Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under april 2012

Av Aamor & Tina - 6 april 2012 19:28

Vi vaknade strax efter 7 och det var gott att sova lite längre och framför allt att kunna ta det lugnt och ingen tid att passa.

Matte och jag gick ut vid 8.30 på dagens första runda, lite kyligt men solen sken så det var rätt så skönt ändå.

Jag ville egentligen bara gå en liten sväng men när jag väl kom igång så blev det en långrunda, vi gick ner om kollonierna och sen satt vi ute ett tag på bänken och tittade på katterna som lekte, tyvärr inga som ville hälsa.


Hemma igen så satte matte igång att plocka lite och så men jag brydde mig inte utan gick och la mig.

Vid middagstid gick vi bort till syrran för matte skulle hjälpa till med en sak plus att köra mattefar till stan för att handla det sista inför påskafton.

Men innan vi kom dit så träffade jag på katten Ollie och när han kelade med oss så kom den halvvuxna katten som jag hälsade så försiktigt på för ett tag sen, hon kom smygande och nosade på mig och sen fick jag två strykningar, därefter for hon iväg hoppandes och började jaga ett löv.

Vi gick vidare och efter ett tag hör jag en hund skälla så jag stannade till och bakom oss kom min kompis Rex, han sa "vänta på mig jag vill hälsa" så det gjorde vi, har inte sett varandra nu på ett tag så vi blev så glada. Rex husse sa att det är så roligt att han och jag går så bra ihop eftersom Rex inte gillar andra hanhundar. Vi har ju känt varandra sen jag var valpis och vi har aldrig utmanat varandra och sen går jag ihop med nästan alla, hihi!


Syrran och jag busade en hel del och när matte satt om hennes tofs som stod åt alla håll, mattemor hade fixat den igår, så fick Affi för sig att även jag skulle fixas till men det hade jag redan blivit, hon försökte dra loss min tofs, hihi!


Det har snöat lite här men det övergick snabbt i sånt där "hela dagen regn", suck!

När vi kom hem så fortsatte matte med sitt fejande, hon har nog fått städdille just nu men jag låter henne hålla på för jag hör var hon är, det blev badrummet som fick sig en omgång av skursakerna.


Ha en fortsatt bra Långfredag!

 

Gammal bild!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 5 april 2012 19:33

Jag och matte säger äntligen är det Påsk och vi får vara lediga lite längre, dubbelt så lång tid, jippie!


I morse mötte jag en hund i vår trappa och här ska inte finnas nån hund så jag tuffade mig lite och sen var det en Golden så jag tuffade mig lite till, inte så poppis från mattes sida så hon lyfte upp mig så inte alla skulle vakna.

Det var grannen som passade sonens hund Ozzy och han är jättesnäll och men jag knorrade ändå.

När vi kom ut så fick vi nosat på varandra och matte satte ner mig och sen hälsade vi och hade följe nästan halvvägs till Affi.

Affi gillade nog inte att jag luktade annan hund för det blev samma visa som när jag luktade katt.


Syrran och jag har varit ute och busat i hagen medan mattefar satt där ute en stund. Det var ordentligt kallt i morse, -7 men uppåt dan blev det varmt och gott och framför allt ingen kall blåst!


Nu är vi hemma och tar det lugnt, matte ska snart hänga upp tvätten som pep att den var klar men jag tror hon får göra det själv så ligger jag och vilar.

 

ANNONS
Av Aamor & Tina - 5 april 2012 19:23

Matte och jag har fått ett fint kort av Belissagardens kennel. Tack så mycket!

  


Självklart vill jag och matte önska alla mina vänner och andra en riktigt Glad Påsk!

 

Mitt kort är rätt så gammalt ca 3 år, hihi! Men matte säger att jag är söt ändå.  Webmastern på Södra kretsens hemsida gjorde kortet för några år sen när jag satt där och önskade alla Glad Påsk!

Av Aamor & Tina - 4 april 2012 17:56

En dag till ska mattes dumma dumma klocka starta och sen är vi lediga i 4 hela dagar, så skönt det ska bli.

Jag vaknade till riktigt när jag gick till Affi i morse för vi fick följe med katten Peggy, hon gick med oss halva vägen ungefär och sen sa matte till henne att hon skulle springa hem till sig själv för enligt matte fick jag inget gjort när hon var med.

Fick jag visst, jag fick kelat med Peggy och det är det bästa ju! Sen ville jag leka men då vände hon om och sprang hem.


Hos syrran blev jag ordentligt genomnosad och sen strök sig Affi längs med mig, hon skulle nog ta bort kattdoften.

Precis innan matte skulle ge sig iväg så satte Affi igång och hosta och jag blev rädd!

Gillar inte hundhosta, inte min egen heller så när matte skulle gå ville jag följa med henne för jag ville inte vara kvar hos hostan.

Matte bar in mig i köket och la mig i sängen men då kom Affi och kollade vad jag gjorde och tror ni inte att hon satte igång att hosta igen! Ut till ytterdörren igen men matte gick bara förbi och sa "ses sen" så jag fick väldigt bråttom in till mattemor som låg kvar i sängen och la mig under den för dit går inte Affi.

Sen har hon inte hostat mer, hon hade nog satt nått i halsen eller nått. Skönt!


Vi har busat ute i vår hage och vi har rastat mattefar så vi har haft att göra hela dagen.

Matte kom sen för hon skulle några ärenden, apoteket, Coop och till sist hämta ett paket till mig men det var inget kul utan bara mena ZilkEye som hon skickat efter för de är 30:- billigare där.


Hemma nu och jag har kommit hem nu och kollat runt lite så nu ligger jag på mattes fötter under skrivbordet, vet var hon är då, hihi!

 

Bus i hagen förra året vid samma tid som nu! 

Av Aamor & Tina - 3 april 2012 20:58

Varit en skojig dag hos syrran, vi har busat i vår hage, sovit, jagat mattefar som hållt på med en massa saker.

Vi har även kelat med grannen längst upp på gatan, det är inte så vanligt för oftast ser vi henne med sina 3 hundar och då "snackar" vi väldigt högt med varandra, hihi!


Vi anade att nått var på gång när mattefar gick ner i källaren för att duscha, inte för det är ovanligt men vid den tidpunkten är det inte så vanligt och sen tog han på sin andra kläder än vad han brukar ha, märkligt.

Affi passade honom hela tiden men jag låg mest och tittade på honom.

Matte kom stra innan 16 och sen gav matte och mattefar sig iväg och vi blev bortglömda eller kanske dumpade hos mattemor. Varför?

De körde klockan 16.30 och först vid 19-tiden slutade vi att småpipa och ligga vid ytterdörren och vänta, vi gick in till mattemor som tittade på TV och fick lite gottis men vi la oss så vi såg ytterdörren hela tiden.

När klockan var strax efter 20 kom dom och vad glada vi blev, det blev pusskalas och jag ville upp i mattes famn och gosa och sen hem direkt.

De hade varit hos mattefars bror som fyller år idag så Grattis men vi hade också velat följa med och det får vi annars men matte sa att vi hade det bättre hemma, tycker hon ja!


Nu är vi hemma och jag har hunnit äta mat och mitt godis och nu försöker jag komma på en massa så matte inte ska få sitta i lugn och ro, hihi!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 2 april 2012 19:32

Igår tyckte jag att matte var väldigt taskig för allt jag fick var en Sjöbogårdens stick och sen inget mer. Varje gång jag frågade efter nått gott blev svaret "ät din mat först", suck!

Jag åt ingen mat så jag fick inget mer gott. Dålig stil på matte för jag hade faktiskt kunnat äta mig mätt på gottis!


Då var det måndag igen och klockan drog igång klockan 06, varför är man alltid tröttare av att vakna till klockan än självmant vid samma tid, matte har förklarat varför men jag tycker ändå att det är märkligt.

Syrran blev jättglad när hon såg mig för hon hade inte sett mig på en hel dag, hihi!

Vi har hjälp matteföräldrarna att städa, mattor som skulle ut och allt annat. Massor av hår på mattan där jag brukar ligga men det kan inte vara mitt för jag har mitt kvar, hihi, måste vara syrrans för hon har tunnare päls, hihi!


Matte jobbade länge men det visste jag om men väntan blir lång ändå.

Mötte Ollie när vi kom hem och han ville kela lite men sen tyckte han att det blåste för mycket så han stack hem till sig själv igen.


Matte har satt om min tofs och borstat igenom min päls och sen fick jag en godisbit för jag varit duktig.

Jag tyckte att hon kunde fortsätta med godiset men då började hon igen "ät din mat Aamor så får du mer", vill ju inte ha mat.

Till sist satte hon sig ner på golvet och satte skålen framför mig och sa "ÄT!", jag åt och det blev en helt portion och matte blev glad, hon är knäpp alltså!

Fick faktiskt mer godis som hon lovat!

Nu sover jag för jag orkade inte hålla mig vaken medan matte klöddade med en dator som bara strulade och inte ville starta min blogg men jag berättade vad hon skulle skriva!

 

Min TV-rums säng är skön! 

Av Aamor & Tina - 1 april 2012 17:49

Vi sov till nästan 8.30 i morse men behövde jag gå ut innan matte var klar med sina morgonsysslor så vi gick en runda.

Först var jag inte ett dugg intresserad av att gå långt utan ville vända när jag gjort vad jag skulle men matte övertalade mig att gå en full runda istället så okej då.

Jag upptäckte strax innan vi skulle svänga att vädret var så skönt med strålande solsken och ingen blåst så jag ville gå rakt fram istället och ner om kollonierna och matte hängde med.

Syrenen håller på att spricka ordentligt nu och man kan se att de yttersta knopparna är gröna, härligt!

Var inget folk i sina kollonier men det var kanske för att det hade varit -3 i morse och natt. De kommer nog ut sen.


Jag ville gå rakt fram även när matte svängde, försökte låta bli att höra henne men så sa hon att där var inget på det hållet, bara att vända när vägen tog slut!

Men det som fick fart på mig var att matte sa "Hejdå Aamor, kommer du hem sen?" Va tänker hon lämna mig här och gå?

 

Vänta matte jag kommer!!!!!


Hemma tog jag en behövlig vila medan matte satte igång med sitt, blev som tur inte så mycket som jag befarade men det blev renbäddat, tvättat, diskat, undanplockat lite här och där och sen tog hon föntern utvändigt när jag behövde gå ut nästa gång, det är precis hon når upp, hihi!


Efter allt så har vi slappat, matte kollade på en DVD och sen blundade hon ett tag men då sa jag att jag ville gå ut i det sköna vädret igen.

Vilken nit alltså, det blåser och regnar som attan rent och ingen fröjd att vara ute i.

I morgon är det jobbedag igen men matte sa precis till mig att denna vecka jobbas det bara 4 dagar, jippie och även veckan efter!!   

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se