Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under maj 2013

Av Aamor & Tina - 6 maj 2013 21:04

Äntligen är jag hemma!


Jag fick åka bil till syrran i morse och det är alltid nått som jag gillar får jag får ju vara nära matte och sen kan hon inte rymma från mig!

Har sovit en hel del uppe i soffan idag, är alltid tröttsamt när det är måndag, hihi!

Soligt och varmt nästan hela dagen men på eftermiddagen mulnade det men det fortsatte ändå att vara varmt.

Matte jobbade länge och bara det blir man trött av men det blev inte så länge som hon skulle gjort för hon kompade de sista 30 minuterna.


Vi gick hem och matte serverade mig min mat men jag gick och la mig istället, var inte så sugen då.

Tyvärr var vi bara hemma i ca 1,5 timme för sen gick vi bort till syrran igen.

Matte och mattefar skulle iväg och lyssna på någon som pratade om pengar med tillbehör, hihi och sen skulle de få mat efteråt. Jag och syrran passade mattemor eller så var det kanske tvärtom, hihi!


Strax efter 20 hörde jag mattes bil men det var bara mattefar som kom in genom dörren så jag misstänkte att matte stod kvar där ute. Hon satt på huk och väntade på mig så jag hoppade rakt upp i hennes famn.

Vi gick in och snackade lite med mattemor och sen gick vi hem.

Var ganska så hungrig då så när matte satte ner maten till mig åt jag upp nästan allt!

Så äntligen är vi hemma och det är det bästa!

 

(gammal bild)


Av Aamor & Tina - 5 maj 2013 16:15

Matte vaknade redan klockan 7 men som tur var la hon sig igen och lyssnade på sin bok och somnade igen, hihi!

Mer lagom tid sen för mig när hon vaknade klockan 9, så ska det vara på helgerna om jag får bestämma!

Vi gic k ut på dagen första runda och det var soligt och skönt, inga katter ute just då men jag får ju fler chanser.


Vi har nog mest slöat idag men det ska man väl göra när det är söndag.

Jag hamnade på trimbordet och fick tofsen omsatt och så borstade matte igenom min päls.

Har hållit ett vakande öga på matte för hon har hållt på vid spisen ett tag, nån köttgryta och jag fick en bit morot men jag bara bet i den, gillar morötter bättre när de är rivna, hihi!

La mig och glodde på morotsbiten för att se vem som gav sig först och det blev jag för matte gav mig mat och eftersom jag kände ett litet sug i magen åt jag den också, hihi!

 

Ska kanske smaka lite av köttet i grytan men det luktade konstigt för matte har slagit i lite vin men jag ska ge det en chans för det mesta har kokt bort!


Varit ute och snackat med både Peggy och Ollie och sett några andra katter men de ville inte hälsa nära.

Hoppas de också är ute nästa gång vi ska ut för just nu var det för varmt att sitta på bänken för solen stod där och gassade så vi satt inte där så länge.

Nu ska matte äta sin mat men jag struntar i det och lägger mig och vilar istället!

Av Aamor & Tina - 4 maj 2013 22:47

Matte vaknade strax efter 07 och vi gick nog upp vid 9 och strax efter det gick vi ut, det var varmt och gott och solen sken.

Vi snackade med "väggivägg" grannen från hennes balkong och sen kom två av mina små tvåbenta och hälsade på mig men matte var hungrig så vi gick in rätt snabbt.

Jag slumrade lite till och när matte hade ätit åt jag också lite mat, åt inget igår så jag var lite hungrig nu på morgonen.

Matte snackade med min uppfödare, hon ville höra om vi var hemma vid 16 tiden för hennes make skulle köra förbi och då kunde han passa på att hämta sakerna matte köpt till deras hundar, han hade varit och tittat på STCC på Knutstorp.

Matte sa att han kunde komma bort till mina matteföräldrar för matte skulle på kalas senare och jag skulle vara där då.


Vid middagstid gick vi ut en runda men precis när vi kom ut genom dörren fick jag syn på en okänd hund och då skulle jag precis säga att jag är kungen här då matte stoppade mig!

Vi hälsade istället, hon var en söt Pudel (tror vi för hon var helt nerklippt) som hette Celine.

Vi lekte lite och när vi skulle gå åt olika håll ville hon följa med mig istället, hihi!

Hennes matte förstod henne och sa att vem som skulle inte bli kär i en sån snygg kille som jag, hihi!

Hennes matte är dotter till min kopis Rex's matte och husse så hon skulle upp där sen.


Syrran blev glad när jag kom dit vid 15 tiden och hon ville leka med en gång men jag var tvungen att ha koll på matte, anade oråd.

Matte satte sig lugnt ner i soffan och då kopplade jag också av och efter ett tag ville jag leka med syrran men då tittade hon på mig som om jag kom från yttre rymden, hihi!

Strax efter 16 ringde det på dörren och det var Lasse,  min och syrrans halv uppfödare och han fick så många pussar av oss. Han fick hämtat sakerna och sa att jag och matte snart fick komma ner och hälsa på dom igen, gör vi så gärna!


Lite över 17 klappade matte mig och sa att hon bara skulle iväg ett tag och att jag skulle stanna hos Affi och det var okej då men........

Hon dröjde och dröjde, jag låg och tittade på ytterdörren och matte var verkligen saknad - är ju helg matte och då ska jag inte sakna dig utan vi ska umgås 24 timmar om dygnet!

Hon kom först 21.55 och stinker av katt gör hon!!!!!!

Matte hade varit på 12 års kalas hos sin gudson och de har två snygga katter, en huskatt som heter Tiger och en Raggdoll som heter Hassan och så fick jag stanna hos syrran!!!

Okej nu är katterna inte precis vana vid hundar som vill kela och stirrar på dom hela tiden så det var kanske bäst som matte gjorde men att matte hade kelat med dom!

Då berättade matte att hon hade inte kelat med dom utan klippt deras klor så det var därför hon luktade katt - tror jag så mycket jag vill om, hon kelade säker med dom också!


Nu ska snart matte lägga sig, själv har jag lagt mig på mattes fötter under skrivbordet och bara njuter av att vara hemma igen!

 

(gammal bild)

Av Aamor & Tina - 3 maj 2013 17:05

Trots att det varit helgdag mitt i veckan är det verkligen skönt att det är helg nu och att jag kan få rå om min matte.

Dagen hos syrran har varit rätt bra men jag har varit lite "sjuk", lite hängig och haft svårt att ligga still. Jag har lite ont i min tass, det där lilla såret som jag slickat upp igen.


I och för sig gick det nästan över när matte kom och hämtade mig, i alla fall så höll jag upp svansen igen och gick som vanligt - tänk så mycket det kan hjälpa att matte kommer.

Jag fick åka bil hem och det är sånt som också hjälper och sen kom Peggy gåendes och idag ville hon kela lite och det hjälpte också.


Matte har ätit lite och så frågade hon om jag också ville ha lite mat men jag valde att gå och lägga mig på hennes fötter när hon satte sig vid datorn.

Där känner jag mig lugn och trygg och ett extra plus är ja att jag känner när matte rör sig, hihi!


Igår terroriserade matte mig. Det började med att jag kallade ner henne på golvet och istället för att lägga mig ner vid sidan om matte för att gosa valde jag att torka nosen på hennes tröja och sen sätta mig så pass långt bort att hon inte nådde mig - trodde jag i alla fall!

 

Hon börjar pilla på mig med sin fot, vad liknar det för hade jag velat att hon skulle pilla hade jag lagt mig hos henne!

Efter ett tag tröttnade vi bägge och jag la mig ner och somnade!

 

Matte är bäst men ibland är hon lite småjobbig, hihi!


Trevlig helg!

Av Aamor & Tina - 2 maj 2013 18:20

Matte och jag är nog lika förvirrade idag för det känns som måndag men det är ju torsdag, hihi! Bra att det är det för då är det ju fredag i morgon!


Syrran har vaktat mig som en hök idag, så fort jag försökt mig på en mattgnuggning har hon varit där och tagit tag i mitt öra.

Vi skulle ut i hagen vid ett tillfälle men hon fällde mig direkt när vi kom ut på trädäcket så vi kom aldrig ut i hagen, hihi!

Strax innan matte skulle komma, jag visste att hon skulle komma så sa mattefar till oss att springa ut och pinka lite men jag ville inte utan gick ut genom dörren för att lika snabbt vända och springa in igen - tänk om jag missade matte. Nu kom inte matte utan mattefar gav sig iväg istället.

De skulle nog handla och har jag tur kanske något till mig, hihi! Nu blev det bara 1 påse Frolic men alltid något!


Då matte kom fick jag väldigt bråttom att hämta en leksak och när jag sprang mot matte för att ge henne en puss skrattade hon åt mig, efter att vi pussats då så klart för jag hade ett stort tygben i munnen och min mustasch hade lagt sig över nosen och följt med in i munnen med benet - hon undrade om jag kunde andas överhuvudtaget! Klart jag kunde!


Precis när vi kom runt kortsidan vid vårt hus hoppade en katt ut från rabatten och först blev både jag och matte rädda men så hörde vi ett mjau och såg att det var Peggy. Hon följde oss runt hörnan för att sen gå hem till sig.

Satt ute en stund för att njuta i solen och titta på katter men sen blev vi hungriga och gick in och åt.

Jag har börjat gilla havregrynen på maten och min mage är bättre - peppar peppar ta i trä säger matte och knackar sig i huvudet, hihi!

 

Trött efter maten (gammal bild)!

Av Aamor & Tina - 1 maj 2013 18:18

Nu är det maj och tiden går så förbaskat fort, vi hinner knappast med, hihi!

Matte har ju varit ledig idag och vi har haft en lugn dag, jag har sovit mycket men jag fick flytta på mig några gånger när matte fick ett städryck!

Dammsugaren kom fram och den var väldigt noga idag, mina fårskinn skakades och jag hålla stenkoll på dom så inte de föll ner i rabatten, satt två katter och tittade och ville säkert ha mina fårskinn.

Sen drog hon igång tvättmaskinen, en stackars hund fick ingen ro, hihi!


Vi tog en lång morgonrunda, skönt så är det avklarat. Blivit några kortare sen och så har vi suttit ute länge när vi kommit tillbaka, hade hoppats på massor av kattgos nu när vi är lediga men de bara passerade mig.

Träffade tre av mina tvåbenta halvstora kompisar nu när vi var ute och det var kul för två av dom har jag inte sett på länge.


Matte påstår att hon ska jobba i morgon men en helg är väl i alla fall två dagar lång! Nu är detta tydligen bara endags helg men matte ska bara jobba två dagar innan det är helg igen, låter helt okej.

Solen har strålat på oss men det har ändå inte varit så himla varmt för det blåser lite.

Försöker just nu komma på en utväg för att slippa min mat och få äta mig mätt på godis men jag kommer inte på fler och de jag försökt har inte varit så lyckosamma.

Missade också när matte lagade och åt mat så där har jag inget att hämta, slutar kanske med att jag struntar i maten - haha!


Matte satte upp mig på trimbordet för att tvätta av mina ögon, jag är lite i gnugga ansikte stadiet nu och då samlas det en del skräp i håret runt ögonen och då passade vi på att kela massor!

 

Ser ni att jag och matte har nästan samma hårfärg, hihi (hennes är inte äkta kan jag avslöja, hihi!)


 

Jag sitter snällt och väntar på någon kelig katt men det kom ingen!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skapa flashcards