Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2012

Av Aamor & Tina - 7 januari 2012 17:38

Det härliga vädret vi hade igår försvann i all hast och nu har vi regn igen, urtrist!

Det blev som jag sa att kotletthalvan genererade i rumptvätt idag, två gånger än så länge men det är det värt.

Måste berömma mig själv lite för matte säger när vi går in "nu ska du duscha rumpan" och då väntar jag till hon öppnar badrumsdörren och sen går jag självmant in i duschen! Visst är det duktigt gjort av mig? Gillar inte att vara kladdig.


Det har inte blivit några långrundor idag men däremot några korta men det är helt okej för det är inte så kul att bli blöt varje gång, räcker när jag blir duschad efteråt, hihi!

Matte har suttit och släktforskat och tvättmaskinen går för fullt så hon ska nog snart hänga upp det som är i.


Jag har träffat Peggy men hon hade bråttom hem så även idag blev det en snabbhälsning.

Matte var och handlade och såg att de hade "Lödder" på DVD 1:a säsongen och stod och valde om hon skulle köpa eller inte men till slut hamnade den i korgen, hon säger att hon minns den när den gick men hon var inte så gammal då men hon tyckte att den var kul, undrar om hon tycker samma nu!


Nu ska jag sova en stund!  


Av Aamor & Tina - 6 januari 2012 19:12

Matte gick upp strax efter 8 och jag hängde med men jag la mig igen fast i en annan säng för det var lite tidigt tyckte jag.

Vid 9.30 gick vi ut en runda och det blev en långrunda.

Kryss i taket för det regnade inte idag utan solen sken och det var några få minusgrader så det var härligt att promenixa, gäller att passa på att gå långt då.

Jag träffade en ny hundkompis, en valp på 17 veckor, hon var av rasen Eurasier och så söt och vilken päls hon hade, hoppas vi ses fler gånger för hon var rätt lugn och helt i min smak, hihi!

Matte är lite knasig för hon snackade med en fågel, hoppas ingen hörde henne för då får jag ju skämmas men matte sa "äh strunt i det Aamor, jag snackar ju med dig när vi är ute", åh det är väl stor skillnad jag är ju en familjemedlem medan fåglen var helt okänd!

Det var en Domherre som satt på en gren och kvittrade eller vad det nu är de gör och matte sa till honom att han var vacker med sitt röda bröst!

Märkte att det på vissa ställen där vatten runnit att där var väldigt halkigt, jisses så kul det var att gå där och prova hur jag kasade med benen, matte sa till mig att gå där som där inte var is men det är ju inte lika kul, hihi!


Vid middagstid gick vi till Affi för matte skulle lägga in ett program i mattemors dator och jag busade med Affi.

Vi gick en långrunda till och då tog vi Affi med oss och hon blev så glad och rusade fram och tillbaka hela rundan, hon ser så lycklig ut då!

Fick smaka av kotletterna de åt till middag eller vi fick dela en till oss, mums säger jag bara och troligen slår det bakut i morgon men rumptvätt och sånt men det var det värt, hihi!


Snabbhälsning på Peggy när vi kom hem för mer hade hon inte tid med.

Nu ska jag vila mig lite, en överraskning va?

 

Gammal bild från när vi var ute och rastade min matte, nu kommer vi inte åt detta roliga för det är inhägnat för de håller på att bygga på skolan!


Av Aamor & Tina - 5 januari 2012 20:18

Matte sa att det var sista dagen att jobba denna veckan och det var tur för vi var lika trötta bägge två.

Tyvärr så vräkte regnet ner när vi skulle gå så jag var tvungen att ha regnrocken på mig. Försökte slippa undan med att ligga ner när den skulle knäppas men matte lyfte upp mig och trots att jag då saknade alla fyra benen så kom den på men ut tänkte jag inte gå utan la mig på mitt fårskinn och glodde ner i golvet!

Nu blev det att jag följde med till sist men jag blev ju inte gladare över att det skulle fotas!


Idag har det bara regnat och regnat och till sist kom det även snö men det blev inte kvar. Det är så blött överallt nu man kan inte gå i gräset utan att bli blöt halvvägs upp på magen. Hade allt detta regnet kommit som snö hade vi haft hur mycket som helst!

Matte kom bara inom efter jobb för sen stack hon iväg igen för hon skulle på kalas och jag fick stanna hos Affi.

Redan vid 20 kom matte tillbaka och sen gick vi hem och nu har jag ätit min mat.

Nu ska jag inte göra mycket mer än att vila och gosa med matte, kanske tugga på ett tuggben.


 
Av Aamor & Tina - 4 januari 2012 19:08

Igårväll låg jag mest och sov i vår fåtölj men vaknade strax innan 21 och blev gottesugen nästan direkt men matte sa att jag var tvungen till att äta först, suck hon är alltid lika jobbig så jag åt och sen fick jag mitt gottis!

Mötte min kompis Rex när vi gick ut men vi ville bara hälsa snabbt för det var ingen fröjd att vara ute.


I morse gjorde jag det dumma valet och ville gå den långa rundan till matteföräldrarna och tyvärr hade vi tid för matte vaknade strax efter 05 och gick upp då så hon var klar rätt så tidigt.

Fy tusan vad det blåste, var väl okej när vi gick österut men när vi gick den längsta biten söderut så hade vi blåsten rakt i ansiktet. Jag kan lova att vi bägge hade vars en fin mittbena och bakåtslickat hår, hihi.

Lite jobbigt var det så matte sa till mig att gå bakom henne men jag måste gå först men fick till sist ge upp och läade bakom henne.

Nu blev det inte så mycket storm som de sa men det var tillräckligt om jag får säga mitt!


Jag har spenderat dagen hos syrran i min säng och på bordet för jag har varit väldigt kelen idag och är jag där kan jag kela med både mattemor och mattefar.

Matte behövde handla innan hon kom så det dröjde lite längre än vanligt.

Hemma har jag ätit och sen har jag hållt igång matte med diverse aktiviteter, nu sist gick vi en runda för - ja, för blir man nödig så blir man.

Nu ska jag vila lite för det har jag inte gjort sen jag kom hem!

 


Av Aamor & Tina - 3 januari 2012 17:31

Igår när jag sovit en stund så ville jag att matte skulle komma ner till mig på golvet, jag låg och kallade snälla snälla matte kom ner, fast jag "gurglar" och "mmmm-piper" fram det istället och vem kan motstå mig då. Kolla själv in bilden!

 

Matte kan inte motstå mig i alla fall och sen blir jag SÅ jätteglad när hon kommer ner till mig!


I morse var matte trött, ögonen ville inte upp på henne och jag fick rycka in som extra uppväckare, hon skulle lägga sig tidigt men fastnade på Discovery där det var auktioner så 23 la hon sig men somnade inte innan 01.40, hoppas hon somnar tidigare i kväll!

Jag somnade om igen när matte gått upp och  kände att jag hade kunnat sova lite till när vi skulle iväg men ja jag fick sova mer sen hos syrran.

Jag sov till 10 och sen ville jag byta säng men där låg Affi så jag vände tillbaka till den jag legat i men ändrade mig igen och kröp upp till syrran för där är plats till oss bägge men då gick hon, fisigt faktiskt!

Lite senare skulle mattemor ringa några samtal till vänner och det tar sin lilla tid, hihi så hon gick in och satte sig i TV-rummet och det gillade jag för jag kom efter och hoppade upp i soffan och somnade där under tiden hon snackade.


Fy tusan ett sånt väder vi har nu igen, regn, snöblask, blåst som tusan det är inte nån höjdare att gå ut in, jag tvekade när vi skulle hem men hemlängtan var större så jag gick ändå men att kolla in några katter var inte att tänka på.

Ligger i min kökssäng och myser just nu men blir störd av nån granne som håller på och borrar i betongen, hoppas han snart är klar! 

Hoppas det inte är likadant väder i morgon.

Av Aamor & Tina - 2 januari 2012 17:46

Matte skulle sova direkt efter Morden i Midsomer, jo visst! Hon låg och vände och vred sig i alla fall till 01.45 och en annan stackare fick inte heller nån sömn.

Vid 03 tiden började hon tragga på mig också för jag råkade klia mig och just då låg jag under sängen och varje gång slog jag i sängen, vadå om sängen skakade så hon vaknade, tänk på mig som slog i varje gång, kan vi snacka om vilket som är mest irriterande, hihi!

Klockskrället drog igång sen redan klockan 06, okej hon hade sagt att den skulle starta men jag hade ju hoppats på att hon lurades lite men icke!

Ojojojoj, vad jag var trött!

Vi gick en runda och sen när jag gjort vad jag skulle hämtade vi bilen så jag fick åka till syrran.

Resten av dagen har jag spenderat i nån de två av sängarna i köket, skiftade ibland så man inte stelanar till för mycket!

Matteföräldrarna hade den goda smaken att vila middag så jag har legat hos mattemor och snarkat ikapp med henne!


Matte kom tidigare än 16.30 för hon hade kompat ut 55 miuter innan och det gillade jag, var med henne ute vid bilen för spolarvätskan var slut och hon skulle fylla på. Hon trodde att jag skulle vänta inne men det kunde hon bara glömma för tänk om hon ger sig iväg igen, bäst att hålla koll på henne!


Hemma satte jag igång med "jag vill ha godis NU!" men jag blev lurad.

Först fick jag kämpa för att få det!

 

Jag når ju knappt upp och sen kasade det längre in så matte fick hjälpa mig till sist.

Sen bjöd hon en bit från handen men när jag tog den tog hon mig och jag hamnade på mitt trimbord, tofsen skulle tydligen sättas om, suck!

Nu ska jag vila lite för detta var hårt, hihi!


Snackade med Igor utanför innan vi gick in, han kelade väldigt mycket med mmin matte, jag stod still och tittade på och rätt som det var kom han bort och stångade mig och jag blev så paff! Katter är bara toppen!

Av Aamor & Tina - 1 januari 2012 17:47

Ni kan tro att det smällde och dönade igår hos oss, speciellt när det var dags att sova, hihi!

Jag reagerade inte mycket, lyfte på huvudet en gång när det kändes som hela huset skakade till men sen somnade jag igen!

Matte och jag var ute och pinkade vid 22-tiden för då smällde det inte så mycket utan bara lite men matte och jag lekte med hennes vante så jag reagerade inte på nått annat.

Vi gick hem sen när det värsta var över och då var jag bra trött!

Så här låg jag mest hela kvällen!


I morse sov vi till 10, ojoj jag undrar hur vi ska kunna komma upp i morgon, hihi! 

Idag har vi mest tagit det lugnt och vilat en del, återhämtning för igår och förebyggande vila inför morgondagen.

Varit trist och dimmigt väder hela dagen men det har inte gjort så mycket för några längre runder har jag inte velatgå ändå och inte matte heller!


Ni vill vi önska alla Gott Nytt År!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards