Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under december 2012

Av Aamor & Tina - 6 december 2012 17:14

Matte gick och la sig tidigt igår kväll för att vara henne i alla fall men så vaknade hon två gånger under natten, hon störde mig den ene gången men som tur är somnar jag snabbt om igen.


Matte och jag blev lite ovänner i morse när vi gick till syrran. Vi har lite olika åsikter om vems fel det var men det bästa var att vi blev vänner snabbt igen.

Det var så att vi kom ut och jag fick syn på en hund som jag inte gillar alls, han skällde nämligen på mig redan när jag var valp.

Nu ville jag vänta in honom och ge honom en ordentlig blåsning men matte tyckte att det var bättre att vi gick vidare och då drog hon i mitt koppel så jag gick baklänges och sen stampade hon i marken för att se dum ut, hon sa att det var för att göra mig uppmärksam på henne och strunta i hunden och inte för att se dum ut!

Jag sa ifrån med lite grrrrr och då tar hon tag i mitt skägg och säger att det kan jag bara glömma!

Okej, redan glömt och så gick vi vidare! Springer väl på hunden fler gånger, hihi!


En rätt så lugn dag hos syrran. Matte kom lite senare för hon hade 4 ärenden på olika ställen men hon fixade det på 30 minuter, bra jobbat matte!

Åt mat hos matteföräldrarna innan vi gick hem.

På hemvägen frågade jag snällt om jag fick bära mattes ena vante och efter att ha lovat att inte pinka på den fick jag bära den, matte fick dra in handen i jackan för det är -6 grader.

Såg till att få det goda när jag kom hem och så fick matte ge mig vatten från min sprayflaska, hihi! Det var mest för att hon inte skulle softa till sig direkt!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 5 december 2012 17:53

På grund av mitt påhitt i går så fick jag ju åka bil i morse, gäller att var om och kring sig så man får som man vill, hihi!

Fick allt gå en runda ändå så jag fick gjort både det ena eller andra.

Var ca -6 i morse och det har hållt sig runt4-5 minusgrader under dagen. Har snöat lite, fint puder som lagt sig, det föll så fin och då är det vackert säger matte.


Jag och Affi har hjälpt mattefar att skotta trädäcket idag, han påstod att vi var i vägen men vi hjälpte bara till och visade honom var han skulle skotta, hihi! Blev hur fint som helst.

Passade även på att busa lite ute i hagen.


Matte var sen idag men det var för att en taxi inte kom som den skulle till hennes jobb så jag satt och väntade nästan i 1 timme på henne.

Hon fick en extra puss när hon kom för att hon missat en timme med sin lille påg, hihi!


Fick gå hem för jag kom inte på nått bra sätt för att få åka bil.

Många nyheter i snön och sen stannade jag och tittade på några barn som åkte pulka i backen, ser så kul ut men matte vägrar att skaffan en till oss så vi kan åka!


Inne la matte upp mat till mig och sa var så god men jag ville inte ha nått först men då sa matte till mig "du är hungrig nu Aamor, lika bra att äta så kan du vila sen", vila lät ju bra och att vila efter maten är extra gottigt!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 4 december 2012 18:32

Snöade i morse när jag gick till syrran och så var det sån dum snö som fastna i pälsen - inte så kul för matte fick duscha tassar och mage på mig när vi kom in!

Tog sovmorgon till 9 och sen har vi busat lite både ute och inne, sprang runt lite i vår hage på eftermiddagen.

Inne igen ville vi upp på bordet och där låg vi och kelade med matteföräldrarna då jag upptäcker att jag var rätt så hungrig, mattemor fixade torrfoder till mig och så fick jag äta uppe på bordet, hihi! Bortskämd? Nä nä inte alls!


Mattefar gick ut strax innan jag vet att matte skulle komma så jag hade en liten aning om att de skulle bli sena och jag fick rätt!

Klockan var nästan 17 när de äntligen behaga komma och då satte de sig ner och åt för de hade handlat mat med sig.

Sen trodde matte att hon skulle kunna lämna mig kvar när hon körde hem sina varor, vilken tokig idé!

När hon gick ut passade jag på att smita genom ytterdörren och vägrade gå in igen, matte försökte ta mig men jag smet undan, hihi! Matte gick in och kallade på mig men alltså matte, den lätta går jag inte på!

Slutade med att hon fick hämta kopplet och säga att jag fick följa med hem direkt då! Då kom jag frivilligt och eftersom matte inte vill lura mig körde vi hem och bilen hamnade i garaget, skulle lämnat den annars hos matteföräldrarna!

Bortskämd? Nä nä nä inte alls, såg bara till att jag få möjlighet att åka bil mer, hihi!

 

Bild från i somras när jag åkte bil!

På väg hem från garaget hör jag en hund kalla på mig så jag stannade och väntade, såg att det var min kompis Rex, han och husse skulle kasta sopor. Vi hälsade snabbt och sen gick vi in för det var rätt kyligt ute.


Har varit runt 0 grader under dagen med snöfall till eftermiddagen men nu i kväll har det blivit -5.

Av Aamor & Tina - 3 december 2012 17:49

Brrr, vad det var kallt i morse, -13 grader var det på vägen stod det i vår bil och termometerna på Netto visade också -13!

Ja, jag fick åka bil men jag fick ändå gå en runda först men så fort matte sa att jag skulle åka bil valde jag den närmsta vägen till garaget men matte lyckades övertala mig att vi skulle ta gången efter!


Varit en rätt så lugn dag hos syrran för matteföräldrarna kollade på DVD så jag intog soffan och syrran sin säng brevid mattefar.

Rätt som det var ville hon leka och försökte få ner mig från soffan men jag valde att lägga mig längre in så hon inte fick fatt i mig för hon hoppar nämligen inte upp där själv.

Hon hämta leksaker men jag brydde mig inte ett dugg och vad gör hon då! Jo hon ställer sig framför mattefar och sladdrar och tycker att han ska ta ner mig från soffan men han sa "vill Aamor ligga där får du leka själv, Affi" - tack!

Till sist hämtade hon en leksak jag gillar, ställde sig på bakbenen vid soffan och nästan slog leksaken i huvudet på mig!

Okej okej, jag fick ju ställa upp en liten stund, vi sprang ett par vändor men sen intog jag soffan igen, hihi!


Vi har även varit ute och sprungit i vår hage som var snöfylld, syrran hade sån fart så hon flög nästan ovanpå snön men jag sjönk för jag gick! Snö nästan upp till ryggen.


Matte jobbade länge idag så det blev lång väntan, hihi! En leksak fick hon men jag la den när jag snodde hennes vante, hihi!

Snöade lite när vi gick hem men det är bara -0.5 nu.

Halvvägs stannade jag så att matte kunde kasta sin vante så jag skulle fånga den och bära hem den men jag tror att det kanske var sista gången jag fick bära den.

Jag gick där och var så stolt att bara vanten när jag hittar en väldigt intressant nyhet, svårt att nosa när man har nått i munnen så jag la vanten men den hamnade över nyheten så tyvärr blev vanten blöt när jag satte min egna nyhet där, ups!

Matte tvättar vantar nu, hihi!

 

Bild från igår!

Vi var ute flera gånger och det var lika kul varje gång!

Av Aamor & Tina - 2 december 2012 09:30

Vi vaknade i morse av att någon dönade ute så matte gick upp för hon hade en liten aning om vad det kunde vara, hon tittade ut och så hörde jag "NÄ, och inte lite heller!"

Vi gick upp och när matte var klar med sitt och rullat upp frågade hon om jag ville titta utså jag kom som ett jehu för jag trodde att massor av katter var ute men istället blev mina ögon större än vad de redan är!

Mera snö och matte hade rätt att det inte var lite heller, hihi!

Vi gick ut och jag rusade ut i snön och det var rätt sorts snö för den fastnade inte i pälsen, jippie!

Matte släppte kopplet och så gick sprang jag nästan hela rundan, matte sa att det var tur att jag stannar och läser nyheterna lite överallt för annars hade hon inte hunnit med, hihi! Många nyheter och de är lätta att läsa i snö!

 

Kom igen matte, nu springer jag om dig så snön yr!

 

Det är nödvändigt att stanna och kolla in omgivningarna och det var vitt överallt!

Efter allt springande slog jag av på takten och gick en bit!

 

Såg några barn som hoppade i snön så jag hoppade med dom en kort stund tills jag fick syn på mina kattvänners matte men tyvärr hade hon inga katter med så jag gick hemåt istället!

 

Jag tyckte att vi kunde sitta på bänken en stund men matte tyckte inte att idéen var så bra, hihi!

Just nu ligger jag i soffan på min kudde och värmer tassarna!

Av Aamor & Tina - 1 december 2012 18:07

Matte vaknade redan klockan 06 men hon hade den goda smaken att stanna kvar i sängen så jag kunde sova vidare!

Vid 9 tiden gick vi ut på dagens första runda och det blev en lagom lång en.

Det snöade lite och det hade kommit lite snö innan för där var lite puder på marken som yrde iväg när jag rusade fram!

 

Inte är det mycket som kommit men rätt lagom, hihi!

Tyvärr var inga katter ute så vi gick in istället och kom överens om att vi skulle kolla senare.


En sväng bort till matteföräldrarna blev det för vi, ja matte egentligen skulle hjälpa mattefar att sätta upp 2 ljusslingor i trädgården, det blev jättefint.

Först ett ljusnät över en buske vid ingången och sen en slinga på räcket vid trädäcket.

Syrran och jag busade hejvilt i vår hage och sen fortsatte vi där inne, blir ju helt utmatta, hihi!


Hemma satte matte upp stjärnan i TV rummet och sen drog hon fram dammsugaren för hon tappade en lampa i golvet och givetvis gick den i kras.

Jag fick kela lite med Peggy när jag var ute nu i kväll och när vi satt på bänken kom den lynnige Baby och han var så kelig men bara med matte, jag får inte gå fram till honom eftersom han är lite sådär i humöret.

Jag har fått en ny tofs uppsatt och nu tänker jag sova en stund!



Jag och matte har fått ett jättefint Adventskort av Tuija som har Belissagardens kennel!

Tack så mycket!

 

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards