Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2013

Av Aamor & Tina - 23 mars 2013 19:03

Så härligt att vi slapp att vakna till klockan idag även om matte ändå vaknade 06 men hon gick ju inte upp utan satte igång en bok i öronen och så låg hon och slumrade, slälv somnade jag om efter att hon skramlat med lurarna.

Vi 8 gick vi ut på dagens första runda och det var rätt så kyligt, vid 07 var det -9 grader.

Precis innan vi nådde vårt hus kom Peggy springandes mot mig och sa godmorgon med lite kel för att sen springa ner till parkeringen där hon älskar att hålla till, hon sitter antingen inne i buskarna eller precis där parkeringen börjar och spanar på bilar och människor.

Inne åt matte sin frukost och sen slängde hon min nattsäng i tvättmaskinen, själv hoppade jag upp på min plats i soffan och sov en stund.


Matte snackade med min uppfödare för de skulle egentligen på utställning i morgon med hennes ene hund men vägarna är så hala och igensnöade där de bor att de struntar i det, livet är värt mer än en utställning och det kommer ju fler.

Jag försökte göra mig hörd när de snackade men det var lönlöst så jag la mig och och sov istället, hihi!


Jag och matte har slappat i soffan också, det måste man ju göra när det är helg eller vid varje tillfälle man kan, hihi!

Matte lyssnade på en bok och jag lyssnade på mina drömmar!

Tog matte på en långrunda, jag ville gå längre men då sa matte att hon fortfarande inte kan gå de riktigt långa rundorna för ryggen är inte okej än.

Matte lagade mat när vi kom hem, hon stekte fläskfilé och hade kokt ris till och jag fick små bitar på mitt torrfoder och det var gott gott, till och med så gott gott att jag hämtade en leksak och ville leka med matte, hihi!

Det gör jag när jag är riktigt mätt och nöjd, en pipleksak i munnen som jag piper med och samtidigt svarar jag den, matte säger att det är en helt annan lek än när jag leker annars och hon säger att det ser roligt ut!


Nu ska vi hålla kväll och troligen är det inget kul på TV så matte lägger sig nog igen på soffan och stoppar in lurarna i öronen och lyssnar klart på sin bok!

Jag ska nog sova en stund till, hihi!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 22 mars 2013 16:24

Jippie, idag är det fredag och den har börjat nu - ja den bästa delen av den för matte har hämtat mig!


Det var en hel del ny snö som låg orörd när vi kom ut i morse så matte tyckte det tog lite väl lång tid att gå till syrran! Måste ju nosa överallt så jag inte missar nått, hihi!

När vi kom in hörde jag att mattemor var vaken så jag fick matte med mig in i sovrummet så jag kunde få hiss upp i deras säng och hälsa på henne och framför allt gnugga mig i sängarna!

Hälsade givetvis på Affi och mattefar först för de var ju uppe.

Legat i soffan största delen av dagen och slappat, jag i ena sidan och syrran i andra.


Matte hämtade mig direkt efter jobbet och jag misstänkte att vi skulle ta bilen hem så jag ville iväg nästan direkt och det blev bilen - yeah!

Som tur är har det mesta av snön försvunnit även om det har fallit lite då och då under dagen men solen har värmt gott och tinat den men vi hade ändå -9 grader i morse.

Jag hade inte tid att kolla efter katterna för jag var hungrig och ville in.

Jag åt min mat medan matte plockade lite och startade både disk- och tvättmaskin och sen när jag ätit färdigt tog hon fram den lille dammsugaren och körde några varv.

Jag passade då på att torka nosen och gnugga mig i soffan!

 

Matte upptäckte tyvärr det och skulle tvunget ta några kort och istället för att få ner min liggplats i soffan på golvet så avbröt jag det hela, inte kul när jag blir avslöjad!

Bra att torka nosen mellan min liggplats och soffan för där ser matte inte om där blir smutsigt, hihi!


Nu ska jag vila en stund och låta magen ta han om maten och så ska matte själv få jobba med att hänga tvätten och laga mat sen. Vaknar kanske lagom till hon ska sätta sig ner och äta så jag kan smaka men jag tror inte det blir nått som passar mig (hon vet inte ens själv än vad hon ska äta)!


Trevlig helg alla!

Av Aamor & Tina - 21 mars 2013 17:41

Igår pratade matte med min uppfödare och de snackade i mobilen så de såg varandra och rätt som det var snackade matte med min halvsyster Madicken och en av de andra tjejerna där, märkligt. Matte skulle tvunget visa var jag kryper undan när jag blir varm, lägger mig då i hörnan bakom vinstället!


Jag och syrran lurade mattefar idag, hihi! Han tyckte vid 13.30 att vi kunde gå ut och kissa i vår hage men vi följde bara med honom ut på trädäcket - han kunde själv gå där nere i hagen, hihi!

När han skulle jaga ner oss sprang vi in!

En timme senare frågade han oss igen och först kom jag fram till honom men när han skulle ta mig sprang jag in i köket och gömde mig under soffan - Nej jag ville inte gå ut i hagen!

Sen sa han att vi skulle gå ut med koppel så då kom jag fram och även syrran ville gå ut då!


Matte var sen för hon och mattefar var och veckohandlade. Massor av pussar delades ut till matte när hon sen kom!

Vi gick hem och jag ville kolla katterna så matte satte sig en stund på cykelstället och jag la mig ner men så började det snöa och då gick vi in!

 


Det har snöat till och från hela dagen men det smälter på gångbanorna och vägarna efter hand, lite halt nu när vi gick hem.

Hann precis in innan det började vräka ner!

 

Vi har inte så mycket snö men det är mer än tillräckligt!

Av Aamor & Tina - 20 mars 2013 18:23

Jaha då har även vi fått snö dock inte så mycket som de där vädergubbarna befarade men det är heltäckande ändå.

Snöade i morse när vi gick iväg och sen har det kommit i omgångar under hela dagen - vi vill ha vår nu!!!!


Syrran och jag har busat ute i vår hage men inne har vi tagit det mest lugnt.

Syrran har passat mig som vanligt och vid ett tillfälle hostade jag och då hoppade hon ner från soffan och rusade bort till mig och la sitt huvud vid mitt bröst och undrade vad som hänt!

Matteföräldrarna sa att det såg så gulligt ut. Affi är väldigt omtänksam fast hon är en dam men bestämda åsikter, hihi! Hon är bäst trots allt!

Jag berättade för mattemor vid 14 tiden att jag var hungrig, satte mig först där matskålen står och när mattemor frågade vad jag ville sprang  jag fram till skåpet där maten finns och satte nosen mot dörren och sen åt jag upp allat utom 3 bitar!


Matte var sen för hon skulle till köttaffären vi har i stan, hon kom med en hel kasse men jag fick inte smaka nått för det var griskött sa hon och att det ska tillagas först så jag får väl vänta, fast jag höll ett öga på vad det var, hihi!

Jag har varit uppe en vända på trimbordet för jag hade fnattat ner halva tofsen och sen tog matte och borstade genom mig så den där korta vändan jag tänkt mig blev rätt lång ändå! Ögonen skulle tvättas och mustaschen också, matte kan vara hur jobbig som helst!

Nu ska jag sova en stund och bara njuta av att vara hemma.

 

Gammal bild!


Igår när vi var ute på sista rundan såg jag att det kom en del människor ut från trappan bredvid vår och tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att hälsa på dom men jag fick inte göra det för matte för de kom ut med en avliden person. Tyvärr bor där nästan bara yngre personer, den äldsta är vår granne och hon vinkade vi på.

Vi beklagar oavsett vem det är som vandrat över regnbågsbron för det kan väl tvåbeningar också göra!    

Av Aamor & Tina - 19 mars 2013 16:29

Matte var uppe en vända strax efter 02 och då kollade hon ut för snöovädret skulle ha kommit då men inget syntes så hon blev glad och la sig igen.

Var inget heller när vi sen gick upp då klockan ringde, toppen!

Kom lite snö när vi gav oss iväg men sen blev det inget mer, jo det har blåst som tusan men ingen snö.

Det har kommit mer i södra Skåne och där verkar det vara lite svårt att ta sig fram.

Det började snöa igen när jag och matte gick hem men vi hoppas verkligen att det inte blir mer än max ett pudertäcke, helst inget om vi får välja!


Syrran och jag har varit ute i vår hage några gånger idag och det är kul att springa runt där trots att det blåser.

Matte kom och hämtade mig direkt efter jobbet och när hon pratat lite med matteföräldrarna och gosat med Affi gick vi hem, blåser fortfarande!

Åt min mat direkt när vi kom hem och matte ska nog äta lite senare, hon steker nog nått ägg bara för hon har ätit lagad mat en gång idag! Kanske jag ska tigga lite ägg då, hihi!


Idag vill vi gratulera Hagge, Shih Tzu hanen matte var på utställning med i Göteborg, han bor ju hos min uppfödare, han bli nämligen 1 år idag!

 


Nu ska jag ta mig en liten lur så jag orkar härja med matte sen - kanske eller så struntar jag i det, härja alltså, hihi!

 

Från september förra året!

Av Aamor & Tina - 18 mars 2013 17:18

Suck och stön, det är måndag igen och matte ska jobba så vi kunde inte ligga och mysa i sängen så länge som på helgen.

Jag sov så länge jag kunde inne i soffan men sen kallade matte att det var dags att ge sig av.

Jag tittade länge på henne innan jag gick i kopplet så till sist fick hon säga "ja vi ska åka bil" och då fick jag bråttom.

Snabbt ut och pinka och sen fort ner till garaget till min älskade bil, den är bara min älskade bil om matte också sitter i den.

Jag är inte som Pyret, en hund matte växte upp med för hon älskade verkligen bilen för när de var och campade med husvagnen så var Pyret mest nöjd när hon fick ligga i bilen på dagarna, hihi! Natten fick hon allt vara i husvagnen med de andra.


Kom till syrran och hon välkomnade mig med att nosa igenom hela mig, lite smått irriterande för jag ville hälsa på mattefar men jag har lärt mig att det går fortare att låta henne göra sitt först.

Mattemor rymde ett tag mitt på dagen och det gillade vi ju inte precis men när hon kom tillbaka överföll vi henne och visade hur glada vi blev att hon kom tillbaka så hon inte rymmer igen, hihi!


Matte jobbade länge idag men så jag var inte beredd när hon kom 30 minuter för tidigt, hon hade kompat och det gillade jag.

Mattemor hade precis lagt upp mat till mig så efter hälsningarna åt jag maten och sen ville jag hem.

Och vet ni vad! Det blev bil x 2 nu, hihi! Jag fick åka bil hem också och jag blev helt paff!

Matte sa att det är för att det ska bli ett fasligt dåligt väder, säger vädergubbarna i alla fall och med en massa blåst och snö - suck, så då står bilen bättre i vårt garage.


Blåst har det gjort hela dagen och inte lite heller för matte hittade en massa pinnar och uteskräp i min päls när hon borstade mig.

Vi får se i morgon om det kommit en massa snö eller om det drar förbi och missar oss - det hoppas vi på i alla fall!

Nu ska vi hålla måndags kväll och bara göra så lite som möjligt, hihi!

 

Jag och syrran som bebisar, hon var lika "bossig" då, hihi!


Av Aamor & Tina - 17 mars 2013 15:24

Hur gott det än är med kyckling, sån tillagad som matte äter så är det inte lika kul när den ska ut för den kommer så ofta, hihi!

Redan klockan 06 ville första delen ut och sen har den velat ut lite då och då under dagen - jaja får väl ta det goda med det onda eller vad det nu heter, hihi!

Vilket som helst så la sig matte och jag igen efter första rundan och gick inte upp förrän 9, det var härligt!


Jag och matte gick till syrran vid middagstid för matte skulle hjälpa dom med nått på datorn.

Syrran blev glad när hon såg mig men jag tror nästan att det bästa var när hon fick kela med min matte för det såg ut som ren skär lycka! Affi var helt salig så jag tror nog jag ska visa henne kalla tassen i morgon, hihi!

Mattemor sa att Affi suttit och tittat mot ytterdörren en stor del av tiden igår och de trodde att hon ville att jag skulle komma men nu misstänker jag att det är MIN matte hon vill se!

Äh, hon kan väl få kela lite med MIN matte för det är ändå jag som går hem med henne, hahaha!


På hemvägen gick vi inom vår samlingslokal för mattes fd kollegas dotter var där och sålde bla hudkrämer som hon gör själv och eftersom där inte var nån lapp med överstruken hund följde jag med in! Hon tyckte att jag var så väluppfostrad men typiskt matte skulle säga att det var jag inte alls utan att jag gör som jag vill den mesta tiden, hmmmm, kan vara "väluppfostrad om jag vill och det ville jag nu!

Matte köpte en handkräm och en ansiktskräm.


Jag sa till matte, hör och häpna att jag var hungrig när vi kom hem och jag åt upp alla torrfoderbitarna utom 2.

Nu ska jag vila lite och matte ska lyssna på sin bok och antagligen blir det ryggläge i soffan för oss snart, hihi!

Strålande sol idag men det blåser rätt så mycket så det är inte så skönt att vara ute för länge.


Måste också berätta att Peggy kom springandes efter mig när jag var ute och skulle lämna nr 2 på gräsmattan, precis när jag skulle sätta mig hör jag henne och får tvunget avbryta för man måste ju kela när hon vill kela, hihi!

2:an hamnade på en annan gräsmatta senare, hihi!

 

Gammal bild på mig och Peggy!

Av Aamor & Tina - 16 mars 2013 19:06

Matte var ju jättekul i går kväll! Vi gick en runda mellan 19.30 och 20.00, sen la hon sig i soffan och lyssnade på bok efter att hon gnällt lite på TV utbudet men boken lyssnade hon inte så mycket på för hon somnade, hihi!

Vaknade till lite då och då men när klockan var 22 sa hom att vi skulle lägga oss och det hade jag inget emot alls utan hoppade gladeligen upp till henne i sängen!

Nackdelen med att hon somnade tidigt var att hon vaknade redan 06 men hon var fortfarande trött så vi låg och slumrade fram till klockan 9, det var skönt!


På morgonrundan mötte jag en Alanskan Husky, en äldre herre som tog det med ro när jag först skällde ut honom. Hans matte frågade om jag var ilsken men matte sa att jag bara är glyttig som låter så när jag vill hälsa så vi hälsade och sen gick vi vidare. Jag blev också lite paff för vi möttes nästan i en hörna så han dök bara upp - lite till mitt försvar, hihi!


Matte har tvättat lite och sen har vi mest slappat, matte då med en bok i öronen men det kan vara rätt så skönt för mig för då snackar hon inte så mycket med mig när jag vill sova, hihi!

På nästa runda mötte jag en Westi som heter Lukas, han ville nosa mig i häcken så jag satte mig på hela den delen så han inte kom åt, hihi!

Matte lagade nått gott som passade min smak perfekt. Hon gjorde köttfärssås på kycklingfärs och jag fick kryddat mitt torrfoder med lite sånt innan matte kryddade det - jisses så gott det var så det kan hon gott köpa fler gånger!


Matte startade en DVD och kollade lite men så tyckte jag att hon var tråkig så jag kallade ner henne på golvet så vi kunde gosa lite - blev rätt mycket och det var härligt!

Sen tyckte jag att jag varit duktig och krävde ett tuggben, ett sånt med torkad kycklingfilé runt benet!

 

När jag tggat klart kallade jag ner matte igen på golvet och när vi gosat klart krävde jag ett tuggben till men fick till svar "att det kunde jag se mig i månen efter" - hittade ingen måne så jag struntade i det, hihi!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards