Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under mars 2013

Av Aamor & Tina - 7 mars 2013 17:44

Det har inte varit mycket fart här hos oss idag utan vi har nog mest slöat!
Inget kul väder att vara ute i heller för det blåser rent för mycket enligt min smak!
Var hos syrran en stund för matte körde mattefar till stan, hon tyckte synd om honom som skulle cykla ner i den blåsten.


När vi var på väg hem från garaget fick matte syn på Peggy, jag såg inte henne men hon såg oss och kom i galopp efter oss.
Vi hann till bänken och så blev det en massa kel!
Hon hoppade upp på bänken och det gillade jag inte direkt för då nådde jag inte henne.


Matte ligger i soffan och lyssnar på bok, så ser detta inlägget inte ut som vanligt är det för hon skriver med mobilen.
Matte stannar hemma hos mig i morgon också för att kunna bli så bra som möjligt och sen får hon ta nya tag på måndag.
Matte är lite smått stolt över mig för jag finns på bild på både södras Shih Tzu och Sv. Shih Tzu klubbens hemsida.
Jag är mattes linslus, hihi!

 

Av Aamor & Tina - 6 mars 2013 19:08

Matte vaknade tidigt idag också men det var helt okej ändå.

Varit en stund hos syrran för matte behövde åka till apoteket och lite annat så jag passade på att leka lite eller det blev nog kanske lite väl mycket pipande efter matte, hihi!


Nu i kväll fick vi besök av mattes kusin, hon mellanlandade hos oss mellan jobb och kvällskursen och de åt mat ihopa.

Kusinen hade maken hemma och sonen skulle prova på att sova över hos sina farföräldrar, vi får höra sen hur det gått!

Matte sa vid 16-tiden att kusinen skulle komma och jag började vänta men när hon inte kom frågade jag "när" ett antal gånger.

När det väl ringde på dörren var matte taskig och bara öppnade en liten bit så jag kom inte ut till henne utan fick nöja mig med att kika ett tag med ett öga - fismatte!

Jag blev jätteglad när hon sen kom in och låg och passade henne hela tiden.

Vi följde henne sen till bilen men jag blev lite distraherad för Peggy kom också och följde med oss hela vägen.

Peggy har varit otroligt kelig hela dagen för varje gång vi varit ute har hon kelat med mig.


Matte är lite bättre i ryggen idag, känns inte lika mycket men tillräckligt ändå säger hon. Vi är så glada för all bättring!

 

Jag och mattes kusin, gammal bild en gång när vi var och hälsade på hos dom!

Av Aamor & Tina - 5 mars 2013 17:21

Matte har varit hemma hos mig idag också.

Hon har inte haft så väldigt ont i natt men fortfarande när hon går och står för länge och det är inte långt vi går just nu.

Vaknade tidigt gjorde hon ändå men jag slapp ju gå iväg så det kan ju vara okej då!


Var borta om hos syrran i ca 1,5 timme, har ju inte sett henne sen i lördags på förmiddagen. Matte behövde handla lite så hon cyklade ner till Netto, är närmsta affären.

Efter matlagningen och att hon ätit la hon sig i soffan en stund och lyssnade på bok, jag låg på golvet bakom gardinen, en av mina favoritplatser.

Matte slumrade nog till för hon for upp med ett ryck när grannen ovanpå fick städfnatt och matte blev rädd, han körde nog dammsugaren i väggen eller nått.

Matte började snacka om att vår dammsugare också behövde luftas men jag övertalade henne att det var mycket trevligare att lufta mig, hihi!

Blev en lite längre runda nu men inte ens så lång som de vi kallar halvlånga rundor.


Varit strålande solsken idag och det känns verkligen som om våren kommit, fåglarna låter på annat sätt och så har jag vattnat några vintegäck, hihi!

Åt mat när vi kom in från rundan och just nu håller jag på med det smarriga tuggbenet med torkad kyckling runt om - mums!

Nu ska vi inte göra mer idag hoppas jag, jo gå ut och lite annat men annars ta det lugnt. Matte börjar bli lite smått trött på att vara hemma men hon ska stanna hemma i morgon också och så får hon se hur det känns då, håll tassar och tummar att det värsta lagt sig då - trots att jag gillar att ha henne hemma vill jag hellre ha henne som vanligt!

 

Bild från mars 2011 !

Av Aamor & Tina - 4 mars 2013 17:19

Det har inte hänt så mycket här hemma idag.

Matte har varit hemma för hon behöver vila sin rygg och röra på sig i måttlig mängd, kan bli lite mycket rörelse på jobbet när hon har ont i ryggen.

hon hoppas bara att det värsta snart ska lägga sig så hon kan jobba igen.


Vi har gått några korta rundor, en blev lite längre men det var nog maxlång för henne men smärtan lägger sig fortare än innan.

Själv har jag sovit i soffan när matte kollade på DVD och så har hon lyssnat på bok.

Jag har varit uppe på trimbordet för jag behövde, sa matte i alla fall få ny tofs och lite genomkamning.

Mina tassar blir så smutsiga nu när det töar ute och är lite slaskigt, de är nästan helt svarta när vi kommer in så jag hamnar i duschen för att få dom vita igen.


Har träffat på Peggy och hon ville kela lite men matte ville inte stå still så länge så vi gick vidare och Peggy gick åt andra hållet.


Har jag inte legat i soffan så har jag intagit denna ställning, hur skön som helst, hihi!

 

Av Aamor & Tina - 3 mars 2013 10:21

Vi hade inte tid att blogga igår för vi kom hem sent så vi får göra det nu istället!


Som vanligt vaknade matte tidigt men hon låg kvar en stund men sen gick hon upp för som hon påstod så hade vi mycket att göra under lördagen.

Först var matte på "posten" och hämtade ett paket och sen handlade hon en film i affären, jag var hos syrran den stunden för jag ville inte passa bilen eller rättare sagt matte ville inte att jag skulle passa den.

När matte kom tillbaka hoppade vi in i bilen och sen åkte vi iväg och vi åkte och åkte, lite över 1 timme körde matte men jag själv sov nästan hela tiden.

Då bilen stannade kände jag igen mig och ville av direkt men matte skulle knäppa av mig bältet och sätta på kopplet och ha med sig sina saker - åh så långsam hon kan vara ibland, hihi!

Vi var hos min snälla uppfödare och jag ville in till alla roliga hundar.

Hälsade på några av tjejerna där ute på innergården och resten när vi kom in, knorrade lite mot hanarna men vi hade en grind mellan oss, mest för att de ville kela med min matte.

Matte skulle ju tvunget gosa med Hagge som hon gick på utställningen i Göteborg med, gillas inte, hihi!


Liza och matte tog en fika och sen började de kamma hundar. Stackars Liza hade varit dålig hela veckan och kände att hon blivit bak med pälsvården och matte erbjöd sin hjälp och jag blev avundsjuk!

Först fixade matte med Nova men hon var klar smabbt och sen tog matte min söta lillasyster Madicken (vi har samma mamma) och matte skrattade åt henne för hon lät som jag och Affi låter när vi är på trimbordet och hade samma saker för oss - ja vi är ju syskon.

Men jag tyckte att jag var åsidosatt så jag sa till matte att jag också var där så hon erbjöd mig att bli kammad men där går gränsen så istället blev jag satt på en stol brevid matte men jag var inte riktigt nöjd ändå så jag tog ett skutt och la mig på köksbordet och matte sa nä men min snälla söta uppfödare sa att det gick bra!

Då blev jag lugn för då var jag i samma höjd som min matte och nära henne, hihi!

Matte sa att jag skulle se och lära att man ska ligga på rygg när mage och ben fixades men då vände jag rumpan mot matte för det vill jag inte lära, hihi!

Vid ett tillfälle när jag var på golvet ville Nova leka och så flörtade hon med mig så jag blev lite skrajsen och hoppade nästan rakt upp i mattes famn - vilka vilda flickor!

Gillade inte heller när matte satt på golvet och då hon fick Madicken, Maja och min mamma Minette i famnen och några andra runt om så jag klev upp i mattes knä och la mig där så de andra fick allt gå ner och lägga sig runt om istället.

Matte sa att jag var tramsig för jag är ju inte nån knähund i vanliga fall - kan väl hända men man måste passa så matte inte byter ut mig för jag såg allt att Madicken sprang och pussade på mattes tår hela tiden och hon är så söt så.......

Skönt när vi körde hem och det var BARA jag och matte fast det var ändå kul att hälsa på!


Vi var hemma vid 23-tiden och sen satte matte igång en DVD så det blev sent i säng för att vara oss. Klockan 03 väckte jag matte och sa att jag behövde gå ut och att det var bråttom men när jag väl kom ut var det inte akut längre men jag klämde fram några droppar ändå - matte var inte direkt lycklig, hihi!


Idag vaknade vi 8.30 och när matte var klar så gick vi ut, stålande sol och snön smälter bort så man nästan kan se det med det finns mycket is på gräsmattorna så det är väldigt slirigt där.

Jag ville gå längre men matte har fortfarande ont i ryggen så hon kunde inte gå så långt, hon säger att det går bra en bit men sen orkar hon inte hålla upp sig och säckar då ihopa mer och mer och då gör det jätteont.

Nu ska jag sova ikapp sovtiden jag missade igår hos Liza!

 

Bild från i somras när vi hälsade på hos min uppfödare, här är Maja och Madicken. Madicken har längre hår nu!

Av Aamor & Tina - 1 mars 2013 16:44

Försökte låta bli att höra matte i morse när vi skulle iväg men till sist fick jag hoppa ner från soffan för jag hörde henne låsa upp ytterdörren för jag vill absolut inte vara själv hemma!

Trots att matte la sig tidigt och släckte lampan tidigt mot vad hon brukar var vi trötta bägge två, kanske kan ha att göra med att matte istället vaknade redan 05, suck!


Matte sa till mig att gå lugnt när vi väl kom iväg för hon har ont i sin rygg idag, mer än vanligt och hon gick som en "skadeskjuten kråka", jag tog det rätt lugnt för jag kände mig ju rätt trött själv!

Somnade hos syrran så fort matte kört iväg till jobbet.

Det har mest varit lugnt hos syrran, vi har sovit och strax innan matte skulle komma var vi ute och busade i hagen men höll samtidigt koll i gången mellan huset och garaget i fall vi skulle se när hon kom men hon dröjde så vi gick in istället.

Matte hade tankat vår bil och sen varit i en affär och kollat lite men hon var ändå bara 30 minuter sen.

Fick självklart åka bil hem sen och nu är det den bästa dagen i veckan!

Matte har jobbat klart och vi ska umgås hela dagarna, blir hon bara lite bättre i ryggen så kanske vi kan gå lite längre rundor och lite fortare än det där "vaggandet", hihi!

Gammal bild men vi kanske kan rusa fram så här, jag i alla fall, hihi!


Trevlig helg alla!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards