Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under maj 2012

Av Aamor & Tina - 15 maj 2012 18:53

Matte och jag gick en liten längre runda i morse för att jag skulle göra nr 2 och den kom men det blev så att baken behövdes sköljas av, matte fixade det när vi kom till syrran och när vi var klara hade klockan tickat iväg så matte fick bråttom så hon hann inte sätta sig ner en stund.

Hon berättade sen att hon hade trampat på som tusan för att hinna i tid till jobbet, tar ca 15 minuter i hennes vanliga fart och hon cyklar rätt fort då men nu klarade hon det på 9 minuter men hon blev lite svettig på pannan, hihi!

Hon hade faktiskt inte behövt cykla så fort för hon kom 6 minuter innan hon skulle börja.


Vädret har varit helt okej, soligt men det har blåst en del, blev kallt nu ikväll i vinden.

Vi har varit ute mycket och sen har vi passat mattefar själva i eftermiddag för mattemor skulle till ögondoktorn, hon sa att allt var jättebra när hon kom tillbaka.

Vi blev så glada när hon kom så vi for in i rabatten för att komma närmst och först fram till henne.

Jag brukar hålla mig ifrån rabatten för mattefar gillar inte när vi håller till där men Affi hon kutar där titt som tätt ändå!


Vi tog en lite längre runda när vi gick hem och sen satte vi oss på bänken utanför. Mina katters matte kom ut och snackade och med henne kom en del katter. Nu vet vi att "Skrållan" heter Chandi (eller hur det stavas).

Satt där ute till klockan var 18.20 och sen gick vi in en liten stund.

Strax efter 18.30 frågade matte om jag ville följa med till vicevärden. Självklart ville jag det vem det nu är, hihi!

Vi gick till hans kontor och så hämtade matte 2 grisbiljetter där.

Vår och 2 andra bostadsrättsföreningar här firar 40 år till sommaren och bjuder alla på helgrillad gris eller lamm så matte ska dit men tro inte att den andra biljetten var till mig, nänä för jag ska vara hos syrran då tydligen!

Den biljetten ska mattes kompis dotter ha, mattes kompis är uppväxt på en av de andra föreningarna och hon ska ta med sin pappa som bor där än idag, han fixar 2 biljetter till sig och kompisen (dottern).


Nu har jag ränt runt en del och hållt koll på många katter så nu är jag trött!

Rätt ny bild men just nu ligger jag så igen! 

   

Av Aamor & Tina - 14 maj 2012 18:20

Igår kväll när jag skulle ut på sista rundan så ville jag först inte gå så långt men sen träffade jag på mattes kollega och hennes man och då fick jag energi, hihi!

Matte sa att jag fick bestämma var vi skulle gå så efter ett lite stopp för att tänka så valde jag att gå ner om kolonierna.

Hemma igen satt vi ute och tittade efter katterna, ja jag kollade medan matte lyssnade på sin bok, vi var ute i 1,5 timme sammanlagt och det var sånt härligt väder så vi bara njöt. Maten slank ner när vi kom in.


I morse när klockan ringde var jag trött och inte fick jag åka bil som jag brukar göra på måndagar för matte hurtar till sg och cyklar, elände alltså!

Annars har jag varit en av de sju dvärgarna, Trötter! Jag har sovit i stort sett hela dagen och syrran har inte varit mycket piggare faktiskt. Motionen vi fått är när v skiftade sängar, hihi!

Mattefar ville gå ut vid 14 men han hade inte så lätt att få oss med sig, hihi!

Kom på att vi även tog en runda på förmiddagen i vår hage men det blev inte mycket bus.


Matte kompade lite idag så hon kom tidigare och det bara gllar jag, Lite putt på henne när hon gav sig väg  morse för jag tittade inte ens på henne när hon gav sig iväg, brukar alltid följa henne till dörren annars.

Vi satt ute när vi kom hem men matte frös efter ett tag, är lite grått och kallt.

Nu ska jag vila en stund.

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 13 maj 2012 17:18

Matte skulle lyssna på slutet på den bok hon lyssnar på igår kväll men det slutade med att hon vaknade 04.25 och då hade boken startat om igen och var en bit in, hihi. Hon stängde av och fick leta upp i morse var hon var och lyssnade klart.

Vi sov till nästan 9 och det var så skönt.

När matte duschat gick vi ut på dagens första runda, blev en lagom lång men det bästa var när Peggy slog följe med oss en liten bit. Först kelade hon jättemycket och sen gick vi men fis matte blev glad när hon vek av, hon sa att annars hade jag inte gjort nått eller så hade vi inte kommit fram än, hihi!


Tog det lugnt när vi kom hem, matte åt frukost eller kanske det blev middag istället för klockan var 11.20 då.

Vid 12.30 gick vi till syrran så jag kunde springa lös lite och busa av mig.

Vädret är soligt men det finns rätt många stora moln så det har inte blivit för varmt, var skönt.

Vi busade lite i vår hage och självklart skulle vi upp på bordet för att kunna kolla utsikten bättre men det blev för varmt när solen var framme.

Mattefar startade grillen och vi ville gärna hjälpa till men det fick vi inte så vi busade ett tag till istället.

Det var korv de grillade och matte bjöd på oss men vi ville inte ha nått förrän hon hade en liten bit kvar så den åt vi upp men det var för lite enligt Affi och mig men matte sa att vi fick skylla oss själva som var så trögstartade, hmmm!

 Tyckte att de kunde hämta mer korv men de påstod att de var frusna, jaja!


När vi gick hem träffade jag två hundar, först Vicky en Schäfer och sen en annan som var hos dagmatte, vet inte vad hon hette.

Inne tog matte upp mig på trimbordet och plågade mig, suck!

Hela jag fick en genomgång med borsten och kammen och tofsen blev omsatt. Jag försökte protestera men det var inte lönt sa matte och fortsatte, värst var en tova på insidan av frambenet, jätteläskigt när hon tog bort den med saxen!

Nu är jag trött och tänker sova lite.

Matte ville ta ett kort efteråt men jag vände baken mot henne men så kallade hon så gulligt att jag vände mig om ändå, attan också!

 



Av Aamor & Tina - 12 maj 2012 18:54

Vi vaknade till att det regnade på rutorna och så hörde vi hur det blåste.

Jag behövde gå ut innan matte hann göra sitt på morgonen så hon fick gjort det viktigaste och sen på med kläder så vi kunde gå ut.

Det blev en rätt så lång runda och vi hade tur som bara hade motvind en liten bit. Det är inte så skönt när håret flyger åt alla håll.

Inne igen la jag beslag på mattes säng och när hon ätit och annat så kallade jag på henne så vi kunde ha en gosestund.


Vi gick en sväng till syrran vid 12-tiden och då pratade mattemor med min snälla uppfödare och när de var klara pratade matte och hon i säkert 1 timme, var ett tag sen nu som de pratade.

Matte skulle till Ö&B för att handla lite saker, bland annat mitt favorit godis Sjöbogårdens kycklingsticks, mums.

Efter satt de och tittade på damhandbolls finalen men tyvärr vann inte Skånes representant men så är det och de andra var betydligt bättre.

Vi gick hem och matte lyssnar på bok och jag passar på att sova lite, en av mina favorit sysselsättningar, hihi!

Varit en rätt så lugn dag med andra ord, inga katter ute och matte ville inte sitta ute för det både regnade och blåste, mesigt alltså, hihi!

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 11 maj 2012 17:03

Igår när jag skulle ut på sista rundan mötte jag Peggy och hon var så kelig så jag nästan blev lite rädd för hon kelade nästan omkull mig, hihi! Hon strök och tryckte sig hårt mot mig och matte skrattade och sa att hon önskat att hon kunde filma oss.

När Peggy lugnat sig lite så ville jag leka men då ville hon kela mer istället.

Matte fick till sist bära mig därifrån och gå bakom ett annat hus för jag glömde helt bort att jag skulle göra mer än kela med Peggy, hihi!


Matte vaknade redan 06.10 men hon låg kvar ett bra tag så jag kunde sova vidare i godan ro.

Vi gick ut strax efter 8 och det blev en sån där lagom runda så jag snabbt kunde kolla in mina kattkompisar.

Inga katter ute men jag fick hälsat lite på vår vaktmästare och henne gillar jag och speciellt hennes arbetshandskar, hihi!

Jag blev lite blöt på undersidan för det hade regnat tidigare så när vi kom in torkade matte av mig och sen la jag mig i hennes säng för det är det bästa stället att torka på.

Matte kom och la sig sidan om mig och lyssnade på bok och gosade med mig men vi somnade. Vaknade igen vid 11-tiden.

Jag låg kvar en stund efter att matte gått upp och sen ringde hon och friskanmälde sig till på måndag.

Matte snackade med kollegan som nollat och hon tyckte att vi kunde komma ner på eftermiddagen och äta lite tårta som hon skulle bjuda på.

Okej sa matte, en liten stund kan vi komma och sen hade matte lovat tidigare i veckan att jag skulle få hälsa på där men så blev hon kass så vissa var lite bekymrade för att de inte skulle få hälsa på lilla mig, hihi!


Vi var där vid 13.30 och jag fick hälsat på alla som ville hälsa på mig, en av killarna tog vatten till mig och en tjej som vilade i soffan fick en puss av mig.

Jag hälsade även på Molle, en hund som en av assistenterna har som kom och hämtade en av personerna på matte jobb.

Jag ville hälsa genast men då skällde Molle en gång så jag satte igång och skälla ut honom ordentligt och när jag tystnade, för matte tvingade mig så började Molle skälla och jag la mig ner och tittade på ett annat håll, vilket sätt att skälla på mig, hihi!

Efter lite skällande så ville Molle hälsa så det gjorde vi.


Nu har vi varit hemma en stund och matte har ätit mat, hon tyckte att jag också skulle äta men jag är rätt så trött efter besöket jag gjort.

Det har blivit lite av varje idag och nu är det helg och jag har matte hemma två dagar till.

Gammal gosebild på mig och Peggy! 


Av Aamor & Tina - 10 maj 2012 18:19

Matte är hemma hos mig idag också och jag gillar det men hon lämnade bort mig en liten stund för det var helt tomt i vår frys och kyl, mat måste man ju ha även om man är kass.

Nu hade jag inget emot att besöka syrran en liten stund, efter handlingen gick vi hem igen.


Matte har legat i soffan, efter att hon lagat och ätit sin mat, och tittat på film och jag passade på att sova efter Affi och mitt håll i gång.

Har blivit lite utesittande för det har regnat en del idag och sen har det varit kvavt, känts som om det skulle börja åska men än så länge har det inte mullrat.

Matte lurade mig för en stund sen!

Hon sa att vi skulle gosa uppe på trimbordet. Lite märkligt ställe men okej då!

Det blev lite gos men sen skulle hon plötsligt sätta om min tofs, samma visa alltid!

Det blev ju lite gos, faktiskt mer än vad det blev tofssättning.

Som ni ser var jag nog i behov av att få upp tofsen för även om matte klippt upp gummibanden har inget av håret fallit ner mer än det som redan var nere.


Matte ska vara hemma hos mig i morgon också för att hon ska bli helt okej.

Matte och jag vill gratulera mattes kollega Cilla som fyller år idag, det är en 0 på slutet men vi säger inte vad siffran före är, hihi! GRATTIS!!!!!    


Av Aamor & Tina - 9 maj 2012 18:15

Mattes klocka drog igång vid samma tid som alltid på vardagarna men när hon gick upp kände hon att det inte skulle gå så bra så hon ringde några samtal och stannade hemma hos mig.

Vi la oss igen och sen sov vi till 9, rätt skönt och matte hade sovit bort det mesta av huvud/nackvärken men förkylningen satt kvar ändå eller det tunga i huvudet - ja vad vet jag!

Själv hade jag absolut inget emot att ha matte hemma så här en dag mitt i veckan men hon kunde varit lite minder pipig, hon är ju till och med pipigare än vad jag kan vara, hihi!


Det har varit en lugn dag med andra ord, vi har mest slappat i sängen till en bok eller i soffan med en film förutom de gånger jag behövt gå ut, även suttit ute och kollat mina kattvänner, bara Skrållan som kommit idag.

Jag fick leka lite med en 5 årig tjej som tjatade på sin mamma att hon också ville ha en sån gullig och hårig hund, hihi.

Nu för en stund sen gick vi en liten längre runda, vi gick runt skolan och sen satte vi oss uppe på en hög kulle för matte ville se hur långt de kommit med idrottshall-byggandet ovanifrån. Det börjar likana nått nu sa hon.


Matte ska i alla fall vara hemma hos mig i morgon också så jag ska nog hitta på nått kul vi kan göra, typ gosa eller tigga godis eller sitta ute hela dagen och kolla katterna - tror matte bara går på gosa!

Matte säger nu att jag ska äta mat men jag har stängt öronen, hon är så tjatig!

 

Gammal bild från förra sommaren när jag spanade efter katter!


Av Aamor & Tina - 8 maj 2012 18:30

Igår kväll så gick vi en långrunda och efteråt satte vi oss på bänken utanför och både Skrållan och Igor kom och snackade med oss. Det var så mysigt. Inne igen åt jag min mat.


Matte kände sig lite kass i morse, trött, huvudvärk och lite allmänt öhig men hon skulle jobba ändå.

Jag tyckte hon skulle bli hemma men jag hade inget val mer än att gå till syrran ändå.


Vi fick besök idag för mattemors syster kom på besök, de satt och snackade och vi deltog självklart i samtalet, en stund i alla fall men sen somnade vi.

Har varit kyligt och ganska blåsigt hela dagen trots att solen har försökt komma fram, kom nu på eftermiddagen.

Matte kom direkt efter jobbet och när vi gick hem fick jag gå lös med kopplet hängande efter mig men efter halva vägen tyckte matte att det tog för lång tid för jag skulle nosa noga på många grästussar, hihi!

Vi satte oss på stenen och kollade på katter och matte lyssnade på bok men så kom grannen och snackade så matte stängde av den, jag pussade på henne och på två andra minder tvåbenta som kom och hälsade på mig.

Såg Skrållan, Igor, Peggy, Melle, Scarlett och en annan katt men det var bara Igor som kom och hälsade.


Matte känner sig fortfarande opigg så hon väntar bara på att nått skit ska bryta ut eller att det opigga ska försvinna.

Hon tyckte som vanligt att jag skulle äta min mat men jag sa att jag åt ju igår så det får hon vara nöjd med, hihi.

Min tofs har blivit omsatt trots att jag protesterade men sen gick jag och la mig.

Gammal bild! 



Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards