville jag också äta, torrfoder med vetegroddsolja - jisses vad duktig jag är, hihi!

Matte lämnade lite av oljan hos syrran för hon är väldigt fjattig med maten men hon gillar också det.

Då matte kom så fick hon en puss som råkade bli en rap samtidigt, inte meningen men ibland blir det så och då sa mattemor att jag hade ätit!


Då vi skulle hem så var matteföräldrarnas granne ute och jag hälsade på honom men han ville inte pussas, han sa att han var puss-snål, kan man ju inte vara!

Gillar inte att det är så mörkt när man ska gå hem men som tur är har matte en lite ficklampa som hon lyser med på de mörkaste ställena. Vi busade med en hare som satt och tryckte men när matte lyste på den stack den iväg, hihi!


Jag ska inte göra mycket mer idag mer än gå ut en sista gång och självklart gosa lite med matte.

 

Av Aamor & Tina - 13 november 2011 17:02

Matte vaknade tidigt idag också, fattar inte vad det är med henne men redan 6.45 vaknade hon men som tur var låg hon kvar till 7.30

Det var fruset i morse, -3 och allt gräs var vitt av frost och härligt att köra nosen i, hihi! Blev ingen långrunda för jag kände inte för det.

Hem igen och så slog matte in mattefars present och sen gav vi oss iväg vid 10.30 Mattefar fick boken "Jag är Zlatan" för den hade han tänkt köpa men vi hann före, hehe! Slog in den i en stor låda så han inte skulle märka att det var en bok så fort han tog i den.

Jag var uppe på bordet och pussade på honom så han skulle känna att jag också gav honom nått och nått bättre kan man ju knappast få än "Aamor-pussar".

Vill även gratulera min egen pappa Eddie, Kjeann's Connecting People.


Sen vill matte tacka Hillman för rådet om Vetegroddsolja, matte trodde att det var sånt jag provat innan men det var det inte för detta äter jag när matte blandar i mitt torrfoder. Har gjort det nu några dagar så matte har sluppit blanda i leverpastej, får se hur länge jag äter det nu, hihi!


Provade den nya dörrmattan och den var bra att ligga på så matte får godkänt för shoppingen igår!

 

Hade mattes skor som huvudkudde först men så störde matte mig med kameran!


Nu ska jag och matte njuta av sista kvällen denna veckan. 

Av Aamor & Tina - 12 november 2011 18:08

Matte sa att vi skulle sova länge idag och så vaknade hon redan klockan 07 - och gick upp!

Som tur var störade hon sig inte utan satte på en DVD och åt frukost så jag kunde sova vidare i lugn och ro.

Hon såg "Hur många lingon finns det i världen".

Precis lagon till den var slut behövde jag gå ut och det var härligt väder, frost på taken och på skuggiga delar av gräset och strålande solsken så vi gick en långrunda.

Jag mötte en kompis som jag nog inte mött på över 1 år, Nisse en Welsh Springer Spaniel och han kände igen mig! Sen mötte vi honom en gång till för vi gick olika håll på nästan samma runda, hihi!

Vilade hemma en stund och sen gick vi igen för jag skulle få roa mig hos syrran medan matte skulle iväg ett tag.

Det bästa var att jag mötte Linus en Pudel och Vicky en Schäfer som gnäller och ska hälsa så fort hon får syn på mig och i en korsning mötte jag en Shih Tzu korsning (tror jag). Linus och jag hade följe en bit för vi skulle på samma håll.


Det var inte så uppskattat att matte skulle iväg, av mig då alltså men hon kom hem med saker till mig och det gillar jag!

Hon hade varit i Lund på Jula och sen in en runda på Satchmo´s.

Lite av sakerna hon shoppat!


    Ny fodertunna till mig.        En magnet till bilen men den sitter på kylen!

Blev en ny dörrmatta också mm.   Får se sen om den går bra att ligga på, hihi!

Lite nya tofs-gummiband, tuggpinnar och en ny minilampa när vi går ut när det är mörkt för den gamle pajade var grejor som var till mig, tuggpinnarna var bäst, hihi!


Matte tog en runda med mig och syrran och vi träffade på mattes kusins dotter och barnbarn och jag fick hälsat på honom, ljuvligt.

Hemma fick jag nästan nosat på en bebis som vara är max 2 veckor, jag fick titta ner i barnvagnen och matte sa att jag fick väldigt lång nos, hihi!


Har ätit lite mat och nu ska jag och matte slöa resten av dagen.

Imorgon ska vi och fira Farsdag hos mattefar!


Av Aamor & Tina - 11 november 2011 17:47

Alla löv som ligger på marken ställer till en del problem för matte, hihi, hon hittar nästan inte när jag lämnar 2:or.

I morse stod hon hur länge som helst och letade så till sist tröttnade jag på att stå så jag visade henne var det låg, vad skulle hon göra utan mig! Svar nu inte "slippa leta 2:or" för det gör hon så gärna bara hon får ha mig, hihi!


Det har varit en otroligt lugn dag hos Affi, vi ville inte ens ut och leka på trädäcket när mattefar öppnade, vi orkade inte.

Kanske kan bero på att det är fredag och då är man lite trött efter en hel veckas jobb.


När matte kom så fick hon en frolicpuss och då hon frågade om frolicen var till henne skyndade jag mig att äta upp den, hihi, vill hon ha nån kan hon själv plocka upp en!

Fick hälsat snabbt på Ollie när vi kom hem men sen for han in i buskarna och busade runt där, hittade kanske en mus.

Min tofs har blivit omsatt och jag tänker snart sova, äta gjorde jag hos matteföräldrarna så det ska jag ju inte göra hemma.


Ha en trevlig helg alla mina kära vänner och alla andra!

   

Av Aamor & Tina - 10 november 2011 17:26

I går kväll när jag skulle ut sista gången så passade matte på att ta soporna med sig också, inget ovanligt men vi fick sällskap dit. När vi kom ut så kom Peggy och hon följde med oss till sopstället och när vi sen vände så hängde hon med igen, matte satte sig sen på bänken och Peggy hoppade upp och var så kelig men jag kände mig utanför så matte tog upp mig i sitt knä så där satt vi tre och kelade, tur det var mörkt ute, hihi!


Det har varit lugnt hos syrran, mattefarsbror och fru kom så då var vi lite uppspelta men vi la oss snabbt och passade på att sova när alla var samlade, 12.30 vaknade vi.

Sen har mattefar blötat ner nästan hela mig idag, hihi. Jag blev lite kladdig i bakdelen efter 2:an och när han skulle duscha av mig så stod jag inte still, enligt honom i alla fall, hihi!


Matte fick mat hos matteföräldrarna för hon har namnsdag egentligen idag men så fort hon ätit upp talade jag om för henne att jag ville hem, har jag bestämt mig för att vilja hem så SKA jag hem.

Inga katter ute men jag fick hälsat på 2 snälla killar (tvåbenta alltså), mamman sa att jag var en härlig hund och skulle de skaffa en nån gång skulle det bli en som jag för jag gillar barn, från små nyfödda och uppåt. Tycker det var ett klokt beslut och killarna sa " ja mamma vi köper en NU!", hihi, där fick nog mamman nått att bita i!


Jag har ätit och tiggt godis efteråt men matte är snål, suck!

Sommarbild! 


Av Aamor & Tina - 9 november 2011 17:23

Ingen katt som kom och hälsade i  morse och jag skyller på matte eftersom hon vägrade släppa in Ollie i vår trappa  och nu är han säkert sur på mig och matte!

Faktum att jag mötte inte en enda hund, katt eller tvåbening när vi gick iväg, matte började nästan undra om vi kommit upp i fel tid men det hade vi inte. Däremot fick jag syn på en stor lastbil som stannat på gatan bakom matteföräldrarnas hus, jag satte mig ner och tittade för den var så upplyst, matte sa att den hade grus i lasten som säkert skulle ner till idrottshallen de håller på att bygga och sen fick jag inte titta längre!


Jag och Affi har hjälpt mattefar med löven på gräsmattan, han samlade ihop dom och vi hoppade i högarna för att de skulle bli mindre, mattefar missförstod nog vår hjälpsamhet med bus men kul hade vi i vilket fall som helst!

Fulla med löv var vi, mest jag för jag har längre och mer hår än syrran men de släppte jag av inne i huset, hihi!


Matte börjar skaffa sig dåliga vanor med att komma sent och hämta mig, idag hade hon shoppat lite matvaror. Tänk om hon gjort det igår när hon ändå var sen så hade hon sluppit idag men tydligen låg inte affärerna nära varandra och att hon hade blivit jättesen isåfall igår, så okej då!

Inga katter ute när vi kom hem så vi gick in efter ett tag, jag har ätit nu och håller på att övertala matte att ge mig mycket godis men hon säger att det är nog nu, suck!

 

Av Aamor & Tina - 8 november 2011 17:47

Även i morse kom katten Ollie springandes när han såg att vi var på väg ut genom vår port, jag blev så glad men det visade sig att han hade inte kel i tankarna!

Han är en riktig luring för han ville in i vår trappa, glöm det sa matte för vill du in kan du hoppa in till dig själv, de kan gå in och ut helt fritt.

Visst jag fick gosat lite med honom men jag tyckte att det var rätt fräckt av honom att luras så!

Vi gick fatt en matte som var ute med sin Chihuahua så henne fick jag också hälsat på, hon stannade nämligen när hon fick syn på mig och matten fick inte henne med sig, hihi!


Fick sova till 9.30 för sen väckte mattefar mig, han skulle ut och blåsa en massa löv i trädgården och vi var ju tvugna att kolla in honom så syrran och jag skiftades om att sitta i mattemors famn och titta ut.

Sov lite till sen men det är inte detsamma som att sova på morgonen.


Matte var lite sen för hon hade några ärenden som hon skulle fixa när hon ändå var i stan.

Hemma satt vi ute en stund men inga katter syntes så vi gick in och nu ska jag villa lite kväll och jag hoppas matte också ska vila lite eller i alla fall sitta ner, hihi!

Första kortet matte tog på mig! 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards