Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under april 2013

Av Aamor & Tina - 22 april 2013 17:54

Matte hadl lite problem att somna igår kväll eftersom hon slumrade på soffan innan men 23.30 släkte hon i alla fall och somnade efter ett tag men 00.25 vaknade hon av en knall och for upp, själv brydde jag mig inte det minsta för jag tvättade en tass just då.

Matte tittade ut och sa att det lät som någon smällt av en bomb på parkeringen men det enda hon såg var en bil som larmet hade gått på antagligen för att smällen var så hög.

Vi vet än inte vad som hänt men fler har hört det.

Efter ett tag somnade matte igen.


I morse fick jag sällskap på rundan till vår bil, Peggy kom och ville följa oss en bit och jag var överlycklig men matte blev smått frustrerad på mig för jag kunde inte gå och så glömde jag bort att göra det jag skulle göra ute, hihi!

Så länge Peggy går går jag men när hon stannar kastar jag mig ner på marken och ligger där för att invänta henne, rundan tog 3 gånger så lång tid som vanligt så det var tur vi var ute i god tid!


Haft en toppendag hos syrran som vanligt, hon har passat mig hela dagen och har jag gått utom hennes synfält har hon kommit efter och kollat in vad jag gör.

Ett tag låg hon i fönsterkarmen och jag i hallen utanför köket och hon såg mig hela tiden men jag ville ligga på annat ställe och flyttade på mig och då skulle hon ner direkt och se var jag blev av och sen satt hon där och passade mig - hon är så söt min syster.

Glad blev hon i alla fall när jag kom i morse!


Matte jobbade inte länge idag och då vet jag att det blir längre en annan dag men det fixar jag.

Vi gick hem nästan direkt och medan matte tömde diskmasinen och fixade mat till sig åt jag mitt torrfoder.

Tänker sova en stund nu, kanske ända fram till jag ska gå ut nästa gång!

Har varit uppe på trimbordet för tofsen ja matte gillade inte det jag fixat till själv, hihi! Det blev lite extra mys där uppe och jag somnade nästan!

 

Jag och Peggy från innan denna månad!

Av Aamor & Tina - 21 april 2013 19:07

Då är det söndag igen och sista lediga dagen men jag och matte har haft en härlig dag för solen har strålat och värmt!

Vi gick nog ut vid 9 tiden och då blev det en sån där lagom morgonrunda, inga katter eller hundar syntes men det gjorde inget för vi skulle ju ut fler gånger.

Matte fixade sen lite här hemma och sen kollade hon på en film på datorn "En oväntad vänskap".

Sen frågade matte om jag ville hänga med och kasta sopor och det säger jag ju inte nä till - ja kastandet är väl inte det roligaste men jag får ju komma ut, hihi!

Mötte först Peggy på väg mot sopstället men hon ville inte följa med tillbaka. Satt länge och tittade efter henne och missade nästan därför att Ollie kom och kelade med min matte, han kom flera gånger för vi satt ute på bänken länge.

Våra grannar ovanpå kom med en massa småplantor av allt möjligt som de skulle ut till sin koloni och plantera och jag ville kolla in dragvagnen men matte sa att det var bäst att jag lät bli så plantorna inte blev krossade.

Gick in när jag blev varm, för solen kom fram riktigt och där var helt vindstilla så det blev riktigt varmt.


Matte drog i gång tvättmaskinen när vi kom in men det störde inte mig för jag somnade ändå, hihi!

Vid 16-tiden gick vi ut på en långrunda och inte ens då mötte jag nån hund, hörde en men fick inte syn på den.

Hemma igen satte matte sig på "vår" sten och nu känns det riktigt som om det är vår när hon invigt den, hihi!

Matte lagade lite mat och sen blev hon trött och la sig på soffan med bok i öronen och som vanligt ......snark, hihi!

Jag väckte henne med ett skall när jag frågat efter godis lite försiktigt först men jag fick ta i med brösttonerna för att hon skulle höra, hihi!

Fick bara en bit för jag skulle äta min mat innan jag fick mer så det gjorde jag - fick mer sen, hihi!

Nu ska vi snart gå ut på dagens sista runda, kan ju bli tidigare idag för vi ska ju upp och iväg tidigare eftersom matte ska jobba.

 

Från förra året i april! 

Av Aamor & Tina - 20 april 2013 17:28

Matte vaknade i nästan vanlig vardagstid men vi behövde ju inte stressa iväg och bara det är så skönt.

När matte var klar med sin morgonrutin förutom maten gick vi ut på dagens första runda men först var jag uppe om vända på trimbordet för matte sa att som jag såg ut kunde jag ju inte se en enda katt och de vill man inte missa!

Matte vinkade på Trixis matte men jag såg inte Trixie för jag tittade efter mina kattvänner men rätt som det var hörde jag nån som sa "lika bra att stanna här för hon går inte längre förrän hon fått hälsa", det var Trixie som vägrade gå för hon ville säga god morgon till mig. Hon låter så liten och ynklig när hon hälsar trots att hon är en stor Schäfer, hihi!

Inne igen dammade matte lite överallt och jag la mig i soffan och kallade på matte som kom när hon var klar, hon skulle lyssna på sin bok men slumrade visst till en stund, hihi!


Vid 14 gick vi ut igen och då träffade jag på Peggy och efter lite kel gick jag och matte vidare men när vi kom tillbaka mötte Peggy oss och vi hade följe hem sista biten.

Matte satte sig på bänken och solade lite och jag och Peggy satt också uppe på den.

 

Lite bänkmys är aldrig fel!

När vi sen gick in igen la jag mig i soffan igen och matte funderade på att starta en maskin tvätt men den från igår var inte torr så hon hamnade i soffan hos mig med boken i öronen.  

Lördagarna ska vara lugna och bara mysiga när vi är hemma och lediga, det gillar jag.

Matte lagade mat senare till sig men jag ville inte ha just då utan satt och väntade tills hon ätit klart för att säga att vi gott kunde gå en runda till i det fina vädret.

Vi tog vår långa runda runt dammen och idag var där ett ankpar men jag hade inte tid att kolla in dom för vi mötte mattes kompis Eva, de har gått i samma klass mellan 4:an och 9:an och jag hade jobb att se till så hon inte avvek från oss.

Matte säger att jag inte är nån vallhund men jag har lite vall i mig, i alla fall när det gäller katter och tvåbenta, hihi!

Inne nästan precis och jag har ätit min egen mat nu och tänker låta magen jobba lite medan jag vilar mig en stund, har ju inte riktigt vant mig vid värmen än för det har ju varit kallt länge.


Hoppas alla får en trevlig lördagskväll!

Av Aamor & Tina - 19 april 2013 18:53

Ja nu är det äntligen fredag och just nu är den bästa delen för nu är jag hemma med matte och det kan knappast bli bättre!

Dagen innan har också varit bra för vi har mest sovit, hihi!

Syrran hämtade mig en gång och sa att vi skulle upp i fönstret och titta ut, hon ville inte vara där själv men jag tror hon ville skälla ut någon hund som eventuellt skulle komma gående utanför.

Det är så att sitter vi där en och en säger vi inget, jo jag kan väl blåsa upp mig och fnysa lite så rutan blir prickig men när vi är två är vi tuffa och säger ifrån att man ska inte gå utanför tomten bara så där och se malliga ut, hihi!


Jag fick åka bil hem och det är lika kul som vanligt och äta behöver jag inte göra för det gjorde jag hos matteföräldrarna när matte kom, hon fick mat där idag för matte kunde inte tacka nä till äggakaka och stekt fläsk.

Blev inget utesittande för matte tyckte att det blåste kallt och sen bar hon på tvättmedel och sköljmedel och en del frukt som hon missat att handla igår - så går det när hon "glömmer" att skriva handlelista!

Vi ska bara njuta av fredagen nu, jag ska i alla fall men matte ska hänga upp tvätt för hon drog igång tvättmaskinen.


Det fina vädret vi haft de senaste dagarna har nog flyttat på sig för det har varit kallare idag och lite regntungt utan regn och så har det blåst en hel del.

 

Så är kommer jag nog mest att tillbringa kvällen eller i någon annan skön sovställning (gammal bild).

Av Aamor & Tina - 18 april 2013 18:29

I morse kunde vi inte ta det lika lugnt som de två senaste morgnarna och det var lite trist, föreslog matte att hon kunde gå upp tidigare så hade vi fått en lugn morgon men hon ratade den idén direkt - märkligt!


Dagen hos syrran har varit kanonbra, vi har sovit, kelat och busat ute i hagen för även idag har det varit varmt och gott ute, okej det har blåst mer men det var bara skönt fast nu ikväll har det börjat blåsa ännu mer och det är inte lika kul.

Lite bus inne har det också blivit men bäst är att busa ute.


Matte var sen för hon och mattefar var och shoppade men det gick fort idag och syrran satt i fönsterkarmen och höll koll på när de kom så jag kunde vara beredd.

Puss på matte och sen kolla in matteföräldrarnas kassar för att sen gå till matte igen för lite bus och gos!


Matte fick mat hos matteföräldrarna och sen gick vi hem. Satt ute ett litet tag för att kolla om några katter ville komma fram och hälsa men vi såg inte en enda så vi gick in och jag åt min mat.

Matte drog fram den där hemska saken med sladd och lång hals som låter, hihi och jag gick och la mig i andra ändan av lägenheten.

Matte sa att det var nödvändigt för den "stora" hade inte varit framme på ett tag nu, fast den "lilla" har varit framme med jämna mellanrum så var den "stora" tvungen att äta lite också nu!

Tur det går rätt fort även om den arbetade ovanligt länge idag, hihi!


Nu ska vi i alla fall pausa och göra inget nödvändigt och jag kan få ro på mattes fötter även om hon säger att det inte behövs nu för det är varmt nog så tar hon ändå inte bort dom.

 

Här ligger jag nu också men bilden är gammal!

Av Aamor & Tina - 17 april 2013 17:10

Så gott jag har sovit i natt och det gjorde nog matte också, skönt att komma hem!

Fast hennes kolleger sa idag att de hade behövt henne i gårkväll när de hade en musikquiz för matte hade nog kunnat mer än vad de kunde - gulligt av dom!


Syrran blev glad när jag kom och matte sa att hon skulle hämta mig tidigare än igår men att det ändå blev senare än vanligt, rörigt och jag fattade inte mer än att hon skulle hämta mig och det är ju viktigast trots allt, hihi!

Vi har hjälpt mattefar att sätta ut trädgårdsmöblerna på trädäcket och så har vi provat några av stolarna.

Varit och är ett kanon härligt väder idag även om det luftar lite mer idag.

Varit ute mycket med andra ord.


Var inte beredd när matte helt plötsligt dök upp för tidigt men jag hann ändå hämta en leksak snabbt och sen ge henne en puss.

Hon kan ju inte säga att hon ska bli senare än vanligt och nästan vara där vid samma tid - okej nu gjorde det inget för jag blev jätteglad men jag vill vara beredd!

De hade blivit klara 45 minuter tidigare än vad de skulle sluta så därför kom hon tidigt. Gillar jag!


Vi gick hem och satte oss ute en stund och njöt och så snackade matte med mina kattvänners matte. Matte visade filmen på mig och Peggy när vi kelar - så pinsamt, hihi!

Självklart hälsade jag på några av katterna men det var bara Ollie som kom och strök sig mot mig.

När vi kommit in började matte plocka lite och jag åt min mat och sen fick jag upprepande gånger säga till matte att öppna balkongdörren, till slut gjorde hon som jag sa och då gick jag och la mig i min kökssäng för inte ville jag ut utan jag ville bara ha dörren öppen, hihi!

 

Hade jag velat så hade jag lagt mig i solstolen på balkongen men inte idag! (gammal bild) 

Av Aamor & Tina - 16 april 2013 20:22

Idag hade inte matte och jag så bråttom iväg för matte skulle börja lite senare, de skulle på internat med jobbet och matte och ena kollegan skulle inte köra förrän 7.50, 40 minuter senare än vad hon vanligtsvis kör.

Matte sa att hon skulle komma och hämta mig lite senare än vanligt men hur sent visst hon inte.


Jag har haft en toppendag hos syrran, vi har varit ute mycket och sen fick vi besök 2 gånger.

Ett besök var Kenzos och Yatzys husse som skulle hitta på nått tillsammans med mattefar och sen kom en väninna till mattemor, de har känt varandra i evigheter och matte och hennes dotter har gått i samma klass sen lekis till 9:an.

Syrran och jag vissade alla trix och idéer vi har och allt vi kan göra och hon var väldigt imponerad, hihi!


Väntan på matte blev rätt dryg och den sista 1,5 timmen låg jag och tittade mot ytterdörren.

Hon kom inte förrän 19.55 så ni kan ju själv räkna ut hur lång väntan blev för lille Aamor, hihi!

Fast jag hade ändå tur sa matte för på internat brukas det sovas över men matte ville inte det och sen var det bara ca 2 mil hem och att sova hemma hos mig är ju skönast.

Tur var det för jag hade inte velat äta hos matteföräldrarna men så fort vi kom hem åt jag.

Nu ska vi bara mysa resten av kvällen och i morgon ska matte iväg igen men då varar det inte så länge.

 

Så här snäll kan jag se ut när jag får hem matte (gammal bild), hihi.

Av Aamor & Tina - 15 april 2013 17:15


Matte såg denna på Facebook och tyckte den var perfekt!


Jaha då var det måndag igen och det innebär att jag ska iväg till syrran och matteföräldrarna och matte ska jobba.

Sovit gott i natt även om matte har hostat och varit uppe två gånger och störat sig.

Det var riktigt varmt när vi gick iväg ner till garaget, först gick vi så klart en liten runda och när vi passerade Netto och såg på deras termometer/klocka så stod det att det var 9 grader - härligt!

Blev jätteglad när vi stannade hos syrran och jag hade bråttom av för att hälsa på henne och matteföräldrarna, matte var lite långsam tyckte jag och fick säga till henne att skynda på, hihi!


Det fina vädret har varat hela dagen och altandörren har stått öppen nästan hela dagen så vi har gått in och ut som vi själv velat, det är toppen!

Så det har ju blivit lite bus i hagen och på trädäcket. När syrran har pinkat på gräset och jag inte ser detta kommer hon fram till mig och drar mig dit i örat så att jag kan markera över och sen kollar hon in att jag "skött" mig, hihi!


Matte jobbade inte länge idag för det ska hon tydligen göra en annan dag men ja jag får väl finna mig i det också.

Dock var hon ändå sen för hon skulle få bytat till sommardäck efter jobbet och det tar sin lilla tid plus att hon var hemma med ett fack ägg som hon köpt av nån med hönor som lever som hönor bör göra - de är sååååå goda de äggen!

När vi kom runt hörnan vid vårt hus kom Peggy mot oss och ville kela lite och efter henne kom snacksalige Igor, sen kom Kaki och Ollie, inte utan av jag och matte känner oss välkomna hem, hihi!

Satte oss på bänken en stund för där var både sol och skugga och då kom Simba upp och ville hälsa på matte men jag ville själv hälsa men blev nog lite för ivrig så han stack iväg men han blev inte rädd för han känner ju mig.

Har ätit min mat och matte säger att jag har blivit så duktig på att äta nu och har ätit varje dag väldigt länge men jag äter bara en gång/dag och det får räcka.

 

Gammal bild men så här trött blir jag efter maten!   

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards