Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2013

Av Aamor & Tina - 15 mars 2013 17:16

Idag är det fredag och det är ju veckans bästaste dag, hihi!

Kändes rätt tungt i morse att gå upp men den sista dagen kan man ju orka med om man anstränger sig lite, hihi!


Matteföräldrarna hade en dam på besök idag och jag och syrran tog väl hand om henne när hon kom men sen gick jag och la mig istället så jag kan orka med att underhålla matte ikväll - man ska ju hushålla med krafterna!


Låg till och med och sov i soffan när matte kom från jobbet så jag hann precis ut till dörren och hälsa henne välkommen hem.

Matte sa att vi skulle åka bil hem och då fick jag bråttom och fick säga till matte ett par gånger att jag var redo och att matte gott kunde skynda sig lite.

Matte körde en lite längre runda än bara hem så jag skulle få åka lite mer, snällt av henne.

Solen sken så vi satte oss på bänken och njöt en stund och då kom en som jag känner och hon blev så glad när hon såg mig för det var längesen nu sa hon. Hon berättade att de hade fått avliva sin katt i början av veckan för hon hade blivit sjuk men så var hon också hela 18 år - trist ändå!


Inne fick matte nått hemskt ryck och drog fram dammsugaren och började plocka både här och där!

Jag tyckte att hon var lite jobbig så jag la mig på dammsugarsladden och när matte drog iväg med den förljde jag med för jag reste mig inte - jo först när matte vände sig om för att se var den fastnat, hihi!

Nu är det lugnt igen och jag kan sova en stund - tror jag väljer att äta senare för matte kanske fixar nått gott även om hon säger att hon inte ska göra det utan ta nått lätt bara.

 

Från mars förra året!

Av Aamor & Tina - 14 mars 2013 18:43

Vilken kulig morgon det blev för när matte och jag kom ut kom Peggy springandes och önskade mig Godmorgon men sen pös hon iväg för grannen och hunden hon passar kom gående, vi stannade kvar och snackade ett tag och precis när vi skiljdes åt fick jag syn på en Goldentik som ville hälsa, först mopsade (mattes ord) jag mig lite men sen hälsade vi men hon är så full av bus att jag ställde mig bakom matte och sen gick vi vidare.

När jag vände mig om fick jag syn på henne igen för hon gick en bit bakom mig så snabbt som ögat la jag mig ner för att vänta in henne, matte försökte dra mig med men jag hade inga ben utan det blev en rund cirkel i snön för jag snurrade bara, hihi!

Tiken la sig också ner men då sa matte att ville jag hälsa på henne en gång till fick jag skynda mig för annars blev hon sen till jobbet så det fick jag göra!

Syrran nosade igenom hela mig när jag kom dit för jag luktade en massa annat än det vanliga, hihi!


Det har snöat till och från idag, mest nu i kväll då det kom stora flingor men vi kan än så länge se grässtrån genom snön så det är inget tjockt lager som tur är!


Matte var sen för först var hon hos sin moster och hämtade en bit smörgåstårta och tårt som blivit över från hennes kalas och mostern var snackig och sen körde matte och mattefar och veckohandlade.

Först 17.10 kom hon och jisses så glad jag blev till jag och Affi fick syn på kassarna mattefar kom in med för då skulle vi undersöka dom, noga!

Märkligt nog var den där typen "i vägen" också där för vi hörde det ett par gånger men fast vi tittade runt såg vi inte typen, hihi!

Då matte och jag gick hem träffade vi på en Gul Labbe som var lite bufflig så jag ville gå vidare.

Maten åt jag hos matteföräldrarna innan jag och matte gick hem så jag kan ägna kvällen åt att vila, hihi!

Men först hjälpte jag matte att vattna blommor och när hon tog bort några torra blad från den ene Clivian så hjälpte jag till att strimla det fast matte påstod att det inte skulle strimlas! Ja ja gjort är gjort!


Matte är hopplös för hon stängde in mig på toa! Jag fick kalla på henne och det kändes som en evighet innan hon hittade mig där!

Jag hann inte med henne när hon gick ut därifrån utan där satt jag i mörkret helt själv i säkert 20 sekunder!

Matte sa att jag kunde knuffat lite på dörren för den var inte helt stängd men varför ska jag anstränga mig när hon kan göra det!!!!

 

Från innan i mars men detta är en tillräcklig "ansträngning", hihi!


Av Aamor & Tina - 13 mars 2013 18:15

Träffade på vår kära granne i morse, hon passar sitt barnbarn hund och vi blev jätteglada att ses igen, han ville leka men jag tyckte dels att det var lite tidigt och sen har han några stora tassar så jag nöjde mig med att nosa på honom.


Dagen som vanligt hos syrran, sov, bus och sen en massa pussar till matte när hon hämtade mig!


Vid middagstid började det snöa lite smått här - nä vi vill inte ha mer snö nu men det fortsatte och ökade lite i täthet men som tur blev det bara ett tunt skikt med snö - än så länge i alla fall för man vet ju aldrig om det kommer mer!

Inne åt jag min mat och mitt "efter maten" godis och av någon märklig anledning hamnade jag på trimbordet sen.

Tofsen blev omsatt och lite borstning på det och sen var matte nöjd och jag med, hihi!

Ett måste efter trimbordet är ju godis eftersom jag varit duktig och det ser jag absolut till att matte inte glömmer bort för hon kan ha dåligt minne när det gäller sånt, hihi!

 

Torkad kycklinfilé är gott men det kan vara lite hårt ibland och matte var tvungen att ta kort på denna hårt arbetande kille, hihi!

Sen sa matte nått som inte kan stämma, att jag kör med henne!

Det gjorde jag inte och jag kan inte hjälpa att jag vill så mycket ibland, hihi!

Började med att jag ville ha en bit kycklingfilé till och det fick jag men jag spottade ut den och gick ut i köket och tyckte att matte kunde öppna balkongdörren så jag kunde gå ut där istället.

Efter lite påtryckningar reste sig matte från datorn och öppnade balkongdörren men då rusade jag in och tog kycklingen och ville inte gå ut längre, hihi!

Matte satte sig och då kom jag på att jag var törstig och jag ville ha vatten från sprejflaskan som står i TV rummet, jag ger mig inte trots att matte säger att jag har nytt vatten i köket så matte får resa sig och spreja vatten i min mun, hihi!

Försökte sen få mer kycklingfilé men då var det totalstopp och då kom mattes påstående att jag kör med henne!

Nu har jag i alla fall gett upp och gått och lagt mig istället för det tar på att ränna fram och tillbaka och samtidigt att få matte att hänga med och att få henne att lyda mig, hihi!


Av Aamor & Tina - 12 mars 2013 17:24

Det var ännu kallare i morse, hela -13 grader och det var rätt så kyligt om nosen!

Fast nu får matte som hon vill att det ska frysa till ordentligt nu när snön är borta så alla otäcka små fästingar och mördarsniglar kan gå hädan, en del i alla fall!

Det har hjälpt att det varit strålande solsken för man blir så pigg av det.


Idag har det varit rena pusskalaset för mig!

Först kom mattemors syster på besök, hon fyller år i morgon och matteföräldrarna bjöd henne på mat idag och så ska hennes vänner komma i morgon och några av barb och barnbarn.

Hon fick pussar av oss bägge, kan ju inte bli bättre för henne, hihi!


När matte kom så fick hon en riktig tryckare mitt på munnen när hon lyfte upp mig, hihi!

När vi sen gick hem var det tre barn som jag känner som var ute och lekte och när de fick syn på mig hörde jag "Åh Aamor, min lille älskling nu ska vi pussas" och så kastade de sig på marken och då delade jag ut pussar i tur och ordning och sen tog jag ett par varv till, hihi!

Jag älskar att pussas!


Vi har nu varit hemma ett tag och jag ville inte ha min mat när matte serverade den, gick och la mig istället. Kanske jag vill ha den senare.

 

Gott att ligga i soffan (gammal bild).


Av Aamor & Tina - 11 mars 2013 18:36

Matte vaknade 10 minuter innan klockan ringde och det var bra för då kunde vi vakna till i lugn och ro.

Idag är det måndag och matte ska jobba igen och själv ska jag på "dagis", hihi!

Fick åka bil dit och tur var det för det var riktigt kallt ute, -9 grader. Vi har inte fått nån snö som jag såg min bloggvän Melody fått och även min uppfödare hade fått snö och det är inte det lilla heller!

Fast så kallt som vår vän Julia hade hade inte vi tack och lov!


Syrran har varit lycklig idag som fått passa mig en hel dag och hon har vaktat mig som en hök!

Vi var ute och lekte på trädäcket och när jag ville busa lite så åkte jag på ett nacksving av syrran, nästan i alla fall - snällt!

Solen har lyst och det har varit riktigt gottigt trots att det varit kallt.


Så lycklig när matte kom och hämtade mig för hon jobbade ju länge idag.

Vi gick den långa vägen hem och då blev jag på bushumör igen och bet tag i mitt koppel, vårkänslor kanske, hihi!

Satte oss ute ett tag på vår bänk och då kom Peggy och nosade på mig men hon ville bara kela med min matte idag men det gjorde inte så mycket för jag kollade in Basti och Simba som busade på gräsmattan.

När vi kom in sa matte till mig att jag skulle äta, har hoppat över maten i 2 dagar nu, först ville jag inte men till sist tröttnade jag på mattes tjat och åt och så var jag lite hungrig också men det erkände jag ju inte för matte, hihi!

Nu ska vi slappa hela kvällen - jag i alla fall!


Matte tog ett kort igår på mig när jag precis nyst och min tofs la sig som en rund liten hatt på huvudet - matte skrattade åt mig men ändå var hon tvungen att fota innan hon rättade till "hatten"!

    

Tror ni jag kan vara med på den där "hattparaden" på nån galopp tävling eller vad det nu är, hihi?




Av Aamor & Tina - 10 mars 2013 16:07

Matte vaknade jättetidigt, redan 05 men som tur var låg hon kvar i sängen och lyssnade på bok. Vi gick inte upp förrän 8.30

Själv kollade jag in vad matte tänkte göra och när jag såg att hon gick in i badrummet intog jag min del av soffan och sov där en timme till.

När jag vaknade ville jag ut på direkten. Blev en halvlång runda, jag ville gå längre men matte gnällde på att det blåste för mycket, jag lyfte nästan, hihi!

Nu har det blåst så länge att jag nästan tycker att det är kul när pälsen flyger åt alla håll och sen är det rätt skönt att lufta pälsen. Blev till och med på bushumör och ville ha den delen av kopplet som matte håller i, jag tyckte hon kunde släppa det helt och drog och slet i det men hon sa att jag kanske blåste bort då, hihi!

Matte sa att jag var bra glyttig, hihi!


Blev lite soffmys när vi kom in igen, först sov jag en stund och matte satt och lyssnade på sin bok men rätt som det var sa jag till matte att det var keldags och så kröp jag närmre matte och hon drog upp benen!

 

Tyvärr hittade matte då några tovor som hon försökte dela på samtidigt som vi gosade - det är inte okej så jag hoppade ner!

Tyvärr hamnade jag på trimbordet sen och vips så var tovan borta, hihi!


Jag kände mig lite rastlös och ville gå ut, vi tog en kort sväng om syrran och sen gick vi vidare, blev en långrunda nu och jag njöt hela tiden. Blåser fortfarande mycket men det har kanske lagt sig lite och så tittade till och med solen fram lite då och då.

Det har till och med kommit några snöflingor idag, bara väldigt lite inget alls som la sig. Har nog varit värre längre söderut i Skåne om vi fattat rätt!

Matte har ätit mat nu och hon tyckte att även jag skulle äta eftersom jag stuntade i det igår men jag var trött efter rundan så ja jag la mig istället, hihi!

Av Aamor & Tina - 9 mars 2013 16:08

Sovit gott hela natten och sluppit gå ut, det är rätt skönt!

Sov lagom länge och vi tog en runda innan matte åt frukost.

Det är så blåsigt att det kvittar vilket håll man går på för vinden blåser ändå bena i häcken på en och det är inte bekvämt precis! Matte skrattade några gånger när jag såg ut som de där irländska tvilligarna som varit med i melodifestivalen, med håret rakt upp - kul jag kan roa henne ju!

Tacksam är jag i alla fall att jag är ankrad i henne så jag inte blåser bort, hihi!


Har hjälp matte att kasta sopor, glas och batterier och jag var jätteduktig och hejade på henne.

En familj i huset mitt emot vårt höll på att flytta och bar ner allt bohag till parkeringen, hade nog ingen nyckel till grinden, och där stog höga lampor och skåp mm och jag tyckte det var perfekta saker att pinka på men det lät matte mig inte göra, fick inte ens gå nära och nosa på sakerna! Vi gick ändå förbi där 4 gånger och det hjälpte inte hur snabb jag än försökte vara för matte sa bara "rakt fram, Aamor" så jag fick lyda ju!


Vid 13-tiden blev jag rätt trött på matte så jag sa att jag ville hälsa på syrran och matte sa att vi kunde gå dit en liten stund!

Vi hälsade och sen la jag mig och då kom syrran och kelade lite med mig och sen började hon med att passa mig!

 

Så här kan hon sitta så länge jag ligger still, här tillar Affi på matte men annars har hon ögonen på mig!


Vi har varit ute och busat i hagen men vi tyckte att det blåste lite för mycket.

När matte och jag gick hem passade vi på att gå en lite längre runda, den längsta vi gått på hela veckan och matte sa att det gick rätt så bra, hon kände av ryggen men inte så mycket som innan i veckan, nu kändes det bara lite mer än det vanligtvis gör.

Härligt att gå en lite längre runda trots att det är så blåsigt men jag gillar inte när pälsen lyfter för nästan hela jag lyfter då.

Hemma träffade jag på grannen och deras barnbarn, de var så söta och jag blev lite avis när de gick upp en våning och inte gick in till oss, fast jag fick pussat den lille killen i alla fall, han blir snart 1 år.


Matte tvättar och diskar, ja maskinerna gör det men hon får fixa till det sen ändå.

Ska se om vi står ut med att titta på Mellon idag annars får vi kolla på slutet bara!


Av Aamor & Tina - 8 mars 2013 18:34

Jag väckte matte tidigt i morse för jag behövde gå ut och det var rätt så akut, matte var inte överlycklig direkt för klockan var bara 04. Sen efter en baktvätt la vi oss igen men matte somnade inte och tur var det för sen behövde jag ut igen 05 och 05.30 Vi slumrade sen i sängen bägge två och gick inte upp förrän klockan var 10.20 och då behövde jag gå ut igen - varit lite rännande med andra ord!

Matte har tvättat mina handdukar men annars har vi tagit det mest lugnt, matte lyssnar på sin bok så hon är lite trist, hihi!

Vid 17-tiden blev jag väldigt rastlös och matte frågade lite olika saker för att ta reda på vad jag ville men först när hon frågade om jag ville hälsa på syrran blev jag glad!

Vi gick dit och matte lämnade en stor gryta hon lånat. Syrran blev jätteglad och vi ville ut i hagen och så busade vi lite där men när vi kom in igen ville jag hem.

Matte sa att jag allt var lite tramsig för jag satt och passade matte och sa att jag ville hem, matte sa att jag pep men det gjorde jag inte!

Vi gick i alla fall hem för matte misstänkte att jag var hungrig och det var jag för jag åt mitt torrfoder när vi kom hem.

Kanske inte så konstigt eftersom jag sprungit ut hela morgonen, hihi!


Det blåser som tusan idag också men solen har i alla fall visat sig så nått bra har det ändå varit.

Kelat lite med Peggy och Ollie kom farande från några buskar och sprang förbi oss nu när vi kom hem, matte blev jätte rädd, hihi!

Nu ska jag inte göra mycket mer än att ta det lugnt och smälta maten, matte lär nog fortsätta med sin ljudbok för hon säger att där är bara skit på TV, hon har knappt startat TV.n de senaste veckorna, jo sett på DVD men inget annat, bara några enstaka program har hon sett!


Matte sa att det var sista arbetsdagen nu jag har henne hemma för hon ska jobba på måndag, skönt trots allt att det blir det normala igen.

 

Gammal bild på "plattmasken" som matte säger!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards