Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under april 2012

Av Aamor & Tina - 14 april 2012 19:24

Jag önskade mig en lång sovmorgon och det fick jag! Matte vaknade först vid 7 men hon låg kvar och efter ett tag somnade hon om igen och vaknade sen inte förrän.......09.45, så skönt det var!

Vi gick en rätt så lång runda och solen sken och det var så härligt.

Hemma igen så slappade vi en stund för att gå bort en sväng till Affi vid middagstid. Vi var där bara en kort stund men vi hann busa lite i alla fall!


Hemma igen så satt vi ute en stund och då kom Peggy fram och kelade lite men sen sprang hon vidare och istället kom två morrande katter, Ollie och Baby tåler inte varandra och ska göra upp varje gång de är i närheten eller ser varandra, de slåss sällan men det morras, väses och gurglas en hel del och snacka om att de blir stelbenta och nackstyva, ser jätteroligt ut.

Matte låter mig inte gå nära dom när de låter så men jag kan titta på avstånd.

Inne gick jag och la mig en stund i min kökssäng!

Matte startade en bok att lyssna på och sen startades tvättmaskinen men sen satte hon sig ner i soffan och stickade lite på sin mössa/halsduk som hon tänkt ska vara klar till vintern, hihi, hon har gott om tid på sig i alla fall!


Precis varit ute på en långrunda och det var jätteskönt även nu, blåste inte som det gjorde tidigare och det gillar jag.

Några av mina bloggvänner har ju fått en massa snö de stackarna, det är inte nått man vill ha nu ju!

Har ätit min mat efter lite hot information från matte, ville hellre ha godis men det är ju ingen nyhet, hihi!

Nu ska matte hänga upp sin tvätt och sen ska vi hålla kväll!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 13 april 2012 19:05

Vilken tur att det är fredag för nu är jag bra trött. Matte släckte inte lampan förrän 00.20

Då först var den fullständiga virussökningen klar och matte ville inte sova innan det var klart och sen var där inget virus, som tur var.

Jag passade på att sova så länge som möjligt innan vi skulle iväg och sen sov jag vidare hos matteföräldrarna.

Vi har varit ute och busat på trädäcket och i vår hage, har blivit lite rusningar fram och tillbaka och sen in i huset för att svänga i köket och sen ut igen så nu har jag fått en massa motion, hihi!


Matte var sen för de skulle på en föreläsning med jobbet och den slutade inte förrän 16, åh vad jag fick vänta länge!

Vi tog bilen men vi körde inte hem utan till mattes moster, hennes TV klöddade så matte skulle se om hon kunde göra nått men det var fel på antennen och det kunde matte inte fixa.

Matte vinkade på sin kompis och hennes son när de passerade på vägen och sen följde de med oss in på parkeringen så de snackade en stund där medan jag lekte med sonen som är mattes gudson.

Nu är vi hemma och jag har blivit trött igen för jag jobbade hårt hos mattes moster, var nämligen längesen jag var där nu så jag var tvungen att kolla och nosa överallt, fick till och med mostern till att öppna ett köksskåp så jag kunde kolla där, hihi!

Nu ska vi hålla helg och bara ta det lugnt, matte frågade om hon skulle kamma mig och sätta om tofsen men då sömnade jag genast, hihi!

Ha en trevlig helg!

Gammal bild, jag är 8 månader här! ANNONS
Av Aamor & Tina - 12 april 2012 20:04

Jag mötte en kompis, Ludde en Jack Russel hane när jag gick till syrran i morse och när vi hälsat och allt det var avklararat så gick brevid varandra, för vi skulle på samma håll men så mötte vi en annan hund en stor svart hane och vi gjorde en gemensam insatts och berättade för honom att jag gick på våra cykelbanor, hihi. Tyvärr blev inte våra mattar så imponerade av vår insats men det brydde vi oss inte om, hihi!


Har varit ute mycket idag för matteföräldrarna har suttit ute på trädäcket. Affi har försökt få mig att leka men jag har varit trött efter festen i går så jag har mest vilat!

Det har väl inte varit jättesoligt men det har varit rätt varmt och skönt ändå trots att det var minusgrader i morse.


Matte var lite sen för hon var och bytte till sommardäck efter jobb och sen handlade hon lite.

På hemvägen fick jag syn på 4 hundkompisar så jag satte mig ner och väntade in dom, deras matte frågade om jag fastnat i nått men matte svarade "nä men han har en suggpropp i baken", har jag inte men jag ville självklart hälsa på snygga damer, hihi!

Nu ville vara 3 av dom hälsa men det gjorde inget.


Hemma har matte kört virusprogram och klöddat med datorn så jag har fått sova i lugn och ro, bra när hon sitter still.

Gammal bild! 

   

Av Aamor & Tina - 11 april 2012 21:41

Jag var trött i morse för matte låg och läste för länge igår, tur jag kan sova vidare när jag kommer till syrran!

Varit en lugn dag där, vi tog även en vilostund i matteföräldrarnas sängar, tycker att det är en bra idé de börjat med!


Matte hämtade mig direkt efter jobb för vi hade bråttom hem men inte mer än att jag fick hälsat på min nya kattkompis, hon vi kallar Skrållan. Matte tog kort på oss idag!

 


Inne igen atte matte igång att hacka grönsaker, jag blev nyfiken men när jag fick nosa vad det var gick jag och la mig istället men sen när hon började steka kött blev jag intresserad igen, hihi!

Soporna blev överfulla så matte sa att vi skulle snabbt gå ner att slänga dom innan gästerna kom. Va, ska vi ha gäster vad kul!

Ända tills jag fick syn på Peggy för då glömde jag bort gästerna, hihi!

Vi kelade lite och sen hör jag matte skrika "du går på fel håll!" Jag står ju still!

Hon hade fått syn på 2 av gästerna så vi väntade in dom för att sen ha följe med dom in till oss.

Inne fick jag valla ihop dom för de var på olika ställen och när jag var klar ringde det på dörren och jag fick börja om igen för att valla in den tredje, när hon var på rätt ställe så ringde det på dörren igen!

Ingen rast och ingen vila för även henne fick jag vallat in och sen när alla var på rätt ställe så la jag mig helt utmattad, hihi! 

Det var mattes kollegor som var på besök hos oss och de åt och åt och åt. Matte hade gjort tacos och sen den där glasstårtan till efterrätt.

Matte trodde att jag skulle vara mer med i samtalen men jag insåg att jag inte hade mycket chans att komma till tals när det var 5 damer som snackade, hihi! Jag passade på att få lite skönhetssömn istället.

Vi följde den sista till bilen vid 21.30 och när vi kom in igen åt jag min mat och nu försöker jag hålla igång matte så hon bränner bort all mat, hehe!

Matte fick ett presentkort i en köttaffär och ett påskägg, de är så gulliga och jag tror matte har de bästa kolleger man kan ha!


   

Av Aamor & Tina - 10 april 2012 18:05

Då var det vardag igen och mattes klocka började låta klockan 06. Matte sa att vi skulle åka bil och det kan ju alltid pigga upp en, hihi!

Först var jag så klart tvungen att gå en runda ändå men bilen lockade, tills jag fick syn på Ollie och lite senare när vi var närmare garaget kom Peggy och hon var kelig men matte lyfte upp mig till sist och bar iväg mig för vi hade inte tid sa hon.

Affi satt och väntade på mig vid ytterdörren och när vi hälsat så gick jag in till mattefar och önskade godmorgon!

Syrran och jag har sovit och sen har vi varit på bordet och kelat med matteföräldrarna.

När mattefar ville gå ut med oss så följde vi med men vi stannade efter en stund för det regnade och vi tänkte inte gå en meter till mer än hem.

Vi fick gå hem, hihi!

Det har varit sånt där regn hela dagen och det är trist!


På eftermiddagen gick mattefar in till sängarna för han skulle läsa lite och mattemor och vi följde efter för vi ville vila lite.

Det var så skönt att jag somnade bakom mattefar och senare la jag mig hos mattemor och rullade över på rygg och blev kliad på magen, precis som jag vill ha det!

Matte kom strax efter att vi gått upp, tänk om hon kommit när vi låg där och gosade, hihi!


Nu har matte städat klart det sista så nu kan jag få lugn och ro igen, hihi!

Jag har lagt mig för att vila en stund och matte lyssnar på en bok, hon skulle sluta när städningen var klar men det var för spännande sa hon.

Gammal bild! 

Av Aamor & Tina - 9 april 2012 21:16

Matte vaknade redan lite innan 8 men jag ville inte vakna då så jag sov vidare medan hon gjorde sitt och när hon sen var klar ville jag gå ut.

Blev en halvlång runda för det stänkte lite.

Hemma igen så satte matte sig och släktforskade lite, hon hittade fler barn till sin farmors morbror.

Vid middagstid gick vi en sväng till syrran för matte skulle hjälpa till att äta resterna av påskmaten och jag och Affi busade en liten stund men sen somnade vi.


Matte har gjort en glasstårta sen när vi kom hem, masttes kolleger ska komma till oss på onsdag så hon gjorde lite i förväg och den ska ju frysas så då kan hon inte göra den samma dag. Den heter Tuijas glasstårta och där är grädde, jordgubbar, vit choklad mm i den och tydligen god men jag har aldrig fått smaka den.


Har precis varit ute på dagens sista runda och jag fick gosat med Ollie en stund men sen sprang vi vidare för det regnade lite.

Åt min mat när vi kom in och nu ligger jag i mattes säng och vilar och torkar, hihi!

Nu är Påsken slut för denna gången och det har gått så fort, redan Annandagpåsk och kväll!

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 8 april 2012 19:23

Matte vaknade rätt så tidigt i morse men hon somnade om igen och sen gick vi inte upp förrän 8.30, börjar bli tider som passar mig och nu är det bara en dag kvar av ledigheten, typiskt!

Vi gick en sån där halvlång runda och när vi kom hem igen satte matte sig på stenen och jag kollade efter mina kattvänner, Ollie kom och sen kom hon den lilla halvvuxna, vi har döpt henne till Skrållan för matte kommer inte ihåg vad hennes matte sa hon hette.

Jag fick flera pussar av Skrållan och mycket kel av Ollie så jag var glad när vi gick in igen.

Vid middagstid gick vi bort till Affi för matteföräldrarna skulle få gäster, några gamla vänner som de umgås lite då och då med, mattefar och mannen har jobbat ihopa för många år sen.

Nu hade han börjat släktforska och han ville ha lite hjälp på hur man började så matte har lekt lärare och visat en hel del som hon har och kan så nu önskar vi honom lycka till med forskningen.


Vi är hemma nu och har varit det ett tag men tror ni matte satte sig ner och kopplade av, nädå hon for på som en skållad råtta och började städa TV-rummet, mina sittkuddars yttersak åkte av och hamnade i tvättmaskinen, mina leksaker hamnade i lekburen och diverse saker skakades ute, golvet dammsögs och sen kom den pysande ångmoppen fram, hon är helknäpp! Nu är hon nog klar för idag för sakerna står still nu och väntar på att komma in i skåpet igen.

Jag låter henne hållas när hon får sina ryck för det kan dröja till nästa gång, hihi!


Nu ska jag inta denna positionen!

Gammalt kort! 


Av Aamor & Tina - 7 april 2012 23:23

Matte vaknade redan 07.10 och gick upp strax efter, förstår inte varför hon inte sover längre för hon låg och läste till 00.30

När hon var klar med allt sitt så gick vi ut en sväng, blev ingen långrunda idag för det blåste som tusan och sen snöade det!

Mötte varken katter eller hundar så det var lite trist men så är det ibland.

Hemma igen så sysslade matte med sitt, lite dator, lite disk och lite plock här och där man kan undra om hon aldrig blir nöjd.


Vid middagstid gick vi till syrran för vi skulle fira Påskafton där tillsammans med mattefars bror, fru, dotter och man.

Matte hade berättat att de skulle komma vid 17-tiden så jag väntade in dom och när de väl kom blev jag så glad för jag gilla dom jättemycket.

Vi var där så tidigt för att matte skulle hjälpa till med maten och lite annat.

Jag smakade lite lamm, mums vill jag säga men jag tyckte att det var för lite men matte sa att det var lättrökt så därför fick jag bara provsmaka, suck.

Laxen sen ville hon bjuda på men det sa jag nä till fast den luktade god så hade hon trugat mer så kanske.

Åt lite torrfoder senare.


Nu är vi hemma och jag har överlåtit detta till matte för jag är rätt så trött, tar på att vara värd för en Påskafton middag, hihi!

Som tur är försvann snön nästan lika fort som den kom men nu när vi gick hem var det minusgrader.

Så här såg det ut när vi gick, snön som faller syns inte på bilden men det kom rätt mycket just då!

 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se