Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under november 2011

Av Aamor & Tina - 7 november 2011 17:54

Hur kan det komma sig att man är så trött så fort det är måndag? Trots att det varit en lugn helg , matte och jag har ju inte gjort nått särskilt!

Vilket som så är det nog så att måndag=trött för oss för matte var lika svårstartad idag.

När vi väl hade masat oss ur sängarna och när vi sen gav oss iväg vaknade jag för katten Ollie kom i en rasande fart mot oss och ville kela och sen slog han följe med oss en bit på vägen, det gillade jag!


Fick lov att sova till strax innan 9 för då väckte syrran mig, bara för att hon är pigg som en mört behöver inte jag vara det men hon tycker annat!

Tack och lov för matteföräldrarnas nya vana att sova middag, hihi för då vilar även Affi!

Matte jobbade länge och jag väntade och väntade, känns längre nu för det är ju mörkt när hon kommer hem, gillar bättre när det är ljust.

Vi har i alla fall kommit hem nu och jag har ätit, ligger just nu under skrivbordet och vaktar matte så hon skriver som jag vill, då och då släpper jag på lite "gas" så hon inte somnar, hihi. Fast hon klagar på osen, tror att en 2:a snart vill ut!

Ska passa på att sova en stund innan det blir dags!

   

Av Aamor & Tina - 6 november 2011 16:37

Matte och jag var så trötta igår att vi la oss redan 22.30, okej jag hade sovit ett tag redan men jag vaknade när matte frågade om jag skulle med ut på den sista rundan.

Klart jag ville för det är ju liksom anledningen till att matte går ut, annars hade hon ju stannat inne, hihi, lite tossig är hon allt!


Sov till 8.15, åh vad jag gillar helgerna!

Blev lite småsur på matte i morse för hon kastade sina glasögon på mig! Hon sa att det inte var meningen men jag undrar!

Hon la dom på tvättmaskinen när hon skulle in i duschen och jag ligger alltid och väntar på henne framför tvättmaskinen och då rullade dom ner och landade på mitt huvud! Stack genast ut i hallen och blängde surt på matte men när hon gått in i duschen la jag mig på det vanliga stället igen.


Jag har träffat många vänner idag, både gamla och nya!

Först ut var Rex och vi blev så glade när vi fick syn på varandra för det är flera veckor sen sist. Hussen berättade att de precis mött en annan hanhund men då hade både Rex och den andra blivit som två stela cementklumpar så det gick inte, bättre med mig då, hihi!

Lite senare fick vi syn på en Golden Retriver som jag egentligen ville skälla på för jag har lite svårt för dom men matte sa "var nu snäll Aamor för det är bara en bebis" så jag la mig ner och då hälsade vi, hon var jättesöt.

När vi senare skulle till matteföräldrarna på en fika så mötte jag Pudeln Linus och när vi stod och snackade kom en annan hund som Linus skällde ut men jag hälsade på honom, han hette Tage och var så försynt, när min matte pratade med honom tittade han så gulligt på henne och viftade på svansen.

Syrran var allt lite avis när jag kom in för hon hade sett allt från fönstret, hihi!


Då matte och jag gick hem försökte hon ta en bild med mobilen när jag lekte i alla löv men nästan alla blev suddiga,  ett blev rätt så okej men jag står bara still och nosar!

 


Nu ska jag vila lite för jag har ätit en halv portion mat, försökt tigga till mig godis men matte är stenhård att om jag är mer hungrig så finns det mer mat i skålen, suck, är ju skillnad på mat och godis! 


Av Aamor & Tina - 5 november 2011 18:36

Jag var trött hela kvällen igår också, hjälpte inte helt att sova nästan hela dagen, hihi!

Det var så skönt att vi hade sovmorgon idag, vi sov till 8.30 för då väckte matte mig med att klappa mig på magen, hon hade vaknat lite innan sa ha och vänt sig om då hon hörde mig dra timmerstockar och tydligen var jag så oemotståndlig, hihi, att hon var tvungen att väcka mig fast jag ska inte klaga för det var rätt så mysigt!

Vi gick en lång runda när hon ätit frukost och det var riktigt skönt ute och många nya spännande nyheter att checka av.

Var hemma en stund och sen körde vi till matteföräldrarna för matte hade fått en idé och då fick jag stnna där ett tag när hon fixade sakerna.


Först körde hon till Jysk men där var stängt, ups sa matte det är ju helg men Ö&B hade öppet så det fick bli där istället.

Hon var så trött på vår hylla brevid skrivbordet, där är alltid lika rörigt säger hon så nu skulle allt i förvaringslådor.

När hon shoppat klart hämtade hon mig och vi körde hem och matte satte igång med sina saker, själv tyckte jag att hon var rätt så trist så jag la mig ivägen hela tiden men även det blev trist så jag la mig i min säng och övervakade istället.

Blev faktiskt snyggt på hyllan men sen orkade hon inte pyssla mer.


Ingen spännande mat åt hon heller, äggakaka och bacon hon bjöd på mig men jag ville inte ha nått, åt lite av min egen mat istället sen.

Nu har vi slappat framför TV.n till film och jag har precis varit ute på en sväng, mötte Pudlen Macgyver och vi snackade lite.

Inne igen så satte matte igånt tvätten och jag for upp i hennes säng och gömde två frolicar men kom på att sist jag gjorde det blev det ett fasligt skrik på matte, hihi så jag fick letat upp dom igen och åt upp dom. Hon blev rädd sist!


Nu tänker jag vila mig ett tag!

 

Av Aamor & Tina - 4 november 2011 18:21

Jag har sovit som en stock i natt och ända till matte sa att vi skulle gå iväg, kändes hårt att behöva vakna!

Fick åka bil som tur var, hann somna i den fast det tar max 3 minuter till syrran.

Denna dagen har passerat otroligt fort för jag har nästan inte gjort annat än sovit.

När matte gick iväg så sa jag Natti Natt och intog "min" säng.

Affi har försökt väcka mig några gånger med att buffa på mig men jag sa "låt mig vara!" och då gjorde hon det, tack!

Jag är verkligen ingen fest-prisse, orkar ju knappt vara vaken dagen efter!

Var i och för sig ute på trädäcket och hagen och busade lite för mattefar tog in utemöblerna, vi hjälpte till också även om vi troligen mest sprang framför hans fötter!


Matte kom och då var jag vaken, hihi, det var för att mattefar hade lovat att vi skulle få åka bil.

Han skulle tända ljus på mattes mor och farföräldrars gravar och matte skulle köra. Det är ju kul att få åka bil.

Hemma hos matteföräldrarna igen fick matte kvällsmat och jag åt en grov macka med smör på.

Fick åka bil hem också så nu har jag fått åka en del idag, hihi!

Vi satte oss ner utanför och jag kollade in katter men inga syntes först men när matte kallade lite tyst så kom Peggy och gosade lite.

 

(gammal bild)

Men hon gick vidare efter ett tag, istället kom det en snäll tjej och klappade mig. Hon sa att hon gillade min tjocka päls skarpt, hihi!

Vi gick in för matte frös om det hon satt på så jag fick häng med in och tur var det för jag upptäckte att jag var hungrig och slök en hel portion mat.

Tofsen har matte också fixat till fötr det såg ut som om jag hade en massa antenner i pannan, hihi!

Nu ska vi slappa hela kvällen för matte ska tydligen jobba i morgon, hon tyckte att vi skulle städa ordentligt, ha det kan hon ju roa sig med för jag ska inte göra nått för att hjälpa till, inte som det känns idag!

Av Aamor & Tina - 3 november 2011 21:46

Vi fick besök av mattefars bror, fru och ena barnbarn, det är alltid lika kul när någon hälsar på.

Annars har vi tagit det lugnt, vi har blivit vana vid att sova middag med matteföräldrarna så det gjorde vi en stund idag också, så skönt!


Matte hämtade mig direkt efter sitt jobb och vi körde hem och så gick vi enlångrunda för jag hade inte gjort nån 2:a innan och vi skulle bort lite senare.

Lite mat och vila efter rundan och sen gav vi oss iväg när matte var klar, vi hämtade upp mattes ena kollega och sen körde vi och när vi stannade var vi hemma hos en annan kollega till matte.

När alla var samlade sen så var det matte, hennes 4 kollegor och jag och det var räkfrossa! Jag ville inte ha nått men matte hade gottigt med till mig så jag var inte utan.

De snackade och snackade och jag låg och tittade på!

 

Blev lite trött efter ett tag så jag vilade en stund men jag hade stenkoll på alla.

Lite taskigt var att deras katter inte fick komma in till mig men det var kanske bäst för de känner ju inte mig.

Kollade in deras dotters rum men hon var inte hemma, synd för hon är en sån liten tvåbent som jag gillar!


Nu är vi hemma och jag är rätt så trött, tar på att först "jobba" hela dagen och sen vara borta!

Tack för en trevlig kväll hälsar både jag och matte!

Av Aamor & Tina - 2 november 2011 18:43

Vi kom iväg lite sent när vi skulle till Affi i morse så jag hann inte titta på allt jag brukar. Fast jag växte nästan fast i asfalten sa matte när jag hörde ett barn som grät. Kom en mamma med tre barn och det ena ville inte gå så han lät rätt så mycket, jag ville kolla in när de gick förbi oss men matte tyckte inte att vi skulle stå och vänta tills de passerade, suck!


Har varit en lugn dag hos syrran, vi har sovit middag i dag också och det var skönt, vi låg i 1,5 timme alla fyra!

Annars har vi varit ute och rastat mattefar.

Kändes som om det dröjde jättelänge innan matte kom och hämtade mig men det visade sig att hon hade varit och handlat med mattefar så han skulle slippa ha allt på cyklen.

När hon sen kom blev jag så glad.

Jag kanske håller på att bli en katt! Matte frågade mig "har du blivit en katt, Aamor?", jag vet inte om det är så men orsaken var det jag åt!

Matteföräldrarna bjöd matte på kokt torsk, potatis och senapssås och jag satte igång med att se söt ut och prata lite så jag fick en smakbit men nä tack! Gick iväg en sväng men kom tillbaka och då la matte en bit på golvet och när ingen såg så åt jag den, det var gott så jag frågade efter mer.

Det blev en rätt så stor bit kokt torsk jag åt till slut! Jag håller nog på att bli en katt ändå, hihi!


Hemma åt jag en halv portion torrfoder och sen ville jag upp i mattes säng men det blev ensamt där så jag kallade på matte och nu har vi legat och gosat där i 20 minuter, mysigt men när hon började pilla på en tova på magen ville jag ner!

Nu ska vi inte göra många knop resten av kvällen hoppas jag förutom att gå ut en sväng till innan läggdags!

Nu ska jag känna på min kudde ett tag! 

Av Aamor & Tina - 1 november 2011 17:36

När jag gick till syrran i morse mötte jag vår Pudel kompis Linus, han hade inte sett Affi på länge så han längtade riktigt efter henne. Hans husse sa att så fort han passerar hennes hus tittar han så långt in och gnäller lite, inte så märkligt nu när hon luktar gott, hihi men det sa jag inte!

Det har varit lite diskussion om att jag inte är lydig, hihi, kan väl inte vara allt, jag är ju stört skön, snäll, söt som socker (säger matte), kattvän mm mm!

Affi ska tydligen vara lydigare än vad jag är men det har jag inte märkt för hon gör aldrig som jag säger, hihi!

Diskusionen kom upp för jag skällde på en hund i fönstret, gillar inte hunden alls och de passerar utanför flera gånger på samma runda.

Jag, Affi, mattemor och mattefar har vilat middag, jag låg och värmde mattefars fötter så Affi fick ligga hos mattemor.


Fick vänta en hel evighet på matte för hon skulle handla mjölk, bröd och lite annat vi var i behov av. NMär hon väl kom så fick hon en massa pussar och sen hämtade jag tre frolicar som hon skulle få men jag ångrade mig och gömde dom i kökssängen men kom på att vi snart skulle gå hem och att Affi troligen skulle äta dom i kväll så jag grävde fram dom och åt dom.

Liten omväg när vi gick hem så jag skulle kunna göra en 2:a, gäller att passa på innan det blir för mörkt.

Inga katter syntes ute trots att vi satt på bänken ett tag men däremot kom grannes son förbi, han skulle hälsa på föräldrarna så jag fick hälsat på honom, han kliar så gott på huvudet!

Har ätit en hel portion torrfoder och fått mitt "efter maten godis".

Tänker sova en stund nu när jag är "mätt & trätt"!

   

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards