Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under december 2011

Av Aamor & Tina - 10 december 2011 18:32

Vi sov till 7.30 men matte låg kvar ett tag så jag kunde sova vidare, skönt när hon inte far upp och drar igång allt även om det egentligen inte är nått!

Matte åt sin frukost framför datorn, hon släktforskade lite och själv så passade jag på att sova en stund till.

Stax efter 9.15 gick vi ut på en runda och det var inte super skönt ute för det blåser rätt så mycket fortfarande, ett tag stod all min päls åt ett håll, inte lätt att hålla balansen då!


Vid 10.30 gick vi till matteföräldrarna för matte och mattemor skulle byta uppgifter i släktforskningen, lite trista har de allt varit som suttit vid datorerna hur länge som helst.

Syrran och jag hittade på lite bus för vi ville bli utsläppta i vår hage, hihi så matte öppnade dörrarna och vi fick bråttom ut för att springa lite och sen blev det lite brottning!


När vi skulle gå från matteföräldrarna så kom det två stora hundar gående precis utanför staketet och en av dessa började skälla, jag hann inte svara förrän syrran som var inne satte igång,  hon lät riktigt ilsk så matte fick öppna dörren och säga till att vi är okej, ingen fara med nån av oss och då tysnade hon, i alla fall vad vi hörde.


Har inte sett en enda av min kattvänner men det beror nog på att det dels blåser och sen att det är inte skönt att vara ute och stå still och vänta, gäller i och för sig mest matte!

Istället gick matte och jag in och la oss en stund i sängen och vilade, hur skönt som helst.

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 9 december 2011 16:53

Trodde jag skulle blåsa bort i morse, vinden kom runt hörnan så det nästan blev tvärstopp, tur matte gick före och läade lite till mig, hihi!

Det har blåst bra hela dagen, inte alls skönt att vara ute i, fast syrran och jag busade ett tag i vår hage, huset tog den värsta vinden just då!

Jag var först ut men innan jag kunde busa så lämnade jag en 2:a i gräset men sen bar det av som tusan och syrran fick en åktur, hihi!

Senare har vi mest tagit det lugnt, varit på bordet och fått magen kliad och blivit allmänt bortskämda, om det är möjligt att bli mer bortskämd flikar matte in!


Matte shoppade lite innan hon kom och hämtade mig för vissa saker var slut och sen skulle matteföräldrarna ha nått lite också.

Mattemor sa att jag skulle få åka bil hem men jag ville inte tro henne men när matte sen sa att vi skulle ta hem bilen så ville jag iväg på direkten för tänk om hon ångrar sig!

Matte sa i bilen att nu är det fredag och vi är lediga i 2 dagar, jippie tyckte jag och gav matte en puss för att sen lägga mig ner så vi kunde köra hem.

Kollade snabbt efter mina kattvänner men vinden tog tag i mig så jag rullade nästan runt och ändå så låg jag ner och sen började matte pipa att det var kallt och blåsigt så det var lika bra att gå in med henne, hihi!


Jag åt min mat medan matte höll på i köket och sen i badrummet, disk och tvätt sköter sig tydligen inte själv, tyvärr!

Nu ska vi njuta av helgen och jag hoppas att alla samma!

 

Så här bra kan man ha det på bordet!

Av Aamor & Tina - 8 december 2011 17:07

Jag fick gå till syrran i lugn och ro i morse och titta på nästan vad jag ville men tro inte att jag såg nån, inte en enda levande själ!

Matte sa att jag skulle gå in till mattefar och kolla in hans vovve så då fick jag bråttom men jag hittade ingen vovve och när jag frågade mattefar, genom matte så klart så sa han att vovven satt bakom mig. Snabb blick bakåt men där satt bara syrran och hon är väl ingen vovve och som matte skrattade - ja, jag vet att jag gått på det innan men man vet ju aldrig, där finns kanske en vovve nån dag!

Fult att lura en stackars liten kille så!


Det har minsann varit soligt, helt otroligt för det var längesen nu. Affi och jag var ute och busade på gräsmattan en lång stund, nästan 1 timme och det var riktigt härligt.


Matte kom i vanlig tid och idag fick hon ingen frolic men en pipleksak så vi kunde leka lite med den till jag upptäckte att hon hade en tunika på sig och då ville jag in under den, matte låg på sidan på golvet.

Hemma nu efter att jag fått vara ute en stund och titta efter katterna men jag såg inga jag känner.

Min tofs ska nog matte snart sätta om för den hänger på trekvarts men sen ska vi inte göra mycket, matte skulle kolla på Böda camping sen för där var en Shih Tzu uppfödare med upptäckte hon på reklamen, kanske jag behöver gå ut just då, hihi!

Gammalt kort! 


Av Aamor & Tina - 7 december 2011 17:33

Det blev lite bråttom till syrran i morse för matte fick inte tummarna loss så vi gick inte förrän den tiden då vi brukar vara framme. Matte sa till mig att skulle jag glo på allt fick jag faktiskt göra det samtidigt som jag gick!

Suck, stress är inte bra för nån och vi hann ju!


Matteföräldrarna är allt lite taskiga mot syrran och mig för de har tagit bort trimbordet som stått bredvid matbordet och gett oss fri lejd upp i fönsterkarmen. Nu är det borta och vi kommer inte upp i fönstret, hopplösa idéer de kan få för sig!

Fast mattefar är rätt så svag för oss så när vi tiggt länge nog får vi nog tillbaka det, kanske efter jul.


Lugn dag hos Affi för vi har sovit mycket. Matteföräldrarna har satt in en säng till i köket istället för trimbordet så nu har vi vars en men jag vill ändå ha samma som Affi!

Som innan idag när jag ville vila en stund och hon låg där jag planerat sova, försökete köra bort henne men hon vände bara ryggen mot mig så jag fick ta den andra sängen! Fast jag sov med ett öga öppet och då hon lämnade sin säng en kort stund var jag snabbt uppe och genade under bordet mellan alla stol ben och kastade mig med litet som insats i sängen, åhhhh så skönt!


Det var halt även i morse med det var ändå +3 så det var nog underkylt och nu när vi gick hem regnade det. Matte frågade mig när jag stannade för att läsa några spännande nyheter om jag inte märkte att det regnade!

Klart jag gjorde med det var mer spännande där jag stod!


tänk om det vore sommar igen så jag kunde sitta ute på gräsmattan och njuta av katter och tvåbenta som vill gosa med mig!

 

Av Aamor & Tina - 6 december 2011 17:33

Hiskeligt trött var jag i morse men det är ju bara att masa sig upp ändå.

När vi gick iväg och hade gått en liten bit började matte låta lite otrevlig, inte mot mig men mer allmänt för hon trodde att hon trampat i hundskit för det kändes så under ena foten men sen upptäckte hon att det kändes likadant under den andra, märkligt!

När hon sen tittade ner glänste asfalten, det var halt ute. En beläggning med is över hela gångbanan så hon fick ta det försiktigt.

Själv upptäckte jag att det var snorhalt men det tyckte jag var kul för jag satte fart för att göra några tjurrusningar men varje gång jag började springa stod jag ändå still ett par sekunder innan jag fick grepp med tassarna, jättekul. Höll på så hela vägen till syrran!

Matte sa att jag fick stanna innan kopplet tog slut så jag inte drog omkull henne, som om lilla jag skulle lyckas med det!


Har haft det lite jobbigt med syrran idag för jag har gömt frolicar för framtida behov men hon gick efter och åt upp dom för mig, man blir ju trött!

När jag sen skulle göra likadant och ta en av henne blev hon ilsk på mig så jag vågade inte.


Matte var sen även idag, hon skulle ju sluta i vanlig tid, hopplös är hon! Hon sa att hon varit och handlat lite mat och förnyat vårt lotto, skulle förnyat det förra veckan men det glömde hon så tur vi inte vann!

Nu är vi i alla fall hemma, varit ett tag och jag har ätit min mat, åt inget igår så idag smakade det gott, tiggt godis har jag också gjort så nu är jag full ända upp och ska strax sova en stund!

Gammalt kort! 


Av Aamor & Tina - 5 december 2011 17:47

Jag fick åka bil till syrran även idag, hihi jag gillar att matte är lite lat!

Då jag kom dit var alla uppe, till och med mattemor som brukar sova lite längre så det var lite märkligt men det fick jag svar på senare varför hon var uppe.

Vid 9 snåret välde det in en massa damer, ja en massa och massa men dock 4 stycken. Det var mattemors fd arbetskamrater, de brukar träffas ungefär 1 gång/månad och nu skulle de till mattemor.

De åt och åt nästan hela dagen och snacka kunde dom minsann!

Jag och Affi passade på att få en massa extra gos av allihopa men vi gillade en bäst!

Mattefar var servitör så han hade också att göra.


Matte jobbade ju länge idag men det är den enda gången denna veckan tack och lov.

Frolic fick hon när hon kom in av mig men precis när hon skulle ta den ångrade jag mig och tog den själv!

Vi gick hem och nu försöker matte säga till mig att äta så jag har gått och lagt mig istället, äter kanske senare.


Det har till och med snöat hos oss, ett litet tag kom det stora blöta flingor men inget som la sig, kom ingen snö där matte jobbar på andra sidan stan.

Fast det känns kyligt trots att det är ca 2 plus.

Så här såg det ut förra året fast lite senare i december!

 

Av Aamor & Tina - 4 december 2011 17:27

Matte vaknade vid 7.30 men hade den goda smaken att ligga kvar till 8.15 Strax innan 9 gick vi ut och jag träffade min Schäfer tjej Vicky, vi hälsade men när hon ville leka tyckte jag att hennes ben var lite väl långa så jag sa till matte att vi skulle gå vidare.


Annars har det mest varit slappesöndag här hemma, jag har sovit och matte har suttit vid datorn och letat upp en massa gamla och döda släktingar, hittade en hel hög i nån sidogren tyckte jag hon sa.


En av gångerna jag var på väg ut så kom grannarna också ut och mannen hade en barnvagn med sig och den var jag tvungen att undersöka men trots att jag ställde mig på bakbenen såg jag inte över kanten så matte lyfte upp mig för att jag skulle få se.

Svansen viftade på mig för här skulle det pussas barn men snacka om att jag blev paff när vagnen var tom! Den luktade ju barn men den var helt tom! Jag tittade på mannen och han sa att de skulle köra och lämna den för barnbarnet hade varit hos dom igår och de kunde inte ta vagnen då, suck då skulle jag mött dom igår istället!


Tror att matte ska sätta om min tofs snart för hon har sagt det men jag tror jag ska låtsas sova så kanske hon inte stör mig. Det är så gott att sova!

 

Av Aamor & Tina - 3 december 2011 16:19

Matte vaknade redan klockan 7 och gick upp strax efter, vi skulle ju ha sovmorgon!

Visserligen sov jag vidare ett tag men sen skulle tofsen sättas om och jag skulle ut en runda så det blev lite si och så med sömnen.

Träffade både Peggy och Ollie utanför och det piggade upp mig så jag vaknade ordentligt.

Vi tog en lagom runda för det blåste rätt så mycket och det är inte så skönt att gå långt då.

Vid 11 gick vi bort till syrran, jag skulle vara där en stund för matte skulle köra och handla lite i Lund. När hon kom tillbaka hörde jag att hon hade varit på Satchmo´s och handlat julklappar till mig och Affi, de måste jag snoka upp, hihi!


Vädret har inte precis blivit bättre uppåt dan för nu är det både blåst och regn, startade vid middagstid, regnet alltså.

Fördel var att jag fick åka bil hem så den kom in i garaget en natt.

Jag får troligtvis ge mig ut på en runda snart för jag gjorde inget när vi gick från garaget, hade bara bråttom upp för att kolla om katterna var ute.

Så här blöt lär jag väl bli om inte matte tar på mig regnjackan, typ!

 

Visserligen från en gång jag badat men skillnaden är inte stor!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards