Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juni 2013

Av Aamor & Tina - 21 juni 2013 11:29


GLAD MIDSOMMAR!!!!!!!



 

Blir en liten snabbis bara för att önska er alla en riktigt Glad Midsommar!

Hoppas att alla tar det lugnt och inte råkar ut för några otrevligheter för det tänker inte vi göra (hoppas vi i alla fall, otrevligheter alltså).

Var rädda om er och om andra!

Av Aamor & Tina - 20 juni 2013 17:56

I morse vara jag så trött men det kändes lite bättre när matte sa att det var sista arbetsdagen för denna vecka.

Hade regnat i natt och det stänkte lite när vi gick iväg till syrran men det var ändå varmt ute.


Varit en dag som mest har ägnats åt slappande för det har varit så varmt att man knappt orkat röra sig!

Vi valde att rasta mattefar vid ett tillfälle men jisses vad det dallrade i luften, knappt vi orkade gå hem.

Mattefar snackade med en man en bit från deras hus och han bjöd oss på vatten men vi ville inte ha, man ska inte ta emot nått från okända ju, hihi! vi drack sen när vi kom hem.


När matte kom fick jag åka bil hem och i den var det svalt för hon hade svettats hela dagen och nu ville hon frysa lite, hihi hon är lite knasig för hon vet att det inte är bra att ha kallt i bilen så men det var så skönt.

En liten stund satt vi ute men även i skuggan blev det för varmt.

Matte säger att det känns som vi är i tropikerna idag med denna värme och luftfuktigheten.

Vi får passa på att sitta ute senare när det svalnar av lite.

Har inte blivit bjuden på nån mat än för det är inte lönt, äter inte när det är för varmt - kanske senare!


Nu ska vi hålla helg och göra - ja, vad vi känner för i tre dagar. Sen jobbar matte 3 veckor till innan det är semesterdags - jag längtar såååååå!


Idag vill vi gratulera vår bloggvän Julia som fyller år - GRATTIS!!!!!!

 

Bilden är till dig Julia (en av dina favoritbilder va?)


Av Aamor & Tina - 19 juni 2013 19:11

Det har inte varit så mycket bus idag hos syrran utan mest kel på bordet och sovande i hallen med ryggen mot skostället (ny favorit plats).

Vädret har varit skiftande, mest sol men det har även stänkt lite då och då.

Matte var och handlade så hon kom lite senare och när vi sen gick hem började det åska.

Det mullrade lite på avstånd först men när vi suttit ute en kort stund började det regna och åskan kom närmre så matte ville gå in.

Min tofs hängde väldigt lös så matte satte om den direkt när vi kom in och när jag satt på trimbordet rullade åskan på så det skallrade i våra fönster men det försvann rätt snabbt.

Det värsta var att matte ville inte sätta upp två tofsar på mig idag utan det blev.... fyra!!!

Himla jobbigt att sitta still så länge, hihi!

 

Nått sånt här ser det ut men jag har även två tofsar bakom de första för att det inte ska falla ner i ögonen, hon kan väl hitta på tossiga saker!

Nä skämt bara för jag har fyra ibland men inte så ofta för jag gillar två bättre, går fortare!


Jag åt min mat sen och allt slank ner, åt bara lite igårkväll så det var extra gott idag.

Ligger och passar mattes fot just nu medan hon kollar runt på nätet.

Av Aamor & Tina - 18 juni 2013 17:56

I går kväll var jag så nödig så när matte skulle titta på ett program på TV men när vi kom ut fick jag syn på mina kattvänners matte, hon satt på bänken så jag gick dit direkt och satte mig för katterna brukar hålla sig runt henne, jag glömde genast min nödighet, hihi!

Vi satt och snackade i 1 timme och sen sa matte att nu var det dags att vara nödig igen och då var jag det!


I morse träffade jag två hundar, först en Jack Russel hane och sen Alice, en Tibetansk Terrier, snackade lite med bägge för att sen gå in till syrran.

Det har varit så varmt och soligt idag att jag knappt velat gå ut, har mest legat inne på svala ställen för att kuta ut om nöden krävde det.


Matte var lite sen för hon skulle till Ö&B för att handla mina favorit sticks och lite annat men det var orsaken att hon skulle dit så jag förlåter henne genast.

När vi nästan var hemma kom flickan som slingat håret för att likna mig springandes och hon hade färgat en bred slinga av sitt mörka hår ljust, mitt uppe på huvudet så nog kunde det likna min vita slinga i tofsen.

Hon fick en puss på handen av mig.

Vi satt ute en stund sen i skuggan men det var varmt även där så vi gick in och då tänkte jag vila i "hemmets lugna vrå" men matte drog igång dammsugaren, bäddade rent och nu går tvättmaskinen för fullt  - så lugnt var det!

Har inte ätit än, kanske senare när det svalnar av lite mer ber jag om mat.

 

Tänkte leta upp en bild med min vita slinga i tofsen, den har blivit mindre och mindre med åren men här är jag nog 9 månader ca och den syns rätt bra!!

Av Aamor & Tina - 17 juni 2013 18:14

Jag fick höra nått gulligt i går. Den lilla tjejen som jag berättat om innan som kallar mig Bästis, hon vågar ju klappa mig igen efter det att hon blivit biten av en stor hund förra sommaren.

Matte pratade med hennes mamma igår och hon berättade att hon hade slingat håret så nu var hon lika fin som Bästis, hihi! Jag har ju vita hårstrå i det bruna och svarta hårtoppar lite här och där.

Visst är det gulligt att en liten tjej vill vara lika fin som en hund!


Blev en konstig morgon för matte gav sig iväg tidigare än vanligt för att mattefar och hans bror skulle iväg tidigt så mattes bil stog ivägen. Som tur var stannade mattemor hemma hos oss när mattefar sen gav sig iväg men han kom snabbt tillbaka igen.

Sen på dagen fick vi besök av mattefars äldsta lillasyster och jag funderade på om jag skulle följa med henne hem men jag ångrade mig rätt snabbt igen för tänk om matte kom undertiden jag var borta, hihi!

Roligt är att matte och hennes faster är rätt lika i sättet så det var kanske därför jag gillar henne. Matte säger att fastern har häftigare temperament men jag vet inte om någon skulle hålla med, hihi!

Nä, det är inte så farligt, stubinen är lång men när den väl brunnit ut så......., lite långsint kan matte också vara för har någon gjort henne orätt har den personen svårt att komma på plus igen men annars är hon inte långsint!


Matte jobbade länge idag och när hon kom fick hon en puss och en pipleksak men jag ville inte släppa den förrän jag såg att hon tog av sig skorna och då fick hon en puss till.

Strålande solsken idag så vi satt ute en stund men vi kände att vi började bli hungriga så vi gick in.

Hann bara få av mig kopplet innan jag hamnade på trimbordet, matte gillade inte min frisyr, hihi!

 

Lite otydlig men hela jag var otydlig, hihi!

Efteråt såg jag ungefär ut så här, ingen bild från idag men ingen större variation!

 


Jag har ätit och matte har ätit så nu ska vi slappa resten av kvällen om jag får bestämma och det tror jag nog att jag får, lite i alla fall!



Av Aamor & Tina - 16 juni 2013 16:03

Det blev en härlig sovmorgon idag, okej matte vaknade vid 7 men hon slumrade till igen och sen sov vi till nästan 10, det var härligt!

Soligt och varmt var det fram till 14 för då började det regna och just nu åskar det också, på rätt långt avstånd men vi hör att det mullrar.

Matte frågade mig vid 11 tiden om jag ville gå till syrran och hjälpa till att "plåga" henne lite och självklart ville jag det, hellre hon än jag, hihi!

Alla blev så glada när de såg mig och jag delade frikostigt ut pussar samtidigt som jag höll ett öga på matte så hon inte pös iväg - man vet ju aldrig!

Lite fika först och det passade matte perfekt för hon struntade i frukosten eftersom vi vaknade så sent och misstänkte att en fika skulle serveras innan vi "plågade" syrran!

Sen startade matte med syrran, en ordentlig genomgång för att få bort tovorna, hon får lätt på tassarna och hon gillar inte när man håller på där - jag förstår henne fullt ut men som sagt bättre hon, hihi!

Sen lite vila för henne men istället fick hon för sig att jaga mig.

Matte blandade till i Affis flaskor och sen tog hon henne och började med hennes bad, jag låg inne i badrummet hela tiden för att kolla, hihi!

Efteråt en halvtimmes gos i mattes famn inlindad i badlakan och hon somnade, själv blev jag lite avis för jag gillar också att ligga så.

När fönen kom fram och Affi sattes på trimbordet satt jag nedanför och försökte snacka med matte men när hon erbjöd mig att också sitta där stack jag in till mattefar, hihi!

När syrran var klar och matte la sig på golvet för att sträcka ut sin rygg passade jag på att kela riktigt mycket med henne - min matte är bara bäst, för mig i alla fall!


Vi passade på att gå hem när det var uppehållsväder och vi klarade oss, bara de sista 100 m som det började stänka lite men så fort vi kom in började det vräka ner - snacka om tur!

Jag har ätit och matte kör tvättmaskinen med klorin, hon tycker den luktar nått konstigt - inget äckligt men nått så vi får se om hon blir nöjd nu!

Matte har också ätit mat nu och är säkert lika trött som jag är, jag har lagt mej men hon säger att det är bäst hon låte bli med det för annars sover hon inte i natt.

 

Gammal bild! 

Av Aamor & Tina - 15 juni 2013 19:00

Vi la oss tidigt i går, redan 21.30 och så skönt det var men det gjorde att vi vaknade tidigt också, inte tidigare än vanligt men strax efter 6 vaknade matte, själv sov jag lite längre.

Stålande sol i morse så vi satt ute en lång stund efter rundan, matte hade ätit innan så hon hade inte bråttom in.

Inga katter ute då men det var skönt ändå.


Lite slöande och data för mig och matte sen, hon tittade på några gamla avsnitt av Criminal Minds och ja, jag sov, hihi!

Tog en lite längre runda efter middagstid och sen satt vi ute igen. Kom en liten tjej och snackad, hon ville klappa mig och självklart fick hon göra det, sen kom Peggy också och allt blev genast bättre, hihi!

Matte donade lite här hemma, bara lite men sen frågade hon om jag ville hänga med till garaget så hon kunde tömma bagaget i bilen och min bur, en paraplystol, en cykelpump och en låda med annat följde med hem så nu är där bra plats i bagaget och förhoppningsvis skramlar det inte men det får vi prova en annan dag.


När vi kom tillbaka åt jag min mat och matte satte igång att laga mat till sig. Nu har jag sovit medan hon tittade på Vampire Diarys.

Tyvärr har det fina vädret försvunnit och det har kommit regn och åska, knallade rätt bra ett tag men nu är det tyst men regnet smattrar mot rutorna.

Lite smått och gott här idag, inget speciellt mer än matte har varit hemma och det är bara det bästa!

Matte har pratat med min snälla uppfödare och de har planer inför hösten men jag vet inte om jag gillar det nått vidare men vi får se, ingen ny hund i alla fall, hihi!

Från oktober förra året! 

Av Aamor & Tina - 14 juni 2013 17:31

Sovit dåligt i natt men det har även matte gjort för först kom hon sent i säng, kanske för att jag behövde gå ut 23.30 och det regnade och sen var det sååååå varmt och klibbigt.

Sen väckte jag matte 01.45 av att jag behövde gå ut igen och även då regnade det så jag ville torka i mattes säng sen och då vill jag ligga mellan hennes underben på täcket och därför var hon tvungen att ha täcke på sig och då blev hon varm igen så det tog lång tid innan hon somnade.

Gissa hur trötta vi var i morse så det är en faslig tur att det är fredag så vi kan sova ut i morgon!


I morse när vi gick ut öppnade sig himlen och efter bara 10 meter var vi geonmblöta som om vi ställt oss i en dusch och ingen skön sån!

Regnet kom både uppe ifrån och på tvären, vattnet rann av oss och vägen till matteföräldrarna gick rätt fort, hihi!

Jag har mest sovit hela dagen för att återhämta mig från nattens vakenhet och när matte hörde det sa hon att vissa har det bra!


Jag fick åka i bil hem och det kändes verkligen som att det nu är helg och vi ska njuta av den.

Där är något i mattes bil som skramlar när hon kör över nått ojämnt men inget känns löst och förhoppningsvis är det nått i bagaget som låter så hon ska kolla där först men hon är ändå tveksam att det är nått därifrån om inte får hon lämna in den på koll!

Matte satte mig på trimbordet så fort vi kom hem för jag såg rätt tovig ut efter morgonens ofrivilliga dusch och tofsen behövdes en omgång.

 

Tada, slutresultatet!


Efteråt åt jag min mat, åt inget igår så jag var rätt hungrig idag och nu ligger jag på mattes fot och sover gott, behövdes nog lite mer återhämtning, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards