Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under april 2013

Av Aamor & Tina - 5 april 2013 16:49

   Yeah, idag är det fredag och det är ju helt klart den bästa dagen på hela veckan!


Träffade på syrrans kompis Ludde i morse, han är en Jack Russel som låter himla rolig för han börjar "knorra" när han ser en hund han känner, hans matte säger att han sjunger men då är det väldigt falskt, hihi!

Han ville leka lite för tydligen gör syrran och han det när de träffas men här leker inte jag så tidigt på morgonen, jo om jag träffar på en katt så kanske men inte med en hund!

Syrran märkte nog att jag hälsat på hennes kompis för hon nosade igenom hela mig.

Kalvsyltan igår gjorde större intryck igår än idag för idag blev det avtryck och rumpdusch!


Matte kom direkt efter jobbet och jag fick åka bil hem, yeah och matte tog en lite längre runda än bara hem.

Härligt väder så vi satte oss på bänken en stund och när jag såg Peggy komma joggandes emot mig blev jag överlycklig. Lite kel på marken och lite kel uppe på bänken men när hon la sig i gräset och jag inte fick gå dit blev jag sur och skällde lite men då sa matte "att nått skällande ville hon inte veta av" så jag fick allt snällt gå in.

Hoppade upp i soffan och la mig men när matte satte sig i andra delen av soffan hoppade jag ner - sur!


Matte har kört igång tvättmaskinen och funderar på att ta fram dammsugaren men så fick hon ett hostanfall så hon beslutade att det får räcka med att tvätta och lite annat smått idag.

Hon är fortfarande inte okej i halsen och vet inte om hon är förkyld eller inte för det kommer och går (ingen pollenallergi har hon så det är inte det).


Nu ska vi njuta av denna underbara dag, matte med en bok i örat och jag sova och hålla koll på matte!

 

Gammal bild men jag ska nog hålla koll på vad det blir för mat, hihi!

Av Aamor & Tina - 4 april 2013 18:19

Det var -5 grader i morse men solen sken och det verkade bli en ljuvlig dag bara den skulle värma lite mer.

Dagen blev kanon med strålande sol som värmer gott. Vi lockade mattefar på en liten kort runda för vi ville inte göra mer än att busa i vår hage, hihi!


Matte hade varit och veckohandlat innan hon hämtade mig och hon hade varit riktigt snäll mot mig idag, snällare än vanligt lägger hon själv till för hon var förs på Ö&B och handlade mina favorit sticks och i mataffären köpte hon torkad kyckligfilé till mig och som grädde på moset köpte hon en liten paket kalvsylta, den jag åt av för några dagar sen kom från matteföräldrarna.

Visst är hon snäll min matte, hihi! Hon måste gilla mig mycket!


Vi satt ute en stund när vi kom hem men gick in när jag "lekte Kung", jag leker aldrig Kung för jag är Kung, hihi!

Det är så att vi fått nya grannar i huset mitt över och de har 3 STORA hundar som inte kommit till Kungen och bett om tillåtelse att flytta in - bra fräckt alltså!

Så jag gav dom en avhyvling! Matte uppskattade inte detta och påstod att jag inte var den enda hunden som får bo här.

Kan väl vara så men de andra runt om hälsar ju på mig och moppsar sig inte när jag säger till dom att jag är Kung, hihi! Får väl hyfs på dom också!


Inne fick jag vara med när matte öppnade kalvsyltan och jisses vad gott det luktade och jag började smaska långt innan matte fick loss en bit till mig och sen smulade och geggade in mitt torfoder med den bit - mums!

Jag har fått mitt "efter maten" gottis och varit uppe på trimbordet för tofsen hängde i ögonen, fått mitt "efter trimbordet" gottis också så nu är jag rätt nöjd och tänker sova en stund!

Ni vet väl att det finns en massa "efter ......" gottis, gäller att göra matte uppmärksam på detta bara. Jag försöker med "efter sovstund" men det har inte gått bra än, hihi!

  

Från februari i år!

Av Aamor & Tina - 3 april 2013 18:30

Tänk att det redan är onsdag och att jag bara ska lämnas bort 2 dagar till, hihi!


Idag har jag och syrran varit hjälpredor till mattefar när han planterade blommorna och det bästa av allt var att den där typen "i vägen" inte heller var där, hihi!

Fast ska vi erkänna så tröttnade vi rätt fort på att hjälpa till och efter att vi nosat igenom allt la vi oss för att sola lite istället, mycket skönare!

Var runt -5 i morse men solen har värmt gott hela dagen så nog vågar vi hoppas på att våren snart kommer på riktigt.

Matte såg Strandskator idag så hon säger att det är vår - hon är lite tokig!


Matte åt mat när vi kom hem men när hon serverade mig min gick jag in och la mig i soffan, äter kanske senare.

Hon har suttit och tittat på det sista avsnittet av antikrundan nu på datorn och jag tröttnade på att ligga själv i soffan så jag ligger just nu och värmer hennes ena fot!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 2 april 2013 17:47

...... är det nu men tro inte att jag och matte är helt förvirrade för vi vet att det är tisdag men det är dags med jobbet igen och då är det väl "måndag"!


Matte somnade sent men vaknade innan klockan ringde ändå, hon hade drömt något fruktansvärt sa hon och hon blev så glad när hon hörde mig!

Hon hade drömt att hon var tvungen att sälja mig men att hon ångrat sig precis efteråt och hittade inte de som köpt mig! Värre mardröm kan man ju inte ha för bara tänk att vara utan mig . hu säger jag bara och att jag skulle vara hos någon annan än matte är otänkbart!

Hon sa när hon vaknade "Aamor är du här? -Jja jag hör dig snarka" men då vaknade jag - suck!


Varit en bra dag hos syrran för jag har mest sovit, hihi! Vi var ute och busade ett tag på trädäcket men sen la vi oss och solade för det har varit ett riktigt kanonväder idag trots att det var -6 i morse!

Fast så fort mattefar släppt in oss fick jag bråttom in och upp i soffan och somnade på studs, hihi!


Matte var lite sen för hon och mattefar var och beställde blommor till en begravning, mattes ingifta fasters mamma har gått bort och mattefar ska dit men blommorna skickas ju dit innan.

Sen köpte mattefar blommor som han ska plantera i krukor ute men de får stå inne ett tag till för det är ju kallt om nätterna men han ska nog plantera dom i morgon och ha dom i uterummet så länge så jag och syrran lär nog hjälpa till med det i morgon om inte den där typen "ivägen" är där och stör, man kan ju aldrig se honom så han måste vara osynlig men ändå helt odräglig, hihi!


Nu har vi varit hemma en stund, rätt länge ändå för jag har hunnit äta mitt torrfoder med lite kalvsylta på - mums!

Matte fick nog nått "spel" för hon for ut på balkongen och tvättade fönster, insidan fick sig en omgång "men det är utsidan som är värst, matte" sa jag men de ska hon ta en annan dag sa hon då!

Nu ska vi hålla kväll och göra .......... ingenting mer än ta oss in till soffan och sen gå ut sista rundan när jag behöver det!

 

Gammal bild!



Av Aamor & Tina - 1 april 2013 17:55

Matte kunde inte somna i gårkväll så hon var lite störig tyckte jag och som om det inte räckte så vaknade hon alldeles förtidigt i morse, redan 06.30 och det är lite för tidigt när hon inte somnade innan 02 men det kanske är för att hon vilat nu några dagar extra eftersom hon var hemma två dagar innan sin 4 dagarsledighet!


Vi har varit hemma idag och jag har fått rå om matte som jag själv velat - perfekt!

En kort morgonrunda blev det för jag fick syn på Peggy och då kunde jag ju inte gå så långt, hon kelade med mig!

Inne igen vilade jag mig en del medan matte körde igång tvättmaskinen - utmärkt fördelning!

Matte städade undan lite i köket också men även det avstod jag från trots att hon slamrade rätt mycket, jag visste ju att hon inte gjorde nån mat så det var inte lönt att sitta där då.

Vi tog en lite längre runda vid middagstid men den höll på att bli kort den också för Peggy fick syn på mig och kom efter men hon stack vidare efter lite kel, snackade även med vår "vägg i vägg" granne.


Matte har mest lyssnat på bok idag men även kollat på en film, en söt kärleksfilm som heter "Something borrowed".

Men innan dess lagade hon mat men det missade jag totalt för då sov jag, hihi!


Har precis varit ute på min tidiga kvällsrunda och det var handboll i idrottshallen så bilarna hade parkerat lite tokigt för matte svor över två bilar som stod uppe på trottoaren!

Vi satte oss ute en stund och solade, ja matte solade och jag spanade efter katter och då kom grannen på tredje våningen i vår trappa gåendes så de stod och snackade en god stund.

Jag fick sånt beröm av honom för jag skäller aldrig och är så snäll alltid - man blir ju stolt men så skrattar matte bara och säger att jag kan skälla rätt bra om jag vill ha nått eller jag ser nån annan hund även om det inte är så ofta!

När han sen gick in kom Peggy för tredje gången och kelade med mig - åh dessa ljuvliga katter!


Matte säger till mig att äta nu men jag vill hellre ha godis men det får jag tydligen inte men då ska jag ha vatten och det ska vara från sprejflaskan i TV-rummet och det är bara för att matte inte sitter där just nu, hehe!


  Är ju filmsnutten från februari men den måste in idag eftersom vi kelat 3 gånger idag!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards