Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under december 2012

Av Aamor & Tina - 14 december 2012 17:11

Jippie för idag är det fredag och jag säger äntligen helg, hihi!

Matte var så trött igår att hon la sig redan 21 och tittade lite på TV men hon höll på att somna hela tiden.

Skönt för oss bägge att vi är lediga nu och att det bara är en vecka tills vi är lediga länge.


Var inte så klatt i morse bara -5 så det var okej tyckte vi.

Jag sa godmorgon till mattemor i sängen och sen ut i köket till mattefar och när matte satte sig ner ett litet tag ville jag upp till mattefar och ligga på stolen brevid honom och när matte sen gick hoppade jag upp i fönsterkarmen för att "vinka" hejdå till matte! När bilen körde iväg hoppade jag ner och somnade och sov till 10-10.30, gott med sömn, hihi!


Mattefar tyckte att vi kunde springa av oss lite sen där ute men jag ville inte ens gå ut den gången, hihi.

Nästa gång gick jag ut, inte alltid lika kul att springa utan det ska man bara göra när man känner för det.

Lite senare sov jag och Affi i vars en hörna i soffan medan matteföräldrarna tittade på DVD, de har snart tittat färdigt på 8 säsonger av NCIS som de lånat av matte.


Matte kom direkt efter jobbet och sen fick jag åka bil hem, toppen! Ingen Peggy i garaget men jag såg Simba när vi kom hem, han var på bushumör och lurade mig, hihi!

Jag har ätit min mat och nu ska jag sova lite, sova är gott!

Det är inte som jag är lat utan jag är avslappnad och trygg, hihi - okej kanske lite lat!


Trevlig helg på er alla!

 

Från december 2010!


Av Aamor & Tina - 13 december 2012 18:30

Oj så kallt det var i morse, hela -16 grader, det var så min nos och mattes näsa frös fast när vi andades in, hihi!   

Matte tog några kort för det blev dimma ett tag igår och träden blev så fina, fulla med "kristaller".

 

Mattefar satt och tittade på Lucia på TV när jag kom och jag blev glad för då kunde jag ju ligga en stund i soffan men först ville jag in till mattemor för att säga godmorgon till henne och sen kunde jag koppla av.


Matte bad mattefar ta lite kort när jag och syrran var ute i vår hage så det gjorde han men det blev mest lite traskande runt där, hihi!

Jag ville egentligen inte gå ner där idag utan pinkade på en snöhög som låg på trädäcket, hihi! Jag tyckte att jag var smart där men mattefar upplyste mig att det inte var nått bra - ups!

 

Här står jag först och syrran kollar in sin husse och undrar vad han sysslar med!

Snön har blivit lite packad för där var mer innan.

 

Vår hage, gången går bakom vinbärsbusken och sen ca 5 meter till höger, syns inte på bild!

Här kan det gå undan kan ni tro när vi känner för att springa!


Vi hade -9,4 när vi gick hem och sen har det snöat lite på eftermiddagen, blev bara lite av det!


Ha en fortsatt bra Lucia!

Av Aamor & Tina - 12 december 2012 19:10

I går kväll var det riktigt synd om mig om jag själv får säga det!

Jag och matte gick ut och först kastade vi soporna och sen ville jag gå rundan om en motionsslinga som finns på andra sidan vårt bostadsområde, tyvärr saltar det området sina gångar men jag brukar hålla mig i snökanten.

Det gick bra en bit för sen var det osaltat igen men på hemvägen trampade jag nog i en salthög för jag stannade efter en stund och lyfte upp min ena framtasse för att visa matte att det gjorde ont.

Hon frågade om hon skulle bära mig över och det ville jag för jag hoppade nästan upp i hennes famn.

Hemma fick jag tvättat tassarna och sen var det bra igen men fy vad det sved, de är så dumma som saltar. Hos oss plogar de och sen slänger de bara ut småsten och det är mycket bättre!


Det var rysligt kallt i morse hela 14 minus, brrrr, tur jag ha sån tjock päls så jag fryser inte så lätt.

Mötte en Westie som hade täcke på sig för han var nyklippt och frös, vi hälsade lite och sen gick vi vidare för vi var lite sena, matte ska så mycket vissa morgnar och jag måste nosa överallt.


Varit en lugn dag hos syrran, lite spring i vår hage. Först ville jag inte för jag nöjde mig med att kolla syrran när hon kutade runt där men hon tyckte det var trist att springa själv så hon "övertalade" mig att springa några varv.


Matte var sen, först sen från jobbet och sen skulle hon shoppa så hon var inte och hämtade mig från 17.00

Hon fick mat hos matteföräldrarna och jag åt mitt torrfoder där innan vi gick hem så vi var inte hemma förrän 18 och då ringde hon sin kusin och snackade och där satt hon i en timme fast det var kul att höra att allt var bra med min "nästkusin", killen de adopterat. Vi ska nog hälsa på dom en dag när vi är jullediga!


Tröttnade på att sitta och titta på matte när hon pratade så jag gick och la mig, lite för att hon sa att hon skulle borsta mig när hon pratat färdigt - gäller att somna snabbt då, hihi!

 

Bild från i somras, man kan ligga utanför sängen också!

Av Aamor & Tina - 11 december 2012 18:22

Ingen mera snö i natt eller under dagen, jippie!

Var like kallare i morse än det var de andra dagarna när det snöat men det är bra för nu kan jag ju sping i snön utan att få allt med mig, hihi!

Var uppe i sängen och sa godmorgon till mattemor och sen ut i köket för att hinna säga hejdå till matte.


Tre gånger har vi varit ute och sprungit i vår skottade hage, det är störtkul att springa runt i den cirklen mattefar skottade till oss igår. Mindre kul är när syrran varvar mig men det får jag väl stå ut med, hihi!

Skönt att sen ta en tupplur i soffan medan matteföräldrarna kollade in en DVD.


Matte jobbade länge idag, de fick glögg och saffransbullar på mötet och sen en julklapp som matte redan öppnat. Det var presentkort på varor som de själva kunde välja från en internetsida, matte har redan valt och det blev ett rutigt bäddset.

Jag åt min mat när jag kom hem, var till och med riktigt gott för där blev bara 2 kulor kvar i skålen.

Matte är lite knasig för hon lyssnar just nu på en bok hon inte läst innan och så tror hon att hon kan sitta vid datorn och läsa nyheter eller bloggar samtidigt - hon missar hur mycket som helst och får backa på Mp3 an hela tiden.

De senaste böckerna hon lyssnat på har hon läst innan och har inte behövt lyssna lika noga men nu får hon ju skärpa sig annars tar boken aldrig slut, hihi!


Nu ska jag ta en skön vila för det har blivit en massa spring idag - kul spring!

 

Från dec förra året!

Av Aamor & Tina - 10 december 2012 17:47

En massa snö på marken när jag kom ut fast halva gången var plogad, blev en kort runda innan vi hoppade in i bilen för färd till syrran. Åt ju inget igår så nån 2:a var inte på väg heller. Kändes lite slirigt på vägen, kände till och med jag men matte tar det så försiktigt.

Hälsade på mattemor för hon var vaken, en puss och sen stångade jag henne i magen, ja jag gnuggar nosen men det ser ut som jag stångas, hihi!


Det började snöa ordentligt när vi gav oss iväg och sen har det snöat hela dagen, slitade nog först vid 16-tiden så det har blivit en del snö.

Mattefar har varit så snäll idag och skottat en rundgångväg till oss i vår hage för det var inte att tänka på att gå ut där annars för vi hade fått leka under snön i så fall.

Men jisses så kul det var att springa runt där ute, först ville jag inte men syrran jagade ut meg så jag hade inte mycket val!

Vi sprang och sprang, syrran mest för hon varvade mig ett par gånger, hon hade nog kunnat ställa upp i ett hundlopp och inte behövt skämmas där för hon är snabb!

Inne igen var vi, mest jag fulla med snöklumpar så vi fick ett dopp i vasken och sen blev vi blåsta av fönen.


Matte kom och hämtade mig och hon sa att det var ännu slirigare på vägarna nu med en massa modd, läskigt att köra i för det känns som bilen glider säger hon.

Åt mat innan vi gick hem, fick små bitar av okryddat sidfläsk på torrfodret, mums!

Jag höde en hund skälla på vägen hem men trots att jag sträckte på mig såg jag inte över snön!

 

Vis plogaren hade lagt upp en kant men snön var hög innanför kanten också.

Fick för mig lite senare att jag skulle prova att hoppa i orörd snö men den idéen var rätt dum för hela jag försvann, hihi!

Tur matte inte hade kameran uppe då, hihi!


Har fått en ny tofs uppsatt och nu ligger jag i mattes säng och vilar mig lite! Jobbigt att springa i snön.


Av Aamor & Tina - 9 december 2012 15:17

Det blev en längre sovmorgon idag även om matte vaknade vid 6 så somnade hon om igen, gillar jag!

Först 9 gick vi upp och då var jag lite nödig, matte hann göra sitt först för så akut var det inte.

Inte så kallt idag, runt -2 men i natt har det varit kallt, en liten bit norr om oss hade de -17 men här hade vi -15, synd om alla som sover ute.


Vid 11 tiden gick vi bort till syrran och tog en fika och så busade jag och Affi lite.

Klockan 12 började det snöa och blåsa ordentligt och sen det började har det kommit på tvären och nån enstaka gång från rätt håll.

Jag liknade en snöhund när vi kom hem, snön bildade kulor i håret runt tassarna och magen och ryggen blev vit av snö, skönt att komma in men tyvärr skulle matte tvunget duscha tassarna på mig. Okej skönt att bli av med kulorna men jag blev ju blöt istället - jaja jag vet att jag blivit blöt ändå när kulorna smält men ändå, hihi!

Ligger uppe i soffan och torkar nu.

 

Kuddarna är så mjuka och sköna, hihi!


Man kan ju undra hur det ska se ut i  orgon om snön ska fortsätta komma ner i samma takt som den nu gjort sen 12, vi får väl se!

Av Aamor & Tina - 8 december 2012 18:38

Matte vaknade redan 06 och hon kunde inte somna om heller så efter en timme gick hon upp,  inte så kul en lördag.

Vi tog en halvlång runda redan strax innan 8 och det var kallt om om snoken, -13 grader.

Inne igen gjorde matte nått väldigt konstigt tyckte jag, hon sa att hon färgade håret - jaja hon får ju göra vad hon vill så jag gick och la mig! Där stannade jag till jag ville ut nästa gång.

När vi kom ut hörde jag en liten flickas röst uppe från pulkabacken skrikandes "hej bästis, hej bästis, min bästis" och så kom hon nerför backen och fram till mig och när matte höll mig still så klappade hon mig.

Flickan är stax över 5 år och blev illa biten i handen av en annan hund i somras (har berättat om henne innan) och hon började klappa mig när mamman eller pappan var med men idag var första gången hon vågade när hon var själv, pappan var högst uppe i backen.

Vi är så stolta att hon vågade och matte sa att hon var så stolt över mig för att jag sitter så fint när hon ska klappa mig, allt för att den lilla inte ska bli skrämd igen.

Jag kan annars vara rätt så "på" och vill pussas och nosa i ansikten men man får ju göra det på dom som vill att man gör så.

Inne igen sov jag till 15.00


Då jag vaknade ville jag ut igen och matte hängde med, hihi.

Jag fick bestämma var vi skulle gå så jag drog iväg mot matteföräldrarnas håll, matte trodde jag ville hälsa på men jag bara stannade till i cykelbanekorset och sen gick jag rakt fram istället, hihi!

Det blev en lång runda på en timme och det var så härligt väder, solsken och kallt, matte sa att det var -8 när vi passerade Netto, hon såg det på deras skylt som visar klocka och temp.

Jag hade sån fart på benen så matte fick lägga in högsta växlen på sina, hon sa att hon var svettig när vi kom hem, hihi!

Blev en liten paus och sen lagade matte mat, jag fick lite av köttet på mitt torrfoder, mums!


Vid 18 ville jag bestämd ut igen, kvittade vad matte sa för jag skulle ut. Det första jag ser var Ollie och han var kelig, jippie!

Har inte sett katterna på en vecka nu och börjar få lite abstinens, hihi!

Sen så kan man ju snacka om tur för deras matte kom gåendes och när hon och min snackade hörde några andra katter hennes röst och kom ut så jag fick även kel av Peggy och nospussar av Basti, Bebbe och Simba.

Tur man vet vad man vill för annars hade jag missat katterna   

 

Blid från januari i år!

Av Aamor & Tina - 7 december 2012 17:27

Det är så gottigt att det är fredag nu och en hel helg som jag ska umgås med min matte, kan inte bli bättre alltså!


I morse hörde jag att mattemor var vaken så jag bad matte följa med mig in i sovrummet så jag kunde säga godmorgon.

Matte lyfte upp mig i sängen och mattemor fick en eller ett par pussar och sen gnuggade jag huvudet i hennes täcke för att sen gå över i mattefars säng för att nosa var han legat, jag luktade både han och Affi, syrran ligger nämligen tryckt intill mattefar.

Sa sen hejdå till matte för att sen lägga mig ner och sova lite till.

Affi och jag har varit ute i hagen och hoppat i snön, det var kul. Blev lite jagande också, hihi!


Matte kom och vi åkte bil hem, yeah!

Inne la matte upp mat till mig men jag är inte sugen just nu, kanske jag äter lite senare. Mycket skönare att kunna ta det lugnt när jag nu precis ( vid 16) kom hem.

La mig under skrivbordet på mattes fötter när hon läste lite nyheter men sen reste hon sig för att starta tvätten och sen kom till och med dammsugaren fram, jag hoppade upp i soffan så jag inte var ivägen.

Nu satte sig matte igen så jag kan ligga på hennes fötter igen - lugnet har lagt sig!


Hoppas ni alla får en underbar helg!

 

Bild från i somras när matte tröttnade på mitt tjat (hennes ord) om att jag ville upp på bordet för att titta ut men jag la mig istället, hihi!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards