Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2012

Av Aamor & Tina - 14 juli 2012 20:53

Matte lovade sovmorgon nu när semestern börjat men jag kallar det inte sovmorgon när hon aknar klockan 04 och tar upp en bok och ligger och läser i 2 timmar!

Jag fick lägga mig under hennes säng för att det skulle bli lite mörkare.

När hon väl somnade igen blev det sovmorgon och det med råge, hihi!

Vi gick en runda och sen kollade jag efter mina kattvänner. Ollie kom fram men han hoppade upp i min mattes knä och ville gosa där och så pussade han min matte på hakan och gick runt hennes huvud!

Jag blev faktiskt avundsjuk, dels att han kelade med MIN matte oh sen att min matte kelade med HONOM!


Vi gick bort till syrrn en stund för vi skulle hämta hem vår bil, matte drack ett glas vin där i går innan vi gick hem så hon fick inte köra den hem. 

Matte tog med sig Affi och mig på en långrunda men det var så varmt och kvavt, var inte så skönt för jag blev så varm.

En halvtimme senare körde vi hem och då började det åska och regna.


Jag har sen sett till att hålla igång matte, jag har veat busa här inne och sen har jag velat gå ut och vi har nog suttit ute mellan 1-1,5 timme efter varje runda, de har blivit fler än vad jag har varit i behov av, hihi!

Trodde hon att hon bara skulle slappa och inte göra mer än lite för det kan hon glömma för jag ska underhållas, hihi!

Matte lagade köttfärssås och spagetti och jag fick lite okryddad stekt färs på mitt torrfoder, gott!

Vr ute nu för en stund sen och då hörde matte att det mullrade i fjärran men det stuntar jag i, åskan får vara var den vill för mig, hihi!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 13 juli 2012 18:53

När klockan drog igång i morse stängde matte snabbt av den helt oh sa "nu ska du inte starta förrän om 5 veckor", lite knasigt va!

Sista dagen innan semestern och det känns så härligt att säga semester, ett stort plus om vädret är bra men det skönaste är att vara ledig och slippa gå till syrran så tidigt och varje dag!


Vi har anars tagit det rätt lugnt, vi har rastat mattefar lite och sen rastade han sig själv med tt rymma från oss, han stack ner till stan, inte så väldigt populärt enligt oss men desto gladare blir vi när han kommer tillbaka, hihi!


Matte slutade tidigare idag, trodde jag, för hon kom och hämtade mig strax efter 13.30 men vi körde sen på helt fel håll men när vi stannade och jag såg var vi var fick jag väldigt bråttom!

Jag skulle hälsa på på mattes jobb och önska alla där en Glad sommar!

Jag delade ut pussar till höger och vänster men ag saknade en speciell person, jag gick runt och nosade var han kunde vara men jag såg inte honom någonstans så jag letade upp stället där han brukar sitta och la mig under hans skrivbord och väntade och när han sen kom ut från ett annat rum blev vi lika glada bägge två, han satte sig på golvet och jag gav honom flera pussar, hihi!

Matte säger att jag är så duktig när jag är där och att alla blir så lugna, de som vill rata med mig då så klart, hihi!


När matte och jag kom hem fick hon nog ett tokryck!

Hon fick fram dammsugaren och den fick jobba som tusan rent, sängen blev renbäddad och tvättmaskinen igångsatt.

Det värsta var när hon gick ut genom ytterdörren och sa att hon skulle bara upp till förrådet, jag fick ju stanna kvar och hon rännde dit 2 gånger!

Till sist hamnade hon själv i duschen och då förstod jag att hon var klar ör idag så jag gick och la mig helt utmattad!


Nu är vår nedräkning slut för nu börjar vår semester!!!

 

Gammal bild!


Av Aamor & Tina - 12 juli 2012 17:45

Jag ville gå en lite längre runda i morse men matte sa att det var det inte planerat för och så började det regna men det blev en liten omväg i alla fall.

Snart är vi lediga och då kan vi gå längre på morgonen men helst ett par timmar senare, hihi!


Variten rätt så lugn dag ända till vi upptäckte att mattemor tänkte rymma ett tag för då såg vi till att passa henne ordentligt men det hjälpte tyvärr inte. Som tur var kom hon tillbaka igen.


Matte var lite sen för hon skulle först in på "posten" och hämta ett paket med böcker hon beställt som inte gick in i vår brevlåda men det tog inte så många minuter.

När vi kom hem mellanlandade vi på vår vanliga sten och ut kom katternas matte med Simba - jag fick pussat honom idag också   , man blir ju så lycklig.

Men efter en stund lyfte hans matte upp honom och bar iväg med honom trots att jag kallade tillbaka dom så kom de inte igen. Då hörde katternas matte mitt låga kallande och sa att han kom tillbaka senare, de skulle bara hälsa på en kompis, phu vilken tur!

Ska kolla in om det stämmer fast senare, hihi!


En dag kvar!

 

Gammal bild!



Av Aamor & Tina - 11 juli 2012 18:33

I går när jag och matte var ute så träffade jg på mina kattvänner!

Ute var Ollie, Basti, Chandi och lille Simba. De andra re höll ett vakande öga på honom och matten ifrån balkongen. Simba vågade sig ända fram till min nos och han va helt själv då men efteråt fick han en massa sprittande i benen och busade runt med de andra.

Min matte satt och skrattade åt dessa små hulliganer och jag bara njöt.

Simba tog ett skutt mot Chandi så han flög genom luften och då sa matte att han liknade en "Ninja-katt".

Matte hade mobilen med sig så ett kort på oss blev det!

 

Jag och Simba!


Jag och syrran sov mest hela förmiddagen men sen har vi hållt igång lite, några busryck har vi fått och sen slappat lite igen och så har vi pressat mattemor på godis, hihi!

Jag skulle precis gapa över en bit när jag hör vår bil bromsa (Bromsarna skriker lite när matte bromsar försiktigt) så jag glömde helt bort godiset och sprang till dörren men med mig tog jag en pipleksak som matte fick!

Matte var sen idag för hon och hennes kolleger hade varit ute och ätit en bit mat, de brukar göra det innan semestern. Jag var med förra året för då skulle de sitta ute men jag fick stanna hos syrran i år.


Trist väder idag, regnat smått hela förmiddagen och vid middagstid ösregnade det,vattnet stod ut från taken men som tur var gick det rätt snabbt över.


Nu ska jag och matte ta det lugnt som vanligt!

2 dagar kvar!

Av Aamor & Tina - 10 juli 2012 18:00

Vädret var blåsigt och regnet hängde i luften i morse så matte frågade om vi skulle ta bilen till syrran, självklart att vi skulle det, hihi!

Jag fick bråttom till garaget men matte sa att vi fick ändå gå en runda så jag fick gjort allt jag skulle så jag vill lova att det gick undan, hihi!

Snabbt in och kolla i garaget om Peggy var där, hon har nämligen kommit de sista gångerna vi varit där så nu tycker jag att hon alltid ska vara där trorts att matte säger att det inte är så.


Lugn dag hos syrran för vädret har inte varit det bästa tt vara ute i för länge.

Matte var lite sen för hon skulle shoppa lite innan men det gjorde inget.

Vi gick iväg hemåt direkt, blev en lite längre runda än den vanliga, var rätt så hyfsat väder just då.

Just nu skiner solen men det är ju så dags när det är kväll, hihi!

Vi ska ut en runda till senare men nu ska jag vila mig lite!

3 dagar kvar bara!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 9 juli 2012 18:40

Nu har vi nedräkning här hemma! Matte sa när hon gick upp i morse "4 kvar", låter himelskt tycker jag, hihi!


Var ett sånt härligt väder i morse, stålande sol och klarblå himmel men bara en timme senare drog det mulna in och set började blåsa en del, inget regn mer än lite stänk så det kan man leva med.


Vi har ändå varit ute en hel del under dagen. Vi höll koll efter mattemor för hon rymde igen, får nog vara slut på hennes rymmande nu!


Matte kompade ut lite mer än en timme innan hon skulle sluta så jag blev lite förvånad när hon dök upp men det gjorde absolut ingenting.

Hon fågade om jag lagt mig till med en ny frilla för min ena tofssatt väldigt lös och det såg ut som jag hade en 50-talslugg, hihi!

Det hade kliat lite och sen har säkert syrran hjälp till att fixa en del, hihi!

Nu är den omsatt i alla fall för matte tyckte inte om den.


Träffade några av mina kattvänner innan vi gick in, träffade även deras matte så då höll sig katterna nära.

Tror jag ska säga till henne att hon alltid ska vara ute när jag är ute, hihi!


Matte tror att det snart ska braka loss, antingen regn eller åska för himlen är nästan svart mot öster, äh vi får väl se för hon brukar ha fel, hihi!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 8 juli 2012 19:16

Vi sov till 8 men matte låg kvar och lyssnade på sin bok till 9 och när hon kom upp gick vi ut en runda.

Satt ute en liten stund men matte skulle in och göra sina morgonsysslor så jag fick nöja mig med det lilla!


Vid middagstid gick vi bort en sväng till syrran för vi tänkte att det var gottigt väder att sitta ute och så kunde syrran och jag leka lite.

Men nån direkt lek blev det inte för det var så varmt att vi orkade inte.

Matte gick ner i källaren och hämtade upp sin gamla badbalja som hon badade i när hon var bebis för hon tänkte att vi skulle svalka våra tassar i den.

Jag sa till henne att det kunde hon bara glömma!

Hon lyfte i Affi och hn hade inget emot det men när hon kom mot mig och frågade om jag ville bada la jag benen på ryggen och dök in under matteföräldrarnas sängar, hihi!

Kom fram sen men när matte rörde sig sprang jag in i uterummet och satt och tryckte under bordet, matte påstod att det såg ut som jag skrattade åt henne men om hon har rätt tänker jag inte avslöja, hihi!

Det slutade med att matte sa att vi skule gå hem och då kom jag fram, jag hamnade i baljan så tassarna blev svalkade, rätt så skönt trots allt!

 

Från förra året när Affi tyckte att det var en perfekt vattenskål, hihi!


Hemma var det för varmt att sitta ute så vi gick in och inne var det rätt så svalt i jämförelse med ute.

Jag la mig under skrivbordet och matte satte sig och släktforskade lite.

Sov mig igenom mattes matlagning men jag vakna lagom till att smaka lite, gäller att planera, hihi!

Nu har jag varit ute och rastat matte lite men inga katter ute så vi gick in, får kolla nästa gång men jag snackade med en av mina små tvåbenta vänner i stället.


En vecka kvar för oss att jobba och sen är det semester i 5 veckor - vi längtar!

Av Aamor & Tina - 7 juli 2012 17:38

Matte vaknade vid 7-tiden men så la hon sig igen efter att varit uppe en snabbrunda men hon skulle inte sova utan stoppade hörlurarna i öronen för att lyssna på en bok men efter att tag hörde jag att hon inte hörde boken längre, hihi. Var likadant när hon la sig i gårkväll.


Vid 9 gick vi upp och när matte var klädd gick vi ut en runda, blev en halvlång för jag ville kolla in om katterna var vakna. De syntes inte men det var ändå skönt att sitta ute. Varmt men mulet!


Mattefar ringde och frågade om matte ville leka chaufför till honom, han skulle en runda på kyrkogårdarna och sen på ett annat ställe och självklart kunde matte göra det och jag skulle med nått annat kunde hon glömma!

Biltur är ju bara så kul!

Först tog vi turen till mattemors föräldrars grav och sen vidare till mattefars föräldrars och til sist de sista ärendet.

Vi körde flera mil och jag njöt hela tiden. Affi var också med för hon ska ju vara där hennes husse är, hihi!


Vi är hemma nu, varit det ett ta. Först satt vi ute men inga katter syntes nu heller så vi gick in. Jag har ätit, lite mer än en halv portion för sen var jag mätt!

Tänker sova en stund nu så jag orkar gå ut en sväng till senare och sitta ute länge. Jag hoppas få se den lille katten mitt emot, Simba.

Han hade smitit ut igår (tror vi). Han for upp i ett träd här på gården och när han satt i klykan där stammen tar slut visste han inte hur han skulle ta sig ner så matte hjälpte honom och sn släppte hon in honom på balkongen men troligen var han lika fort ute igen. Han är en riktig buse men man ser att de andra katterna tar hand m honom när han är ute.


Det har regnat här nästan hela dagen, mest när vi var ute och körde. Solen vill igenom molntäcket men den lyckas inte riktigt, kanske i morgon!

 

Från förra året!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards