Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2012

Av Aamor & Tina - 22 oktober 2012 18:37

Jag glömde i natt att jag har en trappa att gå upp på till mattes säng, hihi så jag väckte henne 03.20 och ville upp!

Låg och sov där sen i två timmar för att väcka matte igen när jag ville ner, hihi!

Matte var lite trött när klockan sen ringde, undrar varför!


Fick åka bil till syrran och det var kul för jag hade planerat att släppa ut Peggy ur garaget men hon var inte där, suck.

Syrran blev glad när jag kom men jag hälsade bara snabbt på henne för att springa in till mattefar som satt i köket och hälsa för att sen rusa in till mattemor som fortfarande låg, jag ville upp i sängen för att hälsa och bädda lite.


På eftermiddagen satte sig matteföräldrarna i TV-rummet och tittade på en DVD och jag och Affi la oss i vars en hörna i soffan och sov men när hon sovit klart tyckte hon att även jag hade gjort det och ville ha ner mig på golvet.

Tyckte att det var lika bra att hoppa ner innan hon drog ner mig, hihi!

Drog mig gjorde hon ändå men det var på galvet och där är inte så mycket motstånd och sen klade hon mig över hela kroppen men sina tänder, det är mysigt det där sista.


Matte kompade i 45 minuter så hon kom innan hon skulle men det gör ingenting alls.

Hon åt soppa hos matteföräldrarna innan vi gick hem, det blev så mycket soppa igår så matte tog med den till matteföräldrarna och bjöd dom plus att hon åt den på jobbet också.


Hemma nu sen ett tag, matte har städat i sitt "plastskåp", där hon har en del plast byttor och annat för när hon skulle ta en skål i morde kom halva skåps innehållet ut - vilket dönande det blev, hihi.

Jag har ätit, inte en hel portion men det gör jag sällan men mätt blev jag!

Nu ska vi nog snart vila lite framför TV:n, hoppas det i alla fall!

 

Blid från 2009!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 21 oktober 2012 16:28

Jag kollade mattes renbäddning i går innan hon skulle lägga sig men jag tyckte inte riktigt att bäddningen var godkänd så jag fixade till det så när matte kom in hade jag bäddat ihopa täcket i en hög och låg på det!

Matte frågade om inte hon skulle få ha nått täcke men jag tyckte hon kunde ta ett annat, hihi!

Hon fick tillbaka det efter en halvtimme då jag gick ner.


Matte vaknade strax efter 7 men som tur var tog hon sin Mp3:a och lyssnade på bok så jag fick sova vidare.

När klockan var 9.30 tyckte matte att jag skulle gå ut så ja jag hängde med henne.

Det bästa var att Peggy kom springandes och hon var lika kelig som hon var igår men lika snabbt försvann hon hem till sig, skulle nog in och sova.

Varit hos syrran en stund för matte skulle köra och handla lite och så tog hon mattefar med sig för han skulle ha satsumas och de var billigast på Willys.

Lite bus och lite kel blev det hos syrran.

Vi gick hem igen vid 15 tiden och hemma började matte hacka en massa saker och jag tyckte det var väldigt spännande men det var inget gott utan bara rotfrukter som gul beta, kålrot, palsternacka, purjolök och morot mm. Morot kan vara gott men jag vill ha den riven i så fall, hihi!

Som tur var fräste hon upp köttförs också som jag fick smaka av, mums men så blandade hon det bland mitt torrfoder!

Nosade på det och sen la jag mig under matbordet och suckade i protest men när matte inte ville plocka bort torrfodert så gick jag bort och åt det mesta även om jag sorterade  vad jag kunde.

Matte kokar soppa och den kan hon nog själva äta för med alla de rotisarna kan den aldrig bli god, okej lite färs är där i den men - nä struntar nog i det ändå. Hade hon gjort på bara färs så.......

Ska snart sova lite för jag är trots allt mätt och matte sitter ner så det gäller att passa på då!

 

Gammal bild.

ANNONS
Av Aamor & Tina - 20 oktober 2012 18:41

Vi sov till nästan 8.30, okej matte var vaken tidigare men hon låg kvar i sängen så jag kunde sova lite längre.

När vi väl vaknat och matte var redo att gå ut så tog vi en lagom lång runda. Jag träffade en Lagotto som heter Laban, han var nog avundsjuk på min tofs för han försökte ta den.

Vi gick vidare och precis när jag satt och gjorde min 2:a kom en annan hund gåendes en bit ifrån men tyvärr hade han passerat när jag var klar men jag fick för mig att sprida det klippta gräset med hjälp av bakbenen men det blev lite olyckligt för matte satt precis på huk och plockade upp efter mig så hon fick gräs i ansiktet, hihi!


Inne igen blev jag trött så jag hoppade upp i soffan och la mig där på mattes nya kuddar, mjuka och sköna så jag stannade där några timmar eller rättare sagt en gos stund efter middagstid.

Matte kom och satte sig på andra sidan soffan och tittade på en DVD men hon blev också trött så hon slumrade till efter 1 timmes tittande och vaknade till när tvättmaskinen pep att den var klar. Jag överlät upphängningen till henne idag.

Jag hjälpte inte ens till när hon senare bäddade rent i sängen, får undersöka den ikväll istället.

När jag kände att det var färdigvilat så fick matte för sig att jag skulle få en nyuppsatt tofs och ja det var väl helt okej så kunde vi gosa lite samtidigt.

Jag har med andra ord tagit det väldigt lugnt idag.


Var ute för en stund sen och jag ville tvunget ner till garaget, bara andra gången idag suckar matte men denna gången var Peggy där och som tack för att jag släppte ut henne fick jag massor av kel.

Då jag långt om länge (mattes ord) ville gå vidare satte vi oss på bänken utanför porten och då kom Bebbe, en katt som hälsar ibland och gav mig en puss, sen ville jag gå in för jag var fullt nöjd med kattkel för idag.

Har ätit och fått mitt godis efteråt.

Ville leka men min dubbelmacka, en pipleksak men då kom matte med kameran och hon missade precis mitt fina kast med den men hon fick den på bild efter landningen, hihi!

 

Matte påstår att hon hela tiden samlar ihopa mina leksaker och tuggben på ett ställe och bara en stund senare ligger de överallt igen! Ja vadå då - de ska ligga så som jag vill!

Av Aamor & Tina - 20 oktober 2012 11:03

Vi har fått en Blogg Award av Rebellen, tack så mycket!

Nu ska man ju dela vidare men jag gör som alltid att alla mina vänner är värda den så var så goda den är till er!Av Aamor & Tina - 19 oktober 2012 17:43

I går kväll lekte jag lite med min gamle kompis Smokie, en Chihuahua som bodde granne med oss när jag var liten, han var hos sin "kusin" som skulle passa honom i 2 dagar, alltid kul att se honom.


Så trött i morse att jag knappt orkade stiga upp så jag låg till matte sa att vi skulle gå iväg.

Självklart fortsatte jag att sova hos matteföräldrarna, låt på stolen och sen tittade jag ut genom fönstret rätt så länge, kul att se alla skolbarn gå förbi!

Tyvärr trodde jag att rätt många hade hund med sig så jag fick gå ner efter en stund, behöver nog glasögon, hihi!

Äntligen är det fredag och jag och matte ska vara lediga i två hela dagar och bara ta det lugnt - jag i alla fall, hihi!

Matte fick mat hos matteföräldrarna men jag ville inte ha något just då.

Fick åka bil hem och jag kollade noga i garaget så inte Peggy var där men hon låg nog hemma och vilade.

Vi satte oss ute en liten stund för vi hörde hur det plingade inne bland buskarna och det är runt katternas hals det plingar.

Både Simba och Basti var ute och de kom nästan fram och nosade på mig och sen fick de springfnatt, såg roligt ut.

Min kompis Rex kom förbi och vi hälsade på varandra men sen tittade vi bara på katterna.


Jag har fått mat och jag var nog lite hungrig för jag var inte fullt så envis sa matte med att ha godis först, hon kan ju tro vad hon vill men ibland orkar man inte stångas mot den envisa matten, hihi!


Trevlig helg!

 

Gammal bild!


Av Aamor & Tina - 18 oktober 2012 18:52

Jag ägnade större delen av kvällen igår till att sova, mat ville jag inte ens ha, vaknade bara till när vi skulle ut sista gången.

Låg hos matte en stund i sängen, har lärt mig gå nerför trappan men upp är lite läskigt än.

Matte höll på att somna och så sätter hon sig upp med ett ryck och säger "Aamor, när skulle din försäkring vara betald?", hur ska jag kunna veta det när det är matte som har hand om vår ekonomi. Strunt samma sa hon jag kollar i morgon!

Så det första hon gjorde var att kolla i morse och det var lugn för den skulle inte vara betald förrän 1/11.


När jag kom till matteföräldrarna så ville jag upp på stolen direkt så mattefar lyfte upp mig, matte fick ge mig en slängpuss istället för en riktig men det gick nästan lika bra.

Lugnt förutom när vi satt i fönstret och tittade och det kom en hund gåendes precis utanför vårt staket, oerhörd fräckhet att gå där sådär utan att fråga oss. Den fick sig en blåsning av oss och vi fick en av mattefar som inte uppskattar alls att vi skyddar huset, hihi! Nu stuntar vi i att han säger till oss för vi gör likadant nästa gång   


Nu har vi varit hemma en gos stund, matte har plockat lite här hemma och kammat mig.

Jag försökte be om lite godis istället för att äta min mat men matte sa att jag fick äta först och att det inte blev något godis förrän jag ätit och så gick hon.

Efter några protestsuckar och blickar på matte som inte såg mig gick jag fram och åt min mat.

 

Bild från juni i år!Av Aamor & Tina - 17 oktober 2012 18:36

Syrran och jag var ute på trädäcket och busade hej vilt, solen sken och det var riktigt skönt där ute.

Då ringde det på dörren och vi fick besök idag med!

Nu var det mattes kusin Ulrika och deras son Adam som kom och hälsade på, matteföräldrarna har ju inte träffat honom innan.

  Detta är när jag och matte var och hälsade på dom första gången sen han kom hem.

Nu så busade vi jättemycket med honom och pussade på honom så fort vi fick en chans.

Vi sprang fram och tillbaka i hallen och vi lekte med våra leksaker men när han tog Affis speciella "bebisar" så tyckte hon att det fick vara nog och försökte gömma dom men Adam hittade dom varje gång, hihi!

Matte kom efter jobb och då fick mamman regnstället matte köpt till honom i Ullared (Ulrika hade gjort en beställning).

Kan väl inte påstå annat än att jag är väldigt trött nu och tänker nog sova mest hela kvällen.


Matte skulle tvätta men hon struntar nog i det och säger att det hon hängde upp igår nog inte ät torrt än, hon har inte känt på det ens, hihi!

 

Gammalt kort!

Av Aamor & Tina - 16 oktober 2012 18:50

Inget regn i dag, jippie!


Syrran och jag har tagit det lugnt även idag men vi vaknade när syrran hörde nått.

Hon låg i fönstret och sov och jag låg på stolen nedanför, rätt som det var tittar hon ut och sätter sig upp och börjar vifta med hela kroppen och eftersom jag är rätt så nyfiken hoppade jag upp för att kolla och jag såg en kvinna som var på väg in till oss. Bråttom och tvärs över bordet sprang jag för att hinna till dörren först men jag fick vänta på att mattefar skulle lyfta ner mig.

Det var mattefars lillasyster som kom på besök och vi hälsade henne hjärtligt välkommen och tog så väl hand om henne att hon kommer nog snart tillbaka, hihi!


Matte jobbade länge idag, suck ja jag visste att hon skulle göra det en dag eftersom hon inte gjorde det igår men det blir liksom fel i mitt tänkande när hon skiftar dag så.

Inga katter ute när vi gick hem så vi gick in direkt. Matte drog igång den där dammsugaren och jag satte mig i soffan och försökte överrösta den och mattes ljudbok hon hade i öronen för jag var gottesugen, inte det lättaste men jag lyckades, hihi!

Matte startade tvätten också för hon sa att där gick inte mer i tvättunnan nu, jag fyller inte den så mig kan hon inte skylla på där, hihi!

Tofsen har blivit omsatt och jag ska äta säger matte men jag ligger just nu på hennes fötter under skrivbordet!

 

Gammal bild (från sept)

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se