Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under juli 2013

Av Aamor & Tina - 22 juli 2013 17:45

En lugn morgon och förmiddag, känns skönt och det blev en kort runda på morgonen!

Matte tvättade en maskin tvätt och sen slappade vi lite till, hihi!

Vid 13-tiden blev matte glassugen och frågade om jag ville åka bil!

Hon lär sig aldrig för det är en självklarhet att jag vill åka bil men jag ångrade mig nästan när vi kom ut för tusan vad det var varmt! Garaget var som en bastu så det var tur vi inte skulle stanna där så länge.

Min bil körde ner mot stan och sen stannade den i "Trollan", där har de glass, våfflor och annat mumsigt och sen en stor damm!

Matte köpte sig en liten mjukglass och erbjöd mig att smaka men det luktade inte gott, hihi!

Satt i skuggan och ändå blev vi varma.

När matte ätit upp glassen gick vi ner mot dammen, matte hittade en bänk som stod i skuggan.

Blev först lite tjattranden när jag kom ner men sen tystnade det, ankorna vågade vagga förbi mig!

 

Får syn på en anka men jag tycker den låter konstigt mycket men upptäcker då att det är inte den som låter utan många till höger om mig!

La mig ner och tittade på dom!

 

Några fler och till vänster om mig fanns ännu fler men en liten kille höll på att mata dom så vi ville inte störa!


Bilen drog sig sen hemåt och matte tyckte vi kunde sitta ute på gräset en stund men jag vlle hellre gå in trots att vi satt i skuggan, nog skönare lite senare och så är nog katterna ute då också!


I går efter att jag äntligen ätit (mattes ord) så gick vi ut och jag såg många av mina kattvänner för deras matte kom också och sen snackade vi med vägg-i-vägg grannen som passade barnbarnets hund, fick hälsa på hunden också när hussen hämtade honom, hunden heter Ares och är så snäll - har snackat med honom innan.Vill även uppmärksamma er på en hund som försvunnit uppe i Norra Degerhaga, Urshult /Tingsryd. Han heter Cain och är en Shih Tzu kille på 7 månader, svart och vit och han har varit borta sen den 17 juli och våra hjärtan värker för honom. Han kommer från Gabås kennel och bor kvar där!

Har vi några läsare på det hållet så håll ögonen öppna -snälla!


ANNONS
Av Aamor & Tina - 21 juli 2013 18:07

Två dagar utan att vi varit inne och uppdaterat, hihi! Jag och matte har varit borta halva fredagen och hela lördagen och idag har vi gjort lite annat!


I fredags packade matte in en del saker i bilen och självklart mig till sist och sen åkte vi några mil, tog lite mer än 1 timme dit och när vi kom fram såg jag var vi var och fick ganska bråttom in men efter en stund tyckte jag att det räckte och ville hem igen, hihi!

Jag var på släktträff och deras andra kompisar!

Blev lite småsur på Hagge några gånger för dels tittade han på mig för länge och sen ville han upp till min matte, sa till min morbror Staren att sluta rida på mig och sen gjorde han inte det igen men det gick bra med de andra och efter ett tag med Hagge och Staren också!


Följde med Liza och matte till Ystad och där mötte vi upp hennes man Lasse och sen gick vi på matmarknad, där var en hel del folk och där det var flest bar matte mig!

Träffade på Jack och det visade sig att vi var kusiner, hihi!

Hälsade på en söt Lhasa Apso valp som hette Molly och en massa folk som ville klappa på mig och matte hörde hur många som helst säga "titta vilken fin färg och långt hår den hunden har" - matte blev lite stolt och även min uppfödare, hihi!

 

Matte köpte inget även om jag tyckte att hon gott kunde köpa ett renskinn till mig, försökte dra in henne i det ståndet men tyvärr gick det inte!

Efter det körde vi till en restaurang och åt! Satt ute så jag kunde vara med men jag ville inte ha nått! Nöjde mig med att ligga i skugga och pusta ut!

 

Sen hem till de andra hundarna igen och matte fattade inte att jag ville hem, hon sa bara att vi skulle passa hundarna dagen efter, blir så trött!

Matte och jag fick ett eget rum och sängen var bred så jag låg uppe hos matte hela natten men tro inte att jag sov, nä!

Matte sover alltid dåligt första natten hon sover borta och varje gång hon somnade till gick jag upp till hennes ansikte och flåsade - inte så uppskattat kan jag lova er.


Liza och Lasse skulle köra tidigt till Tyskland och väcka oss strax innan de gav sig iväg men matte var vaken av någon anledning, hihi!

När de kört iväg la vi oss igen en stund men några av hundarna följde med oss in i  vårt sovrum och de flesta la sig på golvet men inte Hagge för han skulle upp till min matte och inte hjälpte det att jag sa till honom men till slut vände jag ryggen mot honom och somnade men det gjorde inte matte för hon lekte staket!

 

Låg kvar tills det var dags för hundfrukost, inte för mig så klart, jag åt på fredagen innan vi gav oss iväg.

Matte fixade det galant även om några försökte lura henne att de inte fått nått så gick hon inte på det för hon bockade av efter hand!

Sen åt matte medan vi sprang ut i trädgården.

Vi slappade lite till sen för att alla skulle få vila lite, matte tog min säng och satte på golvet och det var tur jag var snabb för Hagge siktade in sig på den, hihi!

Han bestämde sig för att lite av min säng skulle han allt ligga på!

 

   Blev också lite soffslappande för oss, man måste byta plats lite då och då!

 

Min söta, busiga halvsyrra Madicken, vi har samma mamma! Hon älskar att pussas och så älskar hon tår, hihi!

Matte säger att hon påminner mycket i sättet om mig och Affi!

 

Jag, Tanja och Ebba!


Annars har vi mest varit ute hela dagen och vilat i hängmattan, skönast var när matte och jag låg där själv men det var inte så många gånger, oftast var där 4-5 hundar där uppe!

 

Hagge och jag var väldigt eniga om en sak, det var att vi älskar katter och att vi kunde göra det tillsammans och deras snälla katter bara sitter still och låter oss gosa.

När matte gick på toa hade hon två, enligt henne kattokiga herrar med sig in för där kan katterna vara helt ifred och hoppa in och ut som de vill.

Matte fick bära ut oss därifrån och trots att vi försökte gömma oss under hundbadkaret fick hon fram oss!

Så gissa hur lyckliga vi blev när vi fick syn på den ena katten på altanen!

 

Lyckan var kort för matte stängde grinden dit så katten skulle få lugn och ro - fismatte!


Vi fick nöja oss med att hålla till på gräset men där är mycket kul och det är bara en fröjd att titta på när Maja och Madicken busar!

 

Hugo, jag, Ebba och Maja!

Tror att Hagge såg mig som en storebror eller nått för han ville vara nära mig hela tiden och det hade jag inget emot bara han lät bli min matte!

 

Alla var snälla men ett tag busade Maja, Madicken och Hagge jättemycket så jag fick säga till dom efter ett tag, hihi! Matte hann inte få upp kameran och filma buset från början och tur var det för jag var också med då, hihi!


Liza och Lasse kom tillbaka tidigare än vad de tänkt göra först men det gjorde inget för jag var sååååå trött!

Efter en fika med dom körde vi hem och jag sov hela vägen hem och hemma la jag mig direkt och somnade, knappt jag orkade gå in i sovrummet när matte la sig men jag orkade det ändå, hihi!


Matte säger att jag är lite udda för jag kan inte dricka ur andras vattenskålar, jo syrrans men inga andra.

Hon hade tagit med en egen till mig och jag tänkte dricka ur den men Hagge hann före och trots att matte tog nytt vatten vi  lle jag inte ha nått från den - tur hon hade sprayflaskan med!

Äta borta kan man inte heller göra och än har jag inte ätit nått - kanske senare idag!


Idag har vi varit borta om ett tag hos syrran som nosade igenom hela mig och sen ville hon leka men jag gick och la mig istället!

Borta bra men hemma BÄST!

ANNONS
Av Aamor & Tina - 18 juli 2013 19:23

Matte vaknade ganska så tidigt idag men hon låg kvar en stund så jag slapp gå upp och kolla!

Som vanligt en kort morgonrunda, ut runt knuten - pinka och så in igen för att kolla katterna.

Idag fick jag äran att kela med både Ollie och Peggy och samtidigt, jag var omsluten av katter -m ut och  ko härligt!

Vägg-i-vägg grannen kom ut och så snackade matte och hon lite, de kom överens om att träffas nån kväll och äta och dricka nått gott och givetvis är lille jag också välkommen!


Vid middagstid gick vi en sväng till syrran, matte och mattefar behövde handla lite och syrran behövde mat så de tog en sväng om min affär men tro inte att matte shoppade nått till mig - nä!

Syrran fick en ny leksak, en apa som jag tog först när de packade upp den, hihi!

Vi gick hem och jag ville in direkt för inga katter var ute men vilket misstag det var......


Matte började ordna och dona med flaskor, dunkar och bytte handduk på mitt trimbord och sen vandrade hon in i badrummet med mitt badkar! Jag gillar det bäst där det står gömt under handdukar!

Jag tog till flykten under mattes säng och hon försökte locka fram mig - hon lämnade till och med lägenheten och visst satt jag vid dörren när hon öppnade men hon var inte snabb nog utan jag tvärvände och in under sängen igen!

Det var kört när jag hörde henne öppna fönstret i TV-rummet, blev för nyfiken och då kom jag så nu är jag badad och luktar - inte hund i alla fall, hihi!


Matte sa några mycket fula ord när hon satt och åt för en stund sen!

Bet i nått hårt och så bröt hon tydligen av en bit av en kindtand, det gör inte ont men det isar lite, hon får väl ringa sin "tand-veterinär" också, hihi!

Nu ska vi ut och jag ska kolla katterna nu så hoppas dom är ute!

Det har varit lite av varje här idag, jag har ätit också efter badet och jag var riktigt hungrig för jag ville inte ha nått igår - sov nästan hela kvällen!

 

Från förra gången jag badade!

Av Aamor & Tina - 17 juli 2013 18:25

Sovit ovanligt bra i natt, både jag och matte vaknade inte en endag gång under natten - skönt! Jag flyttar mig lite men jag var knappt vakne under förflyttningarna, hihi!


Matte fick även idag vara en levande utsiktspost för Ollie då han kom och hoppade upp på hennes axel och sen kelade han jättemycket med matte och jag blev avundsjuk för jag ville ha honom nere på marken men jag fick också kel av honom när han kom ner.


Matte sa att vi skulle åka bort idag så jag fick bråttom in och ville iväg direkt men matte var tvungen att göra lite annat först som att äta och så skulle vi inte vara där förrän 11.

Vi skulle till mattes kusin och hennes son, pappan jobbade.

När matte skulle sätta på mig mitt säkerhetsbälte spelade jag död, helt slapp i hela kroppen och vägrade hjälpa till det minsta men det hjälpte inte för bältet kom på ändå!

Sonen kom ut i trädgården och mötte oss och så hälsade vi ordentligt när vi kom in.

 

Jag höll ett vakande öga på honom och hans aktiviteter i början men sen tröttnade jag och la mig under bordet nära matte.

Tog en kort promenad där på landet men det var lite för varmt för att gå för långt och den korta rundan räckte för mig! La mig sen en stund i skuggan på deras gräsmatta.


Vi kom hem för en liten stund sen och matte la upp mat till mig men jag valde att lägga mig ner i lugn och ro och sova en stund för ärligt talat är jag helt slut, hihi!

Hoppas vi ska ta det lugnt i morgon, hihi!


Av Aamor & Tina - 16 juli 2013 18:10

I går när jag skulle ut på en av mina rundor fick jag syn på några av mina kattvänner och deras matte. Hon hade handlat torrfoder till dom och lagt lite på marken och jag nosade men ville inte ha men jag tittade gärna på när Baby och Bebbe åt!

 

De hade lämnat några få bitar kvar så dom åt jag upp när vi kom tillbaka men då var där inga katter.


Matte vaknade lite tidigare idag men det var ändå en hyfsad sovmorgon.

En snabb runda ut och sen kattspaning. Matte blev en levande utsiktsplats för Ollie som hoppade upp på hennes axel när hon satt på stenen, jag valde att titta på Peggy istället, hihi!

De ringde från veterinären och sa att vetten inte kunde komma in idag, troligen sjuk eller nått så det blev inställt men vi fick en tid nästa vecka istället, gör inte mig nått, hihi!


Matte behövde tanka sin bil, är ju hennes när det gäller utgifter men jag hängde med så jag fick en åktur i min bil, hihi!

Blev en sväng inom syrran och jag visade henne min fina kråka men hon tog den direkt och påstod att den var hennes, hmmmm fick den med hem i alla fall!

Jag tog matte med på en runda när vi kommit hem och sen har hon lagat mat till sig och jag har sovit en stund, rätt länge, hihi!

Har sen en tid hittat en ny sovplats som jag gillar mycket, matte tycker ibland att jag rör runt för mycket där men det ska hon säga för där brukar inte vara nån direkt ordning i vanliga fall!

 

Se hon blandar vinter och sommar skor, hon får ju skärpa sig och plocka undan de som hon inte använder nu!


Jag ska nog snart äta lite mat om jag känner för det, man vet aldrig förrän det är serverat!


Av Aamor & Tina - 15 juli 2013 15:22

Matte ställde den dumma klockan i gårkväll men hon vaknade innan den ringde!

Är det inte så att vi har semester nu matte och då ska ingen klocka ringa!

Matte förklarade att det var för att hon skulle vara säker på att vara vaken till veterinärens telefontid - öhhhh, struntar väl jag i!

Nu ringde hon i alla fall och jag ska dit i morgon, de ska titta på såret på foten och se om jag har mycket tandsten eller de kan ta det i vaket tillstånd för annars får jag en ny tid - hoppas det går att göra allt i morgon men man kan aldrig veta!


Idag har jag hittat på lite annat än bara vilat mig, hihi!

Först körde jag och matte till min affär och jag fick en kråka som låter nästan som en också och sen blev mina klor klippta - jag var jätteduktig om jag själv får säga det och matte vägde mig och jag har gått ner 1 hg, hihi!

Jag träffade på en 12 veckors Bostonterrier,  urgullig när han samtidigt ville leka men ändå var lite skraj.

Två damer blev helt lyriska när de såg mig och ojade sig över min vackra färg och hur underbart det var att se en Shih Tzu med fullpäls för de hade nästan bara sett klippta.

Matte fick hålla hårt i mig så jag inte blev kidnappad, hihi!

De fick vars en puss när de satte sig ner på huk för att klappa mig!

Min kråka bar jag sen själv till bilen och kunde till och med hoppa in i bilen själv för att matte inte skulle ta den, hihi!


Sen körde vi till mattes jobb, jo hon har semester men en av killarna hade frågat så efter mig så vi ville överraska honom - han blev så glad och tog genast en skål med vatten till mig och jag drack och då blev han glad igen.

Passade på att bekanta mig med en annan kollega till matte som egentligen jobbar på annnat ställe i vanliga fall men denna vecka ska hon vara på mattes jobb - jag kröp in under hennes kjol, hihi!


På vägen hem ringde min uppfödare och jisses vad hon och matte kan snacka, det blev länge men vi ska hälsa på hos dom en dag snart - kul!

Hemma igen kom Peggy och kelade lite med mig och sen gick vi in.

Jag är lite trött nu och sover med min kråka nära mig!

 

Av Aamor & Tina - 14 juli 2013 16:37

Blev en lång skön sovmorgon idag och vi kom inte ut förrän 10.30 och då var jag väldigt bestämd var vi skulle gå!

Jag skulle hälsa på min syster, hihi bara en kort stund men hälsa på skulle jag ändå!

Matte fick en fika och det var tur för hon hade inte ätit frukost för hon trodde bara att det skulle bli en kort runda, hihi!

Nu blev det inte så mycket av hälsandet på henne för efter att hon hälsat ville hon upp i fönsterkarmen igen och jag la mig i ena sängen och somnade men det var skönt det med men jag höll ett öga på matte så hon inte stack iväg.

När vi sen gick hem följde mattefar och Affi med oss en bit.


Det är ingen direkt värme idag och inte blir det bättre av att det är blåsigt så pass mycket att pälsen yr åt alla håll.

Vi har tagit det lugnt sen när vi kom hem, matte tvättade en maskin tvätt och sen satte hon sig på sin ryggmassage-dyna, hon är så stel i ryggen och det var längesen hon använde den nu och hon lät rätt rolig när den var på vissa ställen på ryggen men det blev bättre säger hon.


Idag skulle mattes mormor fyllt år om hon levt men tyvärr dog hon redan -73 och alldeles för ung så matte träffade henne bara några få år, så Grattis mormor säger vi!


Matte har sagt att hon ska ringa veterinären i morgon för tydligen har jag en del tandsten och så vill hon att de ska titta på min tasse som hon tjatar på mig att låta bli hela tiden, tänkte passa på nu när hon är ledig men jag vet inte riktigt om jag gillar det!!!!

Jag tror jag sover på saken en stund till, hihi!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 13 juli 2013 19:33

Ja, vad har jag och matte hittat på idag då? Inte mycket!

Vi har mest slöat och tagit dagen som den kommit!

Började med att jag trodde den utlovade sovmorgonen skulle bränna inne för matte vaknade redan 05.30 men efter ett besök på hemlighuset, hihi kom hon och la sig igen och sen sov vi till 8.30

En snabb runda ut, jag ville inte gå så långt och sen satte vi oss på bänken och njöt av det fina vädret.

Ollie kom och önskade godmorgon. Han hoppade upp på bänkens ryggstöd och la sig med frambenen och överkroppen över mattes axel och kelade och spann hej vilt, jag blev lite avundsjuk måste jag erkänna, hihi!


När vi kom in åt matte sin frukost och sen fick jag min tofs omsatt och somnade jag på mattes fot när hon satte sig vid datorn och släktforskade lite, hon blev väldigt nöjd för hon hittade en generation till, sin morfars mormors farfars far och mor som var födda 1732 och 1735 plus en hel del annat!

Sen letade hon på nästan nutid för hon ringde mattemor för att höra om vissa saker, mattemors mormor och morfar hade en del fosterbarn, några lång tid och vissa bara nått år men de hittade hon nu i alla fall.

Tiden går snabbt när hon sitter och håller på med det men tro inte att hon glömmer mig för det!

Vi tog en liten halvlång runda och sen satt vi ute igen, inga katter denna gång.


Nu har vi varit ute på en långrunda som jag fick bestämma vägen på, det är kul. Vi snackade med en liten kille som stolt berättade att han hade en hundbok hemma där det fanns massor av hunda i och att han skulle lära sig om allt om alla - härligt!

Sen fick han matte att gapskratta för han sa att det var nästan bara gamla människor som hade såna håriga hundar som jag är!

Erkänn matte att du tillhör dom, hihi! Eller?

Som vanligt hamnade vi på bänken och mina katters matte kom och snackade en stund, hon hade varit och tittat på en ny familjemedlem, en hund som hon ska få hem i slutet av juli, en Samojed så jag får passa på att visa vem som bestämmer här så länge den är liten för den lär växa om mig rätt snabbt, hihi!

Ska bli kul att se honom.

Nu har jag ätit min mat och tänker.......ja ni gissade rätt - vila mig lite!

 

Från juni!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se