Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2012

Av Aamor & Tina - 15 mars 2012 17:30

Alltså det kostade verkligen att springa och busa så igår för jag däckade nästan direkt när vi kom hem och sen vaknade jag inte förrän 21 och då gick vi ut.

Matte skulle lägga sig i tid och läsa lite men när vi kom in så var jag godissugen men matte sa att det var bättre att jag åt mat så efter lite dividerande fram och tillbaka blev det följande: Jag fick en liten bit godis om jag sen åt - hihi matte är bra lättlurad men det visade sig vara tvärt om för det blev en sån liten bit och resten blandade hon i maten - suck!

Åt halva portionen och sen var jag pigg och ville jättemycket men matte var mindre pigg på att tillgodose alla mina önskningar som upp i stolar jag inte kan hoppa upp i och sängen ett par gånger så till slut la jag mig i min biabädd och sprätte som tusan och for runt där så när jag var klar var jag helt slut och gick och la mig, sovit gott hela natten.


Vi hade hoppats på fint väder även idag mn så blev det inte, ja det har väl varit helt okej men inte varmt så matteföräldrarna har velat sitta ute men lite har vi varit ute och busat ändå.

Varit uppe och kelat på bordet men när jag gick till mattefar kom Affi som skjuten ur en kanon och började tugga på mig, hann kela lite i alla fall!


Matte kom direkt efter jobbet och det är det bästa och då busade vi lite och sen när vi gick hem träffade vi på grannens barnbarn så han skulle ju snacka en stund men bäst av allt var att när vi satte oss på bänken så kom Ollie och kelade lite men så fick han syn på en inkräktare i närheten av sin balkong och då var han tvungen att köra bort den.

Nu ska jag vila en stund, kanske äta lite senare, tror inte att matte ska göra så mycket mer idag så kvällen blir nog lugn!

Jag och Ollie från 2010! 


Av Aamor & Tina - 14 mars 2012 17:48

Lite småträtt när matte väckte mig i morse men det är bara att följa med för jag vill ju inte vara själv.

Mötte två hundar, Ludde en Jack Russel men vi hälsade på avstånd för hans matte var sen och sen snackade jag med en Kooikerhondje en tik och matte kan inte komma ihåg vad hon hette, skärpning matte!

Syrran och jag har varit ute nästan hela dagen för vädret har varit helt underbart, varmt och gott och ingen blåst.

Vi har busat på trädäcket och i hagen, upp och ner, in och ut och runt runt så man blir helt slut!

Matteföräldrarna har också suttit ute hos oss och då är det liksom roligare.

Det är så härligt nu när det börjar bli varmt och våren kommer mer och mer.

Matte såg en fjäril idag, har säkert varit här ett tag men detta var hennes första för i år.


Matte var en aningens sen för hon hade shoppat lite innan hon hämtade mig. Hon fick först en puss och sen hämtade jag en leksak som vi skulle leka en stund med, bästa  stunden på dagen när hon kommer.

Hemma nu och vi har en granne som störar sig, hon håller på att borra i väggarna, kan väl göra det när vi är på jobbet för jag tror inte hon jobbar för hon ser ut att vara pensionär, hihi!

Matte har startat den där tvättmaskinen så det är nog dagens goda gärning här hemma för sen hoppas jag hon tar det lugnt så jag kan vila efter allt spring idag, hihi!

1 år sen detta kortet togs. 


Av Aamor & Tina - 13 mars 2012 18:24

Syrran och jag har varit ute och busat en del i vår hage men vi ville att mattefar skulle vara ute hos oss.

Först jagade Affi mig och sen jagade jag henne men det var ingen bra idé för sen hamnade jag på rygg i ett fullt godkänt brottargrepp, vi hade jätte kul.


Var en man och servade mattemors stol, en sån med hjul men ingen rullstol, för hjulet hade pajat så jag ville hjälpa honom och var väldigt noga med att jag såg allt han gjorde men tydligen var han rädd för konkurans för mattefar lyfte upp mig i fönsterkarmen. De sa att de gjorde det för att inte hamna i kläm men jag tror att det var konkurensen han var skraj för, hihi!


Matte jobbade länge idag men så är det gjort men jag gillar det inte när hon ändrar dagar så.

Vi gick hem och så satte vi oss på stenen och då kom Igor och kelade lite, mest med matte men han nosade på mig.

Inne tyckte matte att jag skulle äta min mat men jag tyckte att jag kunde hoppa över den idag.

Matte försökte strunta i mig när jag satte igång att skälla och till sist drog hon igång dammsugaren, inte för att jag skälle utan för att det var i behov av en dammsugning.

När den hemska maskinen var igång var jag tyst för det är inte lönt att överrösta den men jag startade direkt efter den tystnat.

Matte var benhård och lite taskig om jag får säga mitt, jag tänkte inte äta mat utan satt och glodde där godiset är.

Vem av oss var mest envis?

Jo matte för hon tog min matskål och satte framför mig och sen satte hon sig på knä brevid mig och sa ät!

Började så smått och det var gott så jag åt allt, attans att hon skulle vinna!

Att matte var så envis berättade hon sen, jag har tydligen bara ätit lite mat de sanaste dagarna, knappt en halv portion så nu skulle jag äta något i alla fall - tjat tjat!


Ska nog se till att hålla igång henne hela kvällen som hämnd, nä inte som hämnd det blev fel, så hon inte blir för lat, hihi!

Ska slumra en stund nu i alla fall för lite paus behöver hon.

Gammal bild från i julas! 


Av Aamor & Tina - 12 mars 2012 18:16

Jaha, då var det måndag igen och det känns som man knappt varit ledig men så var ju inte matte hemma på nästan hela lördagen, hon ska få höra det länge, hihi!

På plus sidan blev att jag fick åka bil till syrran och det tyckte jag var en utmärkt idé.

Vädret har varit fint och soligt men det har blåst en del så jätteskönt har det inte varit men jag och syrran bryr oss inte så mycket om det.

Vi underhöll mattefar när han hade en riktig säng städning ute på trädäcket, han borstade och höll på och vi ville hjälpa till men jag tror nog att vi var mest ivägen så efter ett tag jagade Affi mig runt i hagen.


Matte kom efter att hon handlat för mjölken började ta slut och tänkte att det var lika bra att passa på att handla när hon körde hem.

Kollade efter mina kattkompisar men inga syntes här hemma så vi gick in istället men då träffade jag vår ena granne så henne snackade vi med ett tag.

Matte har friserat mig, satt om tofsen för jag liknade en fårhund även idag och nu finns det bevis på det.

Innan hon startade såg jag ut så här, visserligen är tofsens gummiband borta men det gör varken till eller från.

 

Efter att ha skakat huvudet lite blir jag nästan blind, man kan ana mitt högra öga bakom luggen! Ett riktigt rufs!

   

När matte fått härja med mig ser jag ut så här, trött men jag ser igen i alla fall, hihi!


Jag har ätit en halv portion och tänkte äta godis sen så jag blev tillräckligt mätt men den gick inte matte på så jag får väl äta resten sen eller så struntar jag i det , beror vad magen säger, hihi!

Nu ska vi hålla kväll, ska kolla katterna sen igen när jag går ut sista gången om matte har tid! 


Tillägg!

Matte och jag läste precis en jättesorglig sak för min allra bästa Taxkompis Hillman har vandrat vidare.

Det gick fort så han slapp lida och våra tankar går till hans underbara matte och husse som mist sin bästa vän!

Vila i frid Hillan!   



Av Aamor & Tina - 11 mars 2012 17:31

Ja inte blev det nån lång sovmorgon blev det inte i morse men i alla fall till 8, bättre än dan innan då det var 04.

När matte var klar med sina morgonsysslor gick vi på en rätt så lång runda för det var härligt väder.

Jag träffade en ny vän, en Jack Russel kille på 6 år, han ville leka men jag tyckte att vi kunde gå vidare då.

En sväng till syrran vid middagstid för att matte skulle räkna ut hur mycket hon handlat till dom för, inte tillräckligt mycket sa matte för hennes blev dyrast, hihi!

Syrran och jag var ute och busade i vår hage.


Hemma träffade jag på mina kattkompisar och idag var det många, Igor, Ollie, Peggy och till och med Baby ville hälsa och sen såg jag några till.

En ny Jack Russel kille som hette Bobo hälsade jag på, jag gillar att det börjar bli varmare så man kan vara ute längre åt gången.


Matte håller på att tvätta sina jeans hon köpte igår och samtidigt tjata på mig att jag ska äta, åt inget i går men det var för matte var iväg, nä skämtade bara och idag tycker jag att jag ska äta mig mätt på godis men matte håller inte med utan säger att jag ska äta mitt torrfoder och SEN få godis, tråkig är hon!


Sista kvällen denna helgen men matte sa en bra sak att hon inte jobbar länge i morgon och det gillar jag men så kom jag att tänka på att hon kommer antagligen jobba längre en annan dag så strunt samma.

Annars har jag tagit det lugnt idag, sovit en del, gosat en del och ja varit som jag brukar vara lite allmänt lat, hihi!

Från januari i år! 


Av Aamor & Tina - 10 mars 2012 20:02

Mattes klocka ringde väldigt tidigt i morse, kändes mycket tidigare än annars men vad vet jag!

Fick onda aningar när det var mörkt när vi gick iväg, är det inte lördag, ska matte jobba? Många frågor och matte sa att jag skulle till Affi!

Huset var helt mörkt och matte tänkte ge sig av direkt och det gör hon inte annars men så hörde jag mattemor så jag sprang in i sovrummet och då gick matte.

Mattefar lyfte senare upp mig i sängen och sen låg vi alla fyra där och sov till 7.30, matte hade lämnat mig redan 04.50, sjukt tidigt och jag började allvarligt fundera om matte var helt snurrig!

När vi vaknade så kelade jag och syrran rätt så mycket och det var jättemysigt.

Jag har haft en bra dag hon syrran då vi har vilat en hel del och busat lite.

Har hört telefonen ringa en hel del gånger och då har mattemor sagt "ja det blir bra, ta två" osv, undrar vad det var!


Matte kom först när klockan var 18.30 ca och då hade hon två stora kassar med sig och de dök vi ner i direkt, var mycket spännande saker och faktiskt en del till oss, nu sa matte att mina saker var hemma och att detta var Affis men jag fick leka lite med dom ändå och sen var där lite godis till oss och en massa saker till matteföräldrarna.

Matte hade varit i Ullared och shoppat med tre kolleger så det var därför hon lämnade mig så tidigt och hämtade mig så sent.

Hemma kollade jag igenom mina saker och jag hade fått nästan samma som Affi, tre leksaker, godis och sen hade hon köpt K9 schampo och samma sort i balsam och sen en massa saker till sig själv för jag har noga kollat igenom hennes kassar och godkänt allt när det blev uppackat.

Skönt att vara hemma nu och i morgon ska vi sova länge hoppas jag så vi inte vaknar av oss själva tidigt!


Mina nya leksaker, alla piper och den bollika sakens svans prasslar också!

 

Av Aamor & Tina - 9 mars 2012 17:40

I morse vaknade matte med klockan och inte innan som hon gjort tidigare i veckan men så la hon sig lite senare också, jag la mig innan henne igår men jag hade ett öga på henne ändå.

Ollie kom och önskade godmorgon och sen stack han iväg för han fick syn på ett stort torrt löv längre ner på gården så vi gick till syrran istället.

Matte påstår att jag behöver inte "vattna" varje isklump jag går förbi, tänk så lite den kvinnan förstår va!

Klar allt måste pinkas in för det blir hur bra som helst för när det sen smälter så finna Aamor-doften överallt, hihi!


Syrran, jag och mattemor var hemma själv idag för mattefar och hans bror stack iväg på äventyr, typiskt dom alltså!

Fast vi har haft det bra för först vilade vi och sen fick vi gå ut i vår hage och springa lite.

Sen kom matte och hämtade mig efter jobbet och strax efter kom mattefar så det blev hur bra som helst.

Inga katter ute när vi kom hem, antagligen för att det börjat regna. Har kanske bättre tur nästa gång jag ska ut.


Säger bara Tjoho det är äntligen fredag och det kan inte bli bättre nu!

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 8 mars 2012 17:29

Matte gick och la sig hyfsat tidigt i går för hon tänkte inte vara så trött denna veckan, blev ca 1 timme tidigare än vanligt och det gillade jag men däremot gillade jag inte att hon vaknade 1 timme tidigare än klockan! Var det lönt att lägga sig tidigare?

Jag sov vidare när hon gått upp men så hör jag "skit också!" och då kom jag upp för det lät allvarligt men jag visste att JAG inte gjort nått i alla fall!

Hon hade öppnat persiennerna och tittat ut och det låg snö och det snöade för fullt!

Jag blev rätt så förvånad när jag kom ut men så fick jag syn på Peggy och då glömde jag bort allt annat!

 

Blev lite snabbkel för sen gick vi vidare och jag ville kolla in snön lite mer, Peggy stannade kvar där som var torrt!

Jag försökte leka mullvad men så mycket var där inte men det var sån snö som klumpar sig i pälsen.

Lite förvånade blir man när vi trodde att våren var här nu men det är snart borta igen, ligger på gräsmattorna och gångvägarna är slaskiga!


Syrran och jag har busat ute i vår hage ett par gånger under dagen, mindre blött där ute så vi nöjde oss med att gå ut där.

Affi försöker locka in mig i en av hörnorna på hagen för att sen lura mig men jag går inte på det utan stannar precis så jag har en flyktväg, gäller att vara smart!


Matte sen även idag för hon skulle panta en massa burkar och flaskor och sen handla lite men hon var hos mig redan strax innan 16 ändå.

Nu är vi hemma, jag har ätit mat, godis, bäddat slarvmattes säng och så hittade jag en gammal leksak, en mjuk boll med pip i så den har jag lekt med nu och tyckte att jag var värd mer godis efteråt men det smög sig.

Provad att skälla lite på matte men då sa hon "ska vi kamma upp tofsen?" så nu ligger jag under skrivbordet och trycker, hihi!

Fredag i morgon, sista dagen denna veckan - YEAH!!!!!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards