Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2012

Av Aamor & Tina - 22 juli 2012 18:27

Vad matte är envis, i går kväll när vi tog sista rundan, klockan var nog 23.30 så ville jag bara gå ut och pinka snabbt men matte påstod att jag luftat lite väl många gånger under kvällen så att vi kunde gott gå en liten bit längre!

Jag satte mig ner men matte gav sig inte så till sist fick jag traska med henne men jag behövde inte göra mer, luften var ute och det var som sagt bara luft!


Sovmorgon, åh så skönt det är!

Vi gick ut en snabb runda på morgonen förmiddagen och sen satt jag ett tag och snackade med Ollie som var kelig.

Vid 13.30 gick vi bort till matteföräldrarna, de ville bjuda på grillat idag och det tackar men ju inte nä till, hihi!

Själv håll jag stenkoll på matte så hon inte gav sig iväg och lämnade mig så när hon la sig på trädäcket så kröp jag in under hennes arm och så låg vi och gosade där!

Jag åt inget av den grillade maten för jag råkade somna och ingen väckte mig heller!


Hemma gick vi inom först och sen gick vi ut igen och Simba den lille svarta katten var ute och han var så kelig men vågade inte riktigt komma fram till oss så matte satte sig ner på marken och kallade och då la han sig på sidan och ålade sig fram till oss och han spann och var jättegosig, sen sprang han iväg och busade bland buskarna igen.

Matte blev trött i rumpan så hon ville sätta sig på bänken och rätt som det var hör vi ett pip och såg vi nått litet svart komma rusande, han kom som en blixt och rundade oss och sen in bland buskarna igen, matte sa att det såg ut som om han skrattade!

Matte ville gå in efter nästan 1,5 timme där ute så jag fick följa med in!


Jag förstår mig inte på matte ibland för igår kom en stor svart/vit hund gående och jag skyddade matte med allt jag hade (skällde ut honom), okej hunden hade sin husse med sig men vem vet hur stark den hussen var och matte behöver skyddas!

När vi kommer in säger hon att hon klarar sig själv och att jag behöver inte skydda henne, hon klarade sig utmärkt innan jag kom tydligen men jag tvivlar!

Kolla hennes finger som det ser ut, hon skrapade det då när hon föll i fredags, hur är det att klara sig själv? Okej nu var det troligen mitt fel men ändå!

  Det stramar tydligen för när hon bockar det låter hon en del, hihi!


Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen, självklart ska jag ut och kolla in katterna igen men senare!

Nu ska jag först sova!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 21 juli 2012 19:20

Äntligen lyser solen på oss, okej det blåser men man kan kanske inte få allt med en enda gång, hihi!


Sovmorgon även idag och vid middagstid ringde mattemor och undrade om inte Aamor ville komma och leka lite med sin syster för hon satt i fönstret och bara tittade mot det hållet vi kommer från så vi gick dit en liten stund.

Vi satt ute på trädäcket men det var nästan för varmt att springa och busa, istället la sig matte ner på golvet och så busade vi med henne.

Vi lekte "vem kan komma närmst min matte", hihi och eftersom jag är störst och rätt så tuff när matte är där så  jag vann!!!!

Vi tänkte inte att vi kunde tagit vars en sida på henne utan vi skulle vara på samma sida eller så skulle Affi vara där så hon kunde lugga mig lite för hon försökte allt dra mig därifrån, hihi!


Vi var hemma igen strax efter 14 och då gick vi först in och hämtade mattes bok och sen gick vi ut och satte oss under ett träd i skuggan, 3 stycken mellanstora/små tvåbenta vänner kom och kelade med mig.

Jag passade på att sova en stund när matte åt mat, hon åt bara sin tacosoppa hon gjorde för någon dag sen som hon tog upp från frysen, inget för mig.


Har nu varit ner och kastat lite sopor och så passade vi på att gå en liten runda innan vi landade på stenen.

Grannen vägg i vägg men i den andra trappuppgången kom ut och snackade med oss, hon är jättetrevlig!

Matte la upp mat till mig men jag ville hellre ha godis, fick en liten bit men när jag inte fick mer gick jag och la mig under skrivbordet!

   

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 20 juli 2012 19:50

Vi har inte gjort många knop under dagen men jag var borta en stund hos syrran för matte behövde shoppa lite.

Gcik sen hem igen och matte sa att vi skulle sitta ute men att vi var först tvugna att gå in och sätta sakerna i kylen.

Självklart gick vi ut igen men efter kanske 10 minuter så började det regna, vilken otur.

Inne passade matte på att laga lite mat och sen la hon sig i soffan och läste lite, själv passade jag på att slappa lite!

Matte skulle egentligen tvätta sa hon men samtidigt sa hon att det springer inte ifrån henne!


Matte föll pladask för mig nu i kväll, inte på nått bra sätt då alltså!

Vi satt ute och så kom där en hund och matte höll in mig men expert som jag är gick jag av halsbandet, lite tvist och backande i en faslig fart så vips är jag fri!

Matte reste sig upp och skulle ta men men snubblade och la sig raklång på marken, hon blev inte glad så vi gick in.

Jag blev lite rädd först att hon var arg på mig men det var hon inte förklarade hon, hon blev mest rädd att den andra hunden inte var snäll, nu var den det men man vet aldrig.

Matte skrapade sina handleder, fingrar och hela framsidan av bröstkorgen. Faktiskt lite synd om henne!


Jag har ätit nu och sitter just nu och tjatar på matte att vi ska gå ut, hon är riktigt trög för jag fick hoppat upp i soffan och säga till henne i rätt ögonhöjd!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 19 juli 2012 17:46

Äntligen fick vi sovmorgon och den blev lång ända till 10! Okej matte låg och läste till 02.30 men jag har vant mig nu och somnar ifrån allt under mattes säng.


Vi fick inte det utlovade eller det hotande ovädret som de sa, det har regnat bra i natt men ingen åska vad vi hört.

Lite regn på morgonen men då stänkte det bara lite fint och sen nu på eftermiddagen kom en ordentlig skur men där emellan har det varit okej!

Visserligen var det väldigt kvavt i morse men jag och matte gick ändå en långrunda och det var härligt.


Jag och matte gick bort en snabbis till syrran och lämnade en sak och la in en ny ljudbok på mattedars Mp3:a och sen gick vi hem igen.

Matte sa att vi skulle sitta ute men hon skulle först hämta sin bok så det gjorde vi.

Några av mina kattpolare var ute och lille Simba var jättetuff så länge jag låg ner men så fort jag reste mig blev han som en häxkatt, trodde han såg så farlig ut men han var bara supersöt, hihi!

Vi gick in för det var då den ordentliga skuren kom.


Matte har nu lagat mat och ätit men det var inget som passade mig, en köttbit och 2 olika meloner i bitar (delar av meloner alltså).

Jag passade på att sova lite istället.

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 18 juli 2012 20:53

Matte hade tänkt sova länge i morse för hon låg och läste till 02.30 men det tyckte jag hon kunde glömma för 7.30 ville kotletten jag åt igår komma ut, hihi! Den har kommit ut hela dagen i småbitar, hihi!


Matte fick ett tokryck när vi kom in igen för hon började våttorka golvet jag hade det hårda jobbet att hålla mig undan moppen, hihi!

Vid middagstid gjorde matte tacosoppa och sen skulle hon prova att torka kycklingfilé till mig.

Soppan kan jag inte säga nått om för den smakade jag inte men däremot den torkade kycklingen blev superb!

Först fick jag smaka en bit och när matte såg att jag gillade den delade hon lite till mig som hon smulade över mitt torrfoder, gott! Blev ju inte förrän nu ikväll för det tar tydligen sin lilla tid att torka den.


Annars har vi tagit det lugnt, matte gick in och la sig på sängen med en bok och då passade jag på att lägga mig i min, hon påstod att nån av oss snarkade men jag hörde inget!

 

Gammal bild!


Vädret har varit lite bättre idag, lite regn på morgonen och lite blåst men det har varit varmare i alla fall så vi har suttit ute en hel del. Jag har kollat efter katterna och matte har snackat med lite olika grannar.

Vi gick ut vid 19-tiden och då var mina kattvänner ute och matte satt med sin bok så nu när vi kom in såg matte att klockan nästan var 21, tiden går fort, hihi!


Verkar som ett oväder ska dra in, överraskning va, för det mörknar och så började det stänka lite när vi gick in.

En granne sa att där var ett oväder över Danmark som var på väg in ni ikväll! De kan väl behålla det där eller skicka ut det över havet!


Av Aamor & Tina - 17 juli 2012 17:42

Vad matte var gnällig i gårkväll! Hon tyckte att det var kallt ute och ville inte sitta ute så länge och så vidare, var ju inte det skönaste vädret men hon kunde ju tagit på sig mer kläder men hon vägrar ta fram vinterjackan, hihi!


Nu så börjar det likna nått ordentligt när det gäller att ha sovmorgon, vi sov nästan till 9.30 men på kvällarna har det inte blivit någon bättring för matte släkte först klockan 02!

Får snart rätt på det också fast då blir det väl ingen sovmorgon så jag får fundera lite hur jag ska göra!


På min morgonrunda träffade jag på lille Simba, han var ute med sin "storebror" och så ville han sno mig eller kanske bara mitt koppel, hihi!

 

När jag sen smög mig närmre blev han lite rädd och hoppade iväg med en flasborste till svans men han kom tillbaka efter ett varv i rabatten!


Jag har varit och passat syrran och mattemor för matte skulle iväg och handla och då ville mattefar hänga med så de var borta jättelänge och hade tydligen varit i massor av affärer.

Matte var bland annat uppe i "vår" köttaffär och handlade kött där, hon fick 200:- av sina kolleger när de var och åt här hos oss i april så nu shoppade hon upp det och lite till.


Vi åt middag hos matteföräldrarna och de bjöd på kotletter, som mattefar köpte i köttaffären och matte fick bara en liten bit för jag åt resten, Affi åt fettet för det klarar hennes mage. Den var jättegod!


Vädret idag har varit ja - trist! Regnigt, blåsigt och kallt, om det ändå hade kommit ett ordentligt åskoväder och skrämt bort allt det dåliga vädret!

Av Aamor & Tina - 16 juli 2012 17:26

Mattes vila sovstund (rätt länge) på soffan i år slog helt fel för hon kunde inte somna i gårkväll!

Visserligen skulle hon tvunget läsa ut boken hon läser nu (läste), den var på engelska så även om det går bra går det inte lika fort som att läsa en svensk bok. Hon var klar 02.15 och sen låg hon och vände och vred sig, en annan stackare får ju inte en blund i ögonen!

Som om det inte räckte vaknade hon redan 06.30, åhhhhh jag blir så trött på henne!

Hon låg som tur var kvar och läste (en annan bok, fortsättningen) till 8 så jag fick sovit lite längre i alla fall!


Jag var på väg till syrran när jag träffade på en ny kompis, en Jack Russel tik på 6 månader, hur söt och go som helst och full av bus. Jag höll mig på behörigt avstånd först men när hon rastat av sig det värsta buset ville även jag leka lite med henne. Hon heter Skrållan och bor ett hus ifrån oss så vi lär nog träffas fler gånger.

Matteföräldrarna skulle ha besök av några vänner och mannen har börjat släktforskaoch ville ha lite mer hjälp av min matte, han hade klöddat till det lite sa han men matte sa att han var på rätt spår ändå.

Hoppas nu han fixar det annars får matte rycka in och hjälpa fler gånger, det sa hon till honom.

När de sen satt och snackade lite så gick matte ut på en långrunda med mig och Affi, hon är så långsam och jag fick vänta hela tiden på henne.

Matte sa ändå till henne att ska hon lukta överallt får hon gå främst och inte längst bak, jaja se tjejer, hihi!


Hemma skulle vi kolla in katterna men tror ni inte att det började regna som om himlen var öppen så vi gick in.

Inget kul väder idag alltså, rätt så opålitligt det blåser och rätt som det är drar mörka moln in och så regnar det, ska eventuellt åska också har vädernissarna sagt men vi får väl se!


Vill inte vara ute när det regna och bli så här blöt!

 

Från midsommar! 

Av Aamor & Tina - 15 juli 2012 18:54

Matte vaknade redan klockan 04 i morse fast jag kallar det mitt i natten men som tur var somnade hon om nästan direkt denna gången, vi vaknade sen igen vid 8 och gick upp 1/2 timme senare.

När matte var klar med sitt så gick vi ut en sån där halvlång runda. Rundan skulle blivit lite längre men då var vi tvugna att passera de där vakthundarna och de som är där nu skäller på allt som passerar, man hör dom hela tiden man är ute.


Inne så satte matte igång tvättmaskinen och sen la hon sig på soffan och läse sin bok men efter några kapitel blev hon så trött att hon la boken och slumrade till en stund, rätt så länge säger jag för jag fick väcka henne, hihi!

Jag behövde nämligen gå ut så det gjorde vi, satt ute en god stund men inga katter syntes och sen blåser det rätt så kallt idag så det är inte så skönt!

Tyvärr missade jag min chans att få smaka av mattes mat när hon åt resterna från gårdagens lunch, jag sov nämligen, osis alltså!


Vilka idéer ens matte kan få för sig, jag låg på golvet och snackade lite lätt med henne när hon satt vid bordet och läste och då trodde hon att jag ville bli kammad och få tofsen omsatt!

Jag försökte visa henne att det var inte det jag ville med att sätta mig under bordet men tyvärr är hon rätt trög, hihi!

Det slutade med att jag hamnade på trimbordet ändå!

 

Inte behöver jag omtofsas bara för att jag ser ut så här väl? Matte har klippt upp gummibandet men tofsen ligger väl tillbakastruken.

Vi passade på att gosa en del och det är ju mysigt.

Slutresultatet blev rätt så bra trots allt så jag ville gå ut och visa mina kattvänner det men de var inte ute denna gången heller.

 

Vi satt ändå ute en stund men så började det regna och dåville matte gå in.


Matte påstår att jag luras! Kan jag aldrig tänka mig!

Det var så att jag blev väldigt gottesugen när jag kom in och då påstod matte att jag var hungrig istället - jag vet väl bäst själv!

Men.....matte gjorde som så att jag fick en liten bit av den torade kycklingfilén och sen klippte hon ner resten bland mitt torrfoder och sa var så god!

Jag gick dit och åt, när jag var klar rapade jag och ville ha mitt efter-maten-godis men matte tittade i matskålen och såg att jag inte ätit torrfodret utan bara mitt godis, attan också!

Jag fick "krypa till korset" och äta lite torrfoder också om jag ville ha det andra, hälften slank ner och sen rapade jag igen och då var matte nöjd!

Det var ju inte som jag lurades innan vid den första rapen utan jag blev nog lite mätt eller så svalde jag en massa luft men luras - nä aldrig   ! 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards