Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under oktober 2013

Av Aamor & Tina - 22 oktober 2013 17:50

Vi har fått en väldigt sorglig nyhet idag, vår käre vän Frasse har tassat över till andra sidan. Matte läste inlägget på hans blogg och tårarna rann på henne. Så vackert skrivet och så jobbigt det måste ha varit att skriva om det.

Kramar till er!


Idag har det varit bättre väder än igår, varmt och skönt, matteföräldrarna hade 18 grader ett tag.

Jag och syrran har mest tagit det lugnt men vi har varit lite olydiga idag för vi skällde på en hund när vi var ute och drog så mycket att vi höll på att välta mattefar, var nog mest jag som drog.

Skällde på den hunden som har en husse som aldrig plockar upp hunden och sen står han gärna och glor när vi kommer även om han egentligen är på väg åt andra hållet eller så går han mot oss - han är knäpp som gör så!


Matte hade slut på smör och mjölk så det handlade hon innan hon hämtade mig så hon var lite sen men helt okej.

Vi satt ute på bänken en stund för matte hade sett Peggy och Melle när hon var hemma med varorna men de syntes inte när vi satt där - trist!

Inne hamnade jag på trimbordet för ja, tofsen hade fallit ner och mustaschen lekte gardin framför näsa och mun, hihi!

Ville ha mat ända tills matte serverade mig den för då la jag mig och tittade på annat håll och fast matte sa "var så god och ät" brydde jag mig inte!

 

Måste jag äta matte?

 

Okej jag provar då!

Nästan all mat slank ner efter lite mattetjat, hihi! Var rätt gott trots allt!

Efter fick jag mit godis och sen var det dags att torka munen i skinnsoffan, hihi!

Då jag var klar med allt fick jag kalla på matte för där var en väldig oreda med två kuddar och min kudde/filt på golvet nedanför soffan - matte är allt bra slarvig som kastar ner allt så på golvet, hihi!


Nu tänker jag vila mig lite!

Men en liten nyhet är att matte ska börja på nytt jobb, samma arbetsgivare och chef men på annat ställe eller rättare två olika ställen och hon tycker det ska bli kul att prova nått annat!

Av Aamor & Tina - 21 oktober 2013 18:05

Idag är det verkligen en riktig trist måndag och allt vad det innebär, hihi! Fast det värsta med denna måndag är regnet, det har öst ner nästan hela dagen med korta mellanrum av nästan torrväder, från 07 till 17 hade det kommit 20 mm av den blöta varan.

Matte sa att det stod en massa vatten på vägarna i stan så det gällde att se så hon inte stänkte ner nån på trottoarerna.

Hon har nämligen varit på kurs idag, hela 1,5 timme varade den, hon skulle gå eco-driving.


Jag har mest tagit det lugnt hos syrran och har antingen sovit på bordet eller i syrrans säng.

Passade på att kela med mattefar helt själv när syrran satt i fönsterkarmen och tittade ut men hon upptäckte vad jag gjorde så hon kom och satte stopp för det ensam-kelet, varade nog i hela 10 sekunder, hihi!

Vi passade på att rasta mattefar när det var ett av uppehållen så vi alla slapp bli blöta.


Matte kom direkt efter jobbet och eftersom det regnade just då stannade hon kvar och snackade med matteföräldrarna lite och när det var uppehåll gick vi hemåt.

Matte bara vägrade sätta sig på bänken så jag kunde kolla efter kattvännerna men precis när vi skulle gå in kom Peggy springandes så vi stannade ute en stund och kelade med henne.

När vi precis kommit in tittar matte ut och då öser det ner igen - puh, vilken tur vi hade!

Har ätit min mat och matte har ätit sin så nu är vi nöjda, hihi!


Har precis lagt mig ner efter lite körning med matte!

1) Jag ville ha hjälp upp i soffan - kan själv i vanliga fall men var för mätt för att hoppa upp, hihi!

2) Jag ville sen att hon skulle öppna balkongdörren så jag kunde gå ut där.

3) Jag ville ha vatten ut sprejflaskan.

4) Sa till matte att balkongdörren var öppen och att den skulle stängas.

5) försökte få godis men där gick jag bet!

6) Jag var tvungen att ha en leksak som hade hamnat under en fåtölj och kunde inte ta den själv.

Inte så mycket kan jag tycka men matte suckade och frågade om jag bad om varje sak bara för att hon doppade rumpan på stolen.

Klart det var, jag väntade tills hon satt sig varje gång, hihi!


Nu ska jag vila och jag hoppas matte inte stör mig, hihi!

 

Gammal bild, jag är nog ca 9 månader här!

Av Aamor & Tina - 20 oktober 2013 17:49

Blev lite längre sovmorgon idag men inte speciellt lång ändå men det är skönt att bara slippa vakna till klockan.

Vi gick ut efter det att matte ätit och fixat till sig för jag hade inte så bråttom ut.

Vädret var fuktigt och regnet hängde i luften men vi gick ut ändå. Matte trodde nog att vi bara skulle gå runt kvarteret men jag hade andra planer, hihi!

Vi gick om mot skolan, genom den och runt två kvarter där och sen hem genom skolan igen, vi var ute i över en timme men så snackade vi också med en "ny" hundkompis, hon var en trevägskorsning sa hennes matte och hon hette Isa och medan vi stod där kom även Chili, en golden som bor en bit bort.

Jag blev blöt på rundan för när vi hade hunnit halvvägs började det regna som om himlen öppnat sig men det gör ju inte så mycket när man bara ska hem!

 

Så här blöt var jag och matte var inte mindre blöt!

Efter lite torkning och omtofsning la jag mig i min ena säng men jag kände mig lite kall så jag hoppade upp i soffan och då la matte på mig en filt och sen somnade jag och sov där i över en timme sa matte!

 

Mysigt!


Matte har kollat lite på DVD och jag har som sagt vilat mig.

Vid 16.30 åt jag min mat och det smakade bättre idag än det gjorde igår då jag åt pyttelite, hihi!

Precis varit ute en sväng nu och två tonårs tjejer gick om oss och när de passerade oss sa den ena att hon todde att jag skulle äta upp dom för jag la mig ner och kollade in dom. Matte svarade bara att jag var mätt och att jag aldrig ätit en hel person än så länge men visst nån gång skulle kanske bli den första, hihi!

Den ena tjejen har hojtat om det innan och hon är så tramsig och spelar alltid över när hon är med nån kompis för hon är inte hundrädd.


Nu ska jag köra med matte lite och sen vilar jag mig nog lite till så jag orkar med en ny arbetsvecka!

Av Aamor & Tina - 19 oktober 2013 17:46

Eftesom matte inte var helt nöjd med kudden hon valt förra natten valde hon en ny till denna och den fick nog godkänt. Hon har en hel del kuddar liggandes i garderoberna även om hon tagit ett par av dom och gett mig så nån ny behöver hon inte köpa, inte än i alla fall.

I vilket fall som helst har hon sovit så gott i natt att jag trodde att jag skulle klara av att njuta lite extra av att ligga på vintertäcket och då självklart utan att väcka henne, hihi!

Tyvärr blev det inte så utan när jag njuter som bäst hör jag henne säga "det var ett fasligt bökande du håller på med, ligg still Aamor" - oj hon vaknade, hihi!

Jag hade lagt mig mellan hennes knän och låg på rygg och gnuggade runt för fullt, hur härligt som helst men tydligen har jag både sparkat på matte och tagit mer plats än vad jag tänkt från början, hihi!

Blev upplyst att klockan bara var 04 och att det var inte vid den tiden matte tänkt vakna - gnäll gnäll!

Hon slumrade lite sen när hon startat en ljudbok, en som hon lyssnat på innan.


Vi gick en halvlång runda på morgonen och efteråt satt vi en kort stund på bänken. Varit kallt i natt för tak, gräs och bilrutorna var vita på morgonen men sen har solen lyst rätt bra så det har ändå varit skönt!

Har inte gjort så mycket mer än slappat och matte har lyssnat på bok och lagat mat.

Nästa gång vi gick ut blev lite längre än morgonrundan och jag fick gjort allt jag skulle plus hälsat på en granne och det viktigaste, kelat med Peggy!

 

Här trodde jag att vi hade kelat färdigt men hon vände och kom tillbaka för lite mer!


Nu har vi precis varit ute på en långrunda och vi hann sitta en liten stund ute men då började det rgna och matte ville gå in.

Har ätit mat, pyttelite säger matte men jag själv är nöjd och det är väl det viktigaste, hihi!

Blir nog inte så mycket mer som sker hos oss i kväll, ska ut en gång till i alla fall - kanske två om matte går med på det, hihi!


Av Aamor & Tina - 18 oktober 2013 18:55

Så gott jag och matte sovit i natt med vintertäcket, hon hämtade ner det igår. Kudden var hon inte riktigt nöjd med man det blir kanske bättre nu i natt!


Idag är det den bästaste dagen på hela veckan och allt känns så otroligt bra för nu har jag och matte 2 hela dagar som vi ska umgås hela tiden, hihi!

Kändes ändå lite tröttigt att gå iväg i morse men jag måste ju.

Varit en bra dag hos syrran. Vi har drivit lite med matteföräldrarna men det överlever dom, hihi!

Varit en man hos dom och borrat i deras källare och det gillade vi inget vidare, blev inte rädda men vi höll oss nära mattefar.


Matte var lite sen för hon körde iväg med mattefar på några ärenden men det gör inget när det nu är fredag.

Vi fick nämligen mat när vi kom tillbaka och det var kotlett. Först fick jag smaka några få bitar och när matte såg att jag gillade det blandade hon i microsmå bitar i mitt torrfoder!!!!!

Lite oförskämt faktiskt för det blev så jobbigt att sortera så till slut åt jag allt ihop!


Fick åka bil hem som jag anser tillhör fredagen, hihi!

Snackade en kort stund med Arktis som också kom hem då.

Hamnade på trimbordet för tofsen hängde knappt fast i gummibandet men det gick fort för jag slapp resten av kroppen.

Vaktade mina saker ordentligt när matte drog igång dammsugaren, såg nog allt att hon sög upp mina ben som jag sparat till andra tillfällen. Det är små vita med torkad kyckling runt dom och jag äter oftast bara kycklingen.

Jag som sparat många bitar i min kökssäng och så tog hon alla!

Nu ska vi hålla fredag och helg och matte får själv hänga upp den tvätt som hon stoppade i tvättmaskinen för jag orkar troligen inte hjälpa henne, hihi!

 

Bild från 14 dagar sen!

Av Aamor & Tina - 17 oktober 2013 17:39

Har varit rätt så trött idag för matte sov som en, ja jag vet inte riktigt vad men hon sov dåligt i natt.

Somnade väldigt sen och var vaken flera gånger och sen vaknade hon tidigare än klockan. Det gör ju att även jag kan känna mig lite trött och sliten idag!


Kom sånt där "fint" regn i morse men det övergick till stora droppar som i stort sätt varat hela dagen, ganska okul!

Vi var ute och rastade mattefar och då regnade det så vi blev ganska blöta, syrran var nog blötast för hon har inte sån tjock päls som jag har men när vi kom in gosade vi in oss i olika saker för att bli varma.

Syrran valde sin kudde med en handduk över och jag valde att lägga mig på en tidning mitt på bordet och när mattefar på skoj la en annan tidning över mig så somnade jag där - varmt och skönt!


När matte kom för att hämta mig blev jag så glad att jag hittade ingen pipleksak i all glädje utan krävde pussar istället, hihi!

Fick syn på att hon hade en kasse i handen och där luktade jag nått som var till mig så jag ville givetvis ha en på direkten, det var mina favorit sticks som hon köper på Ö&B. Jag fick en också, hihi!


Inget regn när vi gick hem och det var vi glada för och trota att vår bänk var lite blöt så satte vi oss där en liten stund, matte tog bort det mesta vattnet. Inga katter ute så vi gick in istället.

Har ätit min mat men innan jag fick den blev det en runda på trimbordet för annars hade maten inte hittat min mun sa matte!

Alltså det hade den gjort men jag hade nog fått en del hår i munnen samtidigt med maten och det är inte så gott.


Nu ska matte leta upp en kudde hon kan ha i sängen för nu är hon ovän med de två hon provat den senaste tiden, hon får ont i nacken och överallt - hoppas hon hittar nån här hemma för annars gnäller hon så, hihi!

 

Från juni i år!

Av Aamor & Tina - 16 oktober 2013 17:51

Matte jobbade länge idag, trist på så många vis men det är vad det är!

Jag hälsade henne välkommen hem med en massa pussar och så fick hon en pipleksak av mig, brukar hon ju få men hon är extra välkommen när hon varit på jobb länge.

När vi gick hem slog syrran och mattefar sällskap med oss en bit för syrran ville gå ut.

Vi satte oss på bänken utanför en stund och Igor kom och hälsade på oss, längesen vi såg honom men han har nog mest hållt sig inne.

Tyvärr frös matte så vi gick in efter en stund men det gjorde inget för jag var hungrig.

Åt nämligen ytterst lite igår så idag var det så gott med mat och matte blev glad att jag åt.

 

Gammal bild men det är skönt att ligga och fundera efter maten!


Nu ska vi inte göra mer än att ta det lugnt och så ska vi givetvis gå ut en gång till idag!

Av Aamor & Tina - 15 oktober 2013 18:50

Varför sover man som bäst när klockan ringer? Det är nästan alltid så och varje gång jag suckar över det säger matte att jag kan sova vidare till vi ska gå och sen sova hos matteföräldrarna.

Jo visst kan jag det men jag måste ju vakna mellan gångerna och det är lite jobbigt ibland, hihi!


En dag med mycket kelande och mycket vilande - som vanligt med andra ord, hihi!

När matte kom och hämtade mig kammade hon en ny tofs på syrran som blev så fin och det varade nog i hela 5 minuter för sen gnuggade hon hela huvudet i mattan och sen såg hon ut som en risbuske igen, hihi!


På vägen hem mötte vi Arktis och hans matte och Arktis blev så otroligt glad när han såg oss att han kom rusande men efter en blick från mig vek han undan från mig och hälsade på min matte istället.

När vi kom in på gården var vi väldigt bestämda att det skulle sittas ner på bänken en stund så våra mattar hade inget val utan att de fick lyda oss, hihi!

 

Dagen bild på oss!


Jag har ätit lite mat, enligt matte rent för lite men jag var nöjd och då tycker jag att hon också ska vara nöjd!

För en liten stund sen ringde det på vår dörr och jag fick skynda på matte lite så hon skulle öppna snabbt - åh så långsam hon var!

Matte öppnade efter att hon kikat ut genom titthålet och där var 3 st karlar i uniform och jag rusade ut och försökte valla in dom, hihi!

Nu ville de inte komma in utan de ställde lite frågor till matte medan jag hälsade på dom.

Det blev ett alldeles för kort besök om ni frågar mig!

Så var det bara en massa frågor om brandvarnare och vad matte skulle göra vid olika tillfällen om det brann och tydligen blev matte godkänd för jag hörde att de sa att hon hade koll - bra gjort matte!


Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen och kanske jag ska vara lika kelsjuk som jag var igår kväll då jag somnade i mattes famn och sov där i 1,5 timme - skönt!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards