Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under november 2012

Av Aamor & Tina - 14 november 2012 18:58

Grått och trist väder även idag, man blir ju så trött.

Mest sovit som vanligt men jag skiftar mellan olika ställen så jag inte blir stelbent eller får liggsår, hihi! Inte för att det är nått att skratta åt men man måste röra sig ibland ändå.


Matte tog ut de 50 minuterna hon jobba längre igår och gick hem 14.25 men inte blev det att hon hämtade mig tidigare, jo kanske 10 minuter!

Hon skulle handla lite och sen hem och ställa in varorna och då såg hon att vår "dosa" till telefonen och datorn som varit sönder sen i lördags hade kommit (en ny då) så den körde hon och hämtade först.

Okej det hade ju dröjt längre om hon jobbat hela tiden och sen gjort allt detta så jag tjänade nog ändå tid på det, hihi!

Men när vi kom hem så skulle den där "dosan" kopplas in och jag frågade om jag skulle hjälpa till men tydligen var jag bara ivägen.

Fick inte hjälpa till att trassla upp sladdarna - jag tyckte att de behövdes sträkas ut först, hihi!

Inte heller fick jag sitta framför henne när hon kopplade in telejacket och annat, jag som kunde gjort ett storartat jobb om jag fått!

Matte sa några ord som lät lite otrevliga, inte till mig men till de nya sladdarna som inte ens räckte halvvägs mellan telejacket och bredbandsuttaget för de är i olika rum men hon löste det med en "otillåten" egen sladd!

 

Tröttnade på att inte få hjälpa till så jag la mig ivägen istället, hihi!


Just nu håller jag igång matte så hon knappt hinner skriva detta till mig, det är ju inte så lätt att vilja mycket på samma gång!

Tror nog att matte vill ta det lilla lugna nu resten av kvällen!

Av Aamor & Tina - 13 november 2012 20:59

Var lite slö i morse när jag skulle iväg men fördelen är jag jag kan ju sova vidare hos syrran!

Sen har inte vädret varit så uppiggande för det har varit grått och trist hela dagen.

Har mest passat på att vila och sova, syrran försökte på en massa sätt att få igång mig men till sist tröttnade hon nog men först efter att hon kastade en pipleksak på mig, vilken fräckhet!


Det är ingen som helst ordning på matte för inte nog med att hon jobbade hela 50 minuter längre än vad hon skulle för hon var på möte utan sen efter att vi bara varit hemma en timme skulle hon iväg igen!

Vi gick bort till matteföräldrarna och sen gav sig matte, mattefar och grannen mittöver iväg på ett annat möte.

Kommunen vi bygga på en bit parkmark, antingen villor, radhus eller höghus och då vill de öppna upp en väg mellan två vägar så det blir ett U men det innebär att det blir mycket mer trafik och många kommer att köra runt och även parkera på vägen för det är närmre höghusen som finns där redan. Dels går där mycket barn som ska gå till skolan och sen går ju jag där varje dag. Vi vill ha kvar det som det är så kan de bygga på annan mark som är större och inte påverkar just de vägarna, barnen och mig!

Matte var borta i 2 hela timmar!!


Nu är vi i alla fall hemma sen en timme och jag har legat i soffan brevid matte med huvudet i hennes knä men hoppade ner för en stund sen, blev lite för varm.

Träffade Peggy och det kändes som en hel evighet sen jag mötte henne nu, hon fick en puss mitt på munnen!

 

Gammal bild på Peggy och mig!

Av Aamor & Tina - 12 november 2012 18:23

Jaha då var det måndag igen men den blev inte så dum trots allt för det har varit strålande sol och det har det inte varit så mycket av den senaste tiden.

Hos syrran hörde jag att mattemor var vaken men låg kvar i sängen så jag ville upp till henne och ge en morgonpuss så matte lyfte upp mig och sen ville jag upp till mattefar på kökssoffan för att kunna kolla genom fönstret när matte körde iväg.


Sovit mest hela dagen hos syrran förutom när vi tiggt godis och rastat mattefar, hihi!

Matte jobbade länge idag och när hon kom fick hon en pipleksak av mig och en puss, av syrran fick hon också en puss.

Det var mörkt när vi gick hem och det gillar jag inget vidare men hem ville jag så jag höll mig närmre matte än vad jag brukar.

Hade inte tid till mer än en snabb blick för att kolla om katterna var ute för jag var hungrig och ville ha mat. Åt upp nästan allt torrfoder och matte blev nöjd och sen fick jag mitt godis.


Jag och matte blev lite inspirerade av vår bloggvän Laika för hon skrev om bilder på henne när hon sprang, så här kommer några på mig när jag kutar! Alla kan vi se lite småroliga ut när man får fart på de fyra!

                  

Ups där kom in bild på min vanligaste ställning - liggande, hihi!

Av Aamor & Tina - 11 november 2012 18:24

Vaknade vid 05 men vi somnade om igen och sov till 9, skönt.

Ringde och gratulera mattefar på farsdag, vi skulle dit senare men ville ringa ändå.

Matte och jag gick här hemma och slappade och gjorde inte mycket men vid 11.30 frågade matte om jag ville till syrran - ja det ville jag ju och ännu bättre blev det när hon sa att vi skulle åka bil dit!

Vi tog bilen dit idag för att de ska sätta upp ytterbelyning i morgon på vår garagelänga och bilen ska vara utkörd klockan 07, det är ungefär då vi kör iväg men man vet aldrig om det blir precis då, bättre att göra det innan.


Syrran blev så glad när hon såg mig (oss), mattefar fick ett paket av oss, matte hade köpt en box med "Nils Poppe på Fredriksdalsteatern" när hon var i Ullared så den fick han.

Vi tog med oss lite bullar av de som matte bakade igår och de blev uppskattade.

Matte badade syrran också och hon blev så fin så och sen åt hon och jag passade också på att äta min mat då.

När allt var klart sa jag till matte att nr 2 var akut så vi gick ut men jag behövde inte göra nån 2:a för jag ville bara ha matte för mig själv en stund, hon hade ju pysslat så mycket med syrran innan så nu var det min tur, hihi!

Matteföräldrarna bjöd på mat och sen gick vi hem.


Igår låg jag och sov i soffan och vad kommer fram då om inte kameran men det blixtrade inte utan det blev inspelning för matte skulle ha bevis på att jag snarkar - åh, det låter så lite, eller hur!

Filmen är lite mörk för det var lite halvskumt i vårt TV rum. Kanske inte ens jag på filmen, hihi!


 

Av Aamor & Tina - 10 november 2012 18:30

Matte vaknade redan 06.30 men hon la sig igen och sen strax innan 8 gick vi ut en kort runda för att sen krypa upp i sängen igen och så låg vi och gosade i 1,5 timme, det var så mysigt.

Sen paratade matte med min snälla uppfödare och de gjorde upp planer men hon vill inte berätta det för mig, äh jag får väl reda på det sen nån gång, det är i alla fall ingen ny hund som ska komma hit så mycket kan jag säga.

Vi tog sen en lite längre runda och när vi kom in igen la jag mig och somnade direkt, hörde nämligen matte snacka om att kamma mig så jag löste det på mitt sätt, hihi!

Hörde ett fasligt liv från köket efter en stund så jag fick gå ut och undersöka vad hon sysslade med, hon bakade!

Tillhör ju inte vanligheterna men nu passade hon på när hon kände för det.

Det blev kanelbullar och chokladbullar, bytar ut kanelen mot grovhackad choklad.

Då de var klara erbjöd hon mig att smaka en bit av kanelbullen men jag fnös åt biten och då sa matte att HON tyckte i alla fall att de blev goda.


Kammad blev jag lite senare när baket var avslutat och sen la jag mig igen för matte satte sig i soffan och kollade på en film hon lånat av en kollega, var nog inte speciellt bra för hon satt med datorn i knät, hihi!

Jag har hälsat på en tjej som heter Åsa, hon är en Berner Sennenhund och tycker nog att jag bara är en liten fis för hon hälsar och sen fnyser hon, hihi!

Snackade också med en liten tjej som kallar mig sin bästis, hon blev biten i somras av en stor hund och har blivit lite rädd men mig vågar hon klappa och hennes matte blir så glad att jag ställer upp som "terapihund", gör jag så gärna.


Nu är det kväll och nu ska vi nog inte göra mycket mer.

 

Självklart ska den där kameran fram när man tänker lägga sig eller vid andra tillfällen som man vill vara själv, hihi!

Av Aamor & Tina - 9 november 2012 17:39

Sista dagen denna veckan som vi behöver stiga upp för att klockan startar så med andra ord är det äntligen fredag och det är bara så härligt!

När vi nästan var hos syrran mötte vi Alice och hennes matte, Alice är en Tibetansk terrier och full av bus så jag håller ett visst avstånd efter att vi hälsat och rätt som det var kom syrran och mattefar gående och när Alice ville hälsa på syrrans husse så sa Affi att det skulle hon allt låta bli för han är hennes, hihi!


Tagit det lugnt idag, jag tog en mjukis-leksak med mig upp i soffan så jag kunde använda den som kudde, det var skönt.

Lite bus har jag ju fått göra för när syrran är på det humöret gäller det att bara hänga på, hihi!


Matte kom direkt efter jobbet och sen fick jag åka bil hem, kollade garaget länge när bilen var på plats men jag såg ingen Peggy där, hon var kanske någon annanstans.

Inga katter ute överhuvudtaget för det regnade, är så trött på regnet nu för inte nog med att man blir blöt inte heller är katterna ute, hihi!

Jag åt när jag kom hem och sen fick jag mitt godis och nu tänker jag sova en stund för matte håller på att tvätta och lite annat trist som hon gott kan göra själv.

 

Gammalt kort på mig och Peggy!


Trevlig helg på er alla!

  

Av Aamor & Tina - 8 november 2012 18:59

Trist väder idag igen för det har nog regnat mest hela dagen. Vi klarade oss i morse och sen lyckades vi pricka in upphåll när vi rastade mattefar men det stänkte lite när jag och matte gick hem.

Tagit det mestadels lugnt idag visst vi har bett snällt om godis även om matteföräldrarna säger att vi tiggt om det och då ganska högt så håller jag inte med, hihi!

När vi var ute med mattefar så fick vi syn på en hund som vi tänkte ge en utskällning men mattefar gillade inte idéen över huvudtaget och han sa till oss att vi enbart var tramsiga!


Matte var sen för hon och mattefar var och handlade och fixade lite andra ärenden så hon kom först strax efter 17 och då hade jag gått och väntat så länge på henne att jag till och med blivit hungrig så mattemor fick ge mig mat!

Sen vill jag upplysa om att min matte luras, hon lurade mig, syrran, matteföräldrarna och säkert fler också!

Hon sa att det idag var 4 år sen jag flyttade hem här men när vi kom hem kollade hon i min pärm och då visade det sig att jag bott här hemme i 4 år den 3/11 och det har hon glömt att fira!!!!

Vad ska man göra med henne, finns ingen hjälp att få för nu säger hon att det inte går att fira när det nu är passerat!

Jag tycker att vi kan fira varje dag att jag flyttat hem här - massor av godis och gos och titta på mina katter och allt annat jag vill ha/göra, det är så vi ska fira att hon fått hem den bästaste lille kille, hihi!


Nu ska jag i alla fall ta mig en tupplur och tänka ut nått vi ska göra sen, kanske sova lite till, hihi!

 

Så här såg jag i alla fall när jag flyttade hem den 3 november 2008!!

Av Aamor & Tina - 7 november 2012 17:57

Inget regn i morse heller och inget under resten av dagen men tyvärr regnar det nu, hoppas det slutar till jag ska ut på sista rundan.

Var uppe i matteföräldrarnas säng och kelade med mattemor när jag kom dit i morse och sen nosade jag där syrran och mattefar legat.

Tagit det lugnt idag, sovit en stund i soffan när matteföräldrarna tittade på DVD, de har lånat en massa filmer av matte och några serier som NCIS och The Closer så de har att göra hela vintern, hihi! Plus i kanten är att vi kan ligga och mysa i TV rummet.


Matte hämtade mig direkt efter jobbet och vi hade bråttom hem för matte skulle ringa suporten till den nya TV-kanal leverantören. De försökte med att skicka nya signaler till kortet och det gick inte, matte skulle byta korten och se om det som fungerat även fungerade i sovrummet och det gjorde det men ändå funkade inte det kortet som klöddade innan i TV-rummets box så suporten skulle skicka en reperatör.

Han kom vid 17-tiden och till slut fick han rätt på det, jippie men jag tror att det var endast för att jag var hans lille hjälpreda, hihi!

Jag övervakade det han gjorde och så såg jag till att han kelade med mig mellan gångerna han inte knappade på sin dator.

Har träffat han innan för han bor inte så långt ifrån oss och så har han en hund jag brukar skälla på, hihi, har även hälsat på den en gång!


Jag har ätit min mat och just nu säger matte att jag fått godis vad jag ska ha men jag protesterar mot det men tyvärr verkar det inte ge nått resultat så jag får nog ge upp, suck!

Blir väl inte mycket mer gjort här hemma nu ikväll så vi kan ta det lugnt nu!

 

Gammal bild när jag ber om godis!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards