Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2012

Av Aamor & Tina - 23 mars 2012 18:33

Kändes att det är fredag när mattes klocka ringde men det kanske var för att hon inte hade vett att släcka sänglampan igårkväll.

Hon skulle läsa ut sin bok först sa hon för den var på väg att ta slut. Först när vi la oss hoppade jag upp i min säng men lampan störde mig så jag la mig under sängen men till slut fick jag ändå lägga mig i min säng trots att hon läste men jag borrade ner huvudet längs med kanten. Hon släckte inte förrän 00.05

När jag och matte gav oss iväg i morse så var det dimmigt och fruset på taken, så det såg inte så lovande ut men sen kom solen fram och det blev varmt och gott.

Matteföräldrarna och vi var ute i 2 timmar på trädäcket och njöt. Affi grävde ner saker och jag stod och tittade på.

Självklart blev det en hel del spring där ute också, har fullt upp med att hinna med Affi för hon är så snabb.


Matte hämtade mig och vi åkte bil hem, för kort runda men matte kör så jag har inget att säga till om då.

När bilen stod i garaget och vi gick hem så kom Peggy och hon var väldigt kelen men hon ville inte följa med oss, hon väntade nog på sin matte.

Satte oss på bänken ett tag och då kom Igor i full galopp när han såg att det var vi som satt där, fast han kelade bara med matte.

Vi hann precis in så ringde telefonen och det var min snälla uppfödare som ville höra hur det var med oss och eftersom de pratar länge och jag var lite trött så tog jag en tupplur.


Bad matte att sätta igom och skriva om min dag men så kom jag på annat så det blev en paus i den på 45 minuter, jag behövde gå ut och var sugen på en långrunda!

Jag mötte en ny kompis, en Akita tik på 1 år men hon ville bara busa så jag backade undan men när hon lugnat sig lite så nosade vi på varandra.

Nu är jag trött och tänker vila en stund, kanske jag äter senare, vi får väl se!

 

Av Aamor & Tina - 22 mars 2012 19:12

Vädergubbarna hade lovat sol idag och den sken i morse när vi gick iväg men sen fösvann den, ja den var nog över molnen men det blev rätt så ruggigt väder även om det inte regnade. Trist för vi ville ha sol med mycket utelek.

Somnade i min säng när matte gav sig iväg till jobbet men vid 11 tiden vae vi ute och rastade mattefar.

Syrran och jag har tagit det väldigt lugnt nästan hela dagen men när matte kom hämtade jag en av Affis favvo leksaker och lekte med matte men Affi följde mig troget i fall jag skulle släppa den men det gjorde jag inte  .

Matte släppte ut oss i trädgården så vi kunde springa av oss lite men när vi sen kom in var Affi snabbare och tog leksaken och släppte den inte förrän hon hoppade upp i sin säng och la sig på leksaken.


När matte och jag gick hem passade vi på att gå en lång runda för just då sken solen igen, det var jätte härligt men jag ville gå längre men matte sa att vi fick ju gå och kolla katterna så då fick jag bråttom, tror att jag blev lurad!

Tur för matte så var katterna ute och Ollie Peggy och kelade lite med oss.

Sen kom två av mina små tvåbenta vänner och hälsade på mig och snackade med matte, en annan granne kom förbi och frågade om vi flyttat ut nu, hihi, han har nog inte sett oss sitta där i vinter.

 

Gammal bild på mig och Peggy.  

Av Aamor & Tina - 21 mars 2012 19:16

Jag fick åka bil till Affi idag! Matte sa att vi skulle göra det när vi gick ut genom ytterdörren och sen gick hon åt helt motsatt håll så jag stannade och tittade på henne men då sa hon att vi skulle gå en bit först och förklarade var vi skulle gå så då hängde jag med och jag hann göra både 1:an och 2:an och sen snabbt till garaget och där stod han, vår lilla bil.


Syrran och jag har varit ute och busat i vår hage och det kunde matte se när hon hämtade mig för min tofs satt inte på samma sätt som den gjorde på morgonen, hihi!

Det har varit soligt men det har även blåst en del.


Matte var sen, hon hämtade mig inte förrän efter 16.30 för hon hade varit hos tandläkaren, inga hål så hon var glad.

Hon var där för någon vecka sen för en årlig koll men hon hade bitit sönder en plomb så tandis fixade den istället, kollen fick de ta idag.

Matte och jag gick iväg direkt och när vi kom ut sa hon att kusin Ulrika skulle komma på besök, jag blev glad och ratade två hundar som fanns en bit från oss, hade ju bråttom hem.

Hemma hann vi före kusinen och matte hann till och med sätta om min tofs men precis när vi var klara ringde det på dörren.

Kusinen hade Thai mat med sig så de åt men jag fick inget, ville inte ha nått heller utan åt lite av min egen mat.

Jag har varit väldigt väldigt delaktig i deras samtal och även suttit uppe i knäet både på matte och kusinen.

Hon har precis kört vidare för hon skulle på sin kvällskurs och sen hem till maken.

 

Jag och kusinen förra året när vi var och hälsade på dom, här tittar vi på några kaniner.

Av Aamor & Tina - 20 mars 2012 18:21

Vilken morgon alltså!

Jag och matte kom ut och efter ett litet tag behövde jag göra nr 2 och precis när jag satt mig så fick jag syn på en hund som jag inte tål, han skällde nämligen på mig när jag var valp och han kom gåendes ca 3 meter ifrån mig när jag satt och gjorde mina behov. Ville ju ge honom en åthutning så jag fick vända på mig lite samtidigt som ja..... och sen snabba på så jag hann skälla ut honom och jag hann men resultatet blev kladd i pälsen! Där var problemet.

Strax efteråt får jag syn på min Golden kompis, den busiga tjejen på 9-10 månader och henne var jag bara tvungen att säga godmorgon till. Hon hade fått syn på mig så hon låg och väntade.

Dock har jag lärt mig att hon hoppar upp som en groda när jag kommer nära så jag höll mig på behörigt avstånd tills hon hoppat en gång och sen gick jag fram och hälsade för de var hon lugnare. Där var skojet.

Framme hos syrran fick jag tvättat den kladdiga baken men det är jag så van vid så det var helt okej.


Sovit hela förmiddagen, åh vad jag gillar att sova, hihi! Fick vakna när mattefar och Affi ville gå ut för då skulle jag också hänga med.

Syrran blev lite putt på mig för jag ville inte "passa" hennes "bebis", en pipleksak hon brukar bära runt på och ibland kommer hon och lägger den på min rygg eller mage beroende hur jag ligger just då. Idag reste jag mig och gick och hon kom efter med den och försökte lägga den på mig igen men då kröp jag under ett skåp så hon fick minsann "passa" sin "bebis" själv!


Matte var sen, först skulle hon handla och köra hem med varorna och när hon skulle iväg träffade hon på en granne i huset brevid och de snackade länge, tänkte hon inte på att jag låg och väntade på henne.

Hemma nu i alla fall, har ätit och ätit allt idag - får göra matte glad nån gång ju.

Nu ska vi slappa resten av kvällen, matte ska vila sin rygg som hon har ont i, hon säger att den är stel, öm och det känns som den är sårig invändigt så jag ska ta hand om henne!

 

Gammal bild!


Av Aamor & Tina - 19 mars 2012 18:03

Som det blåste i morse, jag försökte flera gånger lyfta på bakbenet för att pinka men varje gång höll jag på att trilla omkull så jag gav upp för det gick inte, till slut fick jag stå med alla fyra benen i marken.

Det är tur att jag inte har så långt att gå när vinden tar i så.


Syrran och jag har varit ute och busat i hagen trots vädret, solen har lyst hela dagen så om man räknar bort blåsten har det varit fint.

Syrran tyckte nog att jag var för fin idag för när vi var ute så "ledsagade" hon mig runt runt i hagen medan hon höll i min TOFS! Vad liknar det och vilken fräckhet.

Tofsen hängde helt på sned när matte väl kom och fast hon rättade den lite, drog så gummibandet kom närmre huvudet så hängde den ändå på sned.

Så här såg jag ut när vi kom hem, ni ser det det vita brevid mitt högra öga, det är tofsen!

Matte har rättat till den nu och inte det var nått vidare kul heller!


Nu håller jag på med förhandling, jag vill ha godis - vilken överraskning va? Matte vill att jag äter så jag tror att det blir inget av det idag!

Ska ut och kolla katterna nästa gång jag ska ut för nu såg jag bara Baby och han går bara förbi mig, ibland kan han hälsa på matte men aldrig på mig!


Av Aamor & Tina - 18 mars 2012 16:53

Blev en tidig morgon även idag men det gjorde inget för jag behövde gå ut ändå.

Regnade lite, sånt där dugg men det brydde jag mig inte om.

Inne igen började matte blanda till i mina flaskor och bära in mitt badkar så som vanligt dök jag in under sängen men kom ut efter ett tag när jag märkte att hon satt i soffan.

Först vid middagstid efter en kisserunda hamnade jag i badkaret, försökte undvika att bli helt blöt med att ligga ner men det hjälpte inte alls.

Efter bad, föning och allt annat tog jag en lång tupplur, blir lite trött efter allt jobb.


Matte lagade fisk till middag så jag brydde mig inte ens om att kolla vad det var för det luktade jag.

Varit ute nu en sväng och matte säger att med mig är det alltid förhandlingar, inte alltid men rätt så ofta.

Jag vill väldigt gärna bara ut och kolla katterna men matte tycker att när vi ändå är ute så kan vi gå en runda och då blir det så här.

Jag sätter mig ner och tittar på matte, hon säger att vi ska gå en liten runda så jag reser mig och går några steg men sätter mig igen och då säger matte "vi ska gå rakt upp här och sen svänger vi höger och sen går vi ner bland husen igen", gillar jag det så följer jag med men vill jag gå på ett annat håll sitter jag kvar så får vi förhandla om det igen, hihi!

Om någon hör oss tror de nog att matte är lite knasig, hihi!

Jag har ätit nu och även det förhandlades fram.


Matte tog några kort på mig när jag var klar med badet, jag ville kolla nära kameran och då blev det så här!

 

Jag har halva underkäken på tork, hihi!

Av Aamor & Tina - 17 mars 2012 18:39

Matte var så trött igår kväll att hon nästan somnade redan klockan 21 men efter att hon lagt sig och läst en stund piggnade hon till igen och sen släckte hon inte förrän 23.20 och sen hade hon fräckheten att vakna redan klockan 06, rent för tidigt när vi nu är lediga!

Som tur gick hon bara upp en snabb sväng för att den lägga sig igen och sen sov vi till 8, härligt.

Gick en sväng vid 8.30 och sen tog vi det lugnt.

Nästa gång vi gick ut träffade jag en tik som bor i närheten, hon heter Foxy och är lite vild så jag sa till henne att ta det lugnt.


Var borta en sväng hos matteföräldrarna och busade med Affi, matte var även ute och gick en sväng med oss två.

Sen kollade de på tjejhandboll på TV och rätt lag vann, yeah!


Hemma och jag fick en snabbhälsning av Peggy och sen gick vi in, har ätit efter en del övertalning och information angående mitt godis. Fick ett val och då valde jag att äta - har ett sånt hårt liv alltså!

Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen, matte gnällde på det dåliga TV utbudet så efter Auction kings på Discovery blir det nog en bok eller en DVD och troligen innan också.

Fast först ska matte hänga in kläder som är torra i garderoben så hon kan tvätta lite till i morgon!

 

Här är jag 10 månader och detta är ett av mattes favorit bilder på mig!


Av Aamor & Tina - 16 mars 2012 17:31

Man kan inte beskriva det mer än med lycka när matte säger "Aamor, i dag är det fredag och det är bara idag för sen är vi lediga". Det känns så härligt och man blir så glad och inte är det sämra att vädret har varit kanonskönt, sol och varmt.

Jag och syrran har busat ute nästan hela dagen och som vi sprungit, genom hela huset och ut där ute, tagit några varv och sen in igen och det är massor av gånger, helt slut nu. Syrran ta de två trappstegen ner från trädäcket i ett svep, hon hoppar rakt ut men jag tar trappen ner, är lite försiktigare.


Matte berättade att hon sett ett sträck med Tranor och sen två Tofsvipor som lekter i luften, fler fjärilar och massa andra småkryp.

Jag fick åka bil hem och ända in i garaget, kollade efter Peggy där för hon brukar smita in men matte sa att det inte är alltid hon är där men man kan ju kolla.

Igor kom och hälsade på mig och matte för att sen springa vidare när Nuttis kom och busade med honom, ser så skojigt ut.

Jag har bäddat mattes säng men sen tröttnade jag och ville ner igen så matte bar ner mig och nu ska jag ta en tupplur, får se om jag vill äta senare.


Trevlig helg alla goa vänner och alla andra som jag inte känner, hihi!

 

Här är jag ca 9 veckor och urgullig enligt matte!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards