Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juni 2013

Av Aamor & Tina - 13 juni 2013 19:09

Det regnade lite när jag och matte gick iväg i morse men det var varmt, nog den varmaste morgonen men det var kvavt.

När matte sen tog av mig mitt halsband utanför syrrans ytterdörr såg hon nått djur i nacken på mig och lite paranoid som hon är dök hon ner och tog bort den och samtidigt några hårstrån!

Det var en bamse fästing sa hon, inget blod i den men stor ändå - vilken tur att hon såg den!

Matte tog en stor sten och malde ner den i plattorna där ute, haha där fick den och hoppas bara att jag inte hade fler som kröp på mig - isch!


Resten av dagen har bestått av regn och åter regn - lite trist även om vi nog behövde det.

Mattefar ville att vi skulle springa ut ett tag när det var uppehåll men han kan inte lura oss så lätt för vi såg nog allt att trägolvet var blött så vi tvärstannade och sprang in igen, hihi!

Varit en slö dag med andra ord då vi inte frivilligt gått ut!


Matte var sen för hon var och handlade lite mat men det gick ändå rätt snabbt och jag vet ju att hon kommer nån gång.

Inget regn när vi gick hem så vi kunde sitta ute en stund och kolla på katterna fast det var bara Ollie som var ute och spatserade.

Annat var det i går kväll för när vi satt ute kom först min Schäferkompis Dixie och hälsade, hon och hennes husse skrämde matte för hon hörde inte när de kom - hon lyssnade på bok så klart, hihi!

Lite senare kom mina katters matte och hon och matte snackade i över 1 timme och en hel del av katterna var runt oss hela tiden - lycka!

Roligast var det när hon öppnade säcken med deras torrfoder som hon köpt och alla samlades runt maten - jag njöt!

Hon la maten där till dom så de var samlade för ambulansen kom körandes in på gården och då gällde det att de var ur vägen för den. Matte såg den på håll och de var tvugna att låsa upp grinden först så därför hann hon öppna maten och kalla på katterna.


Matte har serverat mig mat men jag la mig istället - bantar kanske idag eller så äter jag lite senare.

Är fortfarande väldigt varmt och kvavt och matte säger att det hade varit bra om åskan hade kommit på besök och rensat upp!

 

Gammal bild men jag vill hellre ha godis än mat även idag men matte snålar!!!

Av Aamor & Tina - 12 juni 2013 17:52

Ännu en varm dag och vi har varit ute nästan hela dagen, matteföräldrarna gick ut vid 11 och vi var ute när matte kom oh hämtade mig.

Varit en dam på besök hos oss idag och jag har suttit sidan om henne hela tiden och när matte hörde detta undrade hon om jag ville byta matte men det vill jag absolut inte, inte det minsta - jag är bara social!

Varit rätt mycket bus idag också även om det inte har blivit lika mycket som igår men tillräckligt för att min tofs hade hamnat på sniskan, hihi!


Vi hörde när matte kom, bra med gnällande bromsar så när matte svängde in på uppfarten satt jag och Affi vid grinden och väntade.

Så gjorde vi misstaget att tro att hon skulle gå in genom ytterdörren men vi var så snabba att hon hann precis över grinden innan vi kom igen och då blev det pusskalas.

Vi såg att matte hade en kasse med min affärs logga på så vi satte igång med att undersöka den och när vi såg att där var tuggben med kyckling runt frågade vi väldigt snällt om vi fick smaka, hihi!


Nu har vi suttit ute en stund men vi blev båda hungriga så vi gick in och fixade mat, ja matte till oss bägge men vi åt inte samma sorts mat, hihi!

Nu ska vi slöa och slappa resten av kvällen!

 

Bild från maj!



Av Aamor & Tina - 11 juni 2013 18:13

I morse träffade jag på en Rack Russel herre och självklart var vi tvugna att hälsa, vi möttes mitt i en korsning.

Efter en stund frågade hans husse om jag var en tik och när matte sa att jag är hane blev han lite paff för dels var jag söt och sen brukar hans hund gruffa på andra hanar så det var märkligt, äh vem orkar gruffa så tidigt som klockan 7!


Jag och syrran har verkligen busat ordentligt idag, vi höll på i en timme non stop, vi sprang från köket, genom hela huset och ut på trädäcket och tillbaka in i köket, vi springer husets längd två gånger på enkel tur för köket är i ena ändan och utgången till trädäcket är i andra och sen är det längs hela sidan av huset och huset är nog 14 meter långt så det har blivit rätt många meter vi kutat idag!

Givetvis ingick en del brottning och jagt runt matbordet så jag är lite småtrött nu i kväll, hihi!


När matte kom satt vi ute, mattemor såg hennes bil på stora vägen och sa "nu kommer matte" och vi fick bråttom ner till grinden och då kom hon, vi snabbt i till ytterdörren men matte kom via baksidan så när vi kom i full karriär ut igen satt matte och väntade.

Tyckte det var för varmt att gå hem men när matte reste sig och sa hejdå kom jag på att jag nog stod ut den korta biten hem, hihi!

Vi satte oss på bänken i skuggan och efter en stund kom min halvstora tvåbenta vän och snackade med oss.

Så fort vi kom in hamnade jag på trimbordet för allt bus hade inte gjort min frisyr nått gott, hihi!

 

Allt var liksom på sniskan och efter en del gosande och fixande vände matte på mig för att komma åt tofsen men då "tappade" jag huvudet, hihi!

 

När matte får upp tofshåret så tittar jag neråt och då faller allt fram igen, hihi!

Här ser du Melody hur lång min tofs är   

Matte ville ta ett kort när jag var klar också men jag ville bara ner på golvet så inga blev bra sa hon.


Matte fixade mat till sig själv och jag låg och tittade på, såg att hon fixade mat även till mig och då kom kameran fram igen, tur jag hinner blunda lite i alla fall, hihi!

 

Nu har vi bägge ätit och jag tänker slöa resten av kvällen, nästan i alla fall!


Av Aamor & Tina - 10 juni 2013 19:02

Måndag redan och jag stannade i sängen så länge som det var möjligt, ända till matte började närma sig ytterdörren i alla fall!

Fick åka bil till syrran och det är ju något som jag alltid uppskattar, hihi!

Syrran blev glad när hon såg mig och matte och jag blev också glad, hörde att mattemor var vaken så jag rusade in till henne och matte lyfte upp mig i sängen så hon kunde få en morgonpuss och en huvudgnuggning (jag gnuggade mitt huvud i hennes täcke).

Lite senare på dagen försökte jag mig på att kela med mattefar men det swischade bara till och så var syrran mellan oss!


När matte kom blev jag väldigt glad och gav henne en pipleksak som jag snabbt tog tillbaka igen och så fick hon självklart en puss.

Syrran ville busa lite med matte och jag tycker det låter så våldsamt att jag försöker gå mellan så inte min matte blir skadad och vad tror ni sen händer! Jo jag hamnar på rygg eftersom syrran dragit omkull mig, okej jag trillar väldigt lätt men det är bara ett skydd, hihi!

Vi gick hem och trots att vi satt ute kom inga katter och hälsade en "arbetande" hund välkommen hem, hihi!

Kanske de är ute nästa gång.

Jag har blivit tvingad att ligga på trimbordet, matte lurade upp mig där men jag är van vid hennes tilltag så jag finner mig i det.

Det värsta var att det var dags att klippa runt och under mina tassar, jag tror hon ska klippa av hela benet men hon lovar att inte göra det bara jag sitter still - inte så lätt alltid!

Sen skulle jag leka modell och det är så trist - ibland, hihi!

 

Du är så tröttsam och jag är trött!!!!!


 

Bra så här då? Jag är trött och vill sova en stund så är vi klara nu - låt mig komma ner på golvet nu!


Matte skar upp mat till mig men jag gick och la mig istället, hårt att jobba igen, hihi!


Av Aamor & Tina - 9 juni 2013 17:50

Då var det sista dagen på denna ledighet och vi har nästan bara tagit det lugnt hela dagen - inte nån jättestor skillnad mot resten av dagarna men, stunt samma så är det skönt!


Lite sovmorgon och sen gick vi ut på en snabbrunda, inga katter ute så vi gick in igen och matte var hungrig så jag hade inte mycket val, hihi!

Jag somnade om igen när vi kom in och matte satt och läste lite nyheter på datorn.

Vid 12 gick matte in och la sig i soffan för att lyssna på sin bok men - ja hon slumrade till som vanligt, hihi!Nu störde det inte mig för jag kunde också sova lite då.

Vi gick en runda vid 14-tiden men det var för varmt att sitta ute på bänken, solen gassade precis där just då så vi gick in och matte lovade att vi skulle gå ut lite senare när skuggan började titta fram där.

Matte hängde tvätt och jag satt och tittade på när hon gjorde det, var inget kul så matte fick göra det själv.


Nu har vi precis suttit ute en stund, var först och kastade sopor och Peggy slog följde med oss ner och tillbaka men sen ville hon inte umgås mer med oss.

Istället kom Scarlette och nästan hälsade, hon är en förnäm dam som inte ens tittar på på oss i vanliga fall, hihi!


Jag har ätit mat nu ochjust nu ligger jag och låter magen smälta maten i lugn och ro, att jag ligger berod faktiskt mest på att jag inte fick mer godis av matte!

Allt som allt har denna söndag varit bra och i morgon ska jag till syrran igen och det ska bli kul!

 

8,5 vecka ung! 

Av Aamor & Tina - 8 juni 2013 18:57

Lite sovmorgon även om matte vaknade 15 minuter efter den vanliga tiden klockan brukar ringa men hon somnade om igen som tur var.

Tog en liten kort morgonrunda och sen satt vi och tittade efter katterna, jag gillar verkligen denna varma årstiden för då vill matte också sitta ute, hihi!

Inne slappade vi lite när matte ätit sin frukost, hon tittade på en serie på datorn, ingen frukost för mig idag för jag åt lite i gårkväll också, måste chocka matte ibland, hihi!


Strax innan 11 frågade matte om jag ville åka en tur i bilen och det ville jag självklart göra så det blev bråttom ner till garaget och matte kunde inte öppna bilen fort nog!

Jag intog min plats och bara njöt även om bilturen nu inte blev så väldigt lång.

Vi stannade nere i stan och jag visste direkt var vi var på väg - till min affär!

Undersökte allt väldigt noga i fall där fanns nått gott tuggben som jag kunde få matte att köpa men jag hittade inget som riktigt föll mig i smaken. Matte köpte en rulle barf mat till mig, gillade inte kalkonen lika bra som kycklingen så det blev en rulle kyckling.

Tillbaka till min bil och matte körde den långa vägen hem, utom stan så att det blev lite längre för denna bilälskande hund att njuta av!


Hemma drog matte igång en maskin tvätt och sen kollade hon om mitt fårskinn var torrt och det var det, som jag saknat det, nu hamnade det på sin plats igen!

 

En noggrann undersökning av hela skinnet kom jag fram till att det luktade inte som det ska! Matte jag är inte riktigt nöjd med ditt påhitt men det har blivit fluffigt igen i alla fall, behövs nog Aamoriseras lite innan jag kan godkänna det fullt ut!


Matte har tittat på bröllopet på TV men jag sov i hallen, matte påstår att jag snarkade så att hon fick skruva upp ljudet på TV:n men jag tror inte henne alls!

Varit ute nu på en runda och suttit ute en stund, Ollie kom och hälsade snabbt och sen gick vi in.

Jag har ätit nu och troligen blir det inte mycket mer aktivitet för oss idag, jag ska givetvis ut fler gånger men inte än på ett tag!


Av Aamor & Tina - 7 juni 2013 18:06

I går kväll vid 22.30 tyckte jag att vi skulle gå och lägga oss, matte fattade inte vad jag menade så jag till och med visade henne var sovrummet var men det hjälpte inte!

Jag provade med att bädda hennes säng men inte ens det fick henne att reagera så jag gav upp och gick in i TV-rummet till henne och fick sova där tills HON behagade lägga sig, till saken hör också att jag fattade direkt vad hon menade när hon sa att det var säng dags och kom på studs - får nog fostra henne bättre!


Härligt väder även idag och när morgonrundan var avklarad atte vi oss ute en stund.

Först kom Peggy ut och hälsade, hon la sig sen en bit bort och det tyckte jag var helt onödigt av henne så jag sprang över henne, matte blev inte precis glad över mitt tilltag och Peggy glodde surt och gick ännu längre bort!

Sen kom en granne och snackade en stund så jag fick kelat med henne istället.

Inne åt matte frukost och till och med jag åt frukost, jag var hungrig för jag åt ingen mat igår.


Blev en tur till syrran och mattemor för vi tänkte underhålla dom lite för mattefar och hans bror skulle ut på nått.

Inte så kul sa Affi som väntade hlea tiden på sin älskade husse.

Satt ute en stund på trädäcket men även i skuggan under parasollerna blev det för varmt så vi gick in igen och där var betydligt svalare.

Min matte pysslade om syrran lite som tröst, satte om tofsen och lite kamning, hon gillar att ligga i min mattes knä när hon gör detta.

 

Här har matte precis tagit bort den gamla tofsen, snyggt va!!!

 

Nästan omöjligt att förstå att det är samma tös, hihi!


När vi kom hem fick nog matte nått konstigt fnatt för hon for på dammsugaren och mitt fårskinn åkte i tvätten på kalltvätt och sen blev golvet moppat och allt gick i 190, hon var helt svettig när allt var klart och själv såg jag till att hålla mig ur vägen så jag inte också åkte i tvättmaskinen eller blev moppad, hihi!

Snart ska hon nog äta mat för hon säger att hon är hungrig nu.

 

Går ju inte att bara ha bilder på syrran, hihi! Från maj i år.

Av Aamor & Tina - 6 juni 2013 19:00

Idag har jag och matte haft en ledig och härlig dag!

Den började med att matte vaknade i vanlig tid men hon vände sig om och sa att är vi nu lediga kan vi väl sova lite längre och det gjorde vi, till 9.30, hihi!


Varit ett härligt väder så vi har varit ute en hel del men det var bara i morse som vi satt i solen, vid middagstid ville jag ligga och njuta i skuggan så matte satte sig på gräsmattan.

Inga katter ute men jag är ju rätt ihärdig i mitt spanande så vi satt där länge.


Inne har vi inte gjort så mycket mer än slöat och slappat, är man ledig så är man, hihi!

Matte jobbade lite mer när hon lagade mat för det blev en köttgryta så en del skärande och brynande och smaksättning och sen skötte den sig själv i några timmar, jag smakade inget av det för hon hade vin i och den lukten gillar jag inte men matte blev jättenöjd med smaken så tur att det smakade för nån, hihi!


Nu har vi precis varit ute på en lite längre runda och sen satt vi ute en stund och njöt, lite kyligare nu men så satt vi i skuggan och det är ju kväll.

Igor kom och hälsade, mest på matte men han showar alltid lite för mig. Han är snackig och böjer både fram och bakdelen på olika håll samtidigt som han ska hoppa lite, ser roligt ut.

Matte tycker att jag ska äta men jag tycker inte det så troligen äter jag inte heller - envis? JA!

 

Gammal bild!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skapa flashcards