Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2012

Av Aamor & Tina - 15 oktober 2012 18:30

Matte blev av med mig igår när vi varit ute, hon trodde jag lagt mig i en av mina sängar i TV rummet men när hon tittade in såg hon inte mig, hihi.

Först när hon kom in och skulle sätta sig i soffan fick hon syn på mig, jag hade tagit hennes plats och bäddat på de två kuddarna matte köpte i Ullared, filten köpte hon förra gången och ni matchar det och jag ingår i detta set, hihi!

 


Ve och fasa, det är måndag igen och matte ska jobba igen, hon har inget emot det men jag vill ju ha henne hemma mer!

Fick åka bil till syrran och tur var det för det regnade och det har det fortsatt med hela dagen.

Syrran och jag passade på att sova hela förmiddagen för vem vill ut när det ösregnar!


Matte slutade tidigt och vi gick hem och inne började matte fixa med min trappa.

Hon målade den först och jag ville hjälpa till men det var inte så populärt så nån vidare hjälpreda blev jag inte men jag tog på mig rollen som arbetsledare och ifrån sängen sa jag till henne vad hon skulle göra, hihi!

Slutresultatet blev inte perfekt men man tager vad man haver sa matte och klippte itu en gammal matta som låg i garderoben till ingen nytta!

 

Ser ni så fint jag bäddat i mattes säng? Matte tyckte att den såg bättre ut innan men där tycker vi olika, hihi!

Vi får väl se ikväll om jag kan tänkas utnyttja den eller om jag kan få matte att lyfta mig upp och ner istället, hihi!


Nu ska vi nog snart äta, matte har ju inte haft tid till det och jag, ja jag ska ju trugas!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 14 oktober 2012 17:49

Tja sovmorgon kan jag väl inte påstå att det blev i dag precis för jag väckte matte strax efter 7 och då ville jag att hon skulle lyfta upp mig i sängen, hihi!

Har fått lite smak på att sova lite i mattes säng nu och det gjorde jag i gårkväll också, hoppade ner nån gång under natten och matte gillar inte att jag själv hoppar upp och ner när det är mörkt så nu har hon skaffat en sak till mig!

 

Matte tänker måla om den och sätta på en ny matta men den får se ut så här tills dess.

Denna trappa gjorde mattefar till de två hundarna de hade förut så de kunde gå upp och ner i deras säng, den är nog från 1990. Nu ska jag prova och se om jag kan ha den för att gå upp och ner!


Det har hänt lite av varje idag. Jag och matte körde mattefar till kyrkogården för att sätta nya blommor för de andra hade fryst, sen var vi och tankade bilen för matte lånade deras bil igår när de körde, mattes är för liten.

Senare busade jag med syrran och sov en stund. Matte och matteföräldrarna beställde pizza och jag blev lite småsugen så matte tog lite av skinkan och smulade det över mitt torrfoder och allt slank ner - mums!


Det har regnat hela dagen och det är så trist för jag blir ju så blöt bara jag sticker ut huvudet genom dörren.

Har fått en ny tofs eller rättare den har blivit omsatt för syrran hjälpte till att göra ny frilla på mig, en tofs stod rakt upp, hihi!


Matte köpte några pappburkar igår, 4 runda i olika storlekar (paketet var så) och 4 mindre i olika former, hon tyckte de var så fina men det var nog bara för där var en Shih Tzu på bilden!

 

Matte säger att den ska föreställa att den är från 1920-talet men då måste den var från Kina för Shih Tzu hade inte släppts ut därifrån då, hihi! Min ras kom inte till väst förrän i början av 1930-talet, en liten fotnot!

Vilket som så är den jättesöt!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 13 oktober 2012 20:12

Matte la sig tidigt igår och det ville inte jag så jag protesterade lite med att lägga mig i TV rummet.

Tyvärr fanns det en anledning till att hon la sig tidigt för klockan ringde redan 04! Okristligt tidigt en lördag!

Strax innan 05 gick vi till matteföräldrarna och när vi kom dit låg de och sov men matte lyfte upp mig i deras säng.

Nu var jag lite blöt om tassar och resten av kroppen trots att matte torkat av mig men det löste jag med att nästan knuffa mattefar ur sängen för jag började vid hans nacke och gick ända ner till fötterna på honom och torkade mig på hans täcke, flera gånger gjorde jag så innan jag somnade och sov till 8.


Varit kvar där hela dagen och jag har mest sovit för vädret har ju inte varit det roligaste för det har regnat och blåst hela dagen och det gjorde det också när jag gick till dom så tidigt.

Matte kom strax innan 18 och då hade hon en massa kassar med sig som jag och syrran stod på huvudet ner i, där var mycket spännande.

Godis till mig (lite bara)

En leksak

Kläder till matte

Filmer

Kuddfodral

Hörlurar och en massa annat!

Matte och 3 kolleger hade varit i Ullared och gjort av med en massa pengar, kört en massa folk i rumpan och trängts med en massa andra.

Jättemycket folk tydligen och matte är ganska trött nu och jag med som har undersökt allt väldigt noga!

Hon sa att det regnade nästan hela tiden på vägen upp och sen när de var inne i affären och sen på hemvägen, inte förrän de var tillbaka i Skåne slutade det men här har det också regnat hela dagen fram tills stra innan de kom!


I morgon ska vi i alla fall sova länge hoppas jag!

 

Gammal bild men jag tror nog att jag ska inta mattes säng när hon lägger sig!

Av Aamor & Tina - 12 oktober 2012 18:57

Äntligen är det fredag, kan det bli bättre!

Det var frost även i morse och kallare än igår, i alla fall 0.5 grader kallare.

Jag såg en av mina kompisar när vi gick iväg men han och hans husse skulle gå åt ett annat håll så jag fick inte hälsat på honom.


Syrran och jag har haft lugn dag med en hel del kel och vila.

Matte körde mattefar till affären innan hon kom in till mig men hon ska inte tro att hon kan smyga in med vår bil för den gnäller när hon bromsar och det ljudet känner jag igen.

Matte och jag körde hem sen och matte hade en del att bära, en kasse mat och en säck mat till mig på 4 kg och så påstod hon att jag inte ville gå!

Är det så konstigt när man blir utsatt för detta! (bilden är lite suddig men det syns ändå)

 

Detta är en härlig sak att utsättas för, hihi!

Peggy kom och var så in i nordens kelig att hon knappt visste hur hon skulle kunna kela mest med mig - underbart!

Matte tror att hon var så kelig för att hon såg matsäcken matte bar på! Matte är lite knasig för det var ju inte matte hon kelade med utan med mig!


Inne fick jag en ny tofs och blev av med några tovor på benen som matte tvunget ville ha och jag själv ville behålla dom men jag fick ge mig, hihi!

Har ätit min mat men inte helt frivilligt idag utan matte fick sitta brevid mig och säga "ät din mat Aamor och var en duktig gosse". När hon sagt det tillräckligt många gånger tröttnade jag och åt för att få tyst på henne, hihi!


Trvlig helg alla mina vänner!

Av Aamor & Tina - 11 oktober 2012 18:21

Matte var så mysig i gårkväll. När vi varit ute så blev jag blöt om tassarna så jag tänkte att bästa stället att torka dom på är ju i mattes säng så den hoppade jag upp i och när jag bäddat så kallade jag på matte och hon kom!

Vi låg och gosade i nästan 1 timme men matte blev så trött så hon sa att det var lika bra att hon gjorde sig redo för natten.

Fast när hon givk hoppade jag ner, måste ju ha koll på henne, hihi!

När sen matte kojat så ville jag upp till henne och då låg jag där 1 timme till men sen blev jag för varm så matte fick lyfta ner mig, ville inte hoppa ner för där var mörkt och så orkade jag inte helt enkelt, hihi!


I morse när vi gick iväg så hoppade jag ut i gräset men sen tvärstannade jag för det kändes konstigt, tittade på matte och då sa hon att gräset var fruset! Isch tänkte jag och gick ut på asfalten igen.

Gräset var kallt, hårt och så lät det om det när jag gick där - obehagligt!

Var -2 på mattes bil när hon gav sig iväg.


Jag och syrran har ägnat dagen först åt en del vila för att sen berätta ofta att vi var duktiga på olika saker så att vi kunde få godis för detta - lyckades nån av gångerna i alla fall, hihi!

Matte kom direkt efter jobbet men vi skulle inte hem direkt utan strax innan 16 gick matte, jag mattefar och Affi ut och satte oss i bilen - jippie!

Hade mina aningar vart vi skulle och jag gissade rätt - min affär men......

En dam kom och kallade på oss och henne ville jag ju hälsa på men precis när jag skulle passera dörren vände jag igen.

Inte en enda chans att jag går in där innan matte gör det så matte fick gå in först och då var det okej!

Matte lyfte upp mig och syrran på ett bord och damen kelade med oss.

Hon tyckte nog det var rätt mysigt att klia mig i nacken för hon var mest där och så tror jag nog att hon nöp mig lite men jag brydde mig inte.

Syrran däremot tittade på mig hela tiden och när hon såg vad damen gjorde klättrade hon som en apa upp i mattefars famn, hihi!

Matte höll henne sen och syrran gillade nog inte nackkliandet lika mycket för hon ryckte till.

Matte sa att vi varit så duktiga när vi nu fått vårt stick i nacken - va stick? Okej duktiga - hit med godiset, hihi!

Damen är tydligen veterinär men hon kan ju vara bra för det, hihi och sen tycker hon att vi är så vackra och våra färger är så fina, bara det ger henne många plus, hihi!


Hemma hos syrra igen fick matte mat och jag åt helt frivilligt mitt torrfoder idag igen!

Frivilligt och frivilligt för jag försökte få matte att ge mig lite av hennes mat och sen låg jag och stirrade på matskålen en lång stund för att sen äta!


Nu ska jag vila!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 10 oktober 2012 17:11

Jag fvörsökte att få matte till en massa saker även igår när hon lagt sig men hon sa "gå och lägg dig Aamor, tro inte att jag går på samma sak en gång till!" så jag fick allt lägga mig och sen somnade jag nog direkt.

Innan på kvällen lekte jag och matte jättemycket med leksaken jag fick när jag fyllde år eller den jag själv valde att få, hihi!

Var nog det som tröttade ut mig, hihi!


Det har inte blivit många knop hos syrran för vi sov mellan 9 och 12.30, vi skiftade sängar nån gång under tiden men annars har vi sovit.

Mattefar ville lura ut oss i vår hage men när vi såg att trädäcket var vått vände vi snabbt och sprang in till mattemor igen, han kan själv vara ute om han vill.


Matte kom direkt efter jobbet idag och då drog Affi och jag igång en massa bus, vi ville ha samma leksak och tog den från varandra hela tiden och när matte busade med Affi gick jag mellan för det lät en massa om dom - min matte ju, hihi!

Vi gick hem och tyvärr var där inga katter ute så vi gick in istället.

Matte startade tvättmaskinen och då hörde hon ett ljud som hon blev förvånad över, nästan chockad, hihi!

Hon kom ut i köket och då upptäckte hon att jag ätit min mat och ville ha mitt "efter maten godis".

Jag fick sånt beröm av henne att jag ätit utan att hon behövde säga till mig - ja är man hungrig måste man ju äta och att hon blir chockad över att jag äter så kan hon ju bli det, hihi!


Har blivit kammad och omtofsad så nu är jag rätt så trött och tänker ta en lur och smälta maten!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 9 oktober 2012 18:06

I går kväll när matte gått och lagt sig och släckt lampan så började jag prata, matte tände igen och frågade vad jag ville men jag bara satt och pratade lite tyst.

När jag inte slutade frågade hon om jag ville ut men det var det inte, inte upp i sängen heller utan jag fortsatte och då kallade matte mig "pibed" (skånska för  pipig)!

Jag la mig en stund men fortsatte prata så till sist sa matte till mig att vi skulle gå ut oavsett och då hängde jag med, inte för att jag var nödig men jag kunde ju gå och nosa lite här och där och släppa nån liten droppe här och där.

Inne igen la sig matte och nu upplyste hon mig om att klockan var 23.15 och att hon skulle jobba i morgon - struntar väl jag i, hihi!

Fortsatte prata men då blev hon nog en aningens aningens irriterad på mig så jag gick in i TV rummet och la mig för jag orkade inte höra på hennes pipande, hihi!

15 minuter senare tände matte lampan snabbt och då låg jag i min säng och sen somnade jag.

Matte var rätt trött i morse.


Tagit det lugnt hos syrran, behöver ju sova eftersom det inte blev så mycket igår kväll, hihi!

Matte var lite sen för hon skulle shoppa lite men hon var hos mig innan 16 så jag märkte inte så mycket av det.

Stannade ute en stund när vi kom hem för lille Simba var ute och busade med löv som blåste omkring, kul att tatta på men så började matte frysa och då skulle vi tvunget gå in - hon kan själv vara rätt så "pibed", hihi!


Riktigt höstväder idag, blåst, regn och löv som faller överallt - inget kul väder med andra ord, löven kan ju vara rätt så roliga men inte det andra!

Nu ska jag inta min ena säng!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 8 oktober 2012 18:08

Jag väckte matte innan klockan startade för jag behövde gå ut, köttet jag åt igår ville inte vara kvar längre hos mig, hihi!

Vi tog en runda och när vi kom tillbaka hade klockan gått igång, tur matte har den på radio så vi inte väcker hela huset.


Har varit hos syrran idag för matte skulle tvunget jobba idag trots att hon inte sovit mer än ett par tre timmar i natt, hostat mycket när hon väl somnade strax efter 01 och vaknat till flera gånger och då har även jag vaknat!

Tur jag kan sova vidare hos syrran, sov till 10 ungefär och sen har vi hållt koll på mattefar som varit ute och skruvat och skruvat. Satt i nya skruvar i staketet som han ska sätta upp senare.

Gäller att hålla koll på honom så han inte går utanför grinden, hihi!

Har även lyckats spraya ner fönstret med lite saliv och nosvätska för där kom några hundar gåendes och eftersom jag inte får skälla ut dom fnyser och frustar jag istället, hihi! De blir så glada när de får fint mönster på den tråkiga rutan, hihi!


Matte jobbade länge och när hon kom såg jag att hon hade nått på sina händer som hon inte hade i morse och där var två entill oss var, hihi!

Nu fick vi inte dessa saker för matte sa att det var hennes som hon fått av sin kära kollega för att matte körde henne till en bilverkstad en gång. Löjlig kort bit sa matte som ville betala men nä det fick hon inte!

 

Visst är de fina? På hemvägen stannade jag och tittade på matte och sen på hennes hand och har hon "vantar" på sig så ska hon kasta en till mig som jag sen bär hem. Hon ville inte först men jag vägrade att gå så det blev som jag ville ändå, hihi, hon kunde lika bra gett sig direkt!


Jag har ätit lite stekt spätta hos matteföräldrarna, var gott!

Matte la upp mat till mig när vi kom hem men jag var inte sugen just nu så jag la mig på ett av mina favvo ställen!

 

Full koll på matte här ju!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se