Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2012

Av Aamor & Tina - 7 mars 2012 17:42

Hur god den där kokta gristungan än var igår så var den inte lika god på vägen ut, 4 gånger och rumptvätt alla gångerna, tror nog att mattefar blev lite trött på mig!

Idag blir det bara torrfoder, ätit en halv portion nu!


Matte var väldigt sen idag, hon kom inte förrän strax innan 17. Hon hade först varit hos tandläkaren, dags för kontroll men eftersom hon bitit av en plomb så lagade dom den istället och så får kontrollen göras en annan gång.

På väg till bilen träffade hon sin nästkusin och hennes föräldrar och självklart skulle de prata en stund.


Jag såg ingen Ollie idag,varken på morgonen eller nu på kvällen, kanske nästa gång vi går ut säger matte.

Har hunnit bädda i mattes säng, hon hade gjort det dåligt i morse eller som hon själv säger inte gjort det alls, slarva hihi!

Försöker tigga godis men matte är väldigt snål, fick det där som jag får efter maten men sen är det tydligen stopp!


Tack för alla fina grattisar jag fått trots att jag bara fyllde halvår, hihi!

Sommarbild 2011. 


Av Aamor & Tina - 6 mars 2012 18:01

Ollie har fått som vana nu att varje morgon komma fram från rabatten och hälsa godmorgon men tyvärr har vi bara tid att stanna en kort stund.

Jag åt inget igår så jag kräkte idag så klart och sen är det inte gott med mat men det vet jag så det är inget konstigt.

Har vilat mycket hos syrran förutom när vi varit ute i vår hage och busat för då har det varit en himla fart på mig, gäller att springa för annars hamnar jag i backen, hihi!


Matte var sen för hon skulle handla på två ställen innan hon kom och just när hon kom var vi ute på trädäcket, jag anade att hon kommit för jag höll ett öga på dörren och rätt som det var stod hon där och sa "hej mina små troll", oj vad bråttom vi fick till henne!

Sen sa hon grattis till oss! Varför då undrade vi för vi hade inte gjort nått stordåd eller så, i och för sig slog vi en drill där ute men det brukar hon inte gratta oss för!

Sen sa hon att jag hade fått en present! Den hängde på dörren när hon var hemma med varorna och nyfiken som hon är och tydligen inte läskunnig heller för hon öppnade den, skäms matte!

Var lite hungrig så matte blandade torrfoder med lite kokt gristunga som mattemor kokt till oss, mumsigt värre!


Hemma kom Ollie och hälsade oss välkomna hem och sen så kelade vi lite eftersom det blev så kort stund på morgonen.

Inne visade matte mig presenten, på kuvertet stod, Grattis Aamor på 3,5 års dagen från Snutte, Ruffa & matte Eva!

Jag nosade igenom hela saken och sen tog matte kort! Titta så fin och passande till mig!

 

 

Tack så mycket, den är så söt och verkligen mitt i prick hur jag är!


Nu ska jag vila mig lite för maten måste smälta i lugn och ro! 

Av Aamor & Tina - 5 mars 2012 17:57

Glömde att berätta igår att när jag inte fick gå till mattes kollega så ville jag åka bil istället men tro inte att jag fick göra det heller, nä sa matte du får åka i morgon! Vad hjälper det när jag var sugen på det igår!

Fick åka bil i morse och matte körde en liten extra runda så det blev mer av det, snällt va!


Känns verkligen att det är måndag idag, trött när mattes klocka satte igång och sen har jag inte riktigt vaknat förrän vid middagstid, inget ovanligt enligt matte men jag säger att det är måndagströtthet!

Syrran och jag har fått vara ute och springa i vår hage, passade på att pinka lite också så vi slapp valla mattefar senare, hihi!

Vi har suttit i fönstret och tittat ut, kom inga hundar som behövde nån blåsning så det var ju lite trist men solen har lyst på oss och det var gott!


Matte kom direkt efter jobb men så jobbade hon ju länge idag så hon ränner inte runt på en massa andra ställen då.

Jag har blivit frisserad och idag åkte även saxen fram, hjälp, matte klippte under och runt tassarna, känns äckligt och jag blir ofta trebent för just det benet hon ska fixa det bara försvinner och jag vet inte var, hihi!

Tofsen blev omsatt för jag liknade en fårhund sa matte, suck, nu tror hon att jag ska äta men det kan hon glömma men kanske senare att jag tar lite!

Resultatet! Klippningen syn inte för benen har försvunnit igen, hihi! Tyckte att jag skulle ligga på mitt fårskinn och posera, hihi! 


Av Aamor & Tina - 4 mars 2012 18:25

Vaknade tidigt men somnade om igen och det samma gällde matte men hon gick upp strax efter 8 och dukade frukost framför TV:n, jag undrade om hon blivit lite knasig men hon skulle kolla på Vasaloppet men satt samtidigt och släktforskade på datorn. Hon har lyckats hitta det där hon klyddade bort så nu har hon börjat igen att leta efter släktingar!

Efter en stund vill jag gå ut men jag kände bara för en kortis så vi gick runt kvarteret, räckte idag!


Vid middagstid ringde mattemor och sa att Affi saknade sin Aamor så vi gick bort om där när vi sen var ute, matte tog en fika och sen gick matte en riktigt lång runda med oss två, det var kul men Affi stannar så ofta och ska nosa länge på allt möjligt, jobbigt att stå och vänta så jag sätter mig ner!


Det har inte varit så fint väder idag, ingen sol framme så det har känts lite kallare men inget regn så jag är nöjd med det!

När matte och jag var ute vid 18 så ville jag hälsa på mattes kollega och man men matte sa nä för hon hade mat  i ugnen, när matte sa nä inte idag så satte jag mig ner och gäspade högljutt och matte skrattade!


Idag har det varit en riktig slappesöndag med mycket vila och slöande fast jag varit ute och gått, behövs slappas ibland. Hjälpte inte ens matte med tvätten, hihi!

nu håller jag på att övertala matte att komma ner på golvet till mig men hon säger att hon måste skriva klart här först för annars gnäller jag om det, åh vad hon är långsam!

 

Gammal bild!


Av Aamor & Tina - 3 mars 2012 18:07

Det var kallt i morse, inte när vi gick ut men det var -4 sa mattefar när han och Affi varit ute, lite tidigare än vad vi gick ut!

Taken och gräset var vitt av frost men solen sken från nästan klarblå himmel så det var varmt och gott ändå.

Jag och matte gick en halvlång runda, jag tyckte att när jag gjort allt så kunde vi vända hemåt och då det närmsta hållet, måste ju kolla in katterna.

På rundan mötte jag min Golden tjej, hon är 9,5 månad och jisses vilken hulligan, hihi!

Hon la sig ner i gräset när hon fick syn på mig och jag gick fram och hälsade men så hörde jag hennes husse säga "hon är inte så lugn som hon ger sken av" och då for hon upp och jag drog mig snabbt bakom matte för det är ju inga småtassar som kommer flygande men hon är söt som socker ändå! Gillar det bäst när hon håller sig lugn.


I går kväll mötte jag min kompis Rex och vi blev lika grada bägge för det var ett tag sen nu, svansarna går som tusan på oss och jag är nog den enda hanhund Rex gillar, kul tycker jag!


Gikc bort en sväng till syrran och på vägen mötte jag en Dobermann men den fick sig en blåsning och matte kallade mig "ett riktigt spöke" och "vet du inte hur liten du är?" sa hon efteråt.

Liten? Jag är ju jättestor, eller?


Syrran blev så glad när jag kom, hon hörde inte när vi gick in så jag rusade in i storarummet där hon och mattefar kollade på TV och väckte henne, hon var snabbt uppe och sen så hamnade jag snabbt på rygg!

Affi och jag har varit ute och rastat min matte, Affi blev så glad när vi tre skulle gå ut, jag tyckte det var onödigt att gå ut för det var inte så längesen jag varit ute men jag ville samtidigt inte släppa iväg matte själv.

Matteföräldrarna bjöd på mat, kyckligklubba och Affi och jag fick också men matte blandade det med vårt torrfoder, vi är rätt så bra på att sortera men hälften av torrfodret slank nog ner ändå!

Gott var det trots allt!


Nu ska jag och matte bara njuta av resten av kvällen, hon ska nog sätta på ett avsnitt av en serie hon såg på igår men höll på att somna så hon stängde halvvägs in i det!

Jag tar mig nog en tupplur! Gammal bild. 


Av Aamor & Tina - 2 mars 2012 17:07

Stannade flera gånger när jag gick till syrran för jag ville stanna hemma men matte sa att det var sista dagen denna vecka så jag skulle orka! Vad vet hon, hihi!

Sovit på förmiddagen och sen har jag hjälpt mattemor att baka kokostoppar, mest moraliskt stöd men det är viktigt.

Sen bara måste det vara vår nu för fåglarna sjunger på annat vis, det är varmt, man kan se en massa olika blommor växa, en hel del flygande saker finns i luften (små insekter) och sen så har vi suttit på trädäcket för första gången detta år!

Visst måste det vara att våren är kommen och förhoppningsvis stannar den.

Först busade jag och syrran men att brottas och springa som tusan men sen bad vi mattefar att hämta 2 stolar till med dynor så vi också kunde ligga skönt där ute. Åh vad mysigt vi hade det!


Matte kom direkt efter jobbet och jag hade en frolic men jag åt den själv efter ett tag. Affi skulle busa med min matte och då knorrar hon lite oroväckande så jag säger till henne att så får man inte låta när man är hos min matte och sen fäller Affi mig!


Hemma snackade jag med Igor, jag tittade mest i och för sig när han kelade med min matte men det gör jag gärna.

Ska inte göra mycket mer i kväll för vi brukar vara rätt så trötta när det är fredag, ut ska jag så klart mer men utöver det nja inte jag i alla fall, matte kanske får nått ryck, hihihi!

Gammalt kort! 



Av Aamor & Tina - 1 mars 2012 17:28

Även i morse var Ollie ute och ville kela lite men sen ville han busa men då gick vi och istället för bus med mig, blir lite skraj när han hoppar över mig och så, valde han ut sin kompis Nuttis.


En lugn dag hos syrran, hon har försökt få igång mig för bus men jag struntar i henne, jag väljer att busa när matte komme och då kan även Affi få vara med, hihi!

På eftermiddagen, strax innan matte brukar komma så ville mattefar gå ut med oss men jag sprang och gömde mig, tänk om matte kom och jag inte var där, tänk så ledsen hon hade blivit då, hihi!

Förstod sen varför han velat gå ut med oss för han gav sig iväg och Affi som satt i fönstret sa att min matte hade kommit med bilen men gett sig av igen tillsammans med mattefar.

De skulle handla, mattefar helg handla så det var lättare med bilen istället för på cyklen.

Var beredd när de kom tillbaka med ett pipben i munnen och redo att ge matte pussar men Affi drog undan mig för hon skulle först fram, suck!

Matte fick sina pussar och jag var nöjd!


Hemma nu och jag har ätit, la mig precis på mattes ena fot för att låta maten smälta i lugn och ro.

 

Gammal bild men det ser likadant ut nu fast matte har strumpor idag!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards