Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under december 2012

Av Aamor & Tina - 22 december 2012 16:38

I går kväll fick jag säga ifrån bestämt till matte att hon fick skärpa sig.

Det var så att hon låg länge i sängen men hon kunde inte somna upplyste hon mig fast jag inte undrade för jag sov faktiskt!

Hon gick upp och la sig i soffan och det var väl okej för då kunde jag ligga i min TV-rums säng men när inte det heller passade henne gick hon upp och satte sig i fåtöljen, en sån som man kan fälla med inbygd fotpall, där satte jag stopp för hon kan ju inte sitta och sova - det gör man ju bara inte!

Jag sa ifrån och så gick hon in och la sig i sängen igen men hon skiftade hela tiden mellan att frysa och vara varm, jag löste det med hoppa upp och lägga mig hos henne när hon kastat av sig täcket! Sen somnade hon äntligen!


Väckte henne i morse med att hoppa upp till henne, hon kunde ju inte sova hela dagen och jag tyckte det räckte till 9.30, okej hon somnade inte förrän 02.30 men hon ska ju sova i natt också!

 

Så här gott är det att ligga hos matte!


Vi tog en runda när matte ätit och jag ville gå en lång runda även denna dag men matte orkade inte sa hon så det fick bli en halvlång istället.

Inne hamnade jag i min säng i TV rummet och matte i soffan efter att hon först tagit några varv med dammsugaren,  DVD:n startades, hon har bestämt sig att titta igenom sina Potter filmer igen, blev halvblodsprinsen idag.

Vid 14.30 ville jag gå ut så vi tog en sväng bort till syrran för lite bus!

Hon blev så glad när hon fick syn på oss och ville busa direkt men jag var tvungen att hälsa på matteföräldrarna och sen försäkra mig om att matte inte skulle lämna mig där.

Vi var även ute i hagen och jagade varandra, det var kul!

Hemma nu sen en stund och jag har ätit min mat, utan kyckling som extra topping idag.


Varit några få minusgrader idag och kanonväder att vara ute i men matte vill bara vara ute när vi går.

Nu ska vi slappa vidare resten av kvällen!


Av Aamor & Tina - 21 december 2012 16:56

Matte vaknade klockan 8 men hon hade ont i halsen igen men det lättade uppåt dagen sa hon men hon säger att det känns som hon har vadd i hela huvudet och hennes röst, ja den låter roligare idag än igår, hihi!

Vi gick ut vid 10 och det blev en ganska lång runda men jisses vad långsamt det gick men matte tänkte som så att nu när jag ville gå långt så skulle jag vila en lång stund när vi kom hem så då kunde hon också göra det.

Matte startade en DVD och sen halvslumrade hon.

När filmen var slut ville jag gå ut, åt lite kyckling i går och då får jag gå ut lite mer dagen efter.

Inne igen satte sig matte i soffan och lyssnade på in bok men slumrade till igen, själv la jag mig på min kudde i soffan och jag gjorde mer än slumrade, hihi!


Efter ännu ett besök ute som slutade med dusch tyckte jag att mattes säng såg inbjudande ut så jag bäddade ner mig.

Var hur skönt som helst men tyvärr ville inte matte ligga hos mig så jag hoppade ner efter en stund.

 


Nu har matte hört klart sin bok och jag sov i soffan hela tiden men varje gång matte nös eller hostade vaknade jag till så det blev en rätt så hackig sömn men det är bättre hon låter under dagen än på natten.


Nu är vi lediga länge, tyvärr blev det ofrivillig ledighet 3 dagar innan men vad göra för mig stör det inte det minsta men det stör matte men hon kan ju inte göra nått åt det.


Snöat hela dagen i stort sätt hos oss, bara lite men ändå så det blivit ett vitt puder på marken.


Av Aamor & Tina - 20 december 2012 18:33

Matte vaknade redan 05.30 och kunde inte somna om. Kanske det kan bero på att hon sov en hel del timmar på dagen och sen hela natten.

Vilket som så gick hon upp, åt frukost och la sig i soffan med en DVD på och så somnade hon igen.

Hon mår bra från kräkeriet men nu har hon blivit genomförkyld, ont i halsen startade i går kväll och hon nyser hela tiden och näsan rinner och så låter hon jätterolig när hon pratar.

Jag väcket henne strax innan 10 för då tyckte jag att det var dags att gå ut.

Blev en stund lek bort hos syrran för matte skulle ner på apoteket och handla lite förkylningslindring!


Hemma igen så hamnade matte på soffan med en bok i öronen men jag tror inte hon hörde så mycket, hihi!

Nu har vi precis varit ute en sväng och när vi kom in i trappan så satt Baby uppe på en avsats men när han fick syn på oss så sprang han fram till vår dörr och ville följa med in men matte fick ut honom genom porten igen, han kan ju gå hem till sig själv.

Nu ska vi slöa lite, matte erbjöd mig kyckling på torrfodret men jag ville inte ha nått av det, inte nu i alla fall utan jag vill bara sova!

 

Gammal bild men jag ligger utfläkt på min kudde!

Av Aamor & Tina - 19 december 2012 18:28

Matte vaknade redan 04.30 och hon hade ont i nacken och upp i huvudet, som hon gnällde.

För att kolla om det blev bättre efter en huvudvärkstablett och en varm dusch, hon duschade länge så kändes det lite bättre sa hon men när hon sen stod och gjorde sin frukost rusade hon in på och la sig på knä framför toastolen. Jag har aldrig sett henne göra på det viset så jag gick fram och kollade men när hon sen började låta konstig gick jag undan.

Jag ställde mig vid hennes bara fötter och slickade dom lite för det kändes som hon behövde lite tröst.

Hon lät så konstig länge men sen har hon inte behövt ligga på knä mer och det är hon glad för.

Så - vi har varit hemma idag och sovit mest. Matte startade en DVD men sen somnade hon.

Själv har jag förflyttat mig mellan min säng och kudde och även legat lite uppe i soffan hos matte.

Vi ska vara hemma i morgon också för man ska inte jobba så fort efter man kräkt säger matte för att inte smitta alla andra.


Jag har fått en ny tofs nu ikväll för efter jag ätit och gnuggat huvudet i mattan tyckte matte att jag hade för mycket hår i ansiktet, knasigt va för det är det enda jag har där, hihi! Okej det var rufsigt!

Jag har varit ute och vallat matte några gånger så hon skulle få lite frisk luft men hon ville inte gå nån långrunda i fall hon skulle behöva ställa sig i nån buske, usch nä det hade ju varit pinsamt, hihi!


Blev inte mer snö igår men det blev frost istället så det var ganska så halkigt i morse när vi var ute, vi mötte traktorn som grusade så halva rundan kunde vi gå på som vanligt.

 

Från tidigare i december men vi fick stega upp gräset när grustraktorn kom! 

Av Aamor & Tina - 18 december 2012 17:39

Hopplösa matte kunde inte somna igår och när hon väl somnade vaknade hon nån timme senare, hon stör ju mig även om hon försöker att låta bli.

Tur att jag kan sova vidare hos matteföräldrarna.

Jag hälsade på mattefar och syrran för att sen vilja upp på stolen vid bordet för att sova där en god stund.


Syrran ville ut vid 11-tiden och tydligen tyckte hon att jag också var nödig för hon drog nästan ner mig från soffan där jag låg så gott och sov.

Senare tyckte jag att jag kunde lägga mig i en snöhög på trädäcket medan syrran själv sprang i hagen men inte ens det kunde jag få göra - jag skulle springa med, suck! I och för sig var det rätt kul när jag väl fått fart på benen, hihi!


Matte var sen igen men hon berättade att hon varit hos ögonläkaren. Hennes mormor och moster hade/har grön starr och matte vill kolla sina ögon eftersom det går i arv, mattemor kollar också sina.

Nu var trycket precis på gränsen för högt så matte ska dit igen till sommaren för att kolla på några blinkande lampor och sen kolla tryck igen.

Ögondoktorn sa att det kunde gå upp och ner lite så hon skulle inte oroa sig men det gör hon nog ändå lite. Hoppas det har gått ner till nästa gång. Annars var hennes ögon jättefina sa han - ja det är de även om de är lite trötta idag, hihi!

Jag åt mat hos syrran innan vi gick hem så nu ska jag sova lite eller fram till vi ska gå ut nästa gång i alla fall.

Det snöade stora flingor när vi gick hem - kan inte vädret bestämma sig!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 17 december 2012 18:00

Går pussade jag bocken, hihi!

Matte tog fram sin vår julbock som hon nästan glömt bort att hon vi hade, hon sa att det var för att jag var för liten och störig första julen och även andra och att hon sen glömde bort den. Jag tror hon var för rädd om den för jag hjälpte hennes tvättkorg att gå sönder och att det nästan var gjort av samma sak, tvättkorgen var tjockare, hihi!

Matte köpte den för några år sen då hon var Ramsåsa och tittade på en lokal teater och de hade även julmarknad, hennes morfar var från Ramsåsa så den betyder en del för henne.

Mannen som hade teatern var son till en barndomskamrat till hennes morfar.

 

Visst är vi söta Julle och jag, hihi!


Nu är det bara 4 morgnar till vi ska gå upp efter klockan!

Varit en bra dag hos matteföräldrarna. Syrran och jag sa till dom att de skulle gå in i TV rummet efter frukosten för det har vi blivit vana vid nu, hihi och kan ni tänka er att de gjorde som vi sa - de är väl fostrade, hihi!


Vi har varit ute i vår hage och sprungit, jag ville inte först och satte mig i en snöhög men syrran hämtade mig och tyckte att det var bättre att jag sprang med henne och när hon retat upp mig tillräckligt jagade jag henne.

Blött väder, har regnat och det står vatten överallt för brunnarna är under all snö så det lär ta tid innan allt  rinner undan, snön blir rätt hård där de plogat upp i kanterna.


Matte jobbade länge och så fick hon mat hos matteföräldrarna innan vi gick hem. Jag åt också, fick en bit köttfärsbiff i smulor över mitt torrfoder och det gjorde det hela lite godare.

Hemma och jag ville ligga i soffan men det blev ensamt så jag kallade på matte att hon fick ta datorn med och sätta sig här hos mig - hon är också bra fostrad, hihi!

Av Aamor & Tina - 16 december 2012 17:56

Ingen tidigt väckning av matte i morse utan hon fick sova tills hon själv vaknade och tyvärr var det redan 06.30 - hon är hopplös som vaknar så tidigt när det är helg.

Hon låg kvar ett litet tag men sen gick hon upp så redan halv 8 var jag ute på dagens första runda, jag valde en kort en för det var halkigt och slaskigt ute och lite regn.

Inne igen valde jag att sova en god stund till i mattes säng medan hon lyssnade på bok, hon lyssnade på slutet på "Pansarhjärtat", den var läskig sa hon och ny lyssnar hon på "Hyptonisören".


Telefonen ringde vid 12-tiden och sen frågade matte mig om jag ville åka en sväng med bilen, jag vaknade fort och satt vid dörren innan matte rest sig från stolen, hihi!

Blev bara en tur bort till syrran för de bjöd på en fika och syrran och jag busade lite. Matte behövde shoppa lite för mjölken var slut, ibland tror jag att matte är en kalv, hihi!

Det värsta var ju att hon lämnade mig och det är inte coolt när det är helg men hon var snabbt tillbaka så det var nästan okej.

Jag blev hungrig när jag var hos syrran så matte tog upp mitt torrfoder men jag valde syrrans istället, hennes kulor var godare idag , hihi!

Det är inte samma sort men jag åt den sorten förut, märket är samma så magen fixar det - hoppas jag!


Tyvärr ville matte att vår bil skulle stå kvar på matteföräldrarnas uppfart eftersom hon skulle ändå ha den i morgon men på så sätt blev ju jag lurad på två turer, hmpf!


Vädret har varit slaskigt och blött hela dagen, man kan ana lite gräs där vägskrapan tagit för nära gräskanten men inte på de stora gräsytorna, inte än i alla fall. Snorhalt på gångvägarna och matte höll på att sätta sig när vi gick hem.

Hon sa några ovackra ord och den fick hon ont i ryggen, mer än innan!

Matte såg en film på datorn, en där äldre engelska människor åkte till Indien och bodde på ett hotell för just äldre.

Hon sa att den var bra och att hon aldrig hört talas om den innan!

Nu ska vi slappa resten av kvällen och i morgon börjar sista jobbeveckan för detta året - YEAH!!!!!!


Igår kväll pratade jag och matte med Rex och hans husse och han berättade att vissa struntar att låsa sina garageportar i den längan han har sitt garage och då kan folk ta sig in i hela garaget, någon hade tagit sig in i hans bil och rotat runt men inte tagit nått. Nu går han ner varje kväll och känner på alla portarna så de är låsta.

Visst är det konstigt att vissa är så slarviga, de borde inte få lov att ha sitt garage kvar tycker vi!

 

Gammal bild!


Av Aamor & Tina - 15 december 2012 17:32

Vi kojade rätt så tidigt i går kväll, fredagskvällar brukar vi vara rätt så trötta.

Jag hoppade upp till matte och låg där en timme medan hon lyssnade på bok och löste sukoku och som vanligt somnade hon från boken men vaknade 03.30 av att någon "snackade" i hennes öron, hihi!

Innan hon somnade om igen berättade jag att jag behövde gå ut så vi tog en runda.

Rätt så tidigt för oss båda och matte upplyste mig om att det var bäst för mig att jag var nödig och inte bara ville kolla katter, hihi!

Jag såg tre katter men jag var nödig så vi gick vidare.

Det hade snöat några centimeter och det var sån blöt snö som fastnar i håret så jag fick duschat tassarna när vi kom in och när matte kröp ner i sängen igen hoppade jag också upp där och somnade och sen sov vi där till 9.


Jag har tagit det lugnt idag, matte har tvättat, diskat och dammat och sen har hon också slappat lite.

Jag hamnade på trimbordet och blev friserad och omtofsad, matte klippte lite runt mina tassar och lite på svansspetsen för den tar i marken när jag går fast den är uppslängd över ryggen!

Sen åkte kameran fram och ja jag försökte hålla till, det blev mest bilder på mig när jag vände bort huvudet men några fick hon ändå.

 

Blev lite suddigt för hon provad utan blixt.

Sen berättade jag att jag ville hälsa på syrran en stund - jag sprang till dörren och matte ställde olika frågor och när hon prickade rätt viftade jag på svansen och la mig ner på frambenen medan bakbensn stod.

Hon tog ett kort när jag låg vid dörren men jag ville inte hon skulle lägga in det men så gör hon det ändå. Det ser ut som jag inte har nån hals på det, hihi!

 


Snabbtur bort till syrran och sen hem för matte skulle laga mat, jag ville inte smaka utan gick och la mig.


Idag har det regnat och varit töväder, blir väldigt slaskigt eller som vi säger här ner, slabbit!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards