Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under september 2012

Av Aamor & Tina - 6 september 2012 18:58

Hipp Hipp Hurra för mig och min söta syster Affi idag och självklart även till mina två andra systrar men de har jag och Affi inte träffats sen vi flyttade hem!

Jag blir 4 år och tänk nu har jag och matte varit sambos i 4 år minus 8 veckor och 2 dagar, hihi!

Jag vaknade som vanligt av att mattes klocka drog igång för tro inte att hon tog ledigt för att jag fyller år, nänä det är tydligen inte så viktigt, hihi!

Hon sjöng lite för mig men det gjorde ont i öronen så tidigt på morgonen, inte för att det är bättre uppåt dagen med mattes sångröst, hihi!


Mötte inte en enda på väg till syrran som ville gratulera en helt nybliven 4 åring men matteföräldrarna gjorde det när vi kom dit och syrran kom och gav mig en puss och sen gav jag henne en nosning i andra ändan, hihi!

Mattemor har inte heller kunnat hålla sig helt hemma idag utan har varit på rymmen 2 gånger men som tur är lämnade mattefar sin cykel på lagning igår ju så han har hållit sig hemma.


Matte var lite sen för hon skulle handla lite och kanske nått mer till mig och när hon kom sa hon att hon tagit in en kasse som hängde på vår dörr och där var presenter till mig, yeah!

Först skulle matte äta hos matteföräldrarna men så fort hon var klar ville jag hem.

Vi satt ute ett tag och Peggy kom och kelade lite med mig och grannen kom och sa grattis till mig, hihi!

Inne visade matte mig paketen och jag visste var den kom från!!!!!

 

Hjälp mig att öppna den matte!

Matte trodde att jag skulle sitta fint när hon öppnat den till mig så hon skulle kunna ta kort men det kunde hon glömma, jag tog den ena saken och stack, hihi!

 

Jag har fått en egen liten Simba och denna springer inte undan för mig, hihi!

Sen fick jag hudben också i paketet!

Tack så mycket Eva, Ruffa och Snutte!


Av matte fick jag Pommy's torkade kycklingfilé, hon köpte 3 påsar eftersom hon hade 10% rabatt i affären så nu klarar jag mig ett tag.

Har ätit mitt torrfoder som matte blandade med leverpastej, var längesen jag åt det nu - åh så gott!

Nu ska jag vila lite för att lite senare rasta matte igen, hihi!





Av Aamor & Tina - 5 september 2012 18:07

Igår kväll när jag skulle ut på sista rundan blev jag så glad för tre katter ville gosa med mig!

Först precis när vi kom ut kom Ollie och var så snackig och kelen, sen fick han konkurans av Chandi som också ville kela. Jag blev glad över det för hon brukar bara susa förbi och bara hälsa snabbt ibland!

Matte tyckte att det räckte efter ett tag för hon hade tänkt lägga sig tidigt och läsa lite så jag fick motvilligt följa med henne men......när vi gick över parkeringen för att komma ut på gångstigen så satt Peggy där och gissa om hon var kelen - väldigt mycket. Hon slog följe med oss en bra bit och jag "vallade" henne så hon inte skulle avvika!

Matte informerade mig om att jag inte är en vallhund men det struntar jag i, hihi!

Peggy stannade i slutet av parkeringen och ville inte följa med längre och då la jag mig ner och ville inte gå längre men matte tog mig under armen och så gick vi.


Jag snodde Affis favvo plats på stolen idag också, hon satt och försökte stirra ut mig så jag skulle ge henne den men jag sov så gott, hihi!

Matte kom i rätt tid och så sa hon att jag skulle få åka en runda med bilen - gillas!

Affi och mattefar hängde också med. Först skulle vi lämna mattefars cykel på verkstaden, lite som behövde fixas till och sen körde vi vidare och när vi stannade visste jag vart vi skulle!

Till min affär!

Våra klor blev klippta och sen köpte matte ett nytt halsband till mig, ett halvstryp i läder eftersom jag kan om jag vill gå av det andra, hihi!

Sen sa hon att jag fick välja en leksak helt själv, jippie! Jag hoppade nästan ner i en låda, i alla fall halvvägs och rotade runt tills jag hittade en rolig sak. Det blev ett "vårtsvin" i tyg och ludd med två pipisar och den är längre än vad jag är, hihi!

 

Vi hade fått post när vi kom hem och där var nått till matte och nått till mig!

Jag har fått stickisar av Julia, tack så mycket de var såååååå goda! Jag äter en här på bilden men den syns knappt, hihi! Matte hälsar och tackar också för det hon fick. Vi skickar vårt nästa vecka för hon ska fixa lite först säger hon!

Syns lite bättre här när jag tiggt till mig nr 2, hihi!

 


Paketet matte hämtade ut förra veckan som var till mig var denna fina mjuka säng!

 

Har bara provat den som hastigast för jag har liksom en del innan men jag ska nog kunna sova i denna också, hihi. Här ser ni mitt "vårtsvin" också, ögonen har jag redan slitit bort eller så var det syrran för hon ville också ha den när hon såg att det var mig, hihi!

Varför allt detta? jo det är så att jag fyller 4 år i morgon och därför fått lite saker innan, hoppas jag får nått i morgon också men matte påstår att jag har fått så det räcker! Tror jag inte, hihi!


Nu ska jag vila lite!

Av Aamor & Tina - 4 september 2012 18:29

I morse hade jag bråttom bort till "dagiset", nja bråttom och bråttom men jag gick dit i alla fall och det var för jag skulle gratulera mattefar som fyller år idag. Jag ville ge honom en riktig örontvätt, hihi men han tackade nä till det, så kinkig man kan vara då  

Jag har nog vilat mest hela dagen, Affi blev lite småsur för jag tog en av hennes favoritplatser, uppe på stolen vid köksbordet där matteföräldrarna lagt en extra kudde och där är så skönt!


Mattemors syster kom på besök och henne gillar vi men hon var där för att gratulera mattefar men vi tog över som vanligt, hihi!

Då hon skulle gå hem sa hon på skoj "ska ni följa med mig hem?" och vips så var vi förbi grinden och mattefars ben men när han hojtade på oss så stannade vi, han hämtade Affi och tog henne under armen men jag fick minsann gå in helt själv, orättvist, hihi!


Matte kom och sen körde hon och mattefar iväg, matte kom inte inom för då hade vi velat följa med men jag hörde henne så jag visste att hon kommit men hon skulle köra mattefar till tippen med en massa trädgårdesafall och sen skulle de hämta mat som han skulle bjuda på idag.


Vi har nu varit hemma ett tag och jag har sovit, just nu ligger jag och vilar bara, trängt in mig i en hörna för jag hörde att matte ville sätta om min tofs senare, suck.

Ska kolla katterna sen nästa gång jag ska ut, träffade bara 3 små tvåbenta vänner när vi satt ute innan.

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 3 september 2012 19:05

Jag väckte matte någon gång i natt eller tidig morgon för jag hörde inte henne och jag såg henne inte så jag blev allt lite srajsen att hon gett sig iväg.

Jag kallade lite försiktigt på henne men då hör jag henne säga "jag är här Aamor" och så sträckte hon ner sin hand till mig och då gick jag och la mig igen - vilken tur!


Syrran och jag har mest vilat oss hela dagen men efter förmiddagsvilan fick vi buslust.

Vi satte oss framför dörren in till TV rummet som var stängd och bad snällt att de skulle öppna den till oss, först låtsades de inte höra så vi sa det lite högre och då frågade mattemor vad vi ville och då sa vi samtidigt "öppna dörren", hihi blev nog rätt så högt!

Dörren öppnades och vi fick väl racefnatt där inne, först några rundor runt soffan och matbordet och sen hoppade någon av oss upp i soffan och såg till så att alla kuddarna hamnade på golvet, hihi! Sen var det dags med mattefars fåtölj och även kudden där hamnade på golvet, hihi!

Denne någon, ja vi kan väl säga som så att syrran hoppar inte upp i soffan så......., hihi!


Varit ute nästan hela dagen för vädret har varit varmt och skönt, ingen sommarvärme men skönt ändå.

Vi låg uppe på altanbordet och rätt som det var tyckte jag att en kudde hade varit skönt att vila huvudet på så jag reste mig och la mig närmre syrran och la huvudet på hennes mage, hon tittade först på mig men sen la hon sig ner igen. Det var skönt och mjukt där och hon var snäll som låg kvar.


Matte var jättesen kändes det som. Hon hade shoppat lite i stan och för att slippa laga mat så handlade hon även en kycklingsallad till sig som hon åt hos matteföräldrarna.

Efter ett tag upptäckte jag att det luktade rätt så gott och bad att få smaka lite så jag fick några kycklingbitar och när de var slut fick jag en bit av frallebullen som hon fått till - mumsigt!

Vi gick hem när matte ätit och sen kollade vi katterna, Simba kom ut men jag blev nog lite ivrig för matte sa att om jag inte uppförde mig skulle vi gå in och det gjorde vi också, suck!

 

Jag och Simba i juli!


Av Aamor & Tina - 2 september 2012 16:37

Matte  var snäll och stannade kvar i sängen efter att hon vaknat, hon satte in en öronbok så hon tände inte ens lampan så hon kan vara rätt snäll ibland, hihi!

Efter ca 30 minuter vaknade jag och då tyckte jag att matte kunde gå upp så det gjorde hon.

Vi gick ut en sväng och jag fick kelat lite med Ollie och så såg jag Simba, han snackade med mig men han ville inte kela.

Inne igen satte sig matte och läste lite nyheter på datorn och jag somnade igen men när matte var klar skulle hon sätta upp min tofs, hon tyckte att jag såg rufsig ut.

Jag såg till att det blev en massa gos där uppe på trimbordet och speciellt när tofsen skulle sättas upp, hihi!

Matte provad med att sätta upp två tofsar med mittbena men det blev inte bra efter några timmar så jag fick satt om den när vi kom hem senare.


Gick bort en sväng till syrran för matte skulle hjälpa mattemor med nått på datorn.

När vi skulle gå hem så ville jag gå en långrunda så det gjorde vi, vi strosade fram och det gick så sakta men det var rätt härligt, hihi!

Hemmavid mötte jag min hundkompis Rex, han ville snacka mer men jag skulle ju ner och kolla om mina kattvänner var ute så jag hade inte tid, hihi!

Ollie kom igen och jag fick ett snabbkel.

Nu ska jag ta en tupplur och vila upp mig för det är ju jobbedags igen i morgon!

 

Gammal bild på mig med två tofsar!

Av Aamor & Tina - 1 september 2012 18:21

Sovmorgon ända till 9, så gott!

Vi gick ut när matte var klar med sitt och när jag var klar med mitt satte vi oss och kollade på mina katter, matte lyssnade på bok och var nog inte så intresserad av katterna. Tyvärr ville inga kela.

Min hundkompis Rex kom och vi hälsade lite och matte snackade med hans husse ett tag.

Inne igen passade jag på att sova en stund för vi skulle gå bort till syrran senare.


Soligt och rätt så varmt men ändå ganska många moln som solen gick bakom då och då.

Efter ett tag hos syrran blev jag lämnad, matte bara stack tillsammans med mattefar och vi fick stanna kvar i huset.

De skulle fota husvagnen för matteföräldrarna ska sälja den och då behövdes det lite bilder, matte tog med sin "stora" kamera.

Matte luktade katt när hon kom tillbaka! Hon hade, utan mig, kelat med en okänd katt som bodde på gården där husvagnen står, matte hade till och med haft den uppe i famnen!!


Vi gick hem strax efter att de kom tillbaka, matte lagade mat men jag missade det helt för jag passade på att sova.

Varit ute en sväng för att kolla efter katterna men tyvärr såg jag bara en av dom som inte vill kela men hon är inte rädd för mig för hon kan sätta sig 1 meter ifrån och även passera mig nära inpå.

Nu ska vi njuta av lördagskvällen, ut någon gång till är ett måste, hihi!

 

En bild matte tog i torsdags efter jag blivit kammad och omtofsad! 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards