Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2012

Av Aamor & Tina - 15 augusti 2012 19:43

Mattes morgon började redan 8.30 i morse men det var endast för att hon vaknade av sig själv, bra va!


Lite senare fick matte ett SMS av sin kusin att hade vi inget annat för oss kunde vi komma ut till dom så strax innan 11 gav vi oss iväg!

Matte skulle sätta på mig mitt bälte men jag hade inga ben, de var puts väck så jag kunde inte stå upp medan hon tog på det! Visst är det märkligt?

Märkligast var att de kom tillbaka när väl bältet hade kommit på, hihi!

 

Som ni ser vann matte men vi ska ju hem också och då ska jag nog vinna och slippa bältet, hihi!


Då vi kom fram efter ovanligt lång tid, matte hamnade bakom 2 lastbilar och en bred traktor så vi fick ligga bak nästan halva vägen, suck så kollade jag mig noga omkring för de har ju katt men då sa matte att deras katt blivit sjuk innan i år och fått somna in, det hade jag glömt men jag kunde lukta att hennes doft fanns kvar.

Letade även efter Daniel, kusin Ulrikas man men han var inte heller någonstans, dålig stil när jag kommer och hälsar på.

Fick nöja mig med matte och kusinen så länge, hihi!

Matte fick se lite kort och några videosnuttar på något som vi kommer att berätta om framöver men inte än och då hörde jag Daniels röst men såg honom inte, suck igen!


Han är dock rätt vettig den där Daniel för när det var fikadags kom han in, hade varit i verkstaden men han ville inte klappa mig direkt så jag blev lite stött men han sa att han var tvungen att tvätta sina skitiga händer först så det var okej men sen trodde han att han skulle kunna stänga in sig i ett annat rum för att byta om men se jag var snabb som blixten och hängde med honom, hihi!

Tyvärr gav han sig iväg senare för han skulle hjälpa sina föräldrar med nått så än en gång fick jag nöja mig med damerna, hihi!

Var helt slut när vi körde hem vid 17.30 så jag somnade i bilen men först försökte jag vinna bälteskampen men jag förlorade än en gång!


Peggy kom och mötte oss i garaget när vi satte in bilen och slog följe med oss halvägs hem, hon väntar nog på sin matte om hon inte är hemma.

Har ätit min mat, även idag var sorteringsmaskinen väloljad så några bitar torrfoder föll ur munnen medan mattes egen torkade kycklingfilé stannade kvar utan problen trots mycket mindra bitar, hihi!

Jordens dragningskraft är nog större på torrfodret så det är därför, hihi!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 14 augusti 2012 18:59

Vi vaknade lite lite tidigare idag än vad vi gjort resten av semestern men jag tror inte att matte hinner vänja sig vid att gå upp klockan 06 på måndag ändå, hihi!


Vi tog det lugnt hela förmiddagen, efter en morgonrunda satte sig matte ner med en bok och sen ringde telefonen.

Mattefar undrade om matte ville köra för honom för han skulle några ärenden.

Okej sa matte utan att fråga mig!

Vid 13-tiden gick vi bort till syrran men jag var väldigt tveksam så matte lovade att jag skulle få följa med och åka bil! Hon fick nog säga det minst 10 gånger när vi gick dit, hihihi så jag var riktigt säker på att hon verkligen menade det.

Väl där så passade jag matte hela tiden och släppte henne inte med blicken en enda gång, blinkade nästan med ett öga åt gången, hihi!

Jag skulle följa med!

Jag fick det också och även syrran skulle ju med då så klart!

Först blev det soptippen som blev matad med lite trädgårdsavfall, kyrkogården för att kolla mattes mormor och morfars grav så där såg okej ut, vi var med av och kollade och det såg bra ut, hihi!

Till sist skulle matte till Willys, toapappret höll på att ta slut hemma men.....

Tro inte att jag fick följa med in där, dålig stil alltså! Jag fick allt stanna i bilen och passa den och mattefar och syrran!


Matte fick middag hos matteföräldrarna men jag ville inte ha nått så jag och syrran busade lite istället.

På hemvägen snackade matte med mina tjejers matte och jag fick bara se dom genom häcken till deras tomt, suck!

Fick besök av en av mina små tvåbenta vänner, hon sålde saker från Världsnaturfonden och matte köpte 3 ficklampor och jag gosade med min vän under tiden.

Nu är jag rätt så trött och tänker inte göra mer jobb idag - jo kolla så mina katter har det bra men det får bli senare! Jag tänker sova en stund nu!

    

Gammal bild!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 13 augusti 2012 17:32

Jag väkte matte i morse för jag behövde gå ut så hon fick bråttom ur sängen och på med kläderna och sen gick vi ut, matte kan man lite på, hihi!

Vid middagstid gick jag och matte till syrran, jag givk frivilligt dit idag, helt otroligt säger matte, hihi!

Men sen blev jag lämnad där! Matte skulle handla och hon tog mattefar med sig så jag fick vara kvar där och passa töserna, mattemor och Affi!

Sen lämnade matte mig igen för hon skulle cykla ner på Netto och handla nått även där!

Jag gillar inte alls att bli lämnad så där när vi har semester!


Nu är vi i alla fall hemma och jag såg inga katter som ville kela med mig men jag såg några som sprang förbi mig och det är ju inte så illa det heller.

Matte säger att vi får kolla nästa gång vi går ut.

Har varit och är ett stålande väder, varmt och skönt med lite moln som kommer med skugga lite då och då!


Ett kort till från mattes terrorisering igår, hihi!

 

Av Aamor & Tina - 12 augusti 2012 19:43

Jag och matte skulle kolla på "stjärnfallet" i gårkväll men det var tyvärr molnigt precis över öster där det skulle vara så vi såg inget.


Det har inte blivit många knop för mig idag, jag snackade snällt med matte när jag hörde att hon vaknat och sen gick vi ut på dagens första runda, blev en kortis, hihi!

Inne igen fixade matte frukost till sig själva och satte sig vid datorn för att kolla in lite nyheter och annat.

Efter så åkte min nattsäng i tvätten men först skulle den "avhåras" så det gjorde hon ute på balkongen medan jag kollade henne noga så hon inte kastade ut min säng över räcket, hihi!

Efter så satte hon lurar i öronen och lyssnade på sin bok "Till minne av Charlie K" samtidigt som hon startade den där saken som låter och suger, hihi!

Jag la mig under sängen för att slippa undan den men så hör jag matte gnälla om "dåligt sug" men det löste hon genom att byta påse, hihi!

När golven var klara fick min kökssäng en omgång av sugen men då var jag tvungen att komma fram och kolla så dammsugaren inte svalde hela sängen.

Efter allt mitt slit, hihi tyckte jag att det var dags för mig att få gå ut och kolla katterna så det gjorde vi och matte hade lurarna kvar i öronen för det var så spännande sa hon.


Tror matte fick nått fnatt sen för jag blev terroriserad! Hon fick fram sin "stora" kamera och började jaga mig med den!

 

Inte nog med en bild utan det blev många och olika nära, suck!

Här ligger jag i TV-rummet!

Sprang sen ut i köket och försökte gömma mig mellan sängen där och bordet men det blev likadant, massor av bilder!

    

Tog chansen sen att sticka när hon kollade på de tagna bilderna så jag kurade ner mig i sängen i TV-rummet men även där hittade hon mig!

 

Vi såg inget "stjärnfall" i går men nu gör jag det, hihi!


Handbollen stod sen på matte agenda men samtidigt satt hon och läste i sin bok men först åt hon mat.

Jag passade på att sova och matte påstod att jag drömde för jag låg och "snackade"!


Ute igen efter matchen och då träffade vi på mattes kollega som hälsade på en väninna som bor i huset bredvid vårt, hon hade inte sin kanin Kalle med sig tyvärr, hihi!

Satte oss på stenen och kollade lite katter och grannen i vår trappa kom och snackade med oss.

inne åt jag min mat och jag har fått mitt godis efteråt men nu sa matte stopp så jag gickoch la mig istället!


Varit ett härligt väder idag, varmt och soligt men nu på kvällen har det börjat mulna!

Av Aamor & Tina - 11 augusti 2012 18:47

Vi gick bort till syrran vid middagstid, vädret var varmt och gott så vi var ute på trädäcket.

Blev lite bus men bara lite!

Vi hjälpte mattefar att skruva vinklejärn i stolparna runt trädäcket, vi kollade så han gjorde rätt och att alla skruvarna var raka och fina, hihi!

Matte hjälpte till att loda in så allt blev rakt och fint, hihi!

Det varsta med allt var att matte var på fel sida räcket men jag såg henne hela tiden även om jag hade kompostgaller mellan oss.


När vi gick hem ville jag gå en långrunda så det gjorde vi men mot slutet kom solen fram igen och då blev jag varm.

Såg några som brukar prata med mig och matte så jag väntade in dom så vi hade följe hem sista biten.

Ville inte kolla katterna ens för jag var törstig och ville in! Märkligt va?

Matte stekte lite pytt-i-panna och ägg till middag så jag passade på att sova under tiden för det gillar jag inte.


Har precis blivit tillfixad, matte sa att jag var rent för rufsig, vi passade på att kela lite på trimbordet, speciellt när hon precis fått tag om tofsen så vill jag gosa, hihi så hon får börja om igen!

 

Blev rätt fin om man sett hur jag såg ut innan, hihi!


Blev lite hungrig och började tigga godis men jag åt istället när matte fixade fram maten till mig.

Jag tyckte att jag och matte behöver inte ha långa diskusioner om maten varje kväll, hihi!

Efteråt lite godis, vatten ut sprejflaskan och lite nostorkande i soffan är jag nöjd och ska snart bara dra ut matte en sväng, hihi!

Av Aamor & Tina - 10 augusti 2012 18:32

Vi sov länge idag, oj vad skönt det är, hihi! Fast det blev ändå inte så många mer timmar än vanligt för matte läste länge, som vanligt.

Vi gick ut på dagens första runda och sen satte vi oss ett tag och kolla katterna, ja matte lyssnade på bok så hon hade annat för sig, hihi.

Rätt som det var kom Ollie och kelade med min matte men det gjorde inget för jag höll koll på Simba som satt i buskarna.

Fast när Ollie hoppade upp i mattes knä och sen upp på hennes axlar för att kela kind mot kind med MIN matte fick jag ju hålla koll på honom istället så han inte snodde min matte!

Efter ett tag hoppade han ner och då ville jag upp i mattes famn för att kolla vad Ollie gjort där uppe, hihi!


Inne igen så satte matte igång och släktforskade ett tag men efter en timme blev hon trött i ögonen och började göra lite annat, jag sov så jag brydde mig inte vad hon gjorde, hihi!

Vi gick ut lite senare, blev en halvlång runda. När vi satt där ute så kallade vår granne på oss, hon som bor vägg i vägg men i trappan bredvid, hon undrade om vi ville ha lite kaffe och det tackar man inte nä till, hihi!

Jag undresökte hela lägenheten, under soffan, under sängen, och uppe i olika möbler, hihi. Matte sa till mig att hålla mig på golvet men grannen sa att det gjorde inget - såna gillar jag!

Det var kul att gå på besök men nu är jag trött för det tar på att kolla in varje millimeter, hihi!

Just nu ligger jag i sin TV-säng, hihi och matte skriver till mig, kollar på handboll och lyssnar på "Till minne av Charlie K".

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 9 augusti 2012 17:53

Matte och jag gick en långrunda morse men när jag anade vart vi var på väg valde jag att hastigt vika av mot höger istället för vänster för dit ville jag inte!

Nu blev det inte som jag ville utan jag fick allt hänga med matte till vänster och så hamnade jag hos syrran!!

Tramsig? Ja det är jag nog lite men vi har semester och då ska vi, jag och matte vara hemma så vill jag ha det!

Nu var det tydligen så att matte lovat köra mattefar till Rusta, igen, för han behövde köpa en hallmatta till. jag var inte direkt glad men vad ska en stackars liten kille göra.

Det bästa var att matte körde in på Satchmo's igen och handlade lite goda tuggben till mig och en liten pipleksak och sen var de snabbt hemma igen.

När de kom tillbaka och de satt och snackade så ville jag upp så mattefar lyfte upp mig på kökssoffan men så ville jag till matte istället men då höll han fast mig så jag kunde inte, han kan vara så busig ibland. När jag äntligen kom loss och kunde gå till matte fick hon en blöt puss och sen ville jag ner igen!


Jag har fått ett paket idag, förutom den av matte!

Där låg ett tunt paket i vår postbox och när matte öppnade skrattade hon rakt ut fast hon visste att det skulle komma och sen sa hon "så sant så!"

 

Ser ni kortet jag nästan la mig på för att undanröja beviset, hihi!

Matte den svikaren tog sen ett kort på bara kortet för att visa alla!

   

Kan detta stämma? Hihihi!

Det är en skylt som ska sitta på ytterdörren och vi har fått den av Eva, Snutte & Ruffas matte!

Tack så mycket den är jättesöt! Matte vet inte riktigt om hon vägar sätta upp den på ytterdörren för tänk om nån tar den, hon sätter den nog inne så jag ska se den varje gång vi ska gå ut, hihi!


Nu ska vi inte göra mycket mer idag, jo vi ska gå ut sen och kolla om katterna är ute, några var ute när vi kom hem men då ville de inte komma fram för några av mina halvstora 2-benta vänner kom och de var lite för livliga för katterna.

Av Aamor & Tina - 8 augusti 2012 18:33

Jag fick vara lite snäll mot matte efter att jag hade tungan ute igår när hon tog kortet på mig, hihi!

 

Måste faktiskt erkänna att mattan var skön att ligga på.

Har även testat att torka nosen på den och jag måste säga att den var perfekt, hihi!


När jag var ute på sista rundan igårkväll så såg vi att Simba var ute och lekte, han försökte fånga nattens insekter och han såg så rolig ut, vi satt där och njöt av honom en lång stund men till sist hoppade han in till sig och då gick vi också in!


Idag har matte och jag tagit det lugnt och bara njutit av att vara hemma.

Varje gång jag tittar på matte eller passerar henne säger hon "hej min Pärla" och jag känner mig så nöjd!


Vi har varit ute på en långrunda och som det blåste, den längsta biten hade jag vinden i rumpan så allt hår blåste framåt, hihi. Tur var att efter en bit var det nerförsbacke och då blev vinden inte lika stark!

Har alltså blåst halv storm idag och regnat lite.

Jag och matte mötte grannen barnbarn och han sa att han längtade till jobbet nu, ska börja jobba på måndag och när han trodde att matte också skulle börja då tyckte han lite synd om henne som hade en vecka ledigt till, hihi!

Det tycker inte vi, hihi!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se