Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under februari 2012

Va?

Av Aamor & Tina - 21 februari 2012 18:17

Matte vaknade av väckarklockan och när hon slog upp ögonen hörde jag ett "Va?", jag somnade om igen men hon gick upp för hon hade sett ett blinkande gult ljus genom persiennerna.

Hon kollade ut och då hör jag "det var en del, jaha!" och då gick jag upp och matte berättade att det hade snöat under natten.

Mjuk härlig snö, visserligen en sån som gör att det blir snökulor på mina ben men vad härligt att leka mullvad i orörd snö, hihi!

Ca 5 cm hade det kommit, mer på vissa ställen men det hade nog blåst mer där.

Vi gick nästan hela den långa rundan men eftersom jag var klar med alla behov så svängde vi av den sista biten.


Haft en hel del problem med syrran för hela förmiddagen låg hon i "min" säng. Då jag kollat och buffat på henne säkert 10 gånger provade jag nått annat, jag gick upp och la mig bakom henne i hopp om att hon då skulle gå men hon bara ändrade sig lite och låg kvar så jag gick igen!

Sovit en hel del under dagen förutom då syrran väckt mig för att hon har velat leka.


Det var rätt så onödigt att all denna snö skulle komma för nu är den borta igen, har smält bort nästan överallt, bara klumpar kvar och där solen inte nått.

Matte har fixat min tofs och sen gick jag och la mig igen, just nu sover jag men jag har sagt till matte vad hon ska skriva!


Igårkväll tog matte ett kort på mig och sen påstod hon att jag missat sängen!

Nä, jag blev bara varm och ville svalka mig ett tag, inget konstigt men nog skulle hon ta kort just då!

 

ANNONS
Av Aamor & Tina - 20 februari 2012 18:31

Jaha, då var det måndag igen! Visst är det märkligt vad fort en helg kan gå!

Vi gick den långa rundan till syrran för att jag skulle göra allt, mattefars knä är ju inte helt okej så slipper han på så vis gå några långrunder med oss.

Som tur var kändes hans knä bättre idag.


Dagen har gått sin gilla gång med att sova, tigga godis och bus. Syrran vill ju busa mer än vad jag vill så jag stänger öronen när hon tjatar på mig, har jag tur drar hon mig inte ur sängen.

Då vi var uppe på bordet och fönsterkarmen så vissade jag mattemor hela tiden var godislådan fanns för det verkar som hon glömmer det mellan gångerna för den öppnas sällan!


Matte jobbade länge men jag är ju van och när hon kom snodde vi kvickt hennes vantar, Affi la sig på den ena och jag bar runt den andra ett tag.

Hemma så kollade jag efter katterna men de var inte ute, ska kolla när jag går ut nästa gång.

Min mat har jag ätit, torrfoder och vetegroddsolja, mums!

Matte håller på att sticka en sån där rund halsduk som hon även kan dra upp om huvudet, blir nog klar till nästa vinter men jag tycker att hon är taskig för jag får inte leka med varken nystanet eller det som är stickat, hon skyller på att där är stickor i men jag tycker hon kan ta bort dom och låta mig leka!

Nu ska vi njuta av resten av kvällen, matte drog fram den lilla dammsugaren när vi först kom hem så sånt jobbigt är hon nog klar med för idag!

En gammal bild när jag snodde garnet!

Och så bye bye!

   


ANNONS
Av Aamor & Tina - 19 februari 2012 18:13

Igår var det mitt 1500:de inlägg så nu räknar vi vidare, tänk så många och jag som har ett vanligt liv, ett väldigt bortskämt liv säger matte men jag älskar mitt liv även oom jag tycker matte är fisig ibland, hihi!


Ville gosa med matte strax efter 06 men hon tyckte att det var i tidigaste laget så jag fick bara hennes hand och sen somnade vi igen och sov till nästan 8.30

Jag ville gå ut innan  matte duschade och åt så vi gick en ganska lång runda, skönt och inte så halt då för det mesta av isen var borta med regnet.

Var lite blöt om mage och ben när vi kom hem så jag intog mattes säng igen, hon får antingen borsta av gruset sen eller stå ut med lite kroppspeeling, hihi!

 

Det är det bästa stället att torka sig på!

Som alla kan se så gillar matte lila, tur att lakanet är i en annan färg för annars kanske hon inte hittat sängen, hihi!


Vid 11 gick vi till syrran, för matte skulle göra lite ärenden till matteföräldrarna. Mattefar har väldigt ont i ett knä som är svullet, han har nog vritit det nu när det är halt och hans knä är inte bra i vanliga fall.

Matte gjorde fixade det som skulle fixas och sen gick hon ut med Affi och mig och sen stack hon iväg igen!

Jag var bortlämnad, helt ensam hos matteföräldrarna och det en SÖNDAG, vad liknar det!

Matte var borta i 4 timmar, en söndag det ska ju vara vår mys och ta det lugnt dag.

Hon hade varit och blivit klippt och fått håret färgat, jag hade fått följa med om inte två personer som också var där var allergiska, nu bodde de där så jag kan ju inte köra bort dom men ändå, hihi!

Jag hade det bra hos Affi för jag sov den mesta tiden. Vi lurade mattefar att vi behövde gå ut så han släppte ut oss i vår hage men istället för att göra det vi sagt satte vi igång att käka av mossan som regnat det från taket, hihi!

Vi hann med lite i alla fall innan mattefar fick in oss igen!


När matte kom tillbaka åt jag min mat, halva i alla fall för jag tog syrrans del också och där var nog en halv portion så i slutändan blev det en hel, hihi!

Nu ska vi ha vår lugna och mysiga söndag, eller vad som återstår av den!

Av Aamor & Tina - 18 februari 2012 16:59

Väckte matte redan klockan 06.15 och sen gick vi upp strax innan 7.30, jag var i behov att gå ut.

Det var snorhalt för det hade varit töväder och regnat lite men isen låg kvar under allt vatten, kändet märkligt att gå för man glad bara.

Inne igen passade vi på att vila lite, mest jag för matte satte sig ner vid datorn.


Vid middagstid gick vi bort en sväng till syrran och när vi kommit halvvägs började det regna och sen har det regnat hela dagen.

Då vi gick hem trodde matte att det var uppehåll men det kom rätt så bra i alla fall när vi kom ut, gissa om jag blev blöt.

Det är så slaskigt och överallt står vattnet högt, för mig i alla fall. Matte rensade vid en brunn så vattnet kunde rinna ner där och inte täcka hela cykelbanan.

Innan vi kom in kramade matte ur mina tassar och då rann vattnet av i pölar och sen blev jag torkad här inne.

Matte la på mig en handduk så jag skulle bli varm och det var skönt ett tag men sen skakade jag av mig den och hoppade upp i mattes säng istället!

Nu ska jag vila en bra stund och sen får vi se vad som händer sen men troligen blir det en runda till och sen TV för matte, hon snackar om att ladda tvättmaskinen men det kan hon ju göra för det stör inte min vila, hihi!

Av Aamor & Tina - 17 februari 2012 18:54

Det kändes så härligt när matte sa att det var fredag i morse, äntligen sa jag men först fick jag "jobba" en dag till.

Även i morse var det halt för det hade töat så det låg pölar över isen så man halkade hit och dit när man gick!

Jag tog ut mig så när vi gick till syrran att jag var tvungen att vila länge, till 13.30 hihi, det var så skönt!

Jag rörde på mig lite för jag skiftade mellan mina sängar, först kunde jag inte ligga i min favorit för syrran hade snott denoch säkert på pin kiv! Fick den till sist!


Matte var jättesen för hon hade varit och handlat med mattefar, tyckte jag hörde bilen och när mattefar gicvk ut visste jag.

Satt vid dörren och väntade och då och då sprang jag ut till mattemor och undrade när hon kom.

Då de äntligen kom hade de massor av kassar och vi dök i alla till mattefar hojtade "inte den där är ägg!", ups men de höll!

Han får ju sätta upp den för han vet hur vi är.

Jag åt mat innan vi gick hem och till och med syrran åt, hon äter oftast på morgonen annars.

De hade varit och shoppat i köttaffären som vi har och bland annat köpt leverkorv och vi fick lite på vårt torrfoder, mums!


Fick åka bil hem och nu ska jag vila lite och hålla fredag, nu ska vi njuta och bara slappa i två dagar, jag i alla fall!

 

Jag och syrran 2009, vi hoppade upp på bordet i husvagnen!


Trevlig helg! 

Av Aamor & Tina - 16 februari 2012 17:29

Det var kallt igen i morse, hela -13 när vi gick iväg och snorhalt eftersom det hade varit lite töväder innan på dagen men matte tog på sina dubbar och sen gick det som bara den, hihi!

Fast det lät rätt så mycket när hon trampade på isen inne bland husen men det är bättre än att trilla omkull.


Jag har nog sovit mest hela förmiddagen, syrran ville leka och kom med saker till mig men jag ratade alla och somnade om igen.

Har väl varit en del lek och bus men annars rätt så lugnt, blir ju trött för nu har jag snart varit iväg en hel vecka.

Nu på eftermiddagen började det snöa igen och det är bara runt 0 grader.


När matte och jag gick hem så mötte vi först en Westie som hette Lukas, har aldrig sett honom innan men vi hälsade och såg vem som kunde pinka högst på en buske, blev rätt lågt för oss bägge för några högbenta hundar är vi inte precis, hihi, jag pinkade sist i alla fall, hihi!

Precis innan vi skulle svänga in till oss kom Rex och vi tog en snabbhälsning för mer hade han inte till med för han skulle nosa överallt.

Inga katter syntes och det var synd för det hade varit som "grädden på moset" efter de andra hundarna.

Men matte fick syn på Ollie och kallade och han kom ut, yeah, kelade visserligen bara med matte men jag fick nosat på honom och se honom!


Matte tycker att jag ska äta lite nu men jag får se, åt ju igår, hihi!

Jag och Ollie i maj månad 2011! 


Av Aamor & Tina - 15 februari 2012 16:53

Matte tittade ut i morse och jag hör "åh nä och inte skottat heller", jag struntade i det och sov vidare!

Såg sen när vi kom ut att det hade kommit rätt så mycket snö och mina ben är ju inte direkt anpassade till en massa snö men vår gård var skottad och matte att vi får se hur det ser ut när vi kommer utanför området.

Men....alltså snacka om tur eller så är det för att jag är så snäll för från vårt och ända bort till syrran var där skottat men inte någon annanstans!

De höll på lite överallt men att vi fick gå på skottad mark är helt otroligt, tack stan, hihi!

Tyvärr var det även ganska så halt för det hade även regnat ett tag under natten men vi tog det lugnt och även matte när hon sen körde vidare.


Det har varit en hel del bus och stoj, sov så klart mesta delen av förmiddagen men sen har vi hållt igång.

När matte kommer blir jag lite tuffare mot syrran men hon tar lätt "rätt" på mig ändå.

Matte fick bästa Aamor pussen och sen gömde jag en frolic i syrrans säng, säkert borta i morgon men då får jag ju ta en ny!

Jag har ätit sen jag kom hem och matte hade handlat nått nytt tugg till mig, torkat nötkött för min favvo torkade kyckling var slut och ville prova med detta och det var GOTT men matte är snål som vanligt!

Ska snart bli omtofsad och borstad men jag tror jag ska ta en tupplur först!

 

Gammal bild! 

Av Aamor & Tina - 14 februari 2012 17:38

Det är den 14 februari i dag och då är det Alla hjärtans dag, så många som ska fira för alla har ju hjärtan, hihi!

Jag till exempel är mattes lilla härta men jag har inte fått nått av henne!

Annat är det med Snutte och Ruffas matte Eva, hon tänker minsann på en liten åsidosatt hund, hihi!

Titta vad som väntade utanför vår ytterdörr!

 

Visst är den fin? En kudde till mig med en hund på, vad kan passa bättre? Tack Eva!

Matte fick böcker och äppelpaj så hon ska inte klaga, hihi!

Jag ska nog inte heller klaga på matte för jag fick en rumptvätt, 2:an vägrade släppa taget om sin "värd", hihi och sen fick jag en av mina favvo stänger!

   


Märkligt väder för idag har det snöat, regnat och sen snöat igen, undrar hur det ser ut i morgon!


Syrran och jag har hållt igång nästan hela dagen, vi har haft dragkamp om en leksak, jagat varandra och hållt låda när matteföräldrarna skulle se en svensk film, hihi och sen har vi busat i snön.

Matte hade varit och handlat innan hon hämtade mig, hon skulle till 3 affärer men hon struntade i mataffären, blev bara ÖB och i en annan som hon handlade garn. Mataffären blir det nog i morgon.

Viktigast var ju ÖB för min del för mina stänger var nästan slut och syrran hade inga så hon fick också ett gäng av matte.


       Nu får alla ha en fortsatt bra Alla hjärtansdag och en massa kärlek från mig till er alla!        

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se