Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2012

Av Aamor & Tina - 7 oktober 2012 17:49

Vi sov till nästan 9 och sen behövde jag gå ut, det blev en halvlång runda och jag mötte min kompis Rex men han ville snacka mer än vad jag ville för jag hittade ett ställe som luktade jättegott, hihi!


Vid middagstid tog vi en sväng bort till syrran. Hon blev så glad när jag kom och jagade mig runt i hela huset och för att komma undan ville jag upp på bordet men matte och matteföräldrarna skulle ta en fika så det gick ju inte så jag fick lägga mig under en stol istället.

Matte lämnade mig en stund för hon behövde handla mjölk men jag hann knappt sakna henne så fort gick det.

Matte fick mat sen och syrran tiggde medan mattemor skar upp köttet så min matte bjöd på henne, det är ju inte så ofta hon tigger mat det är till och med mer sällsynt än vad jag gör, hihi!

Vilket som så passade detta damen och jag hade inte en chans att få smaka så jag la mig en bit bort och när matte kastade en bit till mig hann jag inte ens vända på huvudet för att lukta på det förrän hon var där och snodde biten!

Då hon var mätt gick jag fram och fick smaka jag också - gottigt!


Matte gick ut med oss i vår hage och vi pinkade i kapp där och när vi kom in bestämde syrran att jag skulle jagas igen och nu var jag också sugen på bus.

Vi sprang runt runt och jag försökte få fatt i henne men hon lurade mig hela tiden - typiskt tjejer, hihi!


Nu har vi varit hemma en god stund och jag har blivit borstad och tofsen blev omsatt, matte påstod att jag inte hade ro att sitta still igår efter badet - ja tar man så lång tid på sig som hon kan göra blir man ju rastlös, hihi!

Nu ska jag sova en stund så jag kan härja med matte när hon ska se på TV!


  Ett gammalt videoklipp när vi busat i trädgården!

Av Aamor & Tina - 6 oktober 2012 17:29

Ojojoj, ni skulle hört hur matte lät i morse när hon vaknade, hon lät som en - ja jag vet inte vad men tydligen lossnar det nu i halsen även om hon har en del torrhosta.

Hon säger att det känns som skiten krackelerar som finns i luftstrupen på henne, värst tydligen på morgonen.


Vid 11-tiden kom det en kille och lämnade vår nya TV och han ställde in alla kanalerna och visade matte hur den fungerade och sen fick matte en lapp av honom så hon kunde betala in pengarna till affären för TV.n

Tyckte att killen var här för kort stund så jag tog ett snack med matte när han gått men hon sa att han skulle jobba vidare.


Träffade på Peggy när vi gick en runda, hon höll till på parkeringen så matte sa till henne att gå hem men hon ville inte göra som matte sa.

Matte sa till Basti en dag när hon såg honom där vi kastar sopor att han skulle gå hem och ta Simba med sig för det var ingen lekplats för små katter och de gjorde som matte sa. Värsta var att Basti var inne i kontainern där vi kastar papp.

Matte ska snacka med hans matte när hon kommer hem.


Eftermiddagen har vi, suck, gjort nått jobbigt!

Det började med att jag såg matte byta ut handduken på mitt trimbord och då stack jag men jag hörde henne blanda vatten och schampo och balsam (inte ihop) och sen bar hon in mitt badkar i badrummet.

Efter det blev det tyst så jag kom fram efter en halvtimme och då kollade hon på DVD så jag la mig och tänkte att inget skulle hända men jag bedrog mig, suck!

Efter 1,5 timme ställde matte sig vid fönstret och sa hej till en fågel och jag blev ju nyfiken så jag ville upp och kolla och där ute gick en stor fiskmås eller en trut och plockade i gräsmattan.

Det var intressant men däremot var det kört för mig!

Hamnade i badet och allt som hör det till men mellan badet och trimbordet satt jag nästan 2 timmar i mattes famn invirad i badlakan!

Gick ut en sväng när vi var klara och det är så härligt att springa när pälsen är utredd. Tyvärr fastnade lite av nr 2 i pälsen så det blev hihi bakläxa på det, blev en rumpdusch.

 

En annan gång jag satt invirad efter ett bad! 

Av Aamor & Tina - 5 oktober 2012 18:34

Igår blev matte sugen på pannkakor så hon blandade ihopa lite smet och jag som gilla när hon lagar mat var med och kollade och när en var klar och svalnat så fick jag smaka och jag säger bara - mumsigt!

Jag åt halva och sen den andra halvan blandade matte i mitt torrfoder så det gick ner som en dans!


Matte somnade sen men hon störde inte så mycket för hon lyssnade på en bok men när hon väl somnade då kom störmomenten, inte så mycket hosta men vilka snarkningar en halvtäppt näsa kan ställa till, hihi!

Självklart nekar hon eftersom hon inte hört nått själv men det räcker väl att jag hör, eller hur!


Idag har det regnat hela dagen, så trist i och för sig klarade vi morgonrundan för just då var det uppehåll men sen såg matte en film på datorn och då hörde vi hur det slog mot rutorna.

Mattemor ringde och frågade om matte ville vara snäll och köra mattefar till affären i stan eftersom det regnade så och det gjorde vi eller rättare matte gjorde det.

Tur hade vi för det stänkte bara lite när vi gick dit.

Jag lekte med Affi som blev så glad när jag kom.

Matte passade på när hon var i stan att gå in i TV affären för att höra om en ny TV eftersom vi ska ha annan leverantör av kanalerna så en TV som matte kan sätta kort i behövs till sovrummet.

Tydligen hittade hon en som vi ska ha.

Hemma igen tittade hon på nätet vad en likadan kostade hos olika "kedjor" och den var 500:- billigare där men då får vi köra 3-5 mil enkel resa och själv fixa hem den, här kör de hem den, installerar den och erbjuder att komma att göra om det när det nya börjar och gratis fixning om nått händer efter det så matte tycker att de där 500:- kan det vara värt.


Jag blev genomblöt när vi gick hem för det regnade vill jag lova och det har fortsatt sen hela tiden.

Har legat och sovit i min säng medan matte kollade på TV och nu precis har jag ätit min mat men klippta små bitar torkad kycklingfilé över - mums!

Jag är sugen på att gå ut en runda men matte säger att det regnar fortfarande - suck!


Trevlig helg!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 4 oktober 2012 15:50

Här har vi tagit det lugnt hela dagen, matte gör inte för många knop och jag gillar ju att sova så jag njuter av att ha henne lugn, hihi!

Hon sa igår kväll att jag sover hela dagen och sen en stund på kvällen mellan 1-2 timmar är det fullt ös på mig, hon säger att jag kunde ju fördelat det bättre men just detta sättet passar mig.

Matte är nog bara lite extra gnällig nu när hon är förkyld, hihi!


Jag var en liten stund hos syrran för matte hade slut på vissa saker i kylen så hon var tvungen att handla det. Syrran blev glad när hon såg mig och jag blev också glad att se dom men det var skönt när vi gick hem igen, hihi!

När vi kom in igen la sig matte på soffan och lyssnade på bok men när hon kommer i ryggläge låter hon skrälligt av hostan som inte är så farlig när hon sitter eller är uppe, hon har låtit till och från hela natten så även jag har vaknat till men jag har ju inga problem att somna igen.


Trist väder, regnar till och från så det gäller att parera mellan skurarna när man ska ut.

 

En "gammal" goding säger matte! Jag 9 veckor!

Av Aamor & Tina - 3 oktober 2012 10:13

I går kväll när jag tyckte att matte skulle hjälpa mig med att skriva här så kom vi inte in på sidan, matte trodde att det var hela nätet men det var endast bloggplatsen - ja ja inget att göra nått åt men jag och matte blev lite irriterade!


Jag hade en bra dag hos syrran igår men bäst var när matte kom och hämtade mig och vi gick hem.

Jag hälsade på Ollie, Chandi, Simba och till och med Scarlette som bara går förbi mig kom fram och pussade mig.

När hon sen gick vidare vände jag mig om och tittade på matte och var så nöjd!


Strax innan 18 gick vi ut och vi gick bort om till matteföräldrarna och tydligen skulle jag stanna där en stund för matte skulle på nått möte där vi bor. De ska byta kanalleverantör och de hade möte om hur de ska göra och välja mm.

Det tog som tur inte så lång tid och sen gick vi hem igen.

En stund senare ringde det på vår dörr och när matte öppnade var det en kille som sålde el.

Han kom in och snackade och matte bytte för hennes gamla var dyrare.

Killen sa att jag var den lugnaste och lydigaste hund han mött på hela dagen, hihihi han skulle bara veta!

När han sen gick sa jag till matte som var dum som lät honom gå igen så fort men hon försökte förklara att han jobbade och att han inte kom för att hälsa på länge - dumt!


Matte har sovit dåligt inatt och hon vaknade innan klockan ringde och då kände hon att hon nog fick stanna hemma idag för hon är kass, förkyld och ont lite överallt, värst är halsen och huvudet. Det låter roligt när hon pratar för hon har så mörk röst.

Nu har jag inget emot att hon är hemma men hon vill ju inte sitta ute hela dagen så då kunde hon lika bra jobbat, hihi!


Vi har i alla fall varit ute på en kort runda. Jag fick kelat med Peggy så jag står mig nu ett tag, hihi!

Vi kommer nog att ta det väldigt lugnt hela dagen och det gillar jag!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 1 oktober 2012 17:21

Matte kallade mig något som inte lät så gulligt igår, tramshund sa hon!

Jag behövde gå ut precis när hon lagt sig så hon klädde på sig igen men när vi kom ut såg jag en katt och då glömde jag bort vad det var jag behövde så efter en snabb pink gick vi in igen och matte la sig igen men själv kom jag inte till ro så precis när matte släckte lampan sprang jag till dörren och då kallade matte mig det där men samtidigt gick hon upp igen och klädde sig och vi gick ut en gång till och då kom det som jag glömde bort förra gången!

Sen sov jag gott hela natten!


Fast matte inte släckte förrän 00.00 så vaknade hon ändå innan klockan drog igång.

Fick åka bil till syrran för matte skulle lämna tillbaka böcker på biblioteket, sista dagen idag. För mig kvittar det vilken orsak hon har bara jag får åka bil, hihi!

Haft en bra dag hos mattefar och syrran, mattemor har knappt varit hemma för hon har varit på rymmen nästan hela dagen. Vi hälsade henne välkommen hem så hjärtligt så hon rymmer nog inte på ett tag nu, hihi!

Vi var ute ett tag i vår hage och syrran jagade mig ett tag men efter en liten stund sprang hag upp på trädäcket och la mig bakom mattefar.


Jag ville åka bil hem men matte sa att den stod bra hos matteföräldrarna, gör den kanske men jag ville åka mer bil men tyvärr fick jag inte det.

Kelade med en av mina små tvåbenta vänner men sen sprang hon in igen för hon och en kompis skulle åka iväg och rida.

Tror jag ska ha en lugn kväll, ingen större aktivitet som tar för hårt på mina krafter, hihi!

 

Gammal bild!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards