Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juni 2013

Av Aamor & Tina - 5 juni 2013 19:03

Min matte har inte jobbat idag för hon skulle följa med mattemor på läkarbesök men jag har varit hos syrran och mattefar hela dagen ändå.

Vi har suttit ute nästan hela dagen och så har vi busat i hagen samtidigt som vi har skiftats om att kolla vid grinden om och när våra mattar skulle komma tillbaka.

Ett tag gick vi in men mattefar fattade varför och satte upp tre parasoller till oss och sig själv.

Det har varit riktigt varmt idag och jag tycker lite synd om matte och mattemor som varit inne hela dagen.


Först klockan 17 kom de tillbaka och bägge var rätt så slitna men de hade självklart orka att hälsa på oss.

Mattefar hade lagat mat som de åt när de kom tillbaka och sen gick jag och matte hem.

Suttit ute en stund men jag blev hungrig och ville in.

Matte pratade med vår "vägg-i-vägg" granne och hon undrade om hon fick ställa en fråga om mig och matte på morgnarna, en sak vi gör - visst sa matte fråga på!

"Jo, sa hon på morgnarna när Aamor sätter sig ner och tittar efter katterna så säger du något till honom efter en stund - vad är det du säger? För efter det så kommer han rusande till dig!"

"Ja du, sa matte jag säger till honom att vi tittar efter katterna när vi kommer hem igen!"

Hon sa att det ser så roligt ut och att hon länge undrat över detta, hihi!

Vi har våra morgonrutiner och denna är stående hos oss!


Inga katter ute som ville hälsa på mig nu ikväll men i gårkväll hade jag Peggy efter mig, hon kom rusaande som besatt när vi gick ifrån henne trots att hon fått kelat med mig innan!

Ett tag stod hon still och la sin svans runt om min hals, hihi!

Det började med att vi kom ut och Peggy låg på stenen och då var jag tvungen att hälsa!

 

Sen sprang jag iväg för att kvällspinka men så fort Peggy inte såg oss kom hon i en faslig fart och självklart skulle det kelas då!

 

Här har hon lagt svansen om min nacke, hihi!


Nu är vi lediga i 4 dagar och här ska njutas av det och förhoppningsvis får vi härligt väder!

Av Aamor & Tina - 4 juni 2013 18:38

I dag fick vi besök att mattemors syster, hon kunde själv gå till oss nu när hon ser igen men när hon kom in genom vår grind kunde hon helt plötsligt inte gå längre!

Det var för att hon hade två hundar vid varje ben och som sprang framför hennes rullator när hon sa tut tut till oss, hihi! Vi blev ju så glada att se henne och hon kunde se oss, fördel om rätt ända klappas, hihi!

Matte lämnade tillbaka mitt lånade gods, två pipisar var det för den jag lånade förra gången hade jag gömt men matte hittade den i morse, syrran blev glad när hon fick tillbaka sina saker.

Hon tog den ena direkt och ville upp i fönstret så nu ligger den där uppe så jag inte kan låna den med hem, hihi!


Jag fick åka bil hem och det blev jag glad för men det bästa var ju att matte inte var lika sen som igår. Hon var lite sen för hon hade varit i stans köttaffär och handlat lite.

Jag ville sitta ute en stund när vi kom hem men matte sa att först var vi tvugna att gå in men att vi kunde gå ut när hon fått köttet i frysen och det var jag helt klart med på.

Vi satt där och njöt av solen (i skuggan) och helt plötsligt kommer en svart katt gående, trodde först att det var Simba men det var det inte utan en av mina halvstora tvåbenta kompisars ene katt, den är inte riktigt fullvuxen än men han kom och strök sig mot mig, nosade mig i ansiktet och så fick jag en stykning till!

Matte sa hela tiden lågt till mig att sitta still så det gjorde jag, så roligt med nytt katt kel!

 

Matte hann inte få upp kameran (mobilen) förrän katten gått iväg.

Ser ni mer än den svarta katten, finne en katt till, hihi!


Gick in efter en stund och då fick jag min mat och matte åt sin och när vi bägge var klara var det tydligen dags för mig att ligga på trimbordet!

Jag körde ner huvudet i kudden men det hjälpte inte alls utan jag fick en omsatt tofs och kroppen borstad och en tova på frambenet bortklippt!

 

Matte, nu har jag varit duktig och vill nog ha nått gott, hihi!

Av Aamor & Tina - 3 juni 2013 22:30

Måndag och det kändes rätt svårt att stiga upp ur min säng i morse och när jag väl gjorde det la jag mig inne på badrumsgolvet och stannade där till matte sa att det var dags att gå iväg, hihi!


Idag har jag varit länge hos matteföräldrarna och syrran, jag började vänta på matte redan 15.30 men hon kom inte!

Varit en solig och bra dag, vi har busat lite ute, lurat mattefar att vi velat gå ut men när han stod i dörren för att ta koppel på oss kom vi inte, hihi. Inte så speciellt uppskattat men vi tycker det är kul!

Matteföräldrarna serverade mig mat men jag ville inte ha nån och det visste de nog redan för jag gör så när jag är hos dom och inte matte är där.

Ja det blev en lång dag borta från matte för hon slutade inte förrän 16.30 och sen skulle hon vara borta igen 18.30 och då var det knappt lönt för mig att komma hem den stunden för jag ligger bara och "gråter" om matte lämnar bort mig igen så, bättre att jag får stanna där hela tiden.

Matte hämtade mig först 22.00 ca och jag blev så glad att jag visste inte riktigt vad jag skulle göra så det blev lite av allt möjligt, puss, frolic, pipleksak och puss igen!

Syrran blev också glad att min matte kom för hon får ju inte sin kvällsvila när jag är där, jag ska ju "passas"!

Roligt var att matte hade ett paket med sig som jag och syrran hjälpte henne att öppna men det var ju inte till oss - trist!

Matte hade fått en minnesgåva från kommunen för att hon jobbat där i 25 år (jobbar förtfarande, hinner nästan med en minnesgåva till, hihi)!

Hon valde ett armband, en bismarklänk och syrran tyckte att den glimmade fint så hon ville ha den, hihi!

 

En liten del av hennes klänning syns här!


Nu har matte kommit på att jag satt en viss grej i system, varje gång jag varit länge, längre än vanligt os syrran så snor lånar jag en leksak med hem för jag gjorde likadant idag!

 

Det är inte så att jag inte har en likadan hemma, till och med två såna men just denna fick följa med hem idag, hihi!


Åt min mat när vi kom hem och nu ska vi snart lägga oss hoppas jag! Ny jobbedag i morgon!


Av Aamor & Tina - 2 juni 2013 17:51

Idag blev det en riktigt lång sovmorgon och det passade mig utmärkt, hihi!

Matte vaknade först klockan 7 men tyckte att det var på tog för tidigt med tanke på att hon inte släckte lampan förrän 01.10 så hon somnade om igen och vaknade först klockan 10 - så skönt säger jag men matte tyckte det var lite väl länge - ja ja!

Vi tog en snabbrunda och sen satt vi ute en stund men matte blev hungrig och tyckte att vi skulle gå in igen.


Vi har mest slappat under dagen, matte har kollat på nån TV-serie på datorn och jag har passat hennes fötter, hihi!

Matte strök en klänning hon ska ha i morgon för hon ska få en minnesgåva från jobbet, hon har jobbat i många år nu säger hon och förstår inte att de lät en 10 åring börja jobba, hehe!

Riktigt så ung var hon inte!

Matte gillar inte att stryka och gör det bara när det är absolut nödvändigt så det är inte många gånger den där brädan varit framme, hihi!


Vid 15-tiden gick vi på en långrunda, jag mötte en Jack Russel valp på 6 månader och vi lät lika tuffa bägge tills vi hälsat på varandra och matte kommenterade nått om småhundar! Vadå jag är störst av alla ju!

Satt ute en lång stund innan vi gick in och det var tur för en av mina halvstora tvåbenta kompisar kom med sin lillasyster som snart är 1 år och jag passade på att pussa på bägge!

Inne åt jag min mat och sen har jag vilat en stund.


Just nu låtsas matte inte förstå vad jag vill utan hon påstår att jag "traggar" på henne och det kanske jag gör för hon är ju så trög ibland!

Jag vill ut och kolla in mina kattkompisar för jag har bara sett rn på avstånd och jag får ju lite abstinens om jag inte får vara nära dom, hihi!


Bra vecka denna för matte ska bara jobba 3 dagar - fler såna veckor för de gillar jag!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 1 juni 2013 19:00

Det blev ingen lång sovmorgon för matte vaknade redan strax efter 7 men hon låg kvar en stund som vanligt när vi är lediga och inte behöver ge oss iväg.

Vid 9 blev det en kort runda, jag ville inte gå längre för jag fick syn på några katter som jag var tvungen att kolla in lite närmre, hihi!

Blev lite Peggy kel och sen kom Ollie och nosade på mig men han ville hellre bli kelad av min matte men det gick lika bra för han var nära ändå.


Vi har annars tagit det rätt lugnt idag, matte har tvättat lite och jag har sovit lite - bra fördelning!

Blev en kort runda till vid middagstid och sen hade vi tänkt sitta ute i solen och njuta men efter ca 10 minuter började stora droppar falla och vi hann precis komma in under taket innan himlen öppnade sig, kom en massa regn och det kom fort.

Några ordentliga knallar kom också, en lät som en massa metallskrot kastades i marken men jag bara tittade på matte och hon sa att det var åskan som hälsade på oss och då la jag mig igen.


Har fått en massa gos uppe på trimbordet och en omsatt tofs, jag försökte gömma huvudet men matte hittade det ändå, försökte då "tappa" det över kanten men inte ens det fungerade så till slut blev det som matte ville.

Min mat åt jag redan vid 14-tiden för jag var hungrig då men det var dumt för matte fixade till kyckling i ugnen sen till sig själv och eftersom jag var mätt orkade jag inte ens fråga om jag fick smaka!


Tog en lite längre runda vid 16-tiden, luktade gott efter regnet och runt alla vattenpölar låg där en gul kant, jag tittade på flera stycken och matte förklarade att det var pollen som runnit dit med regnet och då slutade jag titta. Blir nöjd när matte berättar för mig om saker jag undrar över även om jag inte fattar allt så känns det bra.

Satt uten en stund när vi kom hem igen och det var så skönt.


Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen och så hoppas vi att det inte kommer mer regn, i alla fall inte när vi ska ut nästa gång.

 

Bild från februari i år!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards