Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under september 2013

Av Aamor & Tina - 13 september 2013 18:29

Det har varit en bra dag trots att det tydligen är fredagen den 13:e men vi är inte skrockfulla här tvi tvi tvi, hihi!

Min lite känsliga mage var inte riktigt i trim idag men det kan bero på vaccinationen och att jag inte åt dagen innan men vad gör det för det ska ju ut ändå och så länge jag inte har ont!


Syrran trodde att jag ville busa idag också eftersom vi gjorde det igår men hon gav upp efter ett tappert försök att få igång mig, vill jag inte så göra jag det inte!

Varit strålande sol hela dagen förutom i morse när dimman låg tät och allt var vitt, vi trodde nästan det snöat, hihi!


Matte var lite sen för hon behövde handla lite, hon köpte bla en blomma som matteföräldrarna fick för att de passar mig, hon gör det lite då och då.

Det var tur att hon var hemma med sakerna innan hon hämtade mig för när hon kom hem tjöt vårt larm och matte öppnade dörren och sa "är här någon så se till att sticka medan ni har chansen för kommer jag in är det kört för er!", vad skulle matte göra - hon är knasig.

Nu var här ingen utan det var strömavbrott i hela stan och larmet hade utlösts av det och matte fick ringa och återkalla larmet innan hon hämtade mig - jag slapp i alla fall höra det förbenade tjutandet!


Matte sa att vid jul, inte för att vi längtar dit men i alla fall ska de ha stängt på jobbet fr o m efter dagen slut den 20/12 och öppna igen den 7/1, detblir många lediga dagar för mig och matte - härligt!

Sen fick jag åka bil hem och när vi gick ut ur bilen kom Peggy in i garaget och hälsade på oss och slog följe med oss en bit hem.

Det är endast glädje idag och speciellt nu när jag är mätt och vet att vi har hela helgen framför oss!

Lite tråkigt är att matte börjar bli förkyld men vi får se vad det blir av det för ibland blir det inget och det hoppas vi på.

 

Gammal bild men mitt kattintresse började tidigt, hihi!



Av Aamor & Tina - 12 september 2013 18:04

Äntligen har matte läst ut sin bok så hon kanske kan sova lite tidigare om kvällarna, hon har inte släckt innan 23.30 denna vecka, suck!

Piggnade till ordentligt när jag kom ut i morse för Ollie kom fram från buskarna och var kelsjuk och sen följde han med oss nästan halvvägs till syrran, matte gnällde lite om att det gick så sakta men man måste ju stanna lite då och då för att kela!


Har varit en kul dag hos syrran för vi har busat jättemycket, vi höll på nästan non stop i en timme och vi har ätit kex, knastrar så gott i tänderna.

När matte kom var det dags med mer bus men då ska jag ju busa med matte och syrran tar mig i örat för att leda bort mig för hon ska fram istället men det gör inget för det räcker att matte är där.


Matte sa att jag och syrran skulle få åka bil och då skulle vi göra det med en gång. Vi hamnade utanför min affär för vi var tidiga sa matte????? vadå vi brukar ju inte ha nån tid där!

 

Härligt väder så vi satt och njöt och inte blev det sämre heller när det kom en dam med en bur med 3 stycken ursöta bebisar, de såg nästan ut som mig när jag var liten men de var en korsning mellan Lhasa Apso och Tibetansk Spaniel.

Jag ville så gärna hälsa men matte sa att de inte var vana vid mina basilusker så det var bäst att vi lät bli men jag tittade och viftade på svansen.

Vi gick in efter en stund och så kallade en dam in oss och då visste jag, syrran ville vända i dörren men hon hann inte ut innan den stängdes.

Jag var först uppe på bordet och fick min vaccination och sen var det syrrans tur, vi sa inte ett enda ljud och jag ryckte inte ens till.

Fast att sitta på bordet var ingen höjdare som ni kan se på mitt ansiktsuttryck trots suddig bild, hihi!

 

Veterinären laddar sprutan här!


Hem sen till matteföräldrarna för lite mat för både matte och mig, jag fick mina goda färskfoder köttbullar utan något torrfoder alls, mums!

Hemma nu och trots att vi satt ute en lång stund kom ingen katt och hälsade på mig som jag hoppats.

Av Aamor & Tina - 11 september 2013 19:00

Idag har vi haft besök av mattemors syster och när hon skulle gå hem följde vi och mattefar henne hem, hon har nyligen gått och fallit och slagit sig i ryggen och höften och hon är ju ingen ungdom så vi måste vara rädda om henne.

Har blivit ovän med mattefar idag, han tyckte inte att jag skulle slicka tassen men det tyckte jag.

Har börjat med det igen och jag kan berätta att matte inte är så lycklig över det precis, tramsigt jag vet men.....


Matte jobbade länge och hon fick mat hos matteföräldrarna innan vi gick hem så det tog sin lilla tid.

Jag hade lyckats fixa till min frisyr och det var inte nått som föll matte i smaken och när hon sen skulle spruta på det där medlet på min tass så blev hon lite arg på mig för att jag inte ville och så hittade hon en tova som jag tyckte att jag kunde behålla.

Nån mat vill jag inte ha just nu för det tog på krafterna att bråka och så blev jag sur på matte när hon röt åt mig, hur kan hon göra så åt sin lille älskade hund, snyft!

Ligger i soffan nu och tänker inte ens kela med henne ikväll, inte som det känns nu i alla fall!

Hoppas matte är snällare i morgon!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 10 september 2013 17:09

I gårkväll regnade det hela kvällen så det blev inte till att sitta ute och kolla katterna, jag ville men matte tyckte att det var onödigt att vi blev blöta.

Äh, sa jag för jag hade tänkt torka i mattes säng sen så inte min blev blöt, hihi!


Varit en rätt lugn dag hos syrran och jag var inte lika ihärdig om att få komma upp på bordet idag men visst jag frågade ganska många gånger ändå.

Mattemor fick äta lite snabbare och så löste det sig, hihi, de är så snälla så!

Har varit strålande sol hela dagen och en sån värme som jag gillar.

Vi har rastat mattefar för idag ville vi inte bara gå ut i vår hage. Det går bra ibland men nån gång så vill vi "ut" ut!


Matte hämtade mig direkt från jobbet och syrran har fått för sig nu att hon ska äta mat när min matte kommer och att hon ska bli matad, hihi!

Det roliga är att hon ber om mat men när matte sätter ner det på golvet sticker hon åt andra hållet, nu var jag inte mycket bättre för jag skiftade rum!

Hörde matte säga att om man vill utrymma oss från ett rum är det bara att ställa mat på golvet!

Matte satte sig på golvet och då kom Affi upp i hennes famn och åt när matte höll fram maten mot hennes mun, hon vill nog inte bli kladdig!


På hemvägen mötte vi Ollie, rätt så långt hemifrån, nä inte egentligen men han brukar bara gå till husgavlen om inte hans matte är ute med Arkis men nu hoppade han fram från buskarna och kelade lite med mig men han ville inte följa med hem, han hade nog något på span där inne - en mus kanske, sa matte.

Inne hamnade jag på trimbordet få fort halsbandet kommit av för matte sa att ingen kunde se vilket som var fram och bak på mig och nån mat hittade inte in i munnen med allt det håret som hände framme.

Har ätit min mycket goda mat och fått mitt eftermaten godis och nu tänker jag sova.

Matte tittar nog på några avsnitt av Sons of Anarchy tror jag.

 

Gammal bild men jag satt och väntade likadant när matte blandade min mat idag!

Av Aamor & Tina - 9 september 2013 16:25

Jag fick åka bil till syrran i  morse men jag trodde först att matte lurade mig för vi gick ett annat håll än vad vi brukar men vi kom rätt till slut!

Syrran blev glad när hon såg mig och nosade igenom mig, hon ville väl bara ha redan på vad jag gjort i helgen.

Matteföräldrarna sa att jag var hopplös idag på morgonen men jag vill hellre säga att jag var hoppfull, hihi!

Det var så att de åt sååååå fruktanvärt långsamt och jag ville ju upp på bordet för att kela med dom och att de inte förstod när stod nedanför och steppade så måste jag ju berätta hur jag vill ha det, hehe!

Började lite försiktigt med att ta till mitt "söta pip" men tydligen hör de dåligt så jag fick till slut ta till med "gurgel pipet" och det kommer fram när jag är missnöjd med nått och nu var det deras långsamma ätande!

Jag skällde aldrig, tror jag och inte får jag sitta mitt på bordet när de äter heller för det hade varit det bästa och jag äter ju inte av nån mat men jag hade nog gjort en genomnosning av allt men det gör väl inte så mycket!

När matte fick höra detta sa hon att matteföräldrarna får gå upp tidigare om de ville äta ifred och så skrattade hon!

Heja matte!


Matte kom tidigt och hämtade mig, först ska hon jobba länge en annan dag och sen jobbade hon länge två dagar förra veckan som hon inte har nån möjlighet att ta ut på hela september och så funkade det idag så hon slutade redan 14.00 men hämtade inte mig förrän 15.00

Hon hade hämtat ut mina ögondroppar, hon skickar efter dom för de är mycket billigare på VetZoo än på apoteket, hämtat sitt pass och varit och handlat mjölk och bröd.

Hon beklagade sig över passet att hon inte såg klok ut och jag erbjöd mig att makulera det till henne men det gillade hon inte, hon behöver nog inte visa det så ofta sa hon och det hoppas jag verkligen!


Vi fick följe med mattefar och Affi hem och det regnade, inte så kul men desto roligare var det när vi träffade på Arktis, jag visade att han är min kompis och var snabbt framme hos honom men han ville hälsa på syrran så snabbt som möjligt men hon gömde sig bakom sin husse men sen hälsade dom.

Jag fick syn på Ollie som följt med ut och tappade helt intresset för Arktis och syrran.

Matte ville inte sitta ute för det regnade och det var nog tur trots allt för jag var rätt så hungrig och åt direkt vi kom in.

Nu ska vi hålla kväll och hoppas att regnet upphört till nästa gång vi ska ut!

 

Gammal bild men jag ligger där just nu!


Av Aamor & Tina - 8 september 2013 15:53

Dagen har bara varit mys här hos oss och det är ju helt okej, hihi!

Sovmorgon som började redan när jag hoppade upp till matte vid 7 tiden men sen somnade vi igen.

Första rundan tog vi vid 9 och jag träffade på Arktis och några katter så den var helt lyckad.

Inne åt matte frukost samtidigt som hon tittade på några avsnitt av "Sons of Anarchy" på datorn och då passade jag på att sova både under skrivbordet och uppe i soffan men till slut valde jag mattes säng istället och då blev matte kelsjuk och kom in och la sig hos mig och vi gosade jättemycket.


Nu har vi precis varit ute på en runda och vi satte oss på bänken utanför idrottshallen och tittade på folk som kom och gick!

 

Jag låg först på marken men tänkte att det var nog bättre utsikt uppe från bänken och jag hade rätt.

Vi satt där rätt länge men när matte frågade om vi skulle gå och kolla om katterna var ute fick jag bråttom hemåt!

Vi satte oss på bänken utanför vårt och efter en liten stund kom Peggy och hon var kelig ch snäll som jag är ställer jag upp på ännu mera mys, hihi!

 

Åh vad jag älskar mina kattvänner!


Matte har tagit upp mat till mig men jag får vänta lite för köttbullarna är frysta än och maten matte åt kunde inte jag äta för den var inte i min smak, stekta lökringar och en ostomlett!

Nu ska vi fortsätta med dagens tema - mys!

Av Aamor & Tina - 7 september 2013 18:50

Jag hoppade upp till matte vid 6 tiden, hon var vaken då men vi slumrade till igen och sen gick vi inte upp förrän 8.30 Jag gillar verkligen när det är helg och vi kan göra precis vad vi vill!

Idag har det bara blivit halvlånga rundor men lite fler istället för det har varit rätt så varmt men så härligt.


Vid en av rundorna gick vi på ett yngre par som bråkade, det var mest han som gick på och viftade och pekade och var uppe i huvudet på henne så vi stannade en bit därifrån för att se så inget annat hände.

Var ett äldre par som matte känner lite som också stannade till och de gick bort där efter en stund och sa till dom att uppföra sig och och inte hålla på att bråka men då tog han tag i tjejen och så gick dom men de gick efter och vi tog ett annat håll så vi gick efter dom en bra bit men till sist gick hon åt ett annat håll.

Lite obehagligt för det såg ut som om han skulle slå till henne när som helst.


Annars har vi mest slappat, jag har förflyttat mig mellan sovplatserna men mest legat uppe i soffan hos matte när hon låg och läste sin bok.

Lite tvättande har det också blivit men det skötte matte så bra själv så jag behövde inte lägga mig i, hihi!

Har ätit mat, mina barf köttbullar med lite torrfoder i för matte sa att det nog behövdes för min mage, den har varit lite "löslivad" men inget som gjort ont så nu får vi sen om det blir bättre så här, hoppas det för de är så goda.

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 6 september 2013 19:06

När jag vaknade i morse sa matte "Grattis på 5 års dagen Aamor!". Jag fyller år idag och det är fredag så kan det bli mycket bättre!

Fick inga paketer på morgonen men matte sa att jag skulle få sen hos matteföräldrarna och mer när vi kom hem, jippie!

Jag fick massor av kel av Ollie som var ute när vi gick iväg, hela jag blev genomkelad förutom magen, hihi!


Varit en toppendag hos syrran, solen har skinit och det är bara för att vi varit så snälla hela året, hihi!

Syrran och mattefar har suttit ute en hel del men jag har legat inne hos mattemor men givetvis varit ute och kollat de andra lite då och då.

Jag fick en krokodil av matteföräldrarna i present och den var rolig först när jag kom hem, hihi!

Matte kom direkt efter jobbet och när vi klarat av hälsningen for jag ut på gräset för jag var nödig och då sa mattefar att jag inte varit ute på hela dagen - nä jag väntade ju på matte och så blev jag inte nödig förrän hon kom.

Matte fick mat innan vi gick hem för hon kunde inte tacka nä till våfflor men det gjorde jag.


Fick åka bil hem, ännu bättre och när vi kom till vårt hus så var Arktis ute och några av katterna så det var också kul!

Inne hamnade jag på trimbordet, kanske inte riktigt lika kul men jag såg inte så mycket och håret kittlade på nosen när jag andades så matte fixade till det och sen fick jag mina goda barf köttbullar - mums!

Sen var det dags med presenter, inte inslagna för då stuntar jag i dom - lat säger matte att jag är men jag vill hellre ha det direkt, hihi!

Jag fick en påse med torkad kyckling runt ett tuggben och en pipleksak som liknar en igelkott av matte och så fick jag en liten krokodil som är bra för tänderna av djuraffären Arken Zoo för matte var där och shoppade igelkotten. Den andra krokodilen är köpt i min affär Morrhoppan.

 

Nu ska vi bara njuta av att det är fredag och mysa så mycket som möjligt resten av kvällen!


Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards