Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under april 2013

Av Aamor & Tina - 14 april 2013 13:51

Matte vaknade redan 06 för hon hostade så mycket så det var inte lönt att ligga längre tyckte hon och tur var det för jag behövde gå ut också.

Den goda kycklingen ville ut och sen har de rivna morötterna velat ut lite då och då under dagen, hihi!


Vi gjorde inte så mycket på förmiddagen men vid middagstid kände sig matte rätt så bra i ryggen och ville prova att gå en längre runda med mig. Det är inte ryggen egentligen hon har ont i även om det kommer därifrån utan hon har ont i skinkorna som krampar och benen som domnar men det gick bra idag och hon var så glad och hoppas det håller sig så länge nu men det vet man aldrig.

Vi gick ut och direkt kom Peggy och ville kela lite och när vi gick vidare följde hon med oss en liten bit!

 

Men hon sprang sen åt ett annat håll och jag och matte gick vidare ner mot den lilla dammen som vi inte varit vid på länge. Inga ankor syntes men någon "duktig" person hade slängt i en kundvagn där!

 

Matte vad gör den där vagnen i vattnet?

 

Jag ville gå ut en bit i vattnet men matte sa att jag fick stanna på land.

Vi gick vidare efter en stund och sen hörde jag en massa liv i luften och stannade men jag såg inget men matte upplyste mig om att det var stora fåglar som flög runt runt där uppe.

Det var hundratals tranor som kom i olika sträck och som de lät.


Hemma igen satt Peggy och väntade på oss där hon lämnade oss innan och det blev mer kel.

Matte fick för sig att hon skulle putsa balkongfönstern på utsidan innan solen kom fram så vi gick in och hämtade sakerna och medan matte höll på satt jag och tittade på Peggy som låg och tittade på min matte.

Nu ska vi ta det lugnt resten av dagen, matte ska bara hänga upp tvätten som är klar och sen laga nån mat men annars inget annat!


Strålande sol är det och helt underbart ute, en riktigt härlig dag med andra ord!

Av Aamor & Tina - 13 april 2013 16:43

Matte vaknade tidigt med en hemsk hosta men hon lyckades somna om och efter en stund hoppade jag upp till henne i sängen och då sov hon bättre, hihi!

Vi gick ut vid 9.30 och då kom först Peggy och sa god morgon med lite kel och strax efter kom Igor som vi inte sett på jättelänge och han var lika snacksalig som vanligt. När Melle och Fräs såg att de andra två var hos oss så kom även de bort till oss så snacka om att jag var i himmelriket med 4 katter runt mig, hihi!

Vi fick gå efter en stund men då följde både Peggy och Igor med oss en bit, matte påstod att det inte blir nån reda med det jag ska göra då så vi gick snabbt vidare. Jag har ena toppen vänner!

Träffade på en dam som bor i huset brevid vårt och hon ville hälsa på mig och då kom vår nya granne mittöver med sin ena hund och vi hälsade, det var en äldre tik på 13 år av rasen Podengo, hon var jättesnäll så nu berättade jag att hon var godkänd för att hon hälsat på Kungen, hihi!

Jag passade på att pussa hennes husse också, hihi!

Fast jag vet inte om hon blev helt godkänd för hon vill gärna "klippa" katter sa hussen men så länge hon låter bli det är hon okej!


Matte och jag har slöat mest hela dagen men så fort matte hamnade på rygg i soffan startade hon hosta så hon fick sitta upp eller göra annat.

Har varit en vända uppe på trimbordet och fått tofsen omsatt och sen berättade jag för matte att jag ville ha nått gott när jag nu ställde upp på hennes idéer, hihi!

Just nu har jag ätit, torrfoder med rivna morötter på och jag luktar nog att matte har kycklingklubbor i ugnen men de tar så lång tid att bli klara - jag sitter vid ugnen och säger till dom att bli klara men de vägrar lyssna och matte säger bara att jag får vänta - suck!


Vädret har varit rätt grått och trist hela dagen, ingen sol alls men inget regn heller som tur är och när vi gick upp var det +6 grader, visserligen vid 9 men ändå!

  

Gammal bild!



Av Aamor & Tina - 12 april 2013 16:08

Ni skulle ha hört hur matte lät i natt men framförallt i morse när hon började snacka, lät värre än en hes kråka eller en tonårskille i målbrottet.

Hon har blivit förkyld på riktigt nu, sist hade hon "bara" halsont men nu är det alla andra symptom säger hon.

Tror det blir en väldigt slö helg här hemma hos oss och troligen har jag inte heller nått emot det, hihi!


Dagen hos syrran har varit bra, vi har gjort lite av varje. Kelat på bordet, suttit i fönsterkarmen och tittat ut, skällt på några hundar som passerade utan vårt godkännande, busat i hagen och självklart sovit!

Har inte varit så kul ute i hagen för det har varit kyligt och lite duggregn hela dagen och just nu rullar dimman in.

Det var plusgrader även i morse, hela +3 så det tar sig, hihi!


Matte hämtade mig direkt efter jobbet och vi tog bilen hem så han kan få vila i garaget nu i helgen och på måndag ska matte få på sommardäcken när hon slutat jobba.

Peggy kom gåendes emot oss och hade följe med oss den sista biten hem, hon ville nog önska oss en trevlig helg, hihi!

Matte la upp maten till mig men jag var inte sugen just då så just nu ligger jag inne i soffan och slappar lite, har en känsla att matte kommer snart in och slappar med mig för hon ser helt färdig ut, hihi!


Trevlig helg på er!

 

Bild från april 2012, jag och Peggy!

Av Aamor & Tina - 11 april 2013 18:09

Hör och häpna för vi hade minsann plusgrader i morse när vi gick upp, hela +1, verkar som våren är på väg även vädermässigt, hihi!


Matte var lite tråkig i morse för jag ville kolla in en tvåbening som kom gående men matte tyckte att det var för långt avstånd mellan oss så det var inte lönt att stå och vänta så vi fick gå, om än motvilligt från min sida.

Löste det lite fint med att nosa på väldigt mycket och samtidigt tittade jag på tvåbeningen, hihi!

Matte sa att jag kunde inte nosa på en tuva med huvudet vridet åt ett annat håll och nosen i luften men det kan jag visst, hihi!

Till sist tröttnade jag på att lura matte och avståndet var för långt så vi gick vidare.


Har varit rätt så trist väder idag för det har blåst rätt mycket och så har solen gått och gömt sig bakom en massa moln.

Vi har ändå varit ute och busat lite i vår hage och sen har vi hjälpt mattefar att sätta in såna där platta trösklar och är lätta att gå över.

På eftermiddagen regnade, snöade och haglade det om varannat!


Matte var sen för hon och mattefar var och veckohandlade, tyvärr kunde jag inte inspektera vår handling för den hade hon varit hemma och packat in innan hon hämtade mig men jag och Affi undersökte matteföräldrarnas, Affi mer noggrant för hon stod nästan nere i kassarna, hihi!

Matte sa att hon inte handlat nått till mig denna gång - vilket sätt va!


Vi gick hem sen och jag hoppades på att se några katter men tyvärr var de ute på vift eller inne och sov. 

Åt min mat medan matte plockade undan lite i köket och nu har jag hållt igång matte ett bra tag så nu slocknade jag under skrivbordet.

Imorgon är det fredag, veckans bästa dag och jag och matte ska bara njuta av att vara lediga, såg henne knappt förra helgen så denna ska jag inte släppa henne med blicken nån gång, hihi!

 

Annars får jag trösta mig med en napp, hihi!

Gammal bild och jag har ingen napp längre, hihi denna hittade jag en gång!

Av Aamor & Tina - 10 april 2013 17:25

Dagen hos syrran har varit bra!

Jag mötte henne redan innan vi kom fram för mattefar och hon kom gåendes och när hon såg oss ville hon inte följa med in utan ville vänta på oss, såg roligt ut när hon bromsade, hihi!

Vi sågs på trappan in och hon hade bråttom att få in mig så jag eller matte inte skulle ångra oss och gå hem igen!

Har sett ut som att det skulle vara varmt och skönt ute men tyvärr blev man lurad för det blåser kallt och även om solen värmer en del var det inte så varmt.

- 3 grader i morse, när ska kylan släppa!!!!


Matte var sen för hon skulle ett ärende som hon har tänkt göra länge och idag blev det av. Tog inte så lång tid som tur var för hon kom och hämtade mig en halvtimme senare bara.

Vi gick hem och satte oss i lä med solen i ansiktet och bara njöt för där var det riktigt skönt.

Fick syn på vår "vägg i vägg" granne och hunden hon brukar passa så vi hälsade lite och matte och hon snackade en liten stund.

Inne satte matte ner kassen med det hon handlat och nyfiken som jag är var jag tvungen att noga kolla in vad det var i den, kunde ju vara nått till mig för det brukar det vara.

Tyvärr var det inget kul för matte hade köpt sig ett par nya skor, såna där vardagsskor som är bra att promenera i. Hon gillar inte att köpa skor men det var hög tid att nya kom hit nu för de gamla har hon slitit ner så nått mönster syns knappt och vissa ställen på sulorna är helt borta, hihi!

Värsta var att de luktade Hagge, min uppfödares ene hund som snodde skon från matte och lekte med den och saglade ner den, hihi!

Matte sa att hon får skylla sig själv för hon stängde inte grinden riktigt men så har jag aldrig gjort, snott skor alltså. Bara hjält till att dra i snörena och så men aldig tagit en hel sko! Äh han är ung än och slutar nog med det snart!

Jag har ätit min mat också och matte säger att jag ska få min tofs om satt snart så jag får väl se om jag kan hitta nått gömställe, hihi!

 

När jag var så här liten behövdes det inte kammas tofs, hihi!


Av Aamor & Tina - 9 april 2013 16:49

I går kväll valde jag att äta min mat precis innan matte skulle lägga sig så hon blev lite gruffig för hon vet hur jag är efter maten, hihi!

Jag ska ha godis och jag ska dricka vatten från sprayflaskan som finns i TV-rummet och så lite bäddande och annat - jag själv säger att det är lite "efter maten" rutiner, hihi!

Nu blev det inte så mycket av detta för jag såg ju att matte la sig i sängen och hoppade upp till henne men efter lite bäddande blev jag törstig och gick ner och drack från vattenskålen jag har i sovrummet. Tog några extra varv i lägenheten för att sen hoppa upp till matte igen och där fick jag bäddat om för medan jag var nere slätade hon ut täcket och så ville jag inte ha det!

När jag väl var klar la jag mig men fick snabbt resa mig igen för jag kräkte, kom snabbt men mest slem och några få bitar torrfoder.

Oj så snabb matte var upp ur sängen för att hämta papper, blev bara pyttelite blött så matte struntade i att bädda rent just då!


Idag har jag tagit det lugnt mest hela dagen.

Varit sol ute men ändå rätt kyligt för himlen har varit molnig men nu i kväll är det nästan molnfritt.

-3 grader i morse så än så länge ingen vår trots att många vårfåglar har kommit nu.


Matte och jag satt ute en stund när vi kom hem och jag såg bara en katt men hon vill inte hälsa alls, har bara gjort det en gång och det var när hennes matte var bortrest i en vecka.

Så fort vi kom in började matte bädda rent och själv hoppade jag upp i soffan och la mig, får inspektera det senare för det är ett måste, hihi!

Vi ska nog inte göra så mycket i kväll, matte ska hänga upp tvätten men det överlåter jag till henne och sen ska hon nog ta nått att äta, blir nått lätt för hon har ätit middag en gång idag. Allså inget som jag kan äta!!!

 

Gammal bild men jag ska nog övertala matte att vi ska gå dit och kolla i helgen, se om där är några ankor och sothönor!

Av Aamor & Tina - 8 april 2013 18:41

Jaha och så var helgen slut utan att den ens börjat för jag fick ju inte ha matte hemma så mycket!

Det blev jobbedags igen utan att jag fått rå om matte som jag brukar men så blir det ibland, bara på att hoppas att helgen kommer snabbt, hihi!

Vi har sovit så gott i natt hemma i våra egna sängar och vi var faktiskt inte så trötta som i alla fall matte trodde att hon skulle vara eftersom hon sov dåligt borta.


Fick åka bil till syrran i morse och det är alltid lika kul och syrran såg lite frågande ut när jag kom för hon har inte heller märkt av helgen eftersom jag var där men hon blev glad ändå.

Vi har varit ute en hel del för det har varit mycket sol även om himlen ändå varit rätt molnig.


Matte jobbade länge idag och vi gick hem nästan direkt när hon kom och hämtade mig.

Satt ute en stund men ingen av katterna ville komma och hälsa på mig men jag såg 3 stycken, inte ens Peggy ville hälsa trots att hon såg mig - hon var nog sur eftersom jag inte var hemma i helgen, hihi!

Matte har lagat mat och jag kollade in vad hon gjorde och efter att ha undersökt noga valde jag att gå in och lägga mig i soffan, struntade även i min egen mat men jag kanske tar den senare.

Nu ska jag och matte bara gosa hela kvällen och jag ska vakta henne som en hök, även när jag sover!


Risken finns att matte somnar på soffan säger hon för hon känner sig rätt trött nu efter matten och det passar mig perfekt för då behöver jag inte vakta henne lika mycket!

Min uppfödares man sa att risken fanns att jag kanske var lite för bortskämd men matte sa att så var jag även när jag flyttade hem så vems felet är........., hihi!

Matte håller med att jag är bortskämd men hon bryr sig inte för jag är inte nån odräglig fis, inte alltid i alla fall, hihi!

 

Bild från i somras!

Av Aamor & Tina - 7 april 2013 22:41

I går, lördag gick jag och matte bort till syrran vid 13-tiden men matte gick efter en stund så jag la mig vid ytterdörren och väntade men när hon inte kom gick jag in till matteföräldrarna i TV-rummet men la mig ändå så jag kunde se ytterdörren.

Vid 21.30 gav jag upp och hoppade upp i soffan istället för matte tänkte nog inte komma tillbaka!


Fick sova i matteföräldrarnas säng men gick ner vid midnatt ett tag men passade på att vilja upp igen när mattefar var uppe en sväng.

Åt inget på hela lördagen för sviker matte så blir jag ju deppad!

Idag åt jag lite bröd - kan väl passa till en deppad, hihi!

Blev piggare när mattes moster kom på besök och jag delade ut massor av pussar till henne!


Matte kom och hämtade mig i kväll, nästan natt för klockan var 21.10 och jisses vad jag blev glad men så precis när hon skulle få en puss luktade jag att hon luktade som en svikare!

Nosade igenom hela henne men det blev bara värre och värre så jag gick ifrån henne och la mig hos syrran men så kom jag på att det är min matte ändå och jag får väl se till att hon snart luktar som hon ska igen, hihi!

Hon fixade det själv när vi kom hem med en dusch!


Min matte hade varit hos min uppfödare och passat deras hundar för hon och mannen skulle på barnbarnets dop och de tyckte att det skulle vara kul att bägge kunde åka så min matte sa att hon passade gärna hundarna, är ju en del nära släktingar till mig så - okej då! De har en rätt bra bit till barnbarnen så de gav sig iväg tidigt så det var därför matte körde redan igår.

Jag kunde tyvärr inte följa med för en av flickorna hade fått bebisar på natten mellan onsdag och torsdag och det är inte bra att utsätta dom för baciller utifrån.

Tydligen hade mina släktingar, bla mamma, halvsyster, mostrar mfl kelat så mycket med matte att hela hon luktade annan hund, till och med tårna luktade annan hund men det var min halvsyrra Madicken fel för hon slickade tårna på matte så fort hon fick en chans!


Hemma så serverade matte mig mat och jag åt med god aptit och sen har jag hållt igång matte en god stund men nu har jag somnat och matte gör nog snart också det för hon sover som en kratta när hon sover borta, i alla fall första natten!


Bild på bebbarna, 4 flickor och 2 pojkar alla är svart/vita!

 


Matte berättade att det snöade hela vägen hem!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards