Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under maj 2013

Av Aamor & Tina - 14 maj 2013 17:53

Igår snackade matte med mina kattkompisars matte och flera av katterna var runt mig och jag var supernöjd trots att Peggy knappt tittade på mig, hon är lite högfärdig när hennes matte är med, hihi!

Åt ingen mat igår och trots att matte sa till mig struntade jag i det och gick och la mig istället.

I natt vid 02 kallade jag på matte för jag behövde gå ut, hon var inte precis överlycklig och såg ärligt talat rätt trött ut, liknade nog en sån där zombie, hihi, vilket som så gjorde jag vad jag behövde och sen somnade jag igen men matte gnällde i morse att hon tittat på klckan senaste gången 03.20 och då hade hon inte somnat - ojdå!



Regnade i morse när vi gick iväg, inte så mycket men det hade nog kommit mer under natten för det var rätt blött.

Kom mer senare men då var jag inne så det gjorde inget.

Sen kom solen fram och det blev skönt ute igen.

Mattefars bror och hans fru kom på besök idag och de två gillar vi så vi blev glada och skulle hälsa och pussas, hälsa är okej säger de men pussandet hoppar de gärna över - hmmm!


När matte kom så fick jag , Affi och mattefar åka iväg med bilen, matte skulle köra mattefar som hade ett ärende några mil bort och vi gillar ju att åka bil så när vi blev tillfrågade om vi ville hänga med var det ingen tvekan.

Matte fick mat sen hos matteföräldrarna och jag blev erbjuden att smaka, var stekt spätta men jag fnös åt det.

Åt min mat sen när vi kom hem, riktigt gott idag, hihi!

Har fått min tofs omsatt för den hade fallit ner så pass mycket att jag fick håret i munnen och tydligen störde det matte - mer än det störde mig i alla fall, hihi!


Liten kul sak på 2,4 kg har vi fått i släkten idag för mattes ena kusin har blivit farmor till en lite flicka som kom till världen 1 månad för tidigt för mamman mådde inte riktigt bra. Grattis till alla i familjen!


Måste ju också berätta att den stulna lånade pipleksaken blev återlämnad idag, matte fick bära den hem till Affi för jag ville inte och när hon såg den högg hon den direkt och gick och la den i sin kökssäng, jag blev inte luggad av henne, hihi!


 
  Annars kan ju detta hända att hon jagar mig, hihi!


Av Aamor & Tina - 13 maj 2013 18:28

I går gick vi en lång runda, vi kollade in om där var många människor i sina kolonier och det var där, de jobbade hårt och vissa satt och njöt, vi bara passerade för inga bjöd in, hihi!

 

Solen sken och maskrosorna blommar för fullt!


Satt ute en stund och kollade om några katter ville hälsa på en trött hund men jag bara hörde dom så vi gick in och jag åt min kvällsmat!

Efter lite sömn, eller mycket sömn satte jag mig och tittade på matte och då förstod hon vad jag ville, hihi!

En liten film hur jag gör när matte ställer en speciell fråga till mig. Tyvärr är den rätt mörk men det syns ändå!


 

Då var det dags att jobba igen för matte och själv skulle jag till syrran, hala dagen för matte jobbade länge idag.

Har mest slöat, ville inte ens gå ut när mattefar frågade mig, var bara ute på trädäcket och vände så när matte kom visste de inte ens om jag pinkat på hela dagen, hihi!

Gömde mig under sängarna när mattefar ville gå ut med oss i koppel, hihi!

Pinkade när matte och jag sen gick hem.

Matte säger att jag är en lite tjuv, hihi för jag snodde med mig Affis ena "bebis" och eftersom jag gick före matte tog det en stund innan hon såg den.

Får väl ta med den till Affi i morgon!

Bar den hela vägen hem och var så koncentrerad på det att jag hade inte tid för nått annat.

La den en stund i gräset när jag kollade efter katterna men när matte sa att vi skulle gå in tog jag den snabbt igen!

 

Den sötaste tjuven som finns sa matte, hihi!


Varit fint väder hela dagen men nu på eftermiddagen började det mulna och det regnade lite när vi kom hem!

Av Aamor & Tina - 12 maj 2013 16:30

Matte är hopplös med att vakna tidigt när vi är lediga, okej hon sover kanske en timme längre än vanligt men hon går ju och lägger sig senare så hon borde sova längre.

Jag har fått säga till henne flera gånger att det är dags att lägga sig men jag hon lyder inte alltid!


Strax efter 9 gick vi ut på dagens första runda och jag var väldigt bestämd med vart vi skulle gå! Jag skulle gå och hälsa på syrran!

Matteföräldrarna undrade vem som skrämt upp oss och jag svarade matte, hihi.

Syrran blev i alla fall jätteglad när hon såg oss. Hon skulle nosa igenom hela mig innan hon förstod att hennes lillebror luktade som han gjorde för att han badat, hihi!

Strålande solsken så vi var ute på trädäckert ett tag, matte la sig på golvet och njöt i solen och då passade syrran på att kela med henne, jag blev tvungen att gå dit då och då för att gå mellan de två, hihi!

Matte och Affi lekte, matte lyfter upp henne på raka armar och gjorde så som man gör när man tränar med skivstång och Affi gillade det, kom tillbaka flera gånger och när matte och hade hon inte gillat det hade hon sagt det till matte.

Vi var hemma igen strax innan 13 igen - lagom är bäst och idag är ju sista dagen på denna långhelg!


Blev lite slöande här hemma efter att matte satte om min tofs som jag gnuggat ner, försökte gömma huvudet men matte hittade det ändå så det var lika bra att vara still så gick det fortare.

Jag sov mig igenom när matte åt sin mat men jag ska få mat sen när jag blir hungrig.

Ska nog snart gå ut en runda och kolla efter katterna, har hälsat på några idag för deras matte kom ut innan och då följer de nästan alltid med henne.


 

Gammal bild på mig och syrran in action, hihi!

Av Aamor & Tina - 11 maj 2013 17:27

Jag sov i stort sett hela kvällen igår, utmattade efter allt kul igår. Vaknade vid 21 tiden och ville ha godis direkt och när jag inte fick det skulle jag gå ut men matte vägrade, hon skulle titta på dansen först så jag la mig igen!


Idag har vi sovit länge, först vaknade meatte vid 07 men hon somnade om igen som tur var, visserligen sån där halvslummer men hon låg kvar i alla fall och först strax efter 9 gick vi upp!

Tog en runda ut men den blev bara en kort för jag hade fått syn på några katter och de skulle jag kolla in innan de sprang iväg.

Matte åt sin frukost och sen fick en hemsk idé och självklart skulle jag vara delaktig i den!

Först bar hon in mitt badkaret i badrummet, blandade till schampoo och balsam och som om det inte räckte kom en trimmer fram och trimmade min mage!

Jag försökte protestera men det var liksom inte lönt, det läsktiga är att när magen är trimmad känns det konstigt i mina baktassar ett tag! Matte sa att hon inte rörde tassarna men jag kollade och tvätta dom nog ändå, hihi!

Badet kunde hon glömma sa jag och dök in under sängen!

Tyvärr kan jag inte ligga där hela dagen så vid 13-tiden kom jag fram och gav mig, lika bra att ta matte vid hornen, hihi!

Mysigast är helt klart när jag sitter inlindad i 2 badlakan, satt där i 1,5 timme idag!

 

Vi somnade bägge två en stund!

Efterbehandlingen på trimbordet uppskattar jag inte lika mycket, speciellt fönen och jag är inga vänner men matte säger hela tiden att jag blir så vacker och så och självklart vill jag vara vacker och fin men helst utan allt pilleri innan och efter. Försökte skrämma matte men hon är ju inte rädd av sig så på så vis kom jag inte ner från trimbordet - suck!

Tog en snabb runda ut efteråt och när vi kom in igen berättade jag för matte att jag var hungrig och så åt jag min mat, gott med torrfoder med lite Barf iblandat.

Matte hade också blivit hungrig då så hon fixade till sin mat.

Nu ska vi snart hålla lördagskväll och bara mysa, blir nog en liten längre runda sen när jag vill ut nästa gång.

Varit lite skyigt idag men ändå varmt!


Hur blev slutresultatet då? Ja nu ville jag inte vara med på bild så jag gömde mig under en kökstol men det hjälpte inte för matte såg mig och kameran kom dit!

 


Ha en bra lördag!

Av Aamor & Tina - 10 maj 2013 17:42

Vaknade tidigt idag, redan 06.30, ja inte jag men när matte gick upp vaknade ju jag - matte är vi lediga kan vi väl sova längre!!!

Vid 8 gick vi ut och matte passade på att kasta en soppåse och sen var jag väldigt bestämd att vi skulle gå till garaget, jag satte mig utanför vår port och vägrade gå en meter till förrän matte öppnade!

Rusade in och blir mött av Peggy som blev glad över att få komma ut, hon hade väl smitit in tidigare på morgonen!

Vi kelade lite och sen satte hon sig i en rabatt men jag fick inte gå in bland buskarna för matte så jag la mig utanför!

 

Ser ni henne?


Vid 10 gick vi bort till matteföräldrarna för jag och matte skulle köra ut till mattes kusin och deras son.

Vi skulle ta matteföräldrarnas bil för efter besöket skulle vi göra en sak till.

Adam blev så glad när han såg mig att han släppte in mig men min matte brydde han sig inte om först, hihi!

Vi busade lite men jag orkar inte hålla hans takt så jag funderade ut ett bra ställe att vila på men Adam höll koll på mig för stället jag hittat var hans, hihi!

 

Jag fick låna den så länge jag ville ändå!

Efter att matte och Ulrika fikat gick vi en runda och jag träffade på deras grannes hund, en Tax som heter Sacco, han vaktade deras fruktodling, odlingen är borta för de ska sälja marken men än så länge vaktar han där, hihi!

Inne igen gick vi in och lekte på Adams rum. massor av saker att undersöka och gosiga mattor att vila på!

 

Lite snack mellan mig och Adam blev det!

Ulrika satt i en soffa och jag hoppade upp till henne och Adam satte sig också där men när sen Adam gick iväg och sen hamnade hos min matte och i hennes knä var jag snabbt nere och la mig på mattes fötter för hon är ju min och ska Adam sitta i hennes knä ska jag ligga nära!

Vi tackade för oss strax efter 15 och drog vidare till nästa grej vi skulle!


Körde hemåt igen men vi kom inte hem utan vi stannade framför en byggnad med stora dörrar och jag och matte gick in och matte tryckte på en liten TV, vi satte oss i bilen igen och efter en stund körde vi in genom en av de stora dörrarna.

Matte gav bilen till en man och vi satte oss i en annan del och väntade.

Vi var på bilbesiktningen med matteföräldrarnas bil!

 

Hur länge ska vi vänta här matte?

Bilen har dragit vidare så den syns inte! Inte ett enda fel på bilen!


Hem till matteföräldrana, satte bilen och in och snackade med en glad Affi som ville busa men jag var helt slut!

Gick hem efter en stund och så satt vi på bänken och njöt av vädret, ganska så kvavt idag också men solen kommer fram då och då.

Inne åt jag min mat och jag måste berätta att min mage var bra i morse, hihi hoppas det håller i sig så!

Nu ska jag sova en lång stund för som sagt jag är helt slut!

Matte säger "det är inte mycket det fina tål" - jaja!



Av Aamor & Tina - 9 maj 2013 17:33

Det var riktigt skönt att få sova tills vi vaknade av oss själva, nu blev det strax innan 07 men det kanske var för att jag tjatade på matte redan klockan 22 igår att vi skulle lägga oss, hihi!

Vid 8 gick vi ut på dagen första runda, kändes varmt och kvavt och mot väster var det jämngrått på himlen!

Satt ute en stund men sen blev matte hungrig och ville gå in och äta och en gnällig matte vill jag inte ha så jag följde med in.

Mest slöat idag, matte har kollat på nån TV-serie på datorn och jag har sovit under skrivbordet.


Vid middagstid gick vi en ganska lång runda och precis innan vi kom hem mötte jag Rex och samtidigt kom Peggy och så avundsjuk Rex blev för att hon kelade med mig, hihi! Han ville jaga henne men fick inte för sin matte och husse.

Inne igen tyckte matte att trimbordet skulle vara en bra idé men jag tyckte inte samma sak men hamnade givetvis där ändå!

Okej kanske jag var lite rufsig i huvudet men bara för att matte ändå skulle göra vid mig passade jag på att gnugga mig i hennes bröst och ruffsa om ordentligt, hihi!

 

Före bild, okej kanske jag behöver fixas till lite, hihi!


Efter bild, måste erkänna att det kändes rätt så skönt!

 

Ser ni mitt fina mellanrum i underkäken, hade lätt fått plats med de två tänder jag saknar, hihi!


Matte fixade lite smått här och jag vilade ut efter pärsen på trimbordet, nä det var inte så farligt!

Tvätt som skulle tvättas och den torra som skulle hängas in, matte tvättar hela tiden känns det som ibland men hon kan i genomsnitt köra en maskin om dagen eftersom den ska hängas och vi vill inte ha tvättställningar i hela lägenheten!

Torrmoppen kom också fram för hon tyckte golvet var lite småsandigt, hmm hon får sluta gå in med skor, hihi!


För en stund sen ville jag gå ut och självklart gjorde vi det, en liten runda och sen satte vi oss på bänken, Ollie kom och hälsade och sen två grannar som snackade när de gick förbi.

Matte fixade maten till mig, lite Barf blandat med mitt torrfoder och slurp så är det slut, hihi!

Matte kan inte säga om magen mår bra av det än för än så länge har ingen 2:a kommit och det bådar gott!

Lite slöande till ska vi nog klara av under resten av dagen, hihi!

Av Aamor & Tina - 8 maj 2013 19:04

Vaknade i morse till regnsmatter på fönsterblecken, inte det roligaste jag vet men inget man kan göra nått åt heller så det är bara att (o)gilla läget, hihi!

När sen matte skulle äta sin frukost såg hon en blixt och sen kom en åskknall men det blev bara den. Blir nog mer ikväll för det är kvavt men det får vi se.

Regnade fortfarande när jag och matte gick iväg så vi blev lite blöta, matte gnällde över att jag gick i de flesta vattenpölarna men jag gillar det ibland, hihi!


Vädret blev fint sen på dagen och solen har tittat fram men det har ändå varit lite skyigt.

Varit en bra dag hos syrran, jag har mest sovit och sen har vi busat lite i hagen.

Jag blev lite löslivad i magen av maten men ibland kan det ta ett tag innan den vänjer sig och egentligen ingen större skillnad mot i vanliga fall för det är inte så speciellt ofta jag är helt okej!


Matte var sen för hon var och veckohandlade, är ju helg i morgon och då vill hon inte shoppa.

Jag fick åka bil hem och det är kul, jag kollade noga i garaget så Peggy inte var där men där var tomt förutom på en del bilar.

Satt ute en stund på bänken och de "nya" grannhundarna kom och jag sa ingenting alls och då fick jag beröm av matte - vadå då jag har ju vant mig vid dom nu, idag i alla fall för det kan hända att de får en blåsning nån annan dag, hihi!

Inne skar matte av en tunn skiva av Barf fodret, mindre än igår och blandade i mitt torrfoder och efter en liten stund hade jag ätit det, gick runt och funderade i ca 5 minuter, hihi!

Jag tänker sova en stund nu och lite senare ska jag och matte gå ut och eftersom vi har en 4 dagars ledighet framför oss nu kan vi sitta ute länge och njuta, om det inte blir regn för då blir matte gnällig och vill inte sitta där ute!

Matte har satt sig nu för innan plockade hon lite och drog igång den lilla dammsugaren och nu är det bara tvättemaskinen som ska bli klar och tvätten hängas men sen ska jag tvinga henne till rump- eller ryggläge!

 

Gott att åka bil (gammal bild)!


Trevlig helg!

Av Aamor & Tina - 7 maj 2013 17:31

Måste ju säga som så att det är tur att det är kort vecka nu för matte och jag var trötta i morse och det är bara tisdag, hihi!

Det har och är än varmt idag, matteföräldrarna hade 24 grader hos sig och matte sa att det var 30 grader på termometern under bilen - inte konstigt man svettas!

Varit en slö och bra dag hos syrran, vi har hållit koll på mattefars trädgårdesarbete och det blev så bra, bla klippte han en häck intill grannen.


Matte kom direkt efter jobbet och hämtade mig, syrran och mattefar och jag anade vad som var på gång.

In i bilen och sen bar det iväg men vi fick stanna vid en järnvägsövergång, ett godståg stannade precis mitt för oss för bommarna hade inte gått ner på den andra vägen det korsar. Tog rätt så lång tid och matte beklagade sig att de två övergångarna är aldrig synkade!

Vi hamnade där jag trodde, nämligen i min affär.

Jag började med att få mina klor klippta och det gick såååååå bra, hihi! Syrran tyckte däremot att det räckte att klippa bakbensens klor när det var hennes (o)tur, jag försökte lugna henne men hon lyssnade inte utan slutade när hon märkte att matte inte tänkte släppa henne. Sen ville hon inte ens titta på min matte, hihi!

Matte köpte nått nytt till mig, ja nytt är det inte men nytt för mig och affären. Hon köpte egentligen inte det utan hon hade en kupong på en "korv".

Det var Barf foder och när matte skar av en bit till syrran så hon också skulle få prova, det var inte lätt för det var fruset men matte skulle klara det, hihi, så nosade jag och slickade på maten.

När vi sen kom hem till oss så skar matte av en centimeter stor skiva och hackade det så det skulle tina och så blandade hon det med mitt torrfoder och slurp sa det när jag sen fick ner det, hihi!

Nu hoppas vi att magen också klarar det, därför matte blandade det.

Hon hade valt Kyckling måltiden och den var såååå god!


Nu tänker jag sova en stund för matte ville sätta mig på trimbordet och då la jag mig i stället och snarkade, hihi!

Hamnar nog där uppe senare ändå!

  ari i

Bild från februari i år!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skapa flashcards