Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under september 2013

Av Aamor & Tina - 22 september 2013 12:35

Vi orkade inte blogga igår, inte för vi gjorde så mycket annat men matte hade sovit dåligt på natten och det fick även mig att sova dåligt!

Kel var det som stod högst på gårdagens meny.

Det var massor av kattkel och massor av mattekel.

Började med att Ollie kom och ville kela på morgonen och nästa gång var det Peggy som kom springandes mot mig och ville kela.


Matte satt och läste en hel del och det är lite trist tycker jag så jag kallade på henne så vi kunde kela på golvet och det gjorde vi en bra stund.

Lite senare låg jag i min ena säng och "ynkade" mig och tyckte att matte gott kunde komma och klappa mig på magen men istället lyfte hon upp mig i sin famn och satte sig i soffan och la mig på rygg och kliade mig på magen, så gott det var och vi satt länge och myste så.


När sista kvällsrundan var över satte vi oss på bänken en stund och då kom Arktis och hans matte gående från sin kvällsrunda så de satte sig hos oss.

Kelade lite med Arktis när han lugnat ner sig och efter en stund hör vi ett högt mjauande, Arktisa matte tittar och ser att det är Melle som kommer springandes och till och med han ville kela med mig.

Vilken härlig keldag det blev!


Inatt har matte sovit jättegott och jag också, hihi. Vi sov nästan till 10, visst matte vaknade redan vid 05.30 men hon somnade om igen när hon startade sin ljudbok.

Matte hann knappt få på sig sina kläder innan jag behövde gå ut, hihi!

Träffade på en Golden tik som jag träffar lite då och då, vi lekte nästan lite. Hon är helvild men jag ville busa lite,

lite försiktigt i alla fall.


I morgon ska matte jobba och allt blir som vanligt igen, skönt. Visst är det toppen att ha matte hemma men det är inte så jättekul när hon är kass och nu börjar hon känna sig rastlös och längtar till jobbet så nog börjar hon friska till sig även om förkylningen fortfarande sitter i.

 

Från innan denna månad, Peggy och jag!

Av Aamor & Tina - 20 september 2013 20:54

Matte har sovit i stort sett hela natten och sen sov vi väldigt länge i morse. Hon är betydligt bättre även om hon får sina hostattacker lite då och då.


Var borta om hos syrran vid middagstid och det var kul att se någon annan än matte, hihi!

Vi hämtade äggfack också för matte skulle lämna tillbaka dessa till sin kollega.

Hemma passade matte på att gå några varv med dammsugaren men hon blev helt genomsvettig så efteråt fick hon duscha så än håller förkylningen sitt grepp om henne.

Efter lite mat för oss bägge satte sig matte ner med en bok och efter en stund sa hon att vi snart skulle få kul besök, det skulle säga plingeling på dörren och precis när hon sagt detta så lät det plingeling!

Jag fick så bråttom ut i hallen och där stod två tjejer, en ung och en mindre ung, hihi (förlåt Sara matte tvingade mig).

Det var mattes kollega och hennes dotter Moa som hälsade på oss och lämnade ägg till oss, riktigt goda ägg är det.

Moa ville också träffa mig jättemycket och jag älskar ju barn så hon är hjärtligt välkommen fler gånger.

De fikade lite och jag fick godis som Moa gav mig, matte sa att hon kunde ge mig det.

Lite senare gick vi ut en runda och Moa höll mig hela rundan.

 

Moa och jag!

När vi kom hem igen efter att ha gått en rätt lång runda sa matte till Moa att hon är det enda barnet som fått hålla och gå med mig en hel runda och hon blev så glad och stolt.

Det är faktiskt sant för många har velat gå en runda med mig men matte säger alltid nä även om hon själv är med.

Vi skötte oss jättebra bägge två på rundan och jag gick nästan bredvid Moa hela tiden och det gör jag inte annars med matte, hihi!

Moa sa att hon ville sova över hos oss nån gång och det får hon gärna göra.

När de skuklle köra hem trodde matte att jag bara skulle låta dom gå iväg utan att vi följde dom till bilen så jag stack ut i trappuppgången, vi följde dom ner till bilen, hihi!

Nu ska jag vila lite och matte förtsätter nog med sin bok men ett öga på TV!

Av Aamor & Tina - 19 september 2013 19:44

Matte har nog sovit dubbelt så mycket i natt som natten innan så hon har nog fått ett par timmars sömn men hon har inte stört mig så mycket och så somnade hon bäst när jag hoppade upp till henne i morse.


Vi fick höra att en viss liten dam hade en önskan i dag som vi fick uppfylla och det blev stor glädje.

Min söta syrra har suttit och väntat på mig i flera timmar på morgonen men jag har ju inte kommit så nu var hon verkligen i behov av en liten Aamor-dos.

Hon blev så glad när jag kom att hon hoppade på mig och så busade vi en liten stund men sen ville jag upp på bordet och pussa mattemor och sen satt vi och väntade på mattefar som var på rymmen med sin bror.

Stor glädje när de kom och mattefar var jätteglad att se mig.

Vi gick hemåt igen vid 13-tiden för då var matte trött och jag ville hem igen.

Eftermiddagen har matte ägnat åt de sista avsnitten av "Sons of  Anarchy" och jag har sovit en del.


Träffade på Arktis när vi var ute och jag nosade igenom hela honom när han väl lugnat ner sig och var still, krävs lite disiplinåtgärder för att få honom dit, hihi!

Vi åt lite mat när vi kom in igen, jag åt nog mer än matte för hon dricker så mycket vätska nu att hon inte blir hungrig.

Just nu håller jag på att fråga om jag får mer godis men matte bara fjantar sig med att dra mig skägget och ta mina tassar så jag blir lite småsur på henne och då säger hon att man får inget godis när man är sur - låt bli att bråka med mig då matte och hit med godiset!

 

Så här gott är det med godis, ge mig! (gammal bild)

Av Aamor & Tina - 18 september 2013 17:18

I natt har det varit väldigt synd om mig för matte har hållt mig vaken största delen av natten med sitt hostande och snörvlande.

Hon slutade störa mig vid 05 och sen sov hon nån timme där efter så jag också fick lite sömn.

Matte fick höja upp sängens huvudända så hon satt och sov för att överhuvudtaget kunna få luft och så jag kunde få sova.

Lite synd om matte faktiskt men mest om mig ändå som är frisk men inte får sova.

Har i och för sig tagit igen det hela dagen för oj så gott jag sovit inne i soffan och i min säng i TV-rummet.

Matte säger att jag ska äta lite men jag vill inte ha nått för jag har massor av sömn att ta igen, äta kan jag göra sen.


Har inte hänt så mycket här hemma idag, vi har varit ute på några korta rundor men annars har matte slöat, nyst, druckit massor av drycker så pass att hon inte är hungrig hon heller.

Tror inte att det kommer att hända så mycket mer ikväll heller men jag hoppas verkligen att vi får sova i natt eller att matte hosar tystare!

 

Gammal blid men jag kanske ska göra likadant i natt så hör jag inte matte, hihi!

Av Aamor & Tina - 17 september 2013 18:55

Både matte och jag tycker att det är tråkigt här hemma, matte för att hon är dålig och jag för samma sak och så orkar hon inget kul!

Fick mycket gos av Peggy innan idag, vi satt bägge uppe på bänken men när jag ville tvätta hennes öron blev hon lite småsur och hoppade ner.

På förmiddagen när vi gick en liten runda fick jag syn på två damer som satt på bänken vid idrottshallen och jag satte mig ner och tittade på dom och matte fick inte med sig mig, hihi!

De började prata med matte och då la jag mig ner istället och när vi sen skulle gå ville jag över och hälsa på dom så det gjorde vi, jag kan få som jag vill, hehe!


Åt min mat tidigare även idag.

Matte nyser och fnyser, hostar och harklar sig och rösten har inte blivit ett dugg bättre.

Vi busade för en stund sen men hon orkar inte lika länge som min syrra kan hålla på.

Nu ska vi gå ut och har jag tur träffar jag nån hund som vill busa med mig!

 

Gammal bild men väntan på mat, hihi!


Av Aamor & Tina - 16 september 2013 17:33

Mattes klocka ringde inte i morse för hon bestämde sig i går att stanna hemma och tur var det för hon har haft ont i halsen hela natten och när hon skulle säga godmorgon till mig så bara väste det till.

Jag hoppade upp till henne för att kolla läget oc h kela lite med henne så kanske hon skulle känna sig piggare men det hjälpte nog inte mycket.


Vid middagstid gick vi ner till bilen för min mat var nästan slut och det hade bara räckt till idag så vi körde ner till Morrhoppan och shoppade lite, Tina som har affären tyckte att matte lät lite märklig i rösten, några ord kom ut men det väste mest ändå.

Sen inom på Netto för lite nödvändigt men sen var matte helt slut och svetten rann på henne så hon och jag kraschade i soffan.

Åt mat lite tidigare idag än annars men jag var hungrig och då ska man ju äta.


Nu ska vi fortsätta slappa och matte försöker göra så lite som möjligt men jag måste ju ut nån gång  men det blir bara korta rundor och det är helt okej med mig.

Matte ska stanna hemma i morgon också i alla fall och troligen någon dag till men hon får se hur snabbt detta försvinner.

 

Gammal bild. Just nu är filten inte runt kudden för matte påstod att den luktade så den hamnade i tvätten!


Av Aamor & Tina - 15 september 2013 16:20

I går kväll när vi var ute på en kort runda hör jag att nån kallar på matte och så känner jag igen rösten, det är en av mattes äldsta vänner, de är lika gamla men varit kompisar sen de var 5 år.

Såg när hon kom närmre att hon hade en hund med sig och honom har jag aldrig träffat men matte har.

Vi lekte jättemycket och jag blev helt slut, Goliat är 5 månader bara och helvild.

  Goliat när matte var och hälsade på dom i somras.


Matte har varit störig i natt, först kunde hon inte sova och när hon väl somnade hostade och rosslade hon mest och vaknade flera gånger.

Hon blev nog inte så lycklig när hon vaknade av att en hund, ingen speciell nämnd, hihi gjorde täckrullningar på sin rygg mellan hennes knä i morse. Var inte meningen att denna hund skulle väcka henne men tydligen var hunden rätt så vild, hihi!

Vi gick upp och jag gick in i soffan och sov vidare för matte sa att det öste ner och ingen av oss ville gå ut då.

Lite senare hade det slutat och då gick vi ut, träffade både på Arktis och Rex, härlig runda med andra ord.


Det har varit en lugn dag här hemma för matte är inte riktigt kry, nån gång öppnar hon munnen för att säga nått men inget ljud kommer och sen väser det till och sen hör jag henne, låter kul!

Vi har precis varit ute på en kort runda och när vi kom in så fick jag min mat som nu ligger i magen och gör så gott.

Blir nog en lugn dag även i morgon för det verkar som om jag får ha matte hemma då men hon säger att hon inte vet säkert än.

 

Bild från augusti, gillar sängen mer och mer!

Av Aamor & Tina - 14 september 2013 18:19

Är så härligt att det är lördag och vi fick sovmorgon även om matte vaknade redan 06.06, jag hoppade upp till henne och så gosade vi tills hon somnade om igen.

Vaknade igen vid 9 och strax efter gick vi ut, matte skulle kasta sopor och jag drog iväg henne sen på en långrunda, inte det bästa kanske direkt på morgonen för hon har inte riktigt ledat till ryggen men det gick bra ändå.

Härligt väder och massor av nyheter att läsa för det var ett tag sen vi gick den rundan.

Satte oss ute på bänken en stund när vi kom hem igen och efter en stund kom Arktis och hans matte.

Arktis var lite dålig idag för han hade ätit korvar som katterna hade hjälpt honom att sno från deras matte, busar.

Jag tröstade honom och la mig nära och ett tag la jag mitt huvud på hans kropp, matte hann inte ta nått kort då som tur var blev bättre så här, hihi!

 

Jag kan nog snart gå under honom när han står upp, hihi!


Inne drog matte igång dammsugaren, hon sa att hon var tvungen för någon drar in en massa skräp, undrar vem, hihi!

Sen börjar hon ju känna sig kass och förkyld så det var bättre att få det gjort om hon blir sämre, lät som hon hade ätit krita i morse.

Sen har vi slappat hela dagen, hörde att Arktis var ute en stund innan och då ville jag ut och kolla honom, verkade lite piggare.

Jo jag har varit en vända på trimbordet för matte hittade några tovor på ena bakbenet när vi gosade i morse men nu är de borta.

Har ätit min mat och matte lagade mat till sig under tiden så vi är bägge mätta och glada, hihi!

Vi ska fortsätta med vårt slappande nu i kväll, matte tar nog en bok och lägger sig på soffan för jag hörde henne nämna nått om skit program på TV, hihi!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards